Едуард Босенко: «Зробимо все можливе, щоб тішити запорізьких вболівальників якісною грою»

Президент МФК «АРПІ Запоріжжя» Едуард Босенко підбив підсумки домашнього представницького турніру «Кубок Губернатора» і поділився планами на найближче майбутнє з клубною прес-службою.

- Ми показали дуже гідну гру. Судячи по заключній грі з переможцем регулярного чемпіонату України, столичним «ХІТом», можна оцінити рівень нашої команди, і він не максимальний. Плануємо рости далі. Єдине, шкода, що на іграх «Кубку Губернатора» було не так багато глядачів. Швидше за все, це і наша недоробка в плані маркетингу – теж додамо.

- Виходить, з сильними граємо сильно?
- Ми можемо грати і з сильними, і слабкими по-різному. Ще раз зазначу, що у нас дуже хороша команда, хороший тренер, професіональний підхід з багатьох питань життєдіяльності клубу. І те, що нам зараз допомагає обласна державна адміністрація в рамках «Програми розвитку футзалу в Запорізькій області», теж безсумнівний плюс. Якщо ця допомога продовжиться, то ми постараємося зробити все можливе, щоб надалі тішити запорожців красивою і якісною грою. Крім цього, не варто забувати, що основне завдання у нас - це перемога в рамках Першої ліги національного чемпіонату, тому зараз варто сконцентрувати свої зусилля для досягнення саме цієї мети.

- Едуарде Васильовичу, чим займатиметься команда після нетривалих вихідних?
- Ми зараз заходимо в тренажерний зал, оскільки закладається фундамент фізичної підготовки гравців. Тобто, команда буде проводити повноцінні збори перед стартом у чемпіонаті країни. Це складний і дуже важливий етап, який потрібен команді. Сучасний футзал став більш атлетичний. Ви самі бачили, які фізичні міцні хлопці зі столичного клубу побували у нас в гостях. Тому, деяким нашим хлопцям зараз доведеться додати саме в м'язовій масі. Наприклад, Максим Лавриненко нікому не поступиться, а ось Фіде варто грунтовно «взятися за гриф». Ми не хочемо нікому програвати в силовій боротьбі, саме тому звертаємо увагу на цей базовий компонент у підготовці. Також комплексно підходимо і до тренувального процесу роботи в ігровому залі. В подальшому в програмі також будуть дворазові тренування в день, але на даному етапі ми трохи відходимо від звичних схем. Звичайно, поки відчувається, що деякі наші хлопці ще тільки починають розуміти, в чому полягає головна відмінність між чемпіонатом міста та чемпіонатом України серед «профі». Насамперед – це силова манера гри у поєднанні з максимальною динамікою. Навіть у Першій лізі буде вже все по-іншому. Тут не дадуть грати на місці. Потрібно буде робити акцент на більш рухливу і агресивну манеру гри. Цьому нам варто ще повчитися.

Ще один приклад. Взяти хоча б гру проти покровського клубу. Два голи ми пропустили після виконання «стандартів», і це теж окрема робота. Олег Олександрович попереджав гравців про концентрацію саме під час розіграшу «стандартів». Я знаю, що гра «Титан-Зорі» розбиралася, але хлопці не виконали установку на поєдинок. Над цим усім треба працювати, тому що секундні моменти розслаблення окремих гравців коштували нам результату. При всій повазі до гравців «Титан-Зорі», можу сказати, що ми могли в них вигравати. Наприклад, після завершення гри я сказав Дмитрові Камеку, що тепер ми хочемо зустрітися з покровцями в розіграші Кубку України.

- На прицілі у тренерського штабу є ще один тестовий домашній турнір...
- Так. Це літній Кубок міста, і він буде проводитися вперше. По суті, моя ініціатива, яку я пропоную вже три роки, нарешті змогла реалізуватися. Основне завдання майбутнього турніру після періоду міжсезоння - дати можливість командам, як кажуть, «відчути» паркет. Адже дуже важливо до початку регулярного чемпіонату гравцям знову знайти звичне відчуття роботи в залі. Після завершення літнього чемпіонату на «синтетиці» всі команди, які будуть виступати в Прем'єр-лізі чемпіонату Запоріжжя розіграють призи Літнього Кубку на призи газети «Тиждень і люди». Враховуючи кадрові ротації, для багатьох команд це буде хороша можливість перевірити своїх новачків і в ігровому ритмі більш якісно підготуватися до старту чемпіонату.

Прес-служба  МФК «АРПІ Запоріжжя»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!