Сергій Журба: Доводити щось комусь я не буду

У суботу в спорткомплексі ЦСКА на столичний «ХІТ» чекає центральна битва сьомого ігрового уїк-енду Екстра-ліги проти чинного володаря Кубка України харківського «Локомотива». Екс-гравець «Локо», а нині універсал  «ХІТа» Сергій Журба розповів про те, з якими почуттями він підходить до гри проти своєї колишньої команди і як «ХІТ» готується взяти реванш за поразку у фіналі Кубка України-2016 (в якому один з чотирьох голів у ворота киян забив саме Журба):

— Сергію, з якими почуттями Ви готуєтеся до суботньої битві проти «Локо»?
— Почуття, звичайно ж, незвичайні, адже я стільки років провів у «Локомотиві». І так склалася доля, що в суботу я вийду на матч проти своїх колишніх партнерів, з якими ми пліч-о-пліч працювали на тренуваннях і билися на паркеті. Вийду грати проти тренера Євгена Семеновича Ривкіна, з яким ми багато чого виграли, так що почуття незвичайні.

— Наскільки ця гра буде для Вас принциповою?
— Доводити щось комусь я не буду, йде чемпіонат, всім потрібні очки, і я буду намагатися допомогти нашому «ХІТу» здобути перемогу проти грізного суперника. Тому що, якщо намагатися комусь щось довести, що з цього нічого хорошого не виходить. Не потрібно зациклюватися на цьому, потрібно грати у свою гру, отримати задоволення від боротьби і добитися позитивного результату.

— У цьому сезоні «Локомотив» затіяв перебудову, пішло велика кількість досвідчених гравців. Наскільки змінилася гра «Локо»?
— Так, пішло багато футболістів, серед них шість гравців збірної України, але малюнок гри не змінився. Всі дивляться на «Локомотив», всі бачать і знають манеру гри. Євген Ривкін пояснює гравцям, яку картинку він хоче бачити на майданчику, і вони гнуть свою лінію, намагаються реалізувати його задуми. Просто, у деяких оразу це виходить, а у деяких виходить не одразу. Тим не менш, у них велика мотивація, тому що конкуренція в команді висока — всі хочуть довести свій рівень і не сидіти на лавці запасних.

— Наскільки Ваші знання про сильних і слабких сторонах «Локомотива» зможуть допомогти «ХІТу»?
— Насправді, у них немає особливих секретів, всі чудово знають їх манеру ведення гри. Не думаю, що я розкрию там якісь секрети нашому головному тренеру Олегові Лук'яненку. Він давно у футзалі, і сам бачить всі їх сильні і слабкі сторони.

— Як «ХІТ» готується до цього протистояння?
— Ми готуємося, як до звичайної календарному матчу, адже це регулярний чемпіонат – боротьба на довгій дистанції. Поки наше завдання набирати очки, щоб у плей-офф посісти якомога вище місце. І матч з «Локо» не виняток – нам потрібно здобути перемогу, і порадувати вболівальників якісним футзалом.

— Що буде найважливішим у цій грі?
— Найголовніше – не поступитися у боротьбі і самовіддачі. Майстерність у гравців «ХІТа» є, досвід є, є впевненість у своїх силах, і якщо ми не поступимося в боротьбі і самовіддачею – результат прийде.

За матеріалами офіційного сайту ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!