Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 12

Відбулися чергові тури аматорських змагань.

Вінницька область

У передостанньому турі у Вінниці перемогли усі претенденти на нагороди. Щоправда, на відзнаки найвищого гатунку претендують два колективи. «Володимир» вже практично є чемпіоном і вирішив не створювати зайвої інтриги, обігравши «Вінницю» – 4:1, хоча першими рахунок відкрили саме суперники. Єдиною командою, яка ще може кинути виклик «володимирівцям» є «Енергетик». «Енергетики» розбив «Плейтику» – 7:3. «Енергетик» має ще два матчі – з «Володимиром» і «ЕкоДомом». В обох матчах «енергетики» мають перемагати і сподіватися на те, що «Володимир» програє ще й «Балканам». Як ви розумієте, ситуація малоймовірна, але дива інколи трапляються. Що ж до інших претендентів, то «Яско-2» був сильнішим за «Техно +», що грав без основного воротаря – 9:3, «Блік» не мав проблем з «ДонНУ» – 6:1, а «Сатурн» обіграв «ЕМС Поділля» з таким самим результатом.

Волинська область

На Волині в останньому матчі чвертьфінальної стадії, який був третім у двобої ЛСТМ – «Волиньагротех». У важкому матчі «агротехівці» здолали Тараса Кабанова і КО з рахунком 2:1, що й дозволило їм пройти до 1/2 фіналу. У півфінальних серіях для визначення переможців вистачило і двох матчів. Чемпіон «регулярки» «Ковель-Волинь» перервав свою феноменальну переможну серію у другому півфінальному матчі з дебютантом суперліги – «Камаз-Агро». Матч завершився з рахунком 2:2, а у серії пенальті фортуна була на боці фаворитів – 3:2. У першому матчі ковельчани здобули мінімальну перемогу – 1:0. У схожому стилі пройшла і паралельна півфінальна дуель «Надії» і «Волиньагротеха». У першому матчі бойова нічия – 2:2 і перемога в серії пенальті – 3:2. У другому чинний чемпіон АФЛУ виявився сильнішим – 2:0. Таким чином, у фіналі суперліги зустрінуться чемпіон і віце-чемпіон регулярної першості – «Ковель-Волинь» з «Надією».

Донецька область

Якщо коротко, то у фіналі чемпіонату «Титан» здолав «Вікторію» – 6:4, а у малому фіналі «Локомотив» був сильнішим за «Промсервіс» 3:2. Усі емоції і деталі цих двобоїв можна перечитати тут.

Дніпропетровська область

Огляд від Олени Шпакової:

«Минулими вихідними у Першій лізі і Суперлізі пройшов передостанній тур. В обидвох дивізіонах все ще зберігається інтрига щодо чемпіонів. У суботу було зіграно перенесений матч «Оранж» - «РКЦ-Строй». Цей матч не відбувся в попередні вихідні, оскільки тренер «Оранжа» Михайло Бєляєв у цей час був у Львові на чемпіонаті України серед ветеранів 40+. Це був поєдинок за бронзу Суперліги. Але, як виявилося, для підопічних Михайла Бєляєва не склало великих труднощів обіграти «будівельників», і навіть не зважаючи на вилучення одного з гравців «Оранжу», результат говорить сам за себе – 5:1. У неділю підопічним Олександра Воблікова знову не вдалося зачепитися за очки, цього разу у зустрічі з «Катеринославхлібом». Хоча за перші хвилини суперники зробили два розміни голами, вже починаючи з екватора тайму «пекарі» куди краще реалізовували моменти, до кінця першого відрізка матчу рахунок становив 6:2. У другому таймі «будівельникам» вдалося відіграти тільки два м'ячі – 6:4. «Тайфун» після низки поразок, якщо не брати до уваги технічну перемогу над «ДКМ», нарешті, вийшов переможцем у матчі проти аутсайдера ліги – «Урагана», та ще й з розгромним рахунком – 9:4. Центральним матчем туру стала зустріч «Оранжу» і «ЛАДу». Якби підопічні Станіслава Брацилова обіграли свого суперника, то вже могли б купувати квитки до Києва на всеукраїнський фінал АФЛУ. Здавалося, що все так і буде, адже вже на 10-й хвилині матчу Артем Кокотяк вивів команду вперед, і вона до останньої хвилини утримувала перевагу. Але «Оранж» випустив п'ятого польового і за півхвилини до фінального свистка зрівняв результат – 1:1. Тепер «ЛАДу» залишається тільки сподіватися на невдачу «пекарів» у грі проти «Легіону», адже «ЛАД» зіграв вже всі матчі цього сезону.

