«Odessa Open Cup-2018». Volume 1. Підсумки турніру

10:00. Срібна ліга. Півфінал. «LEX-VSK» «Anserglob» 3:1 (0:0)

Голи: Шелест (18, 25), Радченко Віталій (24) Мальчиков (24)

Сумський колектив з перших секунд окупував половину майданчика херсонців, але «Anserglob» не чинив особливого супротиву, збудувавши надійну оборону і не дозволяючи наближатися до своїх володінь. Про контратакb не доводилося навіть думати, але і гольових моментів «LEX-VSK» створив не так багато. Хоча, квартет з братами Радченками все ж таки виглядав в атаці помітно настирливо: відзначаємо удари самих Віталія та Владислава, а також постріл Анцибора, після якого м'яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки. 

Продовжували відбиватися гості з Херсона і з початком другого тайму, але тепер сумчани все ж відшукали прогалину у захисті суперників, і завдяки все тій-таки атакувальній четвірці повели в рахунку. Після серії ударів, з якими впорався голкіпер, з центральної зони у верхній кут точно пробив Шелест. Продовжив «LEX-VSK» володіти ініціативою і за такого рахунку, хоча «Anserglob» тепер хоча б зрідка проводив контрвипади. Однак, і другий гол незабаром влетів у ті самі ворота: красивим ударом у «дев'ятку» відзначився Віталій Радченко 2:0. 

За кілька секунд Мальчиков, замкнувши простріл з правого краю, «розмочив» рахунок, але одразу ж таки дубль оформив Шелест, на цей раз пробивши низом 3:1. Кінцівка матчу особливої ​​інтриги не принесла: «LEX-VSK» без особливих проблем довів справу до заслуженої перемоги і став першим фіналістом Срібної ліги.

11:00. Срібна ліга. Півфінал. «Арсенал» «Металіст» 2:2 (2:1). Після серії пенальті 3:2

Голи: Ярчук (10), Точанський (15) Федоренко (6, 27)

Миронівці активніше розпочали поєдинок, досить швидко втіливши перевагу у забитий гол. Сильний простріл з кутового від Шмельова на дальній стійці замкнув Федоренко 0:1. Однак, очаківці навіть не думали здаватися, дуже швидко відігравшись. Чудову зразково-показову комбінацію з серією коротких передач на правому фланзі розіграли Маркітан і Ярчук, який і забив гол у відповідь 1:1. За 17 секунд до свистка на перерву Маркітан виконав ще один шедевр, тільки тепер персональний, з лівого флангу ефектно вразивши дальню «дев'ятку» 2:1.

Напруженим вийшов і другий тайм: опоненти знову обмінювалися моментами, і віддати комусь перевагу було непросто. Відзначаємо все того ж Маркітана, після удару якого з правого флангу м'яч пройшов поряд із дальньою стійкою. На протилежній половині традиційно активно виглядав Крошан, націленим на атаку був Косун, незважаючи на габарити кілька разів легко йдучи від суперників і небезпечно пробиваючи.  За п'ять хвилин до фінальної сирени «Металіст» почав підключати до атак воротаря, але незабаром миронівці забили без використання такої тактики.  Розіграш ауту і дубль Федоренка 2:1. 

Особливо не ризикували обидві кома нди ідо закінчення ігрового часу, тому доля путівки у фінал вирішувалася у серії пенальті.  Голкіпер «канонірів» відбив удар Крошана, і цей промах залишився єдиним 3: 2 в серії і «Арсенал» у фіналі.

12:00. Золота ліга. Півфінал. «INTER» «Володимир» 2:1 (0:0)

Голи: Найбулаєв (20, 26) Васалатій (27) 

У цьому матчі ніхто навіть не збирався ризикувати. Класична позиційна гра з головним бажанням зберегти м'яч влаштовувала обидві команди, і за такого перебігу все могла вирішити якась персональна помилка або яскраві індивідуальні дії. 

З гольових моментів відзначаємо дальній удар Лясковського з правого флангу м'яч просвистів біля дальньої «дев'ятки».  Біля протилежних воріт небезпечно низом пробивав Шичкін воротар був на місці.  Дуже перспективний шанс «Володимир» отримав за п'ять секунд до свистка на перерву, коли Найбулаєв зробив Цині підніжку біля лінії штрафного майданчика. Однак, взявши тайм-аут і ретельно обговоривши «стандарт», розіграли його тиврівці невдало. 

Нічого не змінилося і після перерви: опоненти по-гросмейстерськи обмінювалася загостреннями, знову ж таки намагаючись звести до мінімуму брак. В основному, гравці прагнули домогтися успіху дальніми ударами, але з точністю не складалося.  Кілька разів у гру доводилося вступати і воротарям, які виглядали на рівні.  Під кінець п'ятихвилинки «INTER» успішно реалізував кутовий. Спрацювала одеська зв'язка: з передачі Рудого відзначився Найбулаєв 1:0.

Незабаром Найбулаев у районі центрального кола відібрав м'яч у Литвиновського і чітко реалізував вихід один в один, низом пробивши у дальній кут 2:0. Втім, Васалатій майже миттєво ефектно вразив верхній кут, повернувши інтригу 2:1. 

За 1:44 хвилини до фінальної сирени ледь не відзначився Рудий, влучивши у стійку, а потім Найбулаєв бив у порожні ворота при грі суперника «п'ятим» трохи неточно.  Зрештою, саме представники Донецька стали першими фіналістами.

13:00. Золота ліга. Півфінал. «Чорне море» «Укргазбанк» 2:1 (1:1)

Голи: Пилипів (4), Возний (28) Цой (9).

Суперники за другою півфінальною парою також були гідні один одного, розраховуючи лише на вихід до головного поєдинку турніру. Також як і всі попередні матчі дня, звітну зустріч команди почали в обережній манері, але «фірмова заготовка» «Чорного моря» у вигляді традиційного підключення воротаря в атаку додавала матчу вишуканості.  Одесити вразили ворота суперника у середині тайму: потужний красивий удар з лівого флангу вийшов у Пилипіва 1:0. 

Однак, Цой відповів не менш яскравим лучанням, немов гармата вистріливши з правого флангу: м'яч влетів в сітку від перекладини 1:1. Здебільшого, надто перспективних можливостей у першому таймі більше не було.

З початком другого тайму кияни стали все більше насідати на ворота Стародубовського, який тепер думав не про підключення  атак, а про підказки лінії оборони і власній грі у «рамці».  Втім, захищатися одесити теж вміють, оскільки непростий відрізок вдалося пройти без втрат рахунок на табло зберігся.  У середині тайму після стику з Цоєм тільки за допомогою партнерів по команді майданчик покинув Гірка на щастя, один з найрезультативніших гравців «Чорного моря» пізніше повернувся до гри.  Більш того, Денюжкін почав підключатися до атак «п'ятим», що є свідченням небажання «банкірів» доводити гру до серії пенальті. Проте, до 6-метрових справа і не дійшла за 1:53 до сирени Мансуров прострілив з правого флангу, і Возний замкнув дальню стійку 1:2.  Титуловані ветерани у фіналі!

14:00. Срібна ліга. Фінал. «LEX-VSK» «Арсенал» 1:4 (0:1)

Голи: Криворот Д.(15), Шпартко (19), Борисов (24, 30) Шелест(29)

Якщо всі півфінальні поєдинки дня вийшли неймовірно напруженими, то можна тільки уявити якими повинні були стати фінальні ігри.  Суперники досконально вивчили один одного і навіть зустрічалися у перший ігровий день («LEX-VSK» тоді переміг 3: 2). На перших ролях у протистоянні були ті самі лідери: брати Радченко і Анцибор з одного боку, Маркітан і Ярчук з іншого. 

До нульової нічиєю рухався перший тайм, але перед самою перервою Ярчуку вдалося протягти м'яч до центрального кола і віддати пас ліворуч на Дмитра Криворота, який вразив володіння суперника з дуже гострого кута 0:1. 

На початку другого тайму «каноніри» забили другий гол: знову вдала комбінація за участю Маркітана і завершенням Шпартка, який чудово зіграв на добиванні 0:2.  Як тут не згадати, що так само розвивався сценарій у поєдинку між цими ж командами у перший день, але тоді «LEX-VSK» відсвяткував вольову перемогу.  Однак, тепер повторення не вийшло. З середини другого тайму сумчани почали грати з «п'ятим», але майже відразу ж припустилися обрізки, отримавши гол у порожні ворота 0:3. 

Лише за 100 секунд до сирени штучна більшість дала «LEX-VSK» результат. Шелест, який грав в якості п'ятого польового і завершив комбінацію 1:3. А коли грати залишалося 73 секунди червону картку у гостей з Сум отримав голкіпер, притримавши суперника біля порожніх воріт.  У чисельній більшості «Арсенал» відзначився вже за мить до сирени: порожню «рамку» вразив Борисов 1:4.  Отже, команда з Очакова стала тріумфатором Срібної ліги!

15:00. Золота ліга. Фінал. «INTER» «Чорне море» 2:5 (0:3)

Голи: Нестерук (27), Сандецький (30) Возний (12, 24), Стародубовський (14, 19), Гірка (15)

Максимально сконцентрованими почали поєдинок  суперники по заключній зустрічі дня. Тим більше, що команди також зустрічалися у перший ігровий день, і тоді переможця не було виявлено (2:2). 

Оборонні лінії перегравали атакуювальні побудови аж до заключної трихвилинки, протягом якої одесити видали наймогутніший відрізок, змусивши «INTER» капітулювати. Спочатку спрацювала зв'язка, яка принесла одеситам перемогу у півфіналі: Мансуров прострілив з правого флангу, і Возний прицільно пробив 0:1.  Далі Стародубовський залишив не при справах свого візаві, пробивши з центрального кола 0:2. Потім  голкіпер закинув м'яч у чужий штрафний майданчик, а Логінов скинув його на Гірку, який також був точним 0:3.

Другий тайм донеччани були змушені починати з «п'ятим», ну а як без ризику зламати опір такого монолітного колективу як «Чорне море»?  Ось тільки нічого зробити з одеситами гості з Донецька не зуміли. Навпаки, Стародубовський оформив дубль, пробивши у порожні ворота, а потім Возний замкнув простріл з лівого флангу від Сергія Торшина 0:5. Час, що залишився проходив на половині майданчика представників Південної Пальміри, але з нескінченного розкочування м'яча «INTER» «вичавив» лише два голи: з правого краю мету вразив Нестерук, а потім Сандецький замкнув дальню стійку 2:5. «Чорне море» поповнює колекцію черговим трофеєм!

Індивідуальні нагороди:

Найкращий бомбардир: Олександр Гірка («Чорне море»)
Найкращий гравець: Шаміль Найбулаєв («INTER»)
Найкращий воротар: Костянтин Стародубовський («Чорне море»)
MVP турніру: Дмитро Ярчук («Арсенал»)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!