Звернення АФУ до президента ФФУ з приводу ультиматуму СК "Сокіл"

Президенту
Федерації футболу України
Павелку А.В.

 

Шановний Андріє Васильовичу!

З прикрістю змушений повідомити Вас, що в українському футзалі сталася безпрецедентна подія, аналогів якої не знала 25-річна історія розвитку всього національного футболу.

Під час проведення навчально-тренувального збору в м. Ужгород молодіжної збірної команди України з футзалу, чотири гравці Спортивного клубу «Сокіл» (м. Хмельницький) довели до відома головного тренера збірної Одєгова В.О.  вимоги / ультиматум керівництва клубу (почесного президента клубу Мирного О.Б, президента Гончара І.Я. та головного тренера Ковальчика Р.М.), у відповідності до яких (-ого) чотири гравці СК «Сокіл» або повинні перебувати на майданчику під час гри одночасно, або не виходити на ігровий майданчик взагалі. У противному випадку на гравців чекатимуть негативні санкції зі сторони керівництва клубу. Аби не ускладнювати взаємовідносини між гравцями та клубом, було прийнято рішення не включати чотирьох гравців СК «Сокіл» до складу офіційної делегації для участі в двох міжнародних матчах зі збірною Словаччини.

Зазначена ситуація набрала дуже великого негативного розголосу у всіх спортивних ЗМІ, які висвітлюють футбол та його різновиди, в тому числі завдяки негативним, некоректним та нецензурним коментарям керівництва хмельницького клубу. В усіх коментарях, інтерв’ю та «офіційному листі» на сайті клубу – неодноразово підкреслено, що керівництво клубу ставить вимоги перед тренером, штабом, керівництвом АФУ. Футзальна громадськість з осудом сприйняла незрозумілі, неетичні та невмотивовані ультиматуми на адресу головного тренера юнацьких та молодіжних збірних України з футзалу.

Вважаємо, що ультимативна форма спілкування керівників клубу з тренерським штабом національної збірної команди є неприпустимою, а втручання в його роботу є в принципі недопустимим. Своїми діями керівництво СК «Сокіл» системно в публічній площині демонструє свою незгоду та нехтування з цілим рядом статутних та регламентних норм та вимог ФІФА-УЄФА-ФФУ, які є базовими для розвитку та функціонування футболу та футзалу (статутні норми ФФУ та АФУ, Кодекс етики і чесної гри ФФУ, Дисциплінарні правила ФФУ, регламент ФФУ зі статусу та трансферу футболістів, регламент Палати з вирішення спорів ФФУ, Конвенція УЄФА з організації та навчання арбітражу).   

Нам не відомі випадки в історії українського футболу, коли б клуб вдавався до шантажу тренерського штабу збірних команд з вимогою ставити чи не ставити певних гравців до складу збірних. Вважаємо, що демонстративна незгода СК «Сокіл» з установленими в футболі та його різновидах правилами, завдає та наносить непоправних іміджевих та репутаційних втрат не лише АФУ та ФФУ, а й в цілому всьому українському футболу!

У зв’язку із вищевикладеним та керуючись рішенням Президії Асоціації футзалу України від 25 травня 2017 року, просимо Вас скерувати дане звернення за належністю до відповідних інстанцій для надання правової оцінки та відповідних висновків.

З повагою,

Президент Асоціації футзалу України                                                   С.В. Владико

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!