Чемпіонат України серед юнаків 2001/2002 та 2003/2004: підсумки 11 туру

Минулого вікенду відбулись матчі 11-го туру Чемпіонату України серед юнаків 2001-02 та 2003-04 р.н. У якому поєдинку брати-близнюки на двох забили шість голів та яка команда відзначилася двічі на останній хвилині матчу? Читайте далі…

Чемпіонат України з футзалу 2001-2002 р.н. 11 тур
ДЮСШ "Ураган" - ДЮСШ-1 "Освіта" (Чернівці) – 2:5
Голи в "Урагану": Олександр Дичук, Роман Роїк.

Найстарші юні "ураганівці" зіграли свій останній поєдинок у регулярному чемпіонаті. Суперниками іванофранківців були лідери цієї вікової групи – ДЮСШ-1 "Освіта" з міста Чернівці. На початку матчу гості одразу ж заволоділи ініціативою, яка реалізувалася в забитий м’яч уже на другій хвилині матчу. Після цього іванофранківці почали грати дещо уважніше й активніше. Дальні удари, яких завдавали "дракони", змушували голкіпера чернівчан завжди бути напоготові. Гості ж у свою чергу старалися розігрувати м’яч до "вірного", аби у воротаря "Урагану" не залишилося шансів. Але це не принесло своїх дивідендів і команди пішли на перерву за мінімальної переваги ДЮСШ-1 "Освіта".

Друга половина гри, як і перша, розпочалася з численних атак чернівчан, які невпинно створювали різноманітні комбінації. Однак і тут "Урагану" пощастило до середини тайму залишити свої ворота "на замку". Після тайм-ауту, що взяв тренер чернівецької команди, його вихованці підняли рівень своєї гри і почали діяти вже зовсім по-іншому. "Широкі" передачі розривали оборону "драконів", і як результат – протягом п’яти хвилин гості забили тричі – 4:0. За одну хвилину до завершення гри чернівчани відзначилися ще раз і зробили рахунок уже геть непристойним –  5:0. Іванофранківці, до своєї честі, все-таки знайшли "ключик" до оборони суперників і наприкінці матчу "розмочили" рахунок: спершу з дев’ятиметрового забив Олександр Дичук, а згодом атаку результативним ударом завершив Роман Роїк – 2:5.

Ця поразка "Урагану" не змінила положення справ у турнірній таблиці регулярного чемпіонату. Франківці зайняли останнє місце, що не дозволило команді Володимира Слободяна пройти у стадію плей-офф. Сам тренер сказав, що не варто засмучуватися, бо команда у Чернівців справді сильна. "Залишається лише працювати, аби у наступному сезоні заграти сильніше й впевненіше", - підсумував Володимир Ярославич.

Чемпіонат України з футзалу 2003-2004 р.н. 11 тур
ДЮСШ "Ураган" - ДЮСШ "Спортлідер+" (Хмельницький) – 8:3
Голи в "Урагану": Юрій Бельбас (3), Сергій Бельбас (3), Роман Петровський, Олександр Копись.

Незмінний лідер західного дивізіону івано-франківський "Ураган" зустрівся з ровесниками із Хмельницького. У першому колі "дракони" мінімально переграли опонентів – 2:1. Поєдинок розпочався досить "сонно": команди ледве доводили свої атаки до штрафного майданчика суперників. У середині першої половини гри футболісти почали створювати дедалі більше небезпечних моментів біля воріт голкіперів. Завдяки одній добре розіграній комбінації "Ураган" все-таки відкрив рахунок. Не пройшло й двох хвилин, як м’яч уже вдруге опинився у сітці воротаря хмельничан. На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь іванофранківців.

"Дракони", які володіли повною ініціативою в матчі, розпочали другий тайм з численних атак на ворота суперників. "Спортлідер+" натомість перейшов на тактику з п’ятим польовим гравцем, чим іванофранківці вміло скористалися. Спочатку брати Бельбаси знайшли "шпарини" в обороні гостей, але не забили. Однак уже впродовж двох наступних хвилин франківці відзначилися двічі і довели рахунок до розгромного – 4:0. Хмельничани все-таки знайшли сили "відквитати" один гол. А вже на 22-ій хвилині матчу почалася справжня буря, протягом якої рахунок змінювався тричі. "Дракони" продовжували "ураганити" "Спортлідер+" і забили два голи.

Гості теж не дрімали та скоротили відставання – 2:6. За три хвилини до фінального свистка хмельничани змусили ще раз голкіпера "Урагану" витягати м’яча з власних воріт – 3:6. Однак останнє слово залишилося за братами-близнюками Сергієм і Юрієм Бельбасами, які на останніх хвилинах поєдинку зробили рахунок 8:3 на користь своєї команди. Завдяки цій впевненій розгромній перемозі іванофранківці ще більше закріпили свої позиції на верхівці турнірної таблиці.

Наставник юних "ураганівців" Володимир Слободян зазначив, що у цій грі його футболісти перемогли завдяки вдалим командним діям. "Мої вихованці вийшли вже на досить непоганий рівень. Попри хорошу індивідуальну майстерність, гравці почали ще й добре розуміти одне одного, - говорить Володимир Ярославович. – Залишилося зіграти три поєдинки, тому не треба зупинятися на досягнутому, а тільки прибавляти й прибавляти".

Наступний матч "дракони" 2003-04 р.н. зіграють у суботу, 5 березня у Рівному проти місцевої ДЮСШ-4.  

Вікова група 2001-2002 р.н.

Вікова група 2003-2004 р.н.

Вікова група 2005-2006 р.н.

Джерело: Юрій Гільшанський, Олександр Таран

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!