У Першій лізі минулий тур пройшов у запеклій боротьбі команд: у жодному матчі різниця у рахунку не становила більше одного голу. І тільки один поєдинок в турі завершився з нічийним результатом. Це матч «Атлетик» – «Vitesse». Після першого тайму «Атлетик» лідирував у три м'ячі, і, здавалося, перемога у нього в кишені, але після перерви підопічні Михайла Бєляєва разом зі своїм граючим тренером починають грати у п'ять польових і відновлюють статус-кво. У кінцівці матчу Назар Шойна отримав повторне попередження, і «Атлетик» залишився у меншості. «Vitesse» продовжив грати з п'ятим польовим проти трьох польових «Атлетика», але рахунок не змінився – 4:4. Решта претендентів на медалі «ДДХ» і «УкрСібБанк» взяли по три очки в своїх матчах, завдяки чому «банкіри» повернулися на першу сходинку турнірної таблиці. Тільки в останньому турі чемпіонату ми дізнаємося як розподіляться призові місця.»

Коментар по 13 (передостанньому) туру чемпіонату Верхньодніпровсього району нам люб’язно надав Володимир Жира:

«Перш.Тр.-Дніпро» – «Модерн Експо» – 3:3

Команди влаштували «наздоганялки». ПТД, який швидко забив два голи, так само швидко і пропустив два. За великим рахунком, ризикувати мали першотравенці, бо це був їхній останній шанс, щоб продовжити боротьбу за медалі і вони вийшли вперед. Та все ж Берелєт зумів зрівняти рахунок. «ПТД» наприкінці матчу випустив «воротаря-ганялу» та вирвати перемогу у лідера не зміг. Для «Модерна» це стратегічно важливе очко, а першотравенці втрачають навіть теоретичні шанси на потрапляння до трійки призерів.

«PVKA» – «Газовик» – 5:10

На втіху для «PVKA» можна відзначити, що вони перемогли в другому таймі – 5:4. Загалом, команди подарували чудове свято відкритого футзалу. Напад був сильнішим за захист. «Газовик» був налаштований досить серйозно і у першому таймі знищив суперника і тільки потім дозволяв криничанцям також демонструвати свої уміння у завершальній фазі. У цьому матчі своє вагоме слово сказали голеадори верхньодніпровців, що і стало вирішальним в двобої.

«Локомотив» – «Динамо» – 6:2

«Локомотив» під завісу чемпіонату набрав чудову форму. Команда дуже пристойно виглядає і на підтвердження цього – перемога над одним із лідерів. Агресивно діючи в атаці і самовіддано у захисті, «залізничники» контролювали хід подій протягом всього матчу. Спалахи активності верхньодніпровців вони уміло гасили, а на останньому рубежі вдало діяв Гунтарь. «Динамо» боролось до останнього, але це був не їхній день.»

Житомирська область

Відбувся останній 18-й тур Вищої ліги чемпіонату Житомира. Імена призерів були відомі ще до цього і залишалось лише визначити ґатунок нагород «ІнБева» та «Енергії», а також команду, яка зазнає пониження у класі. За іронією долі у заключному турі зійшлися два головних претенденти на виліт – «Персей» і «Медик». «Матч за життя» завдяки каре Самчика з рахунком 7:4 виграв «Персей». Чемпіон і призери завершили сезон перемогами: «Атлет-Житомир» дав майстер-клас юнакам «Візажу-Полісся» – 7:1, а «ІнБев» і «Енергія» просто таки познущалися над своїми суперниками – 10:3 над «ГазМясом» і 10:1 над «Коростенем» відповідно. Тож, срібні нагороди опинилися на шиях у гравців «ІнБева», а «енергетики» перевіряли зубами на справжність бронзові нагороди. Окрему увагу звернемо на креативні кубки переможцям.

