Ігор Калінін: Ми працюємо, як і працювали

Куратор міських футзальних змагань Одеси поділився обрисами нового сезону, розповівши про плани і назвавши дати проведення турнірів.

- Наш сезон стартує, як і годиться, з першої неділі вересня. Традиційно розіграємо Кубок відкриття сезону, в якому зіграють вісім команд – всі наші колективи Прем'єр-ліги. Якщо ще будуть бажаючі взяти участь у змаганнях – будемо їх розглядати.

- Чому «якщо»?
- Сьогодні в місті склалася тенденція: «Краще я буду королем, але в своєму ранзі, а напружуватися – навіщо, якщо можна й так». З цього випливає, що в нашу лігу не хочуть йти: як вони кажуть, щоб їх не «возюкали». Ну, і на цьому спасибі, що нам нагадують, хто в домі господар. А якщо серйозно, то інтерес, який керівники проявляють до своїх команд, мені незрозумілий. Грати і не рости – це для слабких. Сьогодні багато команди користуються кваліфікованими виконавцями і думають, що вони – команда, а команд сьогодні реальних – сім. Є серед них вже бренди, на які рівняються, і є молоді команди, в яких керівники знають, чого хочуть. А все решта – це команди, яким треба брати приклад з брендів одеського футзалу і прагнути зробити свого чемпіона, побудувати свою команду, з якою, як мінімум, виграти Прем'єр-лігу, а потім думати далі.

- Як ви вважаєте, чи є вихід з цієї ситуації? Що будете робити ви, маємо на увазі ФМФО?

- Вихід є з будь-якої ситуації, крім здоров'я, де не все залежить від тебе. У нас є можливість спільно з нашими колективними членами це вилікувати – було б бажання
у самих колективних членів. Все, що треба, ми робимо, а це: наші представники в українських змаганнях і зразково-показова Прем'єр-ліга, а далі – треба розмовляти. Ми для цього все і розвиваємо, щоб рухатися в правильному напрямку.

- Які заплановані турніри для команд Прем'єр-ліги?
- Традиційний чемпіонат і Кубок міста, а також «Кубок Незалежності», який розіграють чотири найсильніші команди нашого міста. І будемо думати про літньому чемпіонаті, щоб наші команди могли грати по максимуму, як вони цього хочуть.

- Чи планується Суперкубок?
- Обов'язково. В планах: зробити гарне шоу у відкритті матчу, а гра двох лідерів минулого сезону стане окрасою усього вечора.

- Як йтимуть справи з освітленням Прем'єр-ліги?
- Все без змін. Зберігся повний пакет. Партнери, з якими ми працювали в минулих сезонах, залишилися з нами, і готові співпрацювати далі. Так що, всіх своїх ми зберегли, і це вже радує. Окрема подяка нашим друзям з «Одеси Спорт».

- Хто буде працювати на матчах в якості арбітрів?
- Наші кращі в місті арбітри, а також представники Чорноморська. На ключові гри, якщо команди будуть звертатися – запросимо топових українських суддів, як ми робили і раніше.

- Що можете сказати про Другу лігу чемпіонату України?
- Чим ширша географія і більш високий статус турніру, тим цікавіше для амбітних команд і їх керівників, у яких є можливість рости і пізнавати силу своєї команди, змагаючись з новими колективами. Для молодих, обдарованих талантом і самовіддачею гравців, це шанс, як мінімум, бути поміченими тренерами збірної України U-17, а також збірної України U-19, вже з цього сезону розпочинає підготовку до Третіх юнацьким Олімпійських ігор, в які включений футзал. По Другій лізі чемпіонату України ми отримали презентацію, вона опублікована на сайті «Футзал Одеси», і після наради в Києві, думаю, буде ще більше.

- Враховуючи, що в Комітеті аматорського футзалу АФУ відбулися зміни, скажіть, як ви будете працювати?
- Тут теж будуть поправки, але ми працюємо, як і працювали. А ось на питання, як йтимуть справи, і хто буде їхати на фінали, також можна буде відповісти після
наради в Києві, але зміни точно будуть.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!