Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 7

Відбулися чергові тури аматорських змагань.

Бердянськ

Знову два тури відіграли у Бердянську і тамтешній чемпіонат перевалив за екватор. Після шести турів серед головних претендентів на золото «АЗМОЛ» і «Вектор». У 5-му турі «АЗМОЛ» обіграв одного з конкурентів за лідерство – «Джон Грієвз» – 2:0, а після перемоги «Агротранс-Гермес» над «Скіфом» у чемпіонаті не залишилось команд з нулем у графі набраних очок. У 6-му турі «гермесівці» здобули другу поспіль перемогу і навіть закріпилися у середині турнірної таблиці.

Вінниця

У черговому турі зустрілися «Володимир» і «Яско-2», які мали рівну кількість очок і переслідували лідерів. Боротьби у цьому матчі не вийшло і «Володимир» спокійно розібрався зі своїми опонентами – 6:1. ДФС так само легко розібрався з «Балканами», які мають хороший склад, але ніяк не можуть знайти свою гру у цьому чемпіонаті – 6:2. Значно цікавіший матч видали «ЕМС Поділля» і «Плейтика». Команди скучили за перемогами і, можливо, саме тому продемонстрували таке шоу. «Айтівці» вели – 3:4, але «подільчани» на останніх хвилинах вирвали перемогу – 5:4. Окремо відзначимо божевільний гол з центра маданчика у виконанні «плейтівця» Олександра Тарасюка.

Донецька область

Друге коло чемпіонату області розпочалося з втрат у групі А. З турнірну знялась команда «Феміда-ДОАС» зі Слов`янська, яка так і не змогла перемогти після 5 турів. Через зайнятість «Локомотиву» у турнірах з футзалу, лиманська команда має дограти ще 3 не зіграні гри. Поки «Локомотив» буде догравати, перше місце посідатиме краматорська «Вікторія», яка в очній зустрічі із «залізничниками» поступилась, але впевнено крокує по турнірній таблиці. Третє місце посідає «Кілікія», але вірменській дружині у спину вже дихають «Святогірськ» та «ДДПУ».

У групі В не зіграною залишається лише гра «Локомотива 45+» з «Сантосом». «Конкорд» впевнено лідирує, і вже навряд чи поступиться першою сходинкою (6 очок відриву і солідна гра не дають шансів конкурентам). А ось за друге місце, поборються «Мікос-Укроп», який після невдалого старту сезону зміг набрати непоганий хід, і «Локомотивом 45+», який показує стабільну гру.

Дніпропетровська область

У матчі-відкритті другого кола сталася справжня сенсація. «Легіон», який за все перше коло зумів набрати лише 1 очко, зіграв в нічию з одним із лідерів  – «ЛАДом» – 1:1. Граючий тренер «ЛАДу» Станіслав Брацило ще довго приходив до тями після матчу. «Катеринославхліб» вирішив такі подарунки конкурентам не роздавати і «ураганом» пройшовся по «Урагану» –  5:1. А «середняки» «Вибір» і «Тайфун» подарували глядачам результативну нічию – 4:4.

Центральним матчем туру стало протистояння «ДДХ» і «Атлетика». «ДДХ» не залишив шансів своїм суперникам – 4:1. Ця перемога могла вивести «ДДХ» на перше місце, але «УкрСибБанк» завдяки хет-трику Доврана Гурбандурдиєва здобув чергову вольову перемогу, на цей раз над «Дніпрообленерго» – 4:3. Таким чином, «банкіри» продовжують утримувати лідерство в турнірній таблиці.

Житомир

У 13-му турі Вищої ліги «ІнБев» громить ослаблену травмами «Форцу» – 6:0 і позбавляє її сподівань на боротьбу за «срібло». «Медик» здобув надважливу перемогу у боротьбі за виживання у матчі з «ГазМясом» –  8:1. Ці три бали наблизили «медиків» до рятівної восьмої сходинки. «Атлет-Житомир» показав черговий майстер-клас своїм суперникам. У ролі учня на цей раз виступав «Грантех» –  7:2.

У Першій лізі свої герої. «Галант» завдяки впевненій перемозі над «Інтертелекомом» –  8:4 вискочив на перше місце. Перемогу у звітному турі святкував і ФзК «Штурм», який у принциповому матчі здолав «Авіатор» –  8:2 і разом із «Кварою» продовжує  боротьбу за місце у призовій трійці.

Закарпатська область

9-й тур Суперліги Ужгородської футзальної ліги ознаменувався битвою сезону. «Минай» завдав нищівної поразки своєму головному конкуренту за чемпіонство «Проспекту» –  9:3. П’ять голів ще в першому таймі у воротах Юрія Славіка вирішили долю матчу,і, можливо, чемпіонату. «Минай» відривається від «Проспекта» на п’ять очок і, схоже, що візьме реванш за минулорічне друге місце. «Медея» познущалася з мукачівського «Беркута». Як завжди потішили публіку феєричною грою африканські легіонери «Медеї»: Хасан Усман, Алю Анас і Алі Джібріл, які забили вісім з одинадцяти командних голів. Тож, команда Івана Ковача піднімається на третє місце і тепер лише на 2 очки відстає від другого «Проспекту».

Запорізька область

У 13-му турі Прем’єр-ліги непереможний «Колесо-Центр» не без труднощів, але все ж переміг свого головного переслідувача –  «Січ Юнайтед» –  3:2. Завдяки цій поразці «січовиків» і власній вікторії над «Бонусом» –  2:1 «ГлавДомСтрой» закрутив інтригу у боротьбі за 2-гу сходинку. «Лотос» переміг «Євростандарт» –  3:2 і погіршив цим становище «європейців» на дні турнірної таблиці.

Київ

12-ий тур Вищої ліги «вистрілив» суперрезультативністю – 37 голів у 4 матчах! Особливо в цьому постаралися «RED» і «Чумацький шлях-Academica». «Червоні» у цьому протистоянні перемогли з дуже нетиповим рахунком –  15:6! Броварський «Атлетик» навіть без свого лідера Сергія Степаненка добряче полоскотав нерви «Альтернативі», але пропустив вирішальний гол на останній хвилині і поступився –  1:2. «Джуніорс» розібрався з «PARTIZAN’ом» –  6:3 і продовжує сподіватися на осічку «Альтенативи».

Одеса

У 12-му турі «Епіцентр К Таїрова» здобув чергову важку перемогу. Аутсайдер «YO MOYO» довгий час лідирував у рахунку 1:0, не реалізував три забійні моменти у другому таймі і за класикою жанру двічі пропустив у кінці – 1:2. «МКВ» не збавляє швидкості і продовжує переслідувати лідера, переїхавши СК «Кодима» –  6:2. У битві аутсайдерів «Sea Gate» переміг «LEX», який ледь зумів назбирати гравців на стартовий склад –  10:5.

Полтава

У Полтаві почався 2-й етап змагань, де команди розділилися на Вищу і Першу ліги. На вихідних у місті, де народився автор «Енеїди», провели цілих два тури нового етапу.  Після старту максимум очок у Вищій лізі мають «Легіон», ФК «Андріївка» і ФК «Рокита». У Першій лізі теж лише 3 команди йдуть зі 100%-м показником: «Аргус Голобородьківське», «Вкусняшки от Сашки» і «Аматор-Ідеа».

Рівненська область

У Рівному вирішили не відставати від деяких інших регіонів, тож і собі у 1 лізі відіграли два тури – 8-й і 9-й. «Рівнегаз» продовжує всіх впевнено перемагати і подовжив свою переможну серію до 9 матчів. «Свиспан-Костопіль», «Рівне 112», «Комфорт-Сервіс» і «Реал-Рівне», які йдуть слідом можуть поки що виконувати якісь локальні завдання. А ось командам з середини таблиці, а конкретніше з 6-го по 11-те місця доведеться в останніх матчах серйозно боротися за місце під сонцем. Лише «Сантос» з 1 очком уже лишився ні з чим.

Хмельницький

В 11-му турі Дивізіону 1 Преміум-ліги відбулася битва лідерів – «Феміда-Старлайф» зустрічалася з «Helpix’ом» і цей матч не залишив нікого байдужим. Протягом другого тайму «фемідівці» «горіли» – 1:4 і вирішили рятувати матч за допомогою 5-го польового гравця, але ця тактика закінчилася повним фіаско – 2:7. «Helpix» знущався над суперником як міг і Андрій Муляр оформлюючи покер перед порожніми воротами став на коліно і вкотив м’яч головою. Важкий удар по самолюбству «фемідівців». Чинний чемпіон «Динамо-ГУНП» несподівано поступився «Евеліні» –  2:5, яка відчайдушно бореться за потрапляння у зону плей-оф. Цим результатом також скористалися «Хмельницькі делікатеси», які розгромили «Олімп» –  9:1 і піднялися на третю сходинку в таблиці.

Миколаїв

У Вищій лізі відкритого чемпіонату Миколаївської області відбулося лише два матчі і зустрічалися в них одні й ті самі команди - «ГрОМ-КУ» і «Олександрівка». «Олександрівка» здобула в них 4 залікові пункти і вийшла на 3-тє місце, а її найкращий бомбардир –  Запорожан завдяки хет-трику в одному з поєдинків вклинився у суперечку найкращих бомбардирів.

Тернопіль

28 січня, у спортивному комплексі "Політехнік" відбулися матчі 8 туру у Тернопільській вищій футзальній лізі. Тур видався нічийним, адже з 5 матчів у трьох не було визначено переможця у запеклій боротьбі (4:4, 4:4 і 3:3). Зіпсував статистику «Будівельний затишок», який не з’явився на гру проти «Віго-Острова» і отримав технічну поразку. Єдиним щасливчиком у турі виявився «Алюр», що здолав «Вікторію» –  4:3 і цей результат допоміг команді трохи відштовхнутися від дна.

Кіровоградська область

На Кіровоградщині в обласній Екстра-лізі зустрічалися лідер ФК «Тарасівка» з «Енергією» (Кропивицький), що безпросвітно перебуває на останній сходинці. Команди показали гостроатакуючу гру і все завершилося прогнозованою перемогою лідера –  12:5. Також зустрілися 2-га і 3-тя команди поточного чемпіонату – «Нова поліція» і «Енерго». Всі залишилися при своїх і матч закінчився нічиєю –  4:4.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!