Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 8

Відбулися чергові тури аматорських змагань.

Бердянськ

«АЗМОЛ» і «Вектор» продовжують синхронно йти крок у крок на чолі турнірної таблиці чемпіонату.  Якщо не станеться чогось екстраординарного, то цій парі доведеться з’ясовувати переможця марафону в останньому турі чемпіонату. Можемо собі тільки уявити з яким нетерпінням уболівальники чекають на цю зустріч. Так що усім іншим залишається боротися лише за бронзові нагороди. На третій сходинці поки що тримається «Джон Грієвз», який в останніх турах обіграв «Фортуну» – 4:3 і зіграв внічию з «Агротранс-Гермесом»  – 1:1.

Вінниця

У 8-му турі Вищої ліги відзначимо дві зустрічі. «ЕкоДім» з «Бліком» видали шалену кінцівку довжиною у чотири хвилини. Спочатку «бліківець» Роман Шевчук не без допомоги партнера забив автогол, але в наступній же атаці реабілітувався, і рахунок став –2:2, а за хвилину до кінця Сергій Полупан приніс «Бліку» перемогу – 3:2. «Сатурн» відпрацював на класі і обіграв ДонНУ – 5:3, тож, продовжує очолювати турнірну таблицю.

Волинська область

У волинській суперлізі на різних полюсах таблиці перебувають  дуже стабільні колективи: «Ковель-Волинь» має в активі 5 перемог у 5 матчах, а «Торпедо» таку саму кількість, але поразок. Як встигли  зрозуміли, у звітному турі їхні результати були незмінними і ковельчани залишили ні з чим «Волиньагротех» – 3:1, а «торпедівці» знову зазнали поразки – цього разу від ЛСТМ – 2:7. Також у 5-му турі відбулося дербі «надій». «Надія» у непросто матчі здолала своїх «молодших братів» з МФК Хорів –  4:3.

Донецька область

У групі А лідери продовжують перемагати. Однак, слід відзначити, що один з лідерів – «Локомотив» здобув три пункти через зняття «Феміди», з якою  був запланований матч цього туру, а інший учасник лідерських перегонів  – «Вікторія» провів дуже важку зустріч зі «Святогірськом»  –  8:7. «Кілікія» ж перемогла «ДДПУ» із розгромним рахунком – 5:1, і цією перемогою закріпила за собою третю сходинку.

У групі В у зустрічі між «Конкордом» та «Сантосом» гості зі Слов`янська здобули сенсаційну нічию –  4:4. Найближчі переслідувачі дружківських лідерів – «Мікос-Укроп» і «Локомотив 45+» у своїх матчах здобули переконливі тріумфи –  7:4 і 7:2 відповідно, скоротивши відрив. Наступний матч «Конкорд» проведе зі  своїм найближчим переслідувачем – «Мікосом».

Дніпропетровська область

Не обійшлося без прикрих новин і з Дніпропетровщини. У суперлізі зі змагань знявся середняк «ДКМ». Граючий тренер колективу Павло Пічкуров повернувся в екстра-лігівський «Титан», а деяких інших гравців уже підібрали інші команди. Наприклад, «Легіон» прихистив у своїх лавах Юрія Гажемона і Артема Шеремету. Хлопці одразу виправдали покладені на них сподівання і принесли першу перемогу новій команді у сезоні. На рахунку Артема дубль, до якого один гол додав Юрій, а загальний рахунок матчу проти «Урагану» –  4:1. У центральному матчі туру зустрілися діючий чемпіон України у другій лізі – «Катеринославхліб» і діючий учасник цих змагань – «Оранж». «Оранж» мав моментів ані трохи не менше ніж «пекарі», але у підсумку поступився –  0:2.

У Першій лізі у центральному матчі туру зустрілися поточні лідери – ДДХ і «УкрСибБанк». Підопічні Едуарда Куліка після першого тайму вели – 2:0, але «банкіри» проявили характер і зрівняли рахунок. За 1,5 хвилин до сирени ДДХ вирішив шукати щастя за допомогою п’ятого польового гравця, але цифри на табло не змінилися і «банкіри» продовжують очолювати таблицю. За сенсацію у турі відповідав «Vitesse». Підопічні Михайла Беляєва вели боротьбу за чемпіонство, але несподівано поступилися «АТБ», який розташувався на передостанньому місці турнірних перегонів. Щоправда, слід зазначити, що перед цим матчем «супермаркетівці» добряче підсилили свій склад і як бачимо це дало свої плоди – перемога над одним із лідерів з рахунком  6:4.

