Наші за кордоном-36. Огляд виступів українських легіонерів + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє огляд національних чемпіонатів країн, в яких грають українські футзалісти.

Білорусь

Минулого тижня у чемпіонаті Білорусі завершилися фінальна серія плей-офф (до трьох перемог), а також серія плей-офф за бронзові медалі (до двох перемог).

«Вітен» (Орша) – «Сталіца» (Мінськ) – 2:3 (0:2)
Голи українців: у господарів Олександр Вершинін-1, Андрій Чернієнко-1 – у гостей Михайло Грицина-3

У матчі, який остаточно вирішив долю бронзових медалей, всі забиті м’ячі були на рахунку українців, але справжнім героєм матчу став Михайло Грицина, який за попередньою інформацією проводив свій останній матч за «столичних».

До перерви Михайло забив два м’ячі-красені, і обидва після кутових. На 6-ій хвилині після пасу свого брата Миколи Михайло влучно пробив злету, а за кілька хвилин до перерви вдало ударом головою замкнув простріл з кута майданчика. Не встигли господарі по перерві відсвяткувати гол Олександра Вершиніна, як за хвилину Михайло Грицина в штрафному відібрав м’яч у одного з «енергетиків» та потужним ударом відправив його в дев’ятку. За дві хвилини до фінальної сирени Андрій Чернієнко встановив остаточний рахунок.

«Сталіца» у третій раз за останні п’ять років стала бронзовим призером, але навряд чи цей результат приніс задоволення мінський команді, яка минулого сезону була чемпіоном Білорусі.

Відеоогляд матчу

«Лідсельмаш» (Ліда) – «ВРЗ» (Гомель) – 3:1 (3:0)

Попри те, що у другому фінальному поєдинку на майданчику було чимало українців по обидва боки майданчика, жодному з них відзначитись забитим м’ячем не судилося. Тим не менш, без їх участі в голах не обійшлося. Саме після прострілу Артема Рося господарі в середині першого тайму відкрили рахунок, а на 17-й хвилині, голи голкіпер гомельчан Юрій Дегтяренко підключився до атаки своєї команди, «ВРЗ» отримав м’яч у порожні ворота, загалом вже третій. Після перерви «вагоноремонтникам» вдалося відіграти лише один м’яч, і «Лідсельмаш» завдяки другій перемозі у серії зробив вагому заявку за загальну перемогу.  

«ВРЗ» (Гомель) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 4:4 (2:1, 1:2, 0:1, 1:0). Після с.п. – 4:5
Голи українців: у господарів Євген Рогачов-2, Євген Клочко-1

Переможці регулярного чемпіонату так і не спромоглися у фіналі плей-офф здобути бодай одну перемогу над «Лідсельмашем». У вирішальному матчі гомельчанам двічі вдалося врятуватися, знаходячись на межі поразки. Євген Рогачов за 16 секунд до завершення основного часу встановив рахунок 3:3, а Євген Клочко за 6 секунд до завершення другого овертайму – 4:4. У післяматчевій серії у господарів влучними були Артем Золотухін, Євген Рогачов, Євген Клочко та В’ячеслав Григор’єв, а у гостей – Артем Рось та Максим Воронін. Удар останнього і став чемпіонським – «Лідсельмаш» втретє за останні чотири роки, а загалом вчетверте став чемпіоном Білорусі.

Показники результативності найвлучніших серед українців:
Євген Клочко, Євген Рогачов (обидва – «ВРЗ») – 25
Віталій Багряк («Граніт») – 24
Володимир Бобильов («Граніт»), Михайло Грицина («Сталіца») – 21
Микола Грицина («Сталіца») – 20
Дмитро Іванов («Форте»), Артем Рось («Лідсельмаш») – 19
Денис Мазний («УВС-Динамо»), Олександр Хурсов («Борисов-900»/«Лідсельмаш») – 17.

Сербія

У чемпіонаті Сербії завершилася півфінальна стадія плей-офф, яка визначила дві команди, котрі будуть виборювати чемпіонський титул. А вже минулої неділі був зіграний перший фінальний матч.

1/2 фіналу. Другий матч

«Економац» (Крагуєвац) – «ФОН» (Белград) – 5:2 (2:2)

Лише у другому таймі «Економац» зміг схилити шальки терезів у матчі-відповіді на свою користь. Дмитро Сорокін був включений до заявки на зустріч, а на майданчику з’явився за 1:08 до фінальної сирени за рахунку 5:2 на користь господарів.

Відеоогляд матчу

Суперником «Економаца» у фінальній серії стала команда «Нова Пазова» з однойменного міста. Фінальна серія плей-офф в Сербії складається з двох поєдинків– перший з них пройшов в Новій Пазові, матч-відповідь прийматиме Крагуєвац.

Фінал. Перший матч

«Нова Пазова» – «Економац» (Крагуєвац) – 1:2 (0:1)

«Економац» завдяки мінімальній перемозі зробив перший крок до чергового чемпіонського титулу. Дмитро Сорокін не тільки був присутнім у заявці «Економаца», але і відіграв за свій клуб весь матч. Більше того, саме гравець збірної України розпочав ту комбінацію, після якої на 13-ій секунді другого тайму рахунок став 2:0.

«Економац» сам собі ускладнив життя наприкінці матчу. Маючи комфортну перевагу у два м’ячі, гості вирішили пограти з п’ятим польовим гравцем, і на 36-й хвилині пропустили м’яч у порожні ворота. Але у подальшому «Економац» помилок не припускався і впевнено довів зустріч до перемоги.

Відеоогляд матчу

Матч-відповідь відбудеться 8 червня.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!