Ярослав Ватаманюк та Роман Кіндратів – про майбутній матч з Продексімом + ВІДЕО

Івано-франківський "Ураган" продовжує серію з трьох поспіль домашніх поєдинків. І вже найближчої суботи, 4 лютого, прийматиме шосту команду Екстра-ліги - херсонський "Продексім". Як пройшла підготовка до поєдинку 15-го туру, хто з "ураганівців" вже відновився і готовий вийти на майданчик, розповіли тренер Ярослав Ватаманюк та капітан команди Роман Кіндратів.

Ярослав Ватаманюк, тренер "Урагану": 

- Після кубкового матчу з "Енергією" два наші "ураганівці" готувалися до товариської гри з Іспанією, п’ять хлопців отримали виклики в лави молодіжної збірної, тож перший тиждень ми працювали в малій комплектації і у більш бережливому режимі. Тим більше, що деякі гравці були після травм. Але нарешті повернувся в стрій наш капітан Роман Кіндратів - гіпс на руці зняли, і він готовий допомогти команді на суботній грі.

Михайло Зварич та Антон Лясковський вже теж працюють у загальній групі. До тренувань приступив після більш ніж місячної паузи Сергій Коваль, але, зрозуміло, що після операції його функціональний стан поки ще не оптимальний. І,якщо у понеділок з воротарями у нас було тільки 8 чоловік, то до кінця тижня практично вся команда була вже в зборі. Звичайно, хотілося, щоб у такому складі провели весь підготовчий процес до гри, але водночас приємно, що наші хлопці отримують виклики у збірні команди України, до того ж, виступили за "синьо-жовтих" на достойному рівні.

- "Ураган" в цьому сезоні повернув собі титул "домашньої" команди, і поки веде безпрограшну серію. Який настрій в команди?
- Команда готова, і це - головне. Майстерності їм не позичати, особливо досвідченим гравцям. В переддень гри нас чекає ще розбір матчу із "Продексімом", який ми програли у першому колі. Ще раз подивимося, які помилки ми тоді допустили… Попереду тільки 4 тури регулярного чемпіонату, і одне з перших завдань – потрапити у "четвірку", щоб мати перевагу свого майданчика у плей-офф. Хлопці розуміють це, і особливо те, що не потрібно втрачати вдома очки. У субота ж гра буде за "шість очок"!

- Що скажете про суперника?
- "Продексім" - дуже досвідчена команда, я б навіть сказав вікова, і в них теж стоять серйозні завдання. В цій грі все буде вирішувати чоловіча боротьба на полі. Десь буде менше комбінаційного футболу, але ще раз повторюсь – очікуємо на боротьбу характерів. "Урагану" потрібно якомога менше допустити помилок, і реалізувати максимум гольових моментів.

Роман Кіндратів, капітан "Урагану": 

- Скажу, що впродовж останнього тижня тренування пройшли дуже незвично, бо нас було дуже мало, тому не все, що нам хотілося, вдалося реалізувати. Але тим не менше, потрібно звикати, що гравців нашої команди будуть викликати в лави збірних, і ми повинні бути готовими працювати навіть таким складом. На гру, звичайно, налаштовані у бойовому настрої. Це - один з наших конкурентів, і ми готові дати бій, однозначно, у суботу хочемо перемогти.

- Які відчуття на лаві запасних, коли не можеш вийти і допомогти своїй команді?
- Брати участь у грі значно легше, ніж спостерігати з боку. Зі сторони дуже добре видно і хороші моменти, і недоліки, але ти прекрасно розумієш, що ти вплинути на них не можеш. Однак я старався допомогти, щось підказати, підтримати хлопців в якихось ситуаціях.

- Як тобі сьогоднішній склад "Урагану" в поєднанні досвіду та молодості?
- Я вважаю, що в такому міксі – це найкраща команда. Мають бути гравці з досвідом, які щось підкажуть, організують на полі, і молодь, яка грає на великому ентузіазмі. В них горять очі, вони хочуть, стараються, б’ються. А всі ці складові у правильному поєднанні дозволяють команді чи навіть зобов’язують боротися тільки за медалі.

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ).

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!