Юрій Ківа: У нашій зоні у Другій лізі буде рекордна кількість команд

Юрій Ківа, член комітету міні-футболу Дніпра, поділився своїми очікуваннями від майбутнього сезону АФЛУ, а також розповів про стан футзальних справ у місті Дніпро.

-Чим вам запам'ятався минулий сезон Аматорській футзальної ліги України - 2015/2016?

-Як і минулий сезон 2014/2015, так і сезон 2015/2016  запам'яталися своєю волею до перемоги! Перемагали не завжди найсильніші команди, а перемагали ті, хто більше цього хотів!

- Які плани на новий сезон АФЛУ: коли стартуєте, скільки команд, яка система розіграшу?
- Стартуємо ми кожен рік в кінці жовтня. У цьому році змагання будуть проходити в трьох або чотирьох дивізіонах. У вищому дивізіоні буде від десяти до дванадцяти команд, при такій кількості учасників будемо грати у два кола, але якщо бажаючих буде більше, то можливий варіант, що після першого кола склад учасників розділиться на дві групи. Найсильніші розіграють чемпіонство вищої ліги, а друга група команд визначить переможця першої ліги. В групах В і Г команди зіграють в два кола.

- Чого ви чекаєте від сезону 2016/2017?
- Хочеться вийти на рівень вище, ніж був у минулому році! У цьому сезоні плануємо організовувати онлайн-трансляції всіх матчів Вищої ліги. Для нашого регіону це буде вперше! Обов'язково почнемо підтягувати команди нижчих дивізіонів до єдиної екіпіровки. Хотілося, щоб з'явилися нові команди, які будуть ставити перед собою максимальні цілі, щоб вони в майбутньому, а може бути вже зараз змогли гідно грати з найсильнішими колективами міста.

- Планують клуби з вашого регіону взяти участь у чемпіонаті Другої ліги?
- Я думаю, в цьому році з нашої зони (Дніпро і Запорізька. обл.) буде рекордна кількість команд. Тільки з Дніпра на даний момент підтвердило свою участь чотири клуби! Плюс сюди додати Запоріжжя, Кривий Ріг, Енергодар, Жовті Води і отримаємо близько восьми-десяти клубів! Якщо когось не назвав, нехай телефонують. Ми будемо раді прийняти всіх, хто бажає спробувати свої сили!

Крім участі в АФЛУ, які ще змагання будете проводити: серед дітей, школярів, ветеранів, жінок?
- Комітетом міні-футболу в цьому році заплановано обов'язкове проведення повноцінного чемпіонату серед дітей. Поки це буде можливо тільки за двома віком, але надалі хочемо збільшувати склад учасників. Також плануємо відродити міське першість серед студентських команд. Для школярів буде турнір перед Новим роком, планується запрошення 15-20 команд з обов'язковими передноворічними призами! Ветеранів, як і дітей, будемо всіляко підтримувати, в якому віці будемо проводити - вирішимо трохи пізніше, можливо це буде 35+, 40+. Так само всіляко будемо підтримувати і жіночий футзал. Вже є пропозиція, щоб дівчата грали в дивізіоні В з хлопцями.

Не ми обійдемо стороною і чемпіонат області. Зараз ведеться робота, щоб зібрати якомога більше команд з регіонів. Хочемо, щоб люди побачили як грають в інших містах і спробували свої сили.

- Побажання всім любителям футзалу?
- Любіть футзал, і він відповість вам тим же! Не опускайте руки на півдорозі, а йдіть до кінця своїх цілей!

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!