Запорізька область

У запорізькій Прем’єр-лізі практично не залишилося жодної інтриги і команди просто пливуть за течією. Достроковий чемпіон «Колесо-Центр» продовжує скидати оберти. У 18 турі «колесівці» зіграли внічию з «ГлавДомСтроєм» – 2:2, який вдовольниться бронзовими нагородами. «Лотос» продовжив свою вдалу серію і розгромив «Бонус» – 4:0, завдяки чому піднявся на максимально можливу у своїй ситуації 5-ту сходинку. «Аскон» обіграв аутсайдера «Євростандарт» – 4:0, але навряд чи вже зачепиться бодай за 6-те місце.

Одеса

У центральному матчі 17-го туру учасник Першої ліги чемпіонату України – «МКВ» переграв флагмана ветеранського футзалу «Чорне море» – 7:3 і продовжує тримати свою долю у власних руках. «LEX» посупився «Кодимі» – 4:6 і втратив будь-які шанси вилізти з останнього місця і обійти хоча б команду «Blasco Nostalgia», яка знялася зі змагань. «YO MOYO» після підсилення продовжує підніматися вгору турнірними сходинками, от тільки сезон майже закінчився і тому розраховувати на вдалий результат «мойовцям» вже не доводиться. Цього разу був обіграний «Галеон» – 6:3. «Sea Gate» не встояв перед «Епіцентром К Таїрова» – 0:5. Таким чином, «таїровці» зберігають інтригу до кінця і доля чемпіонства визначиться в останньому турі.

Полтава

У Полтаві було зіграно останній спарений 12-13 тур. Втім, ім'я чемпіона вже відомо. У 12-му турі головні претенденти на перемогу у чемпіонаті синхронно здобули по 3 очки: «Андріївка» перемогла «Севілью» – 5:2, а «Рокита» отримала технічну перемогу над «Авангардом». У 13-му турі суперники зустрілися в очному матчі. Рокитнянам обов'язково треба було перемагати, але матч завершився внічию – 2:2, як наслідок, «Андріївка» святкує чемпіонство. А от рокитнянам розслаблятися зарано, бо срібні нагороди можуть вислизнути з їхніх рук. В останньому турі їм протистоятиме «Авангард», який міцно влаштувався на останній сходинці. А прямі конкуренти за срібло або ж бронзу – «Легіон» і «Рокита-2» зустрічатимуться в очному двобої.

Рівненська область

На Рівненщині відбулися два фінали – головний і малий. У головному зустрілися минулорічний переможець «Свиспан-Костопіль» і досі непереможний у цьому сезоні «Рівнегаз». Єдина команда у лізі не з обласного центру взяла гору – 2:0. Тут варто зазначити, що весь раунд плей-оф «газовики» відіграли без своїх лідерів – Олександра Ніколайчука (найкращий бомбардир змагань – 20 голів) і Миколи Коляди. Значно цікавіше проходив «бронзовий» фінал. «Граніт-Хімік» впродовж гри був попереду – 4:0, але в заключні хвилини другого тайму «Комфорт-Сервіс» здійснив неймовірний камбек і звів матч внічию – 4:4. Героєм післяматчевої серії пенальті став воротар «Комфорт-Сервіса» Давид Приступа, який відбив два пенальті і приніс своїй команді заслужену «бронзу». Найкращим воротарем турніру став Денис Лавренчук («Граніт-Хімік»), а найкращим арбітром – Віктор Самков.

Суми

Огляд від Олександра Єлканова:

«У Суперлізі зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини було зіграно матчі одинадцятого туру. У зв’язку із зайнятістю легкоатлетичного манежу СумДУ, ігровий день вимушено змістили з вихідних на понеділок. У першому поєдинку туру учасник 1/8 фіналу Другої ліги чемпіонату України «Сумихімпром-СДПУ», пропустивши гол у свої ворота на останній хвилині першого тайму, надзвичайно активно провів другу половину гри і, у підсумку, святкував перемогу над «LS Group» (SR) з рахунком 6:1. Дублем у складі «хіміків» відзначився Руслан Окопний. Роменський «Рятувальник» у вирішальному для себе поєдинку поступився «Lex VSK» – 1:4. Ця поразка фактично позбавила підопічних Ігоря Салівона будь-яких шансів на боротьбу за медалі. Навіть якщо «рятувальникам» вдасться за три тури ліквідувати відставання у дев’ять очок (що саме по собі більше схоже на фантастику), то вони все одно будуть поступатися будь-кому зі своїх опонентів за додатковими показниками. Завершився ігровий день центральним матчем туру, другого кола, або, можливо, й усього чемпіонату. «Food Centre», який на той час очолював турнірну таблицю чемпіонату, приймав другу команду ліги – «Технологію». Номінальні господарі, ворота яких цього вечора захищав наддосвідчений Олег Хавренко, провалили стартовий відрізок гри, і вже за підсумками першої п’ятихвилинки поступалися з рахунком 0:2. Голами відзначилися Дмитро Ігумнов і Андрій Бурдюг, які відомі широкому загалу своїми виступами за «СумДУ». Тим не менш, гравцям «Food Centre» вдалося відігратися, за що їм треба віддати належне. Спочатку Олександр Фадєєв скоротив відставання, а вже після перерви його тезка Береговий відновив паритет у рахунку. Крапку у зустрічі поставив Дмитро Ігумнов, який на 44-й хвилині реалізував пенальті, призначений за фол Віталія Катериніна. Таким чином, «Технологія» здобула восьму перемогу у сезоні, і з 26 очками у своєму активі очолила турнірну таблицю суперліги. На один заліковий пункт менше у «Lex VSK» та «Food Centre», які, до речі, зіграють між собою вже у наступному турі.

Наступного дня відбулися матчі 11 туру і у Вищій лізі. Найбільший інтерес, звісно ж, викликала очна зустріч команд «Сервіс-Люкс» та «Sagacitas», що перед цим посідали друге та третє місця відповідно. У підсумку дуже непросту перемогу з рахунком 3:2 здобули номінальні господарі, а це означає, що піднятися вище третього місця у «Sagacitas» вже навряд чи вийде. У решті матчів «КомпСервіс-СумДУ-2» легко здолав «Серж» – 5:0, «Nicmas» з рахунком 7:2 розправився з «International», а «Сумиобленерго» виявився сильнішим за «Насосенергомаш» – 3:1. У турнірній таблиці наразі лідирує команда «Сумиобленерго» (28 очок), яка, провела на матч більше. На другому місці розташувався «Сервіс-Люкс», який має у своєму активі 26 очок. «Sagacitas» з 19 очками - третій.»

Хмельницький

Як у волинській Суперлізі, у вищому дивізіоні хмельницької Прем’єр-ліги для визначення учасників фіналу у півфінальних серіях знадобилося лише по два матчі. «Феміда-Старлайф» двічі з однаковим рахунком 3:1 обіграла «Ладу». Три голи у двох матчах забив Сергій Рибак. «Епіцентр К-Forex Club» виборював путівку у фінал у більш драматичному стилі. У першому матчі «форексівці» розписали з «Helpix’ом» мирову – 1:1, а у серії післяматчевих пенальті Дмитро Сандулов парирував два удари з «позначки» і приніс перемогу своїм партнерам. У другому матчі «Епіцентр К-Forex Club» вирішив не доводити справу до «точок» і вирішив все в основний час – 3:2. Причому героєм і другої зустрічі став воротар «форексівців» Дмитро Сандулов, витягнувши на останніх секундах два надскладні удари. Таким чином, «Феміда-Старлайф» у битві за «золото» зійдеться з «Епіцентром К-Forex Club», а «Helpix» у «бронзовій» серії позмагається із «Ладою».

Миколаївська область

Як це не дивно, але у футзальний сезон на Миколаївщині втрутилася погода. Через погодні умови матчі обласного чемпіонату у північній зоні були відмінені. Водночас, в іншій зоні відбувся матч вічних конкурентів – «Орексіма» і «Торпедо». Почалося все із взяття воріт «Орексімом». Потім було вилучення «торпедівця» Михайла Хрипка і ще три голи – 4:0. Здавалося, що на цьому можна ставити крапку, але «торпедівці» у другому таймі впродовж 5 хвилин забили тричі, однак, на більше їм сил не вистачило. А на останній хвилині Федорченко оформив каре – 5:3. Завдяки цій перемозі «Орексім» має +5 очок перед «ІНІССом», а «Торпедо» попрощався з чемпіонськими амбіціями.

