«Odessa Open Cup-2018». Volume 1. Підсумки першого ігрового дня

10:30. Група А. «Чорне море» – «Продексім-2» – 3:2 (2:1)

Голи: Гірка (5), Кукалев (6, АГ), Гірка (17) – Музика (13), Кошовий (28).

На 29-й хвилині Стародубовський («Чорне море») не реалізував пенальті (стійка). 

Стартовий свисток матчу-відкриття змагань затримався на півгодини, оскільки «Продексім-2» на шляху до Одеси потрапив у затор. Однак, турнір розпочався з ще куди більш сумної звістки: буквально у понеділок раптово помер гравець «Чорного моря», відомий одеський футболіст і футзаліст Іван Бабаєв, пам'ять про якого вшанували хвилиною мовчання.

Саме титуловані одеські ветерани і були суперником херсонців з першого матчу турніру, і треба сказати, молодь «Продексіма» почала матч дуже активно. Особливо старався Белан, який і сам воротам кілька разів погрожував, і партнерам асистував, Втім, надійним був Стародубовський. «Чорне море» впоралося з таким тиском, відбивши стартовий штурм, «чорноморці» провели свій разючий випад. Все той-таки Стародубовський високо ввів м'яч в гру, і Гірка головою пробив під поперечину – 1:0. За кілька миттєвостей Стародубовський знову направив м'яч у гру довгою передачею, і після невеликого рикошету від Кукалева м'яч знову опинився у сітці – 2:0. 

За такого рахунку гра вирівнялася: «Продексім-2» мав перевагу у швидкості, але «Чорне море» завдяки широкій грі і традиційно вмілому підключенню Стародубвского «п'ятим» нівелювало цю перевагу. Моменти виникали як біля одних воріт, так і біля інших, але забити до перерви вдалося лише гостям. Після тайм-ауту «Продексіма» відбувся швидкий розіграш із завершальним ударом Музики, який ще донедавна виступав у чемпіонаті Одеси за «Кодиму» – 2:1.

 

Другий тайм розпочався зі швидкого голу Гірки. Загалом, темп гри після перерви помітно впав: «Чорне море» чудово діяло з «п'ятим», практично не розлучаючись з м'ячем.  А після одного з розіграшів і удару Сергія Торшина м'яч у штрафному майданчику влучив у руку Ільїну - пенальті.  Втім, Стародубовський з 6-метрової позначки свого візаві не переграв. Після удару голкіпера м'яч влучив у стійку.  Незабаром «Продексім» скоротив різницю: Кошовий буквально грудьми замкнув діагональний простріл партнера – 3:2.  Кінцівку зустрічі «Продексім-2» провів з «п'ятим», але одеські ветерани без зайвої паніки довели матч до перемоги. 

11:20. Група В. «Володимир» – «Anserglob» – 8:2 (3:2)

Голи: Литвиновський (7, 19, 29), Заводян (11), Васалтій (13), Міранда (18), Онищук (20), Лясковський (28) – Мальчиков (9) Разумов (14).

У цій парі без «одеського сліду» також не обійшлося: представники «Володимира» Ігор Фещенко, Андрій Долгорук і Вадим Циня на початку минулого сезону грали за  «Uni-Laman».

«Anserglob» дуже потужно почав матч: ефектний удар, технічно поклавши корпус, наносив з лівого флангу Разумов – голкіпер відбив м'яч. Одразу ж таки, з правого краю потужно пробив Ціома – стійка! Втім, відбивши натиск суперника, «Володимир» повів у рахунку: розіграш кутового і успішна гра на добиванні Литвиновського розмочили рахунок у зустрічі – 1:0. Херсонці відповіли класичним розіграшем ауту з замиканням дальньої стійки від Мальчикова – 1:1. 

Наступний відрізок поєдинку був за гостями з Тиврова, в яких знову результативно пройшов розіграш кутового, а потім Васалатій замкнув простріл ліворуч від Литвиновського – 3:1. Однак, одразу ж Разумов скористався помилкою Васалатія у власному штрафному, відібравши м'яч і пробивши повз воротаря – 3:2. 

Другий тайм почався з результативної флангової атаки «Володимира», яку розігнав Лясковський, а завершив Міранда. Тут же знову на добиванні вдало зіграв Литвиновський, а Онищук чітко вразив ціль з пасу Васалатій – 6:2. Ось так протягом лічених секунд «Anserglob» відверто «посипався», і команда взяла тайм-аут. Кардинально змінити хід подій херсонці не зуміли: ініціативою і далі володів «Володимир», який діяв по результату. Наприкінці зустрічі різниця у рахунку стала ще більшою, коли спочатку забив Лясковський, після чого розкішним дальнім ударом під поперечину відзначився Литвиновський. Як підсумок – 8: 2 і перший хет-три на змаганнях хет-трик.

12:10. Група С. «LEX-VSK» – «Арсенал» – 3:2 (0:0)

Голи: Ганжа (23, 25), Радченко Владислав (30) – Борисов (19), Шпартко (22)

Куди ж без екс-одеситів і тут?  Брати Радченки, які проводили попередній сезон в Екстра-лізі за МФК «Епіцентр К Авангард», на турнірі представляють «LEX-VSK».  Надивившись відкритого і результативного футзалу в попередній грі, власну зустріч суперники ніби змовилися провести дуже обережно. У сумчан виділялися брати Радченки, а у «Арсенала» відзначаємо потрапляння в каркас Севодняєва, а також пару виходів два в одного за результатами першої половини зустрічі.

На початку другого тайму небезпечно зльоту бив Шевкунов – над поперечиною.  Однак, незабаром Маркітан пройшов по центру і зробив передачу на Борисова, який ледь помітним дотиком підправив м'яч у сітку – 0:1. Подвоїли результат «каноніри» завдяки ауту: з правого флангу потужно пробив Шпартко – 0:2. 

«LEX-VSK» взяв тайм-аут, і після паузи «розмочив» рахунок: з правого краю ближній кут вразив Ганжа – 1:2. Надихнувшись успіхом, сумчани продовжили наступати: при грі з «п'ятим» паритет відновив той-таки Ганжа, знову пробивши з правого флангу – 2:2. Вольова нічия?  Навіть більше! Владислав Радченко відгукнувся на передачу з лівого флангу і приніс гостям з Сум таку непросту перемогу – 3:2! 

12.50. Група А. «INTER» – «Чорне море» – 2:2 (1:0)

Голи: Загородній (9), Мансуров (30) – Рудий (24), Найбулаєв (28)

«INTER» дуже непогано розпочав зустріч, кілька разів чудово зігравши на перехоплення м'яча.  З огляду на те, що ветерани як завжди грали з голкіпером в атаці, господарі мали можливості вразити порожню «рамку». Кращу з них змарнував Курдас, коли сам Стародубовський відмінно заблокував спробу. А у середині тайму «Чорне море» повело в рахунку: розіграш кутового зі зміною флангу і Загородній замкнув простріл Сергія Торшина.  Дуже напруженим вийшов і другий тайм: що і говорити, суперники були гідні одне одного. Донеччани все більше нагнітали обстановку, створивши кілька непоганих моментів.  Відзначаємо дальній удар досвідченого Нестерука – Стародубовський потягнув, також небезпечно під поперечину Шічкін - голкіпер знову блиснув реакцією. І все ж утримати переможний рахунок «Чорному морю» не вдалося.  Спочатку потужний удар з центральної зони завдав Рудий – м'яч влетів у сітку від стійки. Потім Найбулаєв з правого флангу примудрився пробити з розвороту повз воротаря: м'яч закотився у дальній кут – 2:1. Однак, за 19 секунд до фінальної сирени Мансуров зважився на дальній удар з лівого флангу, не прогадавши: рахунок тав рівним – 2:2. Перша нічия на турнірі!

13:30. Група В. «Укргазбанк» – «Володимир» – 1:1 (1:0)

Голи: Бакум (15) – Циня (16) 

А ось цей поєдинок вийшов не те що бойовим, а просто-таки справжньою битвою. Спочатку команди були більш обережними, але до середини першого тайму емоції почали бити через край.  В одному з епізодів на майданчику футболісти гра переросла у серйозну сварку: на щастя, пристрасті вдалося погасити.  Відносно моментів, то кілька разів через втрачені можливості хапалися за голову гравці «Володимира».  «Укргазбанк» мав чудову можливість наприкінці першого тайму: після удару з правого флангу м'яч приземлився на пперечину.  Перед самим свистком на перерву «Укргазбанк» забив, класно на швидкості розігравши багатоходову комбінацію. Саківський покотив м'яч наліво, звідки в дотик пробив Бакум – 1:0. 

У схожому руслі розвивалися події і після перерви. Напочатку другого тайму «Володимир» відігрався, вдало використавши штрафний.  Циня прийняв м'яч на правому фланзі і пробив на силу – 1:1. 

Бойовитість зустрічі не могла не позначитися на балансі фолів, і кінцівку поєдинку «банкіри» проводили за п'яти порушень у пасиві. Тиврівці до настільки бажаного дабл-пенальті поєдинок не довели, але супер-шанс вирвати перемогу все ж створили – Денюжкін відбив удар з близької відстані і зберіг для «Укргазбанка» нічию. 

14:10. Група С. «Металіст» – «LEX-VSK» – 1:2 (0: 1)

Голи: Атаманенко (17) – Радченко Владислав (11), Ожог (29).

Сумчани перевершували суперників у зіграності та русі, відразу ж позначивши територіальну перевагу.  Спочатку «Металіст» тримався, але тиск «LEX-VSK» ставало все більш відчутно.  Оборона припустилася помилки в середині тайму, коли Віталій Радченко прострілив  правого флангу і Владислав Радченко замкнув дальню стійку – 0:1.

Крошан відповів дальнім ударом – воротар був напоготові, а незабаром «Металіст» залишився в меншості.  Гончаров протягом декількох секунд за грубі підкати отримав дві жовті картки і достроково завершив поєдинок. Проте, сумчани таким подарунком не скористалися, а вже за рівних складів Федоренко міг забити, однак свою команду врятував кіпер.

Другий тайм розпочався зі швидкого голу миронівців: Атаманенко прискорився на лівому фланзі і поцілив у дальній кут – 1:1.  За паритету на табло вирівнялася і гра: гострих моментів вистачало в обидвох суперників. Вензенко втратив чудову можливість, з лівого флангу не влучивши у вільний кут. Справа йшла до нічиєї, яка була б цілком закономірною, але «LEX-VSK» все ж краще використав свої шанси та майстерність. Ожог взяв гру на себе, втікши від суперника і метрів з восьми технічно пробивши над воротарем – 1:2.

15:00. Група А. «Продексім-2» – «INTER» – 1:5 (0:2)

Голи: Белан (26) – Сандецький (4), Кукалев (12, АГ), Дробашко (20), Найбулаєв (29), Рудий (30). 

Херсонській молоді не відмовиш у бажанні боротися, але змагатися з досвідченими виконавцями їм бракує досвіду.

Після одного з масованих наступів, коли «Продексім-2» ніяк не міг вийти з оборони, забив Сандецкій.  А далі «INTER» отримав право на аут і після звичайного прострілу м'яч у сітку власних воріт зрізав Кукалев – два автоголи у двох матчах, звичайно, дуже прикро. 

У другому таймі херсонці все більше експериментували з «п'ятим», чим і скористався Дробашко, втікши по правому флангу і не зближуючись з воротами відправивши м'яч у сітку – 0:3.  «Розмочив» рахунок дубль чемпіонів України після тайм-ауту, нарешті використавши гру з «п'ятим»: з правого флангу точно пробив Белан - 1:3. 

Під акомпанемент експериментів завершувалося протистояння, в якому «INTER» повернув собі великий перевагу. Як підсумок – 1:5, і донеччани за рахунок кращої різниці голів виграють групу.

Підсумкова таблиця:

«INTER» (4 очки)
«Чорне Море» (4 очки)
«Продексім-2» (0 очок)

15:50. Група В. «Anserglob» «Укргазбанк» 1:3 (1:0)

Голи: Михайленко (15) – Данилів (23, 28), Жук (30)

Фаворит цієї пари «на папері» був очевидним, але перед «банкірами» напевно ставилося завдання виграти з різницею не менше, ніж в шість голів. В іншому випадку підсумкового першого місця представникам столиці було не бачити. 

На практиці «Anserglob» вибудував настільки вдалу оборону, що киянам доводилося думати про те, як хоча б просто вразити ворота суперника. Гості з Херсона відбивалися як тільки могли, блокуючи під всі удари і відбиваючи м'яча всіма частинами тіла, навіть особами.  У деяких епізодах м'яч якимось дивом не залітав у ворота, але у підсумку за 14 секунд до перерви маятник хитнувся в інший бік і забив якраз «Anserglob»: Михайленко зіграв у «стінку» через лівий фланг з Міненко і спокійно пробив з 10-метрової позначки – 1:0. 

У другому таймі «Укргазбанк» також не відразу впорався із захистом суперників, який тримався до середини другого тайму, коли вже Денюжкін почав підключатися до атак «п'ятим». Гол у відповідь забив Данилів, ударом з близької відстані завершивши швидкий розіграш, а потім він же вивів киян вперед, ударом з правого флангу поставивши крапку у ще одній комбінації – 1:2. Під завісу поєдинку Денюжкін вдало підключився до атаки, почавши гольову комбінацію з завершальним замиканням дальньої стійки від Жука – 1:3. Перемога, яка приносить «Укргазбанку» друге місце у групі.

Підсумкова таблиця:

«Володимир» (4 очки)
«Укргазбанк» (4 очки)
«Anserglob» (0 очок)

16:40. Група С. «Арсенал» – «Металіст» – 4:2

Голи: Ярчук (15, 16, 20), Тимчак (28) – Шмельов (13, 27)

Очна зустріч за друге місце групи мала чимало інтриги. «Канонірів» влаштовувала нічия, втім, вони перевиконали план і відправили представників Київщини на третю сходинку.

Підсумкова таблиця:

«LEX-VSK» (6 очок)
«Арсенал» (3 очки)
«Металіст» (0 очок)

Розклад матчів другого дня:

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!