«Odessa Open Cup-2018». Volume 1. Підсумки другого ігрового дня

10:00. Група D. «INTER» – «Укргазбанк» – 3:1 (0:1)

Голи: Паращенко (20), Шичкін (23), Рудий (30) Бакум (4)   

У матчі-відкритті другого дня зустрілися суперники, які вже втрачали очки на першому етапі. Втім, обидві команди запам'яталися міцної грою в обороні, і тому єдиний в першому таймі гол не дивував. Вдався він саме киянам: Бакум на фланзі здорово зіграв на випередження, обігрався з Цоєм і чітко пробив у дальній кут 0:1.

Другий тайм донеччани почали зі справжньої облоги воріт суперників, в якій одним з найактивніших традиційно був Нестерук. Забив же «INTER» після затяжного розіграшу кутового, коли Паращенко у дотик переправив м'яча у сітку з передачі Рудого 1:1. Незабаром Шичкін замкнув простріл зліва від того ж таки Рудого 2:1.  «Банкіри» дуже хотіли відігратися, йшли вперед з «п'ятим», але замість порятунку за дві секунди до фінальної сирени пропустили ще раз: порожню «рамку» вразив тепер Рудий 3:1. 

Таблиця групи D:

«INTER» (7 очок)
«LEX-VSK» (6 очок)
«Укргазбанк» (4 очки)

10:50. Група Е. «Володимир» – «Чорне море» – 0:2 (0:0)

Голи: Гірка (17), Пилипів (30) 

Дуже обережним вийшов другий матч дня. «Чорне море» як завжди грало з постійними підключеннями Стародубовського в атаку, але суперник був до цього готовий, перекриваючи вільні зони. Натомість, «Володимир» лише лічені рази перехоплював м'яч, отримуючи можливості вражати порожню «рамку», але сам голкіпер і підчищав огріхи. 

«Нулі» за підсумками першого тайму зберігали максимальну напруга на другий тайм, на початку якого «чорноморці» забили у вже типовому для себе стилі.  Довге введення м'яча від Стародубовського і удар головою Гірки  0:1, але до воротаря тиврівців могли бути питання. Одесити продовжували контролювати зустріч, але п'ять фолів у пасиві додавали їм хвилювань. Втім, «Чорне море» не лише оборонялося, але і регулярно атакувало: в одному з наступів Логінов замикав фланговий простріл, влучивши у стійку! 

Однак, коли «Володимир» пішов п'ятим Пилипів перехопив м'яч і парашутом відправив його в порожні ворота  0:2, перемога одеситів.

Таблиця групи Е:

«Чорне море» (7 очок)
«Володимир» (4 очки)
«Арсенал» (3 очки)

11:40. Група F. «Продексім-2» – «Металіст» – 0:0

Протистояння аутсайдерів турніру навряд чи могло потішити шанувальників надто захопливою грою. Втім, у бійцівських якостях обом колективам важко було відмовити, тож, зустріч очікувалася напруженою.

Такою вона і вийшла, хоча видовищних атак у поєдинку дійсно не вистачало. Миронівці грали більше в силовий футзал, молодь Херсона, природно, намагалася взяти швидкістю, але обидві захисні лінії збою так і не дали.  У підсумку, 0:0 перша «суха» нічия на турнірі.

12:30. Група D. «LEX-VSK» – «INTER» – 0:1 (0:1)

Гол: Найбулаєв, 15.

У схожому обережному ключі почався і наступний матч. Не так часто опоненти обмінювалися гострими атаками, намагаючись тримати в оборонах великі сили.  Можна згадати хіба що обмін моментами в кінцівці першого тайму. Віталій Радченко технічно перекидав голкіпера, але м'яч пролетів поруч зі стійкою. У відповідь донеччани розіграли комбінацію з завершальним влучанням у поперечину.

За 31 секунду до свистка на перерву Найбулаєв все ж вивів «INTER» вперед, використавши помилку суперника. Перехоплення м'яча, прохід лівим флангом і прицільний удар в дальню «дев'ятку» 0:1. Незважаючи на перевагу у рахунку, донеччани продовжували вести гру і після перерви. Непросто було сумчанам заграти у той футзал, який вони продемонстрували у перший день суперник навіть не думав поступатися. 

Найкращий шанс відігратися «LEX-VSK» втратив, вже перейшовши на гру з «п'ятим», коли з близька пробивав Ганжа воротар був на місці. У підсумку, мінімальна перемога донеччан і лідерство у групі.

Таблиця групи D:

«INTER» (10 очок)
«LEX-VSK» (6 очок)
«Укргазбанк» (4 очки)

13:20. Група Е. «Арсенал» – «Володимир» – 2:3 (1:3)

Голи: Севодняєв (8, 27) Васалатій (4,15), Циня (15, пен)

Ще одна зустріч претендентів на найвищі нагороди змагань вийшла дуже видовищною та емоційною. У середині першого тайму опоненти обмінялися забитими голами, а далі в одній з атак хтось із тиврівців намагався пробити через себе: м'яч влучив у руку Шпартко пенальті.  З 6-метрової позначки голкіпера чітко переграв Циня 1:2. Майже миттєво Васалатій з правого флангу після довгої передачі класно пробив у дотик 1:3.

Після перерви «каноніри» здорово напирали на ворота суперника, але редути «Володимира» трималися до тих пір поки Севодняєв, який минулого сезону виступав за «Суднобудівник» у Другій лізі чемпіонату України з футболу, не оформив дубль, точно пробивши у завершенні розіграшу кутового 2: 3.  Кінцівку зустрічі «Арсенал» проводив з «п'ятим», але по суті нічого не створив, ледь не пропустивши у порожні ворота від Лясковського.

14:10. Група F. «Аnserglob» – «Продексім» – 1:0 (0:0)

Херсонське дербі у рамках турніру несло у собі додаткову родзинку, однак, як і у попередніх поєдинках другого дня, все вийшло дуже обережно і напружено. Не знавши смаку перемоги до очної зустрічі, обидва суперники розуміли важливість матчу, відповідно, ціна помилки була максимальною.

«Сухий» рахунок протримався до середини другого тайму, коли «Продексім-2» невдало розіграв кутовий, і «Anserglob» провів разючий випад: Скрипник розігнав атаку лівим флангом, а Міненко у падінні замкнув дальню стійку. Гол ціною у три очки і привітання колективу Олексія Левченка з першою звитягою. 

15:00. Група D. «Укргазбанк» – «LEX-VSK» – 3:2 (1:0)

Голи: Цой (13), Саківський (26), Данилів (29) Ганжа (27, 30)

Зі стартових хвилин зустрічі Денюжкін став підключатися до атак «п'ятим», але ніяких дивідендів це не приносило. Навпаки, кілька разів кияни припускалися огріхів в передачах, так що у сумчан з'являлися можливості забивати в порожні ворота. В одному з таких епізодів ледь не відзначився Анцибор м'яч пройшов біля стійки. Після цього «Укргазбанк» додав у русі, і тепер реакцію доводилося демонструвати Абдулаєву. Так і пройшов весь перший тайм, але «нулі» на табло не збереглися. За 1:29 до перерви у «банкірів» пройшов вдалий розіграш, в завершенні якого Цой замкнув передачу з лівого флангу. Сумчани за три секунди до перерви взяли тайм-аут, розігравши аут і Шевкунов з правого флангу потривожив стійку. 

Мало у чому змінилася гра після перерви: гості з Сум намагалися багато атакувати, але «Укргазбанк» спокійно тримав оборону, та й сам атакував чимало.  За 4:49 до фінальної сирени у киян, поборовшись за м'яч в середині майданчика, пройшла швидка комбінація, і Саківський вразив ціль ударом низом 2:0. «LEX-VSK» одразу ж почав гру з «п'ятим», і дуже швидко Ганжа скоротив різницю 2:1.  Однак, радість не була довгою: продовжуючи грати з «п'ятим» сумчани втратили м'яч і Данилів у боротьбі з опонентом проштовхнув м'яч у порожні ворота 3:1.  Гол Ганжі на останніх секундах вже мало що змінював, але варто відзначити результативну гру сумчанина. Підсумок 3:2 на користь «Укргазбанка».

15:50. Група Е. «Чорне море» – «Арсенал» – 4:1 (3:1)

Голи: Гірка (3), Торшин А. (14, 15), Пилипів (27) Криворот Д. (1)

На 22-й хвилині Кушнір не реалізував пенальті (Борисов). 

«Арсенал» почав матч з масованої атаки, провівши гол на першій же хвилині.  Протягом п'яти секунд Стародубовський відбив два удари суперників, але з третім уже не впорався 0:1, Дмитро Криворот. Одеситів такий поворот подій не збентежив, і дуже скоро у ветеранів пройшла вже фірмова на цьому турнірі комбінація. Вкидання Стародубовського і замикання головою Гірки 1:1.  А під кінець тайму майстерністю блиснув Андрій Торшин, протягом хвилини відзначившися двома голами. 

У другому таймі «Чорне море» було ближче до забитого м'яча. Один тільки Кушнір двічі влучав у стійку: спочатку головою, а потім і ногою. Більш того, за гру рукою «каноніри» залишилися в меншості (вилучення Севодняєва) і отримали в свої ворота пенальті, але Кушнір не переграв Борисова.  Вичавити з більшості також нічого не вдалося, а ще за кілька хвилин герой першого тайму Андрій Торшин отримав другу жовту і також достроково завершив поєдинок.  Парадокс, але граючи в меншості, «Чорне море» збільшило перевагу: Пилипів покарав опонентів за гру з «п'ятим», вразивши порожню рамку 4:1. Стовідсотковий результат одеських ветеранів впродовж другого ігрового дня!

16:40. Група F. «Металіст» – «Аnserglob» – 4:1 (1:1)

Голи: Косун (13), Гончаров (23), Шмельов (28), Крошан (30) Мальчиков (8) 

Заключний матч ігрового дня активніше почав «Металіст», але у завершальній фазі у миронівців ніяк не складалося поставити «крапку». Поступово херсонці вирівняли гру, також регулярно загострюючи гру, і після нехитрого розіграшу ауту Мальчков навіть вивів «Anserglob» вперед 0:1. Тут же гості з Херсона створили ще один чудовий момент, але забити не вдалося, а незабаром «Металіст» відповів потужним ударом Косуна після передачі з кутової позначки 1:1. 

Паритет, сталий за підсумками першого тайму, зберігався до середини другого, поки Гончаров у завершенні розіграшу 2:1. Далі Шмельов і Крошан ударами з різних флангів зробили перевагу великою, принісши миронівцям вольову перемогу  4:1.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!