КР АФЛУ-2018: День другий (СК СДПУ)

11:00  Y5  1/8 фіналу ВЛ  Лугексперт (Сєвєродонецьк, Луганська обл.) - Продексім-2 (Херсон) 2:1 (1:1)
Голи: Зезюлін (10’), Гуделяускас (22’) - Поплєвічев (3’)

Матч відкриття другого ігрового дня в спорткомплексі СДПУ звів між собою досить цікавих суперників. Перше місце групи А та третє місце  групи D. Досить молоді та амбіційні представники Херсонщини запропонували гру першим номером, що і увінчалось у відкритий рахунок. Ударом майже з центру поля відзначився Віталій Поплєвічев. 
В середині першої половини Лугексперт потроху почав перехоплювати ініціативу, що і вилилось в забитий гол. Відзначився Ян Зезюлін.
Початок другого тайму пройшов на зустрічних курсах. Продексім шукав щастя дальніми пострілами, на відміну від сєвєродончан, які намагалися досягти успіху розігруючи «до вірного». Після розіграшу ауту біля воріт херсонців фортуна все ж посміхнулась Лугексперту. Відзначився кращий бомбардир команди Євген Гуделяускас. Після цього Херсонці почали грати з п’ятим польовим, що не принесло дивідендів. До 1/4 крокує Лугексперт.

11:50  Y6  1/8 фіналу ВЛ  Епіцентр К - Forex Club (Хмельницький) - Атлетик (Бровари, Київська обл.) 2:6 (1:2)
Голи: Олянчук (5’) - Степаненко (1’,2’18’), Салтанов (20’), Поночовний  (20’), Воронков (21’)
Попередження: Успенський (5’,24’) - Гнезлілов (1’)
Вилучення: Успенський (24’) (друга жовта)

Протистояння команд, що посіли другі місця в групах «А» та «Е» анонсувалось, як змагання швидких та динамічних команд. Атлетик відразу захопив ініціативу, що і  вилилось в, поки що, найшвидший дубль турніру у виконанні Сергія Степаненка. Потроху «будівельники» розігрались, і це принесло свої плоди. На 5 хвилині Сергій Олянчук елегантно перекинув голкіпера броварчан.

В другій половині зустрічі гра вирівнялась і здавалось, що ось-ось або перевага Атлетику збільшиться, або рахунок вирівняється. Стався перший варіант. Після дальнього пострілу хет-трік оформив Степаненко.  Епіцентру необхідно було відігрувати 2 м’ячі, і гра почалась з п’ятим польовим. Відсутністю голкіпера вдало скористалися по-черзі Ігор Салтанов, Володимир Поночовний та Віталій Воронков. Все ж один м’яч хмельничанам вдалось відіграти. Відзначився Вадим Безвещук.

12:40  Y7  1/8 фіналу ВЛ  Food Center (Суми) - Чайка (Кремінна, Луганська обл.) 2:0 (1:0)
Голи: Кошелєв (7’, аг), Зеленський (21’)
Попередження: Зеленський (20’) - Кошелєв (19’)

Сітка звела в наступній стадії розіграшу перше місце групи «В» сумський «Food Center»  та друге місце групи «F» - «Чайка» з Луганщини. На перших хвилинах здалось, що сумчани трохи недооцінили суперника. На фоні разючих атак «харчовиків» досить небезпечно виглядали контратаки Чайки.  Після розіграшу комбінації зі штрафного Віталій Катеринін прострілює вздовж лінії воріт, і гравець Чайки заштовхує м’яч у власні ворота. 
Досить динамічна виявилась перша половина зустрічі. Так можна і охарактеризувати початок другої. Все ж одна заміна «Чайки» далась в знаки. Під кінець зустрічі команда почала «підсідати». І сумчани почали більш домінувати, при цьому, раз-по-разу пропускаючи контрвипади креміннчан.
Після пасу п’ятою від Вєлієва Зеленський втік від захисників і пробив поміж ніг голкіпера – 2:0. Кінцівка гри пройшла повністю під володіння м’ячем сумчан. «Food Center» очікує на супротивника по чвертьфіналу.

13:30  Y8  1/8 фіналу ВЛ  LEX-VSK (Суми) - Олімпік (Ужгород) 5:0 (1:0)
Голи: Шелест (5’, 24’), Вензенко (14’), Анцтибор (21’), Мурашкін (23’)

Перше місце групи «С» та друге групи «G» зустрілись в одній із заключних ігор цієї стадії. Мова йде про сумську команду «Lex VSK» та ужгородську команду «Олімпік».
Після вдалого проходу гравці з Закарпаття могли вже на першій хвилині відкривати рахунок. Але шкіряний влучив у каркас воріт. Згодом перевага у володінні м’ячем перейшла до сумчан. І на 5 хвилині Ігор Шелест відкрив рахунок пострілом під дальню стійку.  Чудовий момент мав Вензенко. Після дальнього пострілу м’яч рикошетом влучив у хрестовину. Олімпік мав можливість зрівняти рахунок, але довелось знову перевірити міцність каркасу воріт. Кінцівка тайму пройшла під явною перевагою Лексу.
Другий тайм розпочався з чудової атаки ужгородців. Але гравець Атлетику змарнував свій момент. Після цього ініціатива закономірно повернулась до сумчан. На 14 хвилині Ярослав Вензенко підступним пострілом пробив в дальній кут воріт. 2:0. 
Вирішив своє слово сказати і автор учорашнього «Покеру» Андрій Анцибор. Пройшовши вздовж лінії штрафної він пробив під самісіньку штангу 3:0. А згодом почав роздавати  результативні передачі. Спочатку  на Дениса Мурашкіна. А згодом на автора першого м’яча зустрічі - Ігоря Шелеста. В ¼ фіналу нас чекає Сумське дербі.

14:20  Q3  1/4 фіналу ВЛ  Лугексперт (Сєвєродонецьк) – Атлетик (Бровари) 1:2 (0:1)
Голи: Дмитренко (19’) - Салтанов (2’, 18’), Степаненко (23’(дабл-пенальті).
Попередження: Дмитренко (21’) - Бодров (17')

Перед грою, навіть гіпотетично, важко було виділити фаворита цієї зустрічі, але перші хвилини розставили все по місцям. Тотальна перевага броварчан вилилась у забитий м’яч вже в дебюті зустрічі. Потужним ударом під штангу відзначився Ігор Салтанов.  Згодом, як і в попередніх іграх, Лугексперту вдалось вирівняти становище на майданчику.
Другий тайм запам’ятався досить динамічною силовою боротьбою. Жодна з команд не хотіла поступатись. За 5 хвилин до кінця Атлетику вдалося подвоїти перевагу. Дублем відзначився Салтанов. Все ж Лугексперту вдалося один м’яч відіграти. У воротах супротивників розписався Сергій Дмитренко. 
Жорстка боротьба вилилась у 6-й фол команди Лугексперт. Степаненко Сергій  вдало реалізував удар з 10 метрів. 
Атлетик – перший півфіналіст.

15:10  Q4  1/4 фіналу ВЛ  Food Center  (Суми) – Lex VSK (Суми) 8:0 (4:0)
Голи: Мисловський (5’, 8’), Катеринін (6’,12’), Острога (16’), Ковтонюк (18’,18’), Зеленський (23’) 
Попередження: Анцибор (12’)
Вилучення: Абдулаєв (5’) (гра рукою)

Ще в пам’яті сумських уболівальників залишились протистояння срібних та бронзових призерів Суперліги чемпіонату міста Суми, а тут сітка звела ці команди вже на всеукраїнському рівні. На початку гри команди почали прощупувати одна одну, шукаючи щастя у воротах супротивника. Масована атака змусила голкіпера Лексу покинути межі штрафної, і після удару в сторону воріт Шамілю Абдулаєву довелось грати руками – пряма червона картка. Розіграш штрафного призвів до першого голу. Відзначився Максим Мисловський. 
Не маючи голкіпера на заміні, Карацюба вирішує грами в п’ять польових гравців. Відсутністю голкіпера вдало скористався Віталій Катерінін пробивши зі своєї половини майданчику.  Подібна помилка трапилась через 2 хвилини. Мисловський вибіг на пусті ворота, чим і оформив дубль.
Грою з п’ятим, Lex-VSK перевів гру на половину поля «харчовиків», раз-по-разу створюючи небезпечні моменти у воріт Пєтухова. Але знову помилка, і Катеринін пробиває зі своєї половини - 4:0. 
Як і передбачалось, «Lex-VSK» другу половину розпочав з п’ятим польовим. Влаштовуючи повну, хоч і безрезультатну осаду воріт харчовиків, ворота Лекс залишались на захищеними. Чим і почергово скористались Острога, Ковтонюк (двічі), Зеленський, доводячи рахунок до непристойного. Food Center очікує суперника по півфіналу.

16:00  S4  1/2 фіналу ПЛ  Локомотив (Лиман, Донецька обл.) - Нова Поліція (Кропивницький) 4:2 (3:2)
Голи: Савостенок (3’) Зірка (5’) Руденко (12’(дабл-пен.), Доценко (23’) – Кулик (3’), Головченко (17’) 
Попередження: Шейко (3’), Савостенюк (8’), Ахметханов (12’)

Після розіграшу комбінації в рахунку повели представники Локомотиву. Пострілом в дальній кут відзначився Денис Савостенюк. Але перевага у рахунку була не довго. Після розіграшу штрафного рахунок зрівняв Віталій Кулик. Після чудового проходу, Зірка Сергій вивів знову лиманців уперед.  Не дивлячись на тотальну перевагу Локомотива,  рахунок все ж вдалось зрівняти. Відзначився Головченко В’ячеслав.
За чотири хвилини команда Нова Поліція заробила 5 фолів. На цьому вони не зупинились і заробили ще 2 штрафи. З першого разу Олександр Руденко вибачив супротивників, не реалізувавши дабл-пенальті, а згодом, все ж вивів свою команду вперед влучним ударом з позначки.
Другий тайм відзначився грою на зустрічних курсах, адже путівка у фінал першої ліги зовсім поруч. За п’ять хвилин «поліціянити» почали грати з п’ятим польовим. Штурм воріт лиманців запам’ятався мабуть постріло у поперечку. А ось вдало розіграний кутовий дозволив Локомотиву подвоїти перевагу. Відзначився Андрій Доценко.
Команда Локомотив крокує у фінал Першої ліги.

Максим Новіков, спеціально для АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!