Житомир

14 тур Вищої ліги подарував справжню інтригу. У центральному матчі туру гравці «Енергії» провалили перший тайм – 0:2, зате у другій 14-хвилинці завдяки зусиллям Єлісєєва і Яцковця  вирвали нічию, таким чином ставши поки що єдиною командою, яку по ходу турніру не зумів обіграти «Атлет-Житомир». Втратами конкурентів сповна скористався «ІнБев», який у вкрай напруженому матчі здолав «Грантех» –  4:3 і тепер відстає від «атлетів» на 3 очки.

Лідери першої ліги «Галант» і «ЖВІ ім. Корольова» витратили багато сил для того, щоб поповнити свій доробок трьома пунктами. «Галант» святкував перемогу над «Кварою» – 3:1, а гравці «ЖВІ ім. Корольова» так само тричі вразили ворота «Авіатора», але мало не втратили перемогу наприкінці матчу  – 3:2. Відповідно «Галант» зберіг свій гандикап у три очки від «ЖВІ ім. Корольова», а підопічні Гусака  ,у свою чергу, відірвалися від олевського «Штурм-Полісся» вже на чотири пункти.

Запорізька область

У 14-му турі Прем'єр-ліги Моргунов і компанія (читай «Січ Юнайтед») убезпечили себе від зазіхань «ГлавДомСтрою», перемігши «будівельників» в очній зустрічі – 3:2. Тепер відстань між ними у таблиці сягнула  4 очок, а от «Колесо-Центр» «покотилося» дуже далеко від своїх переслідувачів, записавши у свій актив чергові три очки (фора в 12 пунктів над другим місцем). Цього разу «автомобілістам» навіть не довелося докладати зусиль, адже вони отримали технічну перемогу над «АРПИ-2», який  знявся зі змагань.

Київ

13 тур київської «вишки» подарував справжнє диво – «Альтернатива» вдруге в сезоні втратила очки. «2Т /ТСП-Трансбуд» зумів звести матч з чинним чемпіоном міста внічию – 1:1. Що цікаво, саме «дватешники» відібрали очки у «зелених» і першого разу, так само зігравши внічию. Здавалося, що ось він шанс на відновлення інтриги, який всі так чекали, але «Джуніорс» дещо несподівано зазнав поразки від «BudmonsteR-AKVILON» – 3:5. Тож, «Альтернатива» хоч і не дорахувалася очок, а все ж все одно ще більше наблизилася до другого поспіль титулу чемпіона міста. «Чумацький шлях-Academica» схоже просто чекає коли вже завершиться сезон – чергова болюча поразка, цього разу від «Атлетика» – 1:10.

У першій лізі А розпочалася боротьба зі підвищення у класі. Нещодавній учасник чемпіонату України у першій лізі «Епіцентр К3» не знає жалю до своїх суперників по Першій лізі Києва і цього разу спокійно розібрався з учасником  Кубка України – «Анреал-Atrix»  –  6:1. «Конструктив» Станіслава Гончаренка поступився команді «Viatec»  –  1:3.

Одеса

У столиці гумору теж несподівано оступився лідер, от тільки на відміну від подій у столиці. переслідувач використав це сповна. «Епіцентр К Таїрова» по ходу гри вів 3:1 у матчі з СК Кодима і здавалося, що здобуде свою чергову перемогу, але іншої думки були суперники, які вирвали нічию – 3:3. Поки «маркетівці» билися з середняком, «МКВ» легко розбирався з одним із аутсайдерів – «LEX’ом». «Червоно-білі» легко виграли перший тайм –  4:0 і прогнозовано скинули оберти в другому, але все одно без особливих зусиль довели матч до звитяги –  6:2. Таким чином «МКВ» зумів на одне очко випередити «Епіцентр К Таїрова» у турнірній таблиці і битва за чемпіонство розпалюється з новою силою.

Полтава

У Вищій лізі Полтави після  4-х зіграних турів  ФК «Андріївка» має у своєму активі максимальний результат  –  12 залікових пунктів. Найