Олексій Левченко: «У Херсоні команди чекають на фінали та хочуть розвиватись» + ВІДЕО

Президент Асоціації футзалу Херсонської області Олексій Левченко підбив підсумки футзального сезону в Херсонській області, а також поділився враженнями від виступу за збірну АФУ в матчі проти збірної журналістів.

- Кілька слів про минулий регіональний сезон АФЛУ?
- Цей сезон пройшов дуже вдало. Ми отримали дуже сильну вищу лігу, вперше за останні кілька років. Шкода, що сусідній чемпіонат не здав вчасно документи, і ми не змогли провести стикові матчі, тому на фінал поїхав наш чемпіон.

- Що вдалося реалізувати із запланованого? Що не вдалося? З якими труднощами довелося зіткнутися?
- Найважче, з чим довелося зіткнутися, це було фінансування. Якщо в тому році, спонсори допомагали командам виїхати на Всеукраїнський та Елітний фінали, то в цьому – ні. Не вийшло надати фінансову підтримку командам, а вона була, як правило, в межах 5 тисяч на участь для кожного колективу. У цьому році, на жаль, не вийшло. З хорошого – команди чекають фіналів, горять очі, вони хочуть брати участь, хочуть розвиватися.

- Що ви збираєтеся змінити в наступному сезоні? Які плани на майбутнє?
- Регламент змагань у нас складається з 50 сторінок. Там вже нема чого додати. Ми кожен рік сідаємо перед початком чемпіонату і думаємо, що ж нам внести в регламент і як поліпшити його. Але додати вже в принципі нічого.

- Як прокоментуєте виступ представників ваших регіональних команд на ВФ АФЛУ і ЕФ?
- Стабільно. Команда «Стелс» стабільно представляє наш регіон. Цього разу вони виступили також непогано як і раніше. Вони стабільно виступають у 1 лізі. Показали очікуваний результат.

- Як залучити партнерів і спонсорів в АФЛУ?
- В цьому році ми не змогли залучити партнерів у наш чемпіонат, а як залучити в проект АФЛУ – це, напевно, ще складніше.

- Які є ідеї з цього приводу?
- За великим рахунком, всі спонсори – це твої друзі. Я рідко зустрічав спонсора, якого ти не знаєш, приходиш до нього, попросиш грошей і він дає. Ось, наприклад людина продає «Неміров» або «Оболонь» у Херсонській області, ти приїжджаєш до нього і кажеш – «Допоможи!», і він допомагає. Але зараз стало важче, тому що подібним компаніям заборонили спонсорувати спортивні заходи, так що потрібно далі йти друзям, просити, хоча не завжди це хочеться робити. Ну, нічого, будемо рухатися далі. Шукати нові можливості.

- Що важливіше в аматорському футзалі – кількість чи якість?
- Для мене важлива організаційна частина, щоб не було якихось підстав, щоб усе було чесно, прозоро і справедливо. Щоб виконувалися всі вимоги усіма учасниками. Ось це для мене важливо.

- Ви взяли участь в товариському матчі проти журналістів в складі збірної АФУ, як прокоментуєте свій виступ?
- Це був другий випадок у моїй спортивній кар'єрі. Перший був на турнірі в Одесі, коли я просто проходив повз, повинен був грати за «Легіон-ХХІ», а в цей час команда національної збірної ветеранів була без воротаря, і вони покликали мене стати в «рамку», я став і виграв з ними турнір – Кубок Чорного моря!

А в цей раз я просто оглядав зал з приводу безпеки, і у них також не було воротаря. Знову вони мене покликали стати у ворота. Ну, що тут сказати? Завжди приємно грати з такими майстрами, як Косенко, Легчанов. Стоячи у воротах, було добре видно клас футболістів, як вони гарно грають, рухаються, комбінації і так далі. Так що, враження самі позитивні.

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!