Україна - Бразилія 1:3. Звіт від сайту Sport.ua

Чемпіони світу в першому ж матчі – яким більш складним може бути випробування, що випало на долю збірної України. А те, що це випробування по всім компонентам – і за ігровим, і на характер, не було ніяких сумнівів, як ніяк в складі збірної Бразилії в заявці на нинішньому Мундіалі 8 тріумфаторів ЧС-2012 на чолі з самим Фалькао. Хай йому вже і 39, але харизма, лідерські якості – все при ньому. До того ж, добре відомо, що по відношенню до таких персон і суддівського корпусу особливий підхід – як у відомій пісні «ти чіпати його не смій». До речі, Фалькао поряд з Арі і голкіпером Тіаго були учасниками останнього матчу між збірними Бразилії і України, який був 8 років тому в Бразилії, а ось у нашої збірної лише Валерій Легчанов, асистуючий нині Олександрові Косенку, повинен був пам'ятати, як наша команда билася щосили, але поступилася 3:5.

Такої гри – з усіх сил і на межі – ми чекали і в сьогоднішньому матчі, адже тільки так можна протистояти чарівникам футзалу з Бразилії. І з перших хвилин можна було говорити, що з настроєм у збірної України все в порядку. Кожен з футболістів до кінця відпрацьовував на майданчику. Одне турбувало – фоли. Арбітри відразу ж дали зрозуміти, що нічого пропускати вони не будуть, і після фолу під номером 3, коли Коваль в 10-ти метрах від воріт руками завалив бразильця, чемпіони світу і відкрили рахунок. Родріго пробив низом, як з гармати, і м'яч, пролетівши між ніг Іваняка, влетів у ворота.

Українці відповіли кількома небезпечними атаками, але м'яч не йшов у ворота. Ближче всіх до голу був Микола Грицина – його удар влучив у штангу. Було це на 10-й хвилині, і в атаці Бразилія збільшила рахунок. Арі з ауту зробив передачу в штрафний майданчик, там не накрили Фалькао, і той в дотик переправив м'яч у ворота.

Прагнення відігратися ледь не зіграло злий жарт з нашою командою. В одній з атак українці не встигли повернутися назад, і Іваняку в спробі перехоплення довелося кинути ворота, м'яч опинився у Фернандіньо, але той незбагненним чином примудрився з п'яти метрів пробив у поперечину. Що й казати, нам пощастило.

До перерви наші хлопці не залишали спроб відіграти хоча б м'яч, дуже був заряджений на удар Дмитро Сорокін, не раз загрожував воротам Тіаго і Сергій Коваль, але голкіпер в «рамці» збірної Бразилії діяв безпомилково.

І все ж за підсумком першого тайму наші хлопці чітко засвоїли, що з цієї Бразилією грати можна. Перші хвилини другого тайму пройшли під знаком переваги збірної України, і на 26-й хвилині чемпіони світу переконалися, що в Україні вміють якісно розігрувати «стандарти». Валенко з кутового зробив передачу в штрафну, а там Микола Грицина, продавивши опікуна, в дотик переправив м'яч у ворота.

Пропущений м'яч не на жарт завів збірну Бразилії. Її головний тренер Сержіньо освіжив гру за рахунок виходу Же і Шуші, і ті постійно шукали можливості завантажити роботою Іваняка. Але до цього часу українці вже пристосувалися до манери гри суперника, і на небезпечну відстань бразильців не підпускали. У свою чергу і у нас пішла ротація, і в першій четвірці стали виходити Овсянніков і Журба. Останній не раз намагався засмутити Тіаго дальніми ударами, але голкіпер раз за разом демонстрував високий клас.

Про гру можна було говорити, як про рівну, і як же недоречно м'яч опинився в наших воротах. Бразильці провели атаку, яка і ударом не завершилася, але м'яч опинився поблизу лінії воріт, Олександр Сорокін ніяк не міг підібрати ногу, щоб відбити його в підсумку м'яч зрадницьки закотився за стрічку...

Щось подломилось в діях збірної України, так і бразильці відчули, що прямої загрози результату немає. На майданчику пішла відкрита і дещо сумбурна гра, в якій рахунок міг змінитися в будь-яку сторону. За 1.39 до сирени Олександр Косенко взяв тайм-аут, після якого Дмитро Сорокін вийшов п'ятим польовим. На жаль, гра «5 на 4» особливо не пішла ні з першої спроби, ні з другої. Зате Дмитро Сорокін записав собі в актив «сейв», у кидку відбив підступний удар Фалькао.

Поразка 1:3 – таким вийшов старт збірної України на Мундіалі. Поразки бувають різні, і як це не банально прозвучить, але цей матч збірна України провела так, що всім продемонструвала, що ціну собі знає. Попереду у команди Олександра Косенка матчі з Мозамбіком і Австралією, очний матч яких приніс перемогу представникам Зеленого континенту 3:2. Матчів з цими командами чекаємо з оптимізмом – підстави для нього сьогодні дала гра збірної України проти найкращої команди світу.

Україна – Бразилія – 1:3 (0:2)
Україна:
Євген Іваняк, Дмитро Бондар, Дмитро Сорокін, Олександр Сорокін, Микола Білоцерківець – Денис Овсянніков, Євген Валенко, Ігор Борсук, Михайло Грицина, Микола Грицина, Петро Шотурма, Сергій Журба, Сергій Коваль
Бразилія: Тіаго – Фалькао, Фернандіньйо, Арі, Рафаель Рато – Батерія, Джексон, Дієгіньйо, Дієго, Же, Родріго, Шуша
Арбітри: Нурдін Букуев (Киргизстан), Томохіро Козаки (Японія)
Голи: Микола Грицина, 26 – Родріго, 7, Фалькао, 10, Олександр Сорокін, 35, автогол.
Попередження:
Ігор Борсук, 38. – Рафаель Рато, 28.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!