Тернопіль

4 березня, у спортивному комплексі «Політехнік» відбулися поєдинки четвертого туру фінальної частини Тернопільської вищої футзальної ліги. За підсумками матчів за тур до завершення чемпіонату синхронно визначилися усі призери. Чемпіоном області стала команда з Тернопільського району – «ДОС-Поділля», «срібло» дісталося ще одному колективу з Тернопільського району – «Вікторії» (В. Бірки), «бронза» – команді «Ланівці-ОТГ». Втім, залишилася інтрига у суперечці бомбардирів. Ігор Квятковський з «Арсеналу» і Михайло Войцещук з «Ланівці-ОТГ» мають по 27 м’ячів. Втім, у Квятковського ще є останній тур, щоб вирватися вперед, а ланівчани всі свої матчі вже зіграли.

Кіровоградська область

У 16-му турі екстра-ліги лідер змагань «Тарасівка» лише з перевагою в один м’яч здолала «Ельбрук», який ще до цієї зустрічі практично втратив надію на боротьбу за медалі – 6:5. Також непростим був матч для «Енерго», яка зустрічалася з безпосереднім конкурентом за третє місце – ФК Новоукраїнка. 5:4 – на користь «Енерго». «Нова Поліція» впевнено переграла «Енергію» – 8:4 і продовжує майже безнадійну гонитву за «Тарасівкою». «Огнеупор» і «Металург» свої матчі програли «Арсеналу» і «Україні-Дудляр» відповідно.

Ужгород

Головна інтрига у Суперлізі зберігається у боротьбі за третю сходинку та звання найкращого бомбардира. Тож, найбільша увага буде прикута до бронзового поєдинку Медея – УжНУ і володарем бронзи стала Медея.

Луганська область

На зв’язку з Луганщини Юрій Кравченко:

«У Луганській області обидва лідери здобули по три пункти в турнірній таблиці – «Щит» переміг кремінську «Чайку» – 5:2, а супернику «ІВТ»  старобільському «Олімпу» було зараховано технічну поразку – 0:5 за участь у матчі незаявленого гравця. В останньому поєдинку Суперліги лідери зустрінуться в очному поєдинку. Аби зберегти перше місце «Щиту» потрібно не програти «ІВТ» з різницею в п’ять м’ячів. Матч заплановано на 14 березня.»

Херсон

У Херсоні вже давно визначився чемпіон. Однак, на два комплекти нагород, що залишилися було троє претендентів. На жаль, особливої боротьби не вийшло. «Арсенал» (Очаків) отримав три очки без боротьби завдяки технічній перемозі і зберіг за собою друге місце. А от у битві за бронзу «Динамо-Заїр» більш ніж впевнено переміг «Стелс» – 8:3.

Київ

У Вищій лізі Києва останні два тури «Альтернатива» робила усе, щоб відродити інтригу, але «Джуніорс» вирішив її вбити зі свого боку. Хоча, спочатку все було не так сумно. У пізньому матчі 15 туру «юніори» накидали повний мішок голів «RED’у» – 11:4. Але у 16 турі на місці «RED’у» опинився сам «Джуніорс». Матч з броварським «Атлетиком» видався по-справжньому божевільним. Броварчани по ходу першого тайму вели 2:1, але у киян було цілих три дабл-пенальті, які вони не змогли реалізувати. Така марнотратність не могла залишитись не покараною. Броварчани й собі заробили право на дабл-пенальті і при його добиванні воротар «Джінорс» Юрій Балашев отримав червону картку, коли збив у штрафному майданчику нападника суперників. Для усвідомлення трагічності цієї ситуації варто зазначити, що Балашев був єдиним воротарем «Джуніорс» у заявці. Місце у воротах зайняв Вадим Гордієнко, який навіть зумів відбити другий пенальті призначений у ворота його команди. Проте загальної картини суцільного жаху для «Джуніорс» це не змінило: ще одне вилучення (Накаєв) і загальний рахунок – 3:10. «Альтернатива» перебуває у півкроці від другого поспіль чемпіонства. Завдяки цій перемозі «Атлетик» тримає долю бронзових нагород у своїх руках. «SKIDKA» розібралася з «PARTIZAN'ом» – 9:5 і дихає в потилицю «Атлетику» у боротьбі за останнє медальне місце.

У Першій лізі А «Конструктив» зустрічався з «Епіцентром К3» і знову поступився. На цей раз – 1:3. Підопічні Станіслава Гончаренка ніяк не можуть намацати свою гру і з 1 очком плентаються внизу турнірної таблиці, що є великою рідкістю для команд заслуженого тренера України.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!