«Бенфіка» (Португалія) – «Продексім» (Україна). Післямова

Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі головних тренерів та універсалів лісабонської «Бенфіки»​ і херсонського «Продексіма»​ – Жоеля Рочі та Андре Коельо, а також Хаві Родрігеса і Віталія Скорого.

Жоель Роча, головний тренер СК «Бенфіка» (Лісабон):

– Це був надзвичайно складний матч. Команда не надто задоволена підсумковим результатом. Ритм, швидкість та зміст нашої гри були не такі як зазвичай. Ми не були надто швидкими, натомість, «Продексім» провів зустріч досить непогано. Ми ризикували впродовж останніх хвилин, оскільки хотіли перемогти. Маємо над чим працювати перед найближчими матчами.

– Ви розчаровані таким підсумком?

– Ні, я не розчарований! Матчі Ліги чемпіонів – це топ-рівень. Дійсно, ми не надто задоволені одним очком за підсумком цієї зустрічі. Наша головна мета – кваліфікуватися до елітного раунду. Так, результат сьогодні не потішив команду, але «Продексім» зіграв цей поєдинок на належному рівні.

– Чому друга половина стала менш ефективною для Вашої команди?

– Дійсно, ми не так добре виглядали після перерви. У другому таймі нам не вдавалася заключна стадія атак. Це також заслуга вдалої гри «Продексіма» у захисті. Ритм нашої гри був занадто повільним. Ми не хотіли обмежуватися одним набраним очком, однак, маємо ще два поєдинки попереду.

Андре Коельо, гравець СК «Бенфіка» (Лісабон):

– Ми досить вдало провели початок зустрічі. Перший тайм вийшов потужним. У другій половині «Бенфіка» мала багато моментів, але нас підвела реалізація. Це була складна зустріч, однак, ми здобули одне очко.

Хаві Родрігес, головний тренер МФК «Продексім» (Херсон):

– Передусім, хочу зазначити, що сьогодні на паркеті грали дві команди, а не одна! Впродовж перших десяти-дванадцяти хвилин ми занадто поважали нашого суперника. «Бенфіка» - один з найкращих європейських клубів. І у першій половині вони були кращими, оскільки відчували себе на паркеті впевненіше за нас. У другому таймі ми показали, що є готовими до поєдинків такого рівня. Можу сказати, що після перерви гра була приблизно рівною з боку обидвох суперників. «Бенфіка» намагалася перемогти, і застосовувала п’ятого польового. Ми могли скористатися відсутністю воротаря та перемогти. Зараз маємо одне очко, але нам потрібно більше, аби кваліфікуватися до наступної стадії.

– Завтра «Продексім» гратиме з «Халле Гоойк». Що знаєте про бельгійську команду?

– Моя думка не змінилася. Як до початку першої зустрічі, так і після. Ми готувалися досить серйозно до протистояння з «Бенфікою, однак, вважаю, що другий поєдинок буде ще складнішим. Ми маємо працювати дуже наполегливо.  

–​ З чим була пов’язана зміна голкіпера у перерві?

– Я змінив одного з найкращих воротарів, оскільки розумів, що «Бенфіка» нас підтискає. Юрій Савенко краще грає ногами, тому я вирішив випустити його на другий тайм. Це було необхідним для нас. Можу додати, що вважаю наших кіперів дуже сильними, і мені завжди важко обирати хто ж з них гратиме у певному матчі.

Віталій Скорий, гравець МФК «Продексім» (Херсон):

– Ми розуміли рівень нашого суперника. Виходити на паркет і не сподіватися заробити очки просто немає сенсу. Налаштовувалися на максимум. Найважливішим для нас було перетерпіти перші хвилини, витримати цей тиск від суперника. Нічия – це винагорода за нашу самовідданість, згуртованість та дисципліновану роботу у захисті. Також би окремо відзначив воротарів. Нічия з «Бенфікою» - це добре, але на нас очікують ще два поєдинки. Потрібно відновитися та відповідально підготуватися до кожного з них.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!