Анатолій Пучка: «Головним тренером «Титана» у новому сезоні стане Павло Пічкуров»

Почесний президент ФК «Титан» в інтерв'ю прес-службі Асоціації футзалу України підсумував попередній сезон та розповів про плани клубу з Покровського на майбутнє.

– Минулого сезону «Титан» вперше в історії здобув медалі Екстра-ліги. Як оціните таке досягнення команди?

– Медалі – це добре. Однак, я вважаю це не досягненням, а недоліком! Ми завжди ставимо перед собою найсерйозніші завдання. Також негативно оцінюю наш виступ у Кубку України, де ми не кваліфікувалися навіть до Фіналу Чотирьох. У плей-офф ми з серйозним різницею поступилися «Продексіму». Це не результат для команди нашого рівня. Не бачу тут надзвичайних досягнень. З «ХІТом» нам більше пощастило. Суперник більше виснажився. Взагалі, для мене чемпіоном є саме команда з Києва. Вона вже двічі поспіль завойовує золото за підсумкам регулярного чемпіонату. А так, можна не напружуватися протягом року і мати своє місце у плей-офф.

– Яким буде вектор розвитку МФК «Титан» наступного року?

– Нині у нашій команді виступає 50% своїх вихованців. І це незважаючи на те, що у смт. Покровське проживає всього 10 тисяч мешканців, а загалом у районі – 35. Все одно ми робимо ставку на своїх. Нам вдалося виховати Валерія Легчанова. Сподіваємося, що будемо виховувати і наступних Легчанових. Зараз у нас є такі гравці як Мілінький та Ященко, які відповідають найвищому рівню. Сподіваюся, у майбутньому вони гратимуть у національній збірній. У нас є кадри. Загалом, 21 команда грає на першість району. Є з кого обирати. До того ж, ми зробили ремонт у спорткомплексі «Юність», замінивши паркет. Думаю, це є непоганою причиною для подальшого розвитку. Передусім, розраховуватимемо на своїх. Але лише з ними ми медалі не завоюємо. Тож, проситимемо допомоги.

– Які завдання ставите на майбутній сезон?

– Лише здобуття Кубка України та золота Екстра-ліги.

– Розкажіть, чому наприкінці сезону розійшлися шляхи «Титана» і вже колишнього тренера команди – Дмитра Камека?

– Це робочий момент. Я запитав головного тренера після матчу плей-офф у Херсоні, якою була необхідність залишити у Покровському одних з лідерів команди: Павла Пічкурова та Анатолія Мілінького? Він сказав, що їх потрібно виховувати. Я поцікавився на кого він робитиме акцент наступного року, а він відповів, що збирається їхати. Для кого тоді це виховання? Він наперед отримував заробітну платню. Ми на нього розраховували. Йому не підійшли умови, а також були певні сімейні обставини. Ми розійшлися нормально. Я бажаю Дмитру успіхів. Він тренер доволі серйозного рівня у плані фізичної підготовки і впродовж сезону я не мав до нього особливих претензій.

– Чи визначилися з тим, хто тренуватиме команду наступного сезону?

– Так, звичайно. Головним тренером «Титана» у новому сезоні стане Павло Пічкуров. Ми вже підписали з ним контракт. Він мав досвід роботи у нашому клубі, але так само пішов з сімейних причин, попросивши його відпустити. Була домовленість, що він нам допоможе коли буде потрібен в якості гравця. Він виконав свою обіцянку і повернувся до команди протягом сезону. Дмитро Камеко сказав, що він не допоміг, а, навпаки, – заважав. Однак, колишній головний тренер залишив команду, і ми запросили Павла очолити «Титан». Він вже працює.

– Розкажіть як працюєте з власними вболівальниками, які підтримували команду як на виїзних поєдинках, так і у Покровському?

– Ви ж розумієте, селище та район є невеликими. Вболівати за нас приїжджають з усіх найближчих міст та сіл. Зал завжди майже повністю заповнений. Лише матч проти «ХІТа» у серії за 3 місце випав на поминальний тиждень, тому були вільні місця. Загалом, вболівальники виявляють бажання підтримувати команду в інших містах. Їздили у Київ та Херсон. У нас завжди чудова підтримка.

– Як оціните комунікацію з Асоціацією футзалу України впродовж минулого сезону?

– Загалом, нормально. Я висловлював критичні зауваження з приводу того, що нас мають чути. Ми зверталися з претензіями щодо певних матчів. Одного разу їх навіть було 17. Нам зовсім нічого не сказали: чи маємо ми рацію, чи ні? Хотілося б, щоб у цьому плані був зворотний зв’язок. Щоб я більше не ставив таких питань – мають бути аргументи. Просто ігнорувати – це не надто добре.

– Наскільки корисними є засідання керівників клубів?

– Звісно, вони потрібні у будь-якому форматі. Ми критикували асоціацію за «Сокіл». У будь-якому випадку я незадоволений тим як поставилися до такого клубу з Хмельницького у ситуації з контрактами гравців. Для того, щоб розвивати футзал у подальшому – потрібно, щоб до клубів прислухалися. Ми чимало робимо для футзалу, починаючи з того, що вкладаємо у розвиток цього спорту свої гроші. Чому б не запросити Андрія Павелка, який є головою бюджетного комітету. Якщо вони зацікавлені у розвитку футзалу – нехай оплачують бодай суддівство, щоб клуби хоча б арбітрам не платили. Щодо оплати внесків та роз’їздів у мене є розуміння, але виплата грошей арбітрам – це вже занадто. Вони мають бути незалежними. А з усім іншим ми розберемося!

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!