У Хмільнику пройшло підсумкове засідання Виконкому АФУ + ФОТО

16 червня Виконком Асоціації футзалу України в м. Хмільник провів чергове засідання, на якому були розглянуті підсумки сезону 2017/2018 р.р. та низка поточних питань в роботі Асоціації.

На заході були присутніми 12 членів Виконкому та запрошені представники регіональних обласних асоціацій.

На порядок денний Виконкому АФУ були винесені такі питання.

1. Про підсумки змагального сезону 2017/2018 р.р.
2. Про діяльність Комітетів АФУ в сезоні 2017/2018 р.р.
3. Про затвердження міжнародного календаря спортивних заходів АФУ на 2018 р.
4. Про обговорення регламентних документів проведення Всеукраїнських змагань з футзалу сезону 2018/2019 р.р.
5. Про Матч зірок футзалу.
6. Про визначення місця проведення та затвердження Регламенту Суперкубку України з футзалу 2018 року.
7. Про членство в АФУ.
8. Різне. 

По першому питанню інформацію надав спортивний директор АФУ Валентин Вакула.

В сезоні 2017/2018 р. р. Асоціація футзалу України організувала та провела 42 офіційних Всеукраїнських змагання з футзалу серед жіночих, чоловічих та юнацьких команд, низку професійних і галузевих змагань,  змагання для військовослужбовців та воїнів АТО. 

Виконком затвердив підсумки 42-х Всеукраїнських змагань сезону 2017/2018 р. р., результати яких будуть додані на затвердження до Федерації футболу України та до Міністерства молоді та спорту України в установленому порядку.    

По другому питанню інформацію надали та звітували представники Комітетів АФУ: голова Комітету національних збірних України Андрій Новіков, куратор арбітражу з футзалу Віктор Дердо, президент АФУ і голова Комітету дитячо-юнацького футзалу Сергій Владико, голова Комітету ветеранського футзалу Олександр Король, голова Комітету жіночого футзалу Володимир Жила.

На Виконкомі АФУ не був присутнім голова Комітету аматорського та масового футзалу Микола Сергієнко, а в обговоренні питань, пов’язаних з аматорським футзалом, прийняли участь керівники регіональних Асоціацій футзалу, які висловили свою позицію та думки відносно  проведеного сезону АФЛУ та надали свої пропозиції щодо умов та формату наступного змагального сезону. 

Виконком визнав роботу Комітету національних збірних України, Комітету арбітрів, Комітету дитячо-юнацького футзалу, Комітету ветеранського футзалу та Комітету жіночого футзалу задовільною, а також постановив створити робочу групу з керівників регіональних асоціацій, яка до наступного Виконкому визначиться з кількісним та персональним складом Комітету аматорського футзалу, а також винесла свої пропозиції щодо формату та умов наступного сезону. 

Виконком прийняв рішення також ввести до складу Комітету арбітрів Іванова Олега Костянтиновича та до складу Комітету національних збірних Шайтанова Олега Миколайовича (замість виведеного Шпички Тараса Олександровича). 

По третьому питанню інформацію надав президент АФУ Сергій Владико, який доповів про складений Міжнародний календар та акцентував особливу увагу на грудневих товариських матчах збірної України з чинним чемпіоном Європи – збірною Португалії. Місце проведення цих матчів ще не визначене, і АФУ очікує на пропозиції від представників регіональних асоціацій. Окрім того, розглядаються варіанти з потенційними суперниками для юнацької збірної України U-19 на вересень та жовтень 2018 року. 

Виконком прийняв рішення затвердити календар міжнародних матчів збірних України на 2018 рік. 

По четвертому питанню інформацію надав спортивний директор АФУ Валентин Вакула. Основний момент, який відрізняє регламент від попередніх сезонів, це зміна формату проведення чемпіонату Екстра-ліги. Наступного сезону він пройде в два етапи:
- перший етап – чемпіонат за календарем з роз’їздами;
- другий етап – фінальна група для визначення місць з першого по шосте.

В новому регламенті обов’язковою для команд Екстра-ліги є участь другої команди (або дублюючого складу) в першості Першої або Другої ліги, або в Юнацькій Екстра-лізі U-16, або в чемпіонаті України U-15. За неучасть другої команди (або дублюючого складу) в одному з вищевказаних змагань клубом сплачується компенсація в розмірі 20000 грн. на розрахунковий рахунок АФУ для організації та проведення дитячих змагань.

Новинкою наступного сезону буде турнір «Кубок ліги Асоціації футзалу України», участь в якому є обов’язковою для команд Екстра-ліги. Мета турніру:
- збільшення кількості матчів
- можливість участі будь-яких гравців зі структури клубів
- додаткова можливість залучення спонсорів та партнерів.

Спочатку Кубок ліги, який матиме призовий фонд у розмірі 350000 грн., пройде за туровою системою у двох групах по 5 команд. Переможець Кубку ліги визначиться в форматі «Фіналу восьми» на початку грудня 2018 року. 

Виконком прийняв рішення Комітету АФУ з проведення змагань на наступний Виконком АФУ надати до затвердження проекти регламентних документів на наступний змагальний сезон. 

По п’ятому питанню інформацію надав президент АФУ Сергій Владико. Клубам Екстра-ліги запропоновано 29 грудня 2018 року провести «Матч зірок», який планується зробити щорічним. 

Виконком взяв інформацію до відома, і до 1 вересня будуть очікуватися пропозиції від клубів та регіонів щодо формату «Матчу зірок» та місця його проведення.

По шостому питанню інформацію надав президент АФУ Сергій Владико. Учасники матчу за Суперкубок України визначені за підсумком минулого сезону – це чемпіон України «Продексім» (Херсон) та володар Кубку України «Енергія» (Львів). Гра відбудеться 8 вересня 2018 року.

Виконком прийняв рішення затвердити Регламент Суперкубку України 2018 року та доручити Виконавчій дирекції Асоціації футзалу України до 15 липня надіслати тендерні пропозиції до всіх регіональних асоціацій з метою визначення місця та умов проведення матчу за Суперкубок України з футзалу.

По сьомому питанню інформацію надав виконавчий директор АФУ Володимир Гримайло, який детально розповів по діяльність Громадської спілки «Асоціація футзалу Луганської області», яку очолює протягом року Юрій Кравченко. 

Виконком прийняв рішення тимчасово (до рішення Конференції) вивести зі складу АФУ Громадську спортивну організацію «Луганська обласна асоціація міні-футболу (футзалу)» та тимчасово, до рішення Конференції АФУ, ввести до складу Асоціації футзалу України Громадську спілку «Асоціація футзалу Луганської області» і надати їй повноваження члена АФУ згідно Статуту АФУ.

Наступний Виконком Асоціації футзалу України запланований на початок вересня 2018 року.    

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!