Олександр Бондар: "Із "Рекордом" підписав контракт на рік"

У польській Екстракласі виступає чимало легіонерів з України. Одним із них є Олександр Бондар. Він другий рік поспіль став найкращим іноземним гравцем польського чемпіонату у складі "Ред Девілс". А нещодавно знову змінив команду і перейшов у "Рекорд".

- Саша, вітаю тебе із завершенням сезону. Ти знову найкращий легіонер у чемпіонаті Польщі. Ти вважаєш для себе сезон вдалим?
- Дякую за привітання! Так, сезон був вдалий, але не найкращий. На жаль, команда посіла 4-е місце в чемпіонаті, хоч завдання стояло вибороти якийсь із комплектів медалей. Але перемога в Кубку Польщі - це найбільше досягнення в історії клубу "Ред Девілс", тому керівництво залишилося дуже задоволене сезоном.

- Чи були провальні матчі і які найуспішніші?
- Щодо найуспішніших матчів, то я би відзначив матч проти команди "Гаф Омега" (Глівіце), коли команда виграла з рахунком 6:1, а мені вдалося відзначитися пента-триком, а щодо провального матчу, то, мабуть, це поразка від "Клірекса" з Хожува також із рахунком 6:1.

- Цього року чемпіон Польщі вперше визначився у плей-офф. А тобі яка система більше до вподоби? Просто регулярний чемпіонат чи все ж плей-офф?
- Наскільки мені відомо, то плей-офф у Польщі не вперше. Але саме такий формат, який був у цьому році випробували перший раз. Команди, які посіли перше-друге місце після "регулярки" грають за чемпіонство до трьох перемог, при чому перша команда веде вже в серії 1:0, і так само у боротьбі за бронзові нагороди. В Польщі грає 12 команд, а на наступний сезон має бути 14, тому мені здається, доречнішим було б визначати переможця лише за підсумками регулярного чемпіонату, хоча мені до вподоби плей-офф.

- Ти ще й став найкращим бомбардиром чемпіонату Польщі. Ти єдиний українець, якому покорилось таке досягнення?
- Так, я вдруге став найкращим бомбардиром чемпіонату Польщі. Минулого року таке досягнення підкорилось, коли я виступав за краківську "Віслу". Щодо того, чи я перший українець, якому це вдалося зробити, то мені не відомо.

- Пригадай свій найкращий гол у сезоні?
- Найкращий гол у сезоні, я забив у ворота "Ред Драгонс" (Пнєви) на виїзді, коли поцілив у ближню дев'ятку і приніс команді перемогу з рахунком 3:1.

- Як ти вважаєш, що потрібно зробити, щоб тренери національної збірної України звернули увагу на легіонерів, яких вдосталь грає за кордоном? Чи все-таки вважаєш, що найкращі гравці, грають в Україні?
- Це, мабуть, питання до тренерського штабу, і вони вирішують, хто там має грати.

- На днях ти підписав контракт з "Рекордом", хоча були чутки, що ти повернешся в Україну. Розкажи, на який термін підписав контракт, і які цілі ставить керівництво?
- Контракт підписав на рік, а цілі, мабуть, озвучать, коли команда почне підготовку до нового сезону. На мою думку, з таким складом мають бути тільки максимальні завдання на сезон.

- А з ким ще "Рекорд" підписав контракт, окрім тебе?
- На даний момент мені відомо, що підписали договір із Павелом Будняком (українським уболівальникам він відомий за виступами в "Урагані". – прес-служба АФУ).

Володимир Крупчук, спеціально для прес-служби Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!