Юрій Гончаров: «Було приємно, що збірна України вперше зіграла товариські поєдинки у Черкасах»

Голова Асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров підбив підсумки футзального сезону на Черкащині та поділився планами на майбутнє.

– Розкажіть більше про чемпіонати вашої асоціації? Вони охоплюють лише Черкаси чи область також?

– У нас проводяться чемпіонати районів. Чемпіонат Черкаської області налічує три ліги: Екстра-лігу, Вищу лігу та Першу лігу. Також ми проводили Кубок Черкаської області. У ньому брали участь команди, створені з гравців, які народилися або проживають у конкретному регіоні. Це було можливим до прийняття правила «один гравець – одна команда». Окрема ніша у нас – це діти та ветерани. Тут представлені категорії від U-8 до 60+.

 Чи встигли завершити футзальні змагання до початку карантину?

– Так, чемпіонат завершився. Залишилися незавершеними частина дитячих та ветеранських змагань. Для цього потрібен буквально один день, оскільки там потрібно провести лише фінальні матчі. Тож, сподіваємося їх дограти після карантину.

– Чи має Асоціація футзалу Черкаської області системних спонсорів або партнерів?

– На жаль, ні.

– Як вплинуло на популяризацію футзалу у регіоні проведення поєдинку за Favbet Суперкубок України та матчів національної збірної України?

– Скажу відверто, що футзал завжди був популярним на Черкащині. Як приклад, зазначу, що на матчі обласного чемпіонату приходять приблизно 600-700 глядачів. Було приємно, що збірна України вперше зіграла товариські поєдинки у Черкасах. Чимало людей завітали до палацу спорту «Будівельник» як у перший, так і у другий ігрові дні.

– Зараз відсутня команда, яка б представляла Черкаси на всеукраїнському рівні. Чи є у команд з вашого міста прагнення у майбутньому грати у Першій або Другій лізі?

– Серед команд, які б дійсно могли і хотіли пограти на всеукраїнському рівні, я б відзначив чемпіона області – черкаський «Карбон», а також чемпіона Вищої ліги – «Черкасиобленерго».

– Тим не менш, у Першій лізі чемпіонату України серед жіночих команд Черкащина має чимале представництво.

– Так. Приємно зазначити, що черкащанки з «Дніпра-IMS-2», а також уманські «Пантери» і «Панери-2» кваліфікувалися до фінальної частини Першої ліги серед жіночих команд. Відзначу, що дитячі жіночі команди з нашої області також представлені в усіх вікових категоріях чемпіонату України.

– Якою є Ваша думка щодо рішення про тристоронні договори, а також затвердження правила «один гравець – одна команда». Як це вплине на розвиток футзалу на Черкащині?

– Ставлюся до цього позитивно. Це можливість навести лад у футзальних змаганнях. Ми підтримуємо правило «один гравець – одна команда». Вже проводили консультації з президентами клубів та отримали від них всебічну підтримку і повне розуміння ситуації. Зрозуміло, що кількість команд стане меншою. Наступного року ми плануємо проводити чемпіонат Черкаської області U-17. Розраховуємо на чималу кількість команд. Це шанс для молоді набиратися досвіду та згодом простіше проходити адаптацію у дорослому футзалі. Якраз у цьому аспекті хотілося б мати партнерів та спонсорів, оскільки такі складові як оплата арбітражу та оренда залів оплачуватиме саме Асоціація футзалу Черкаської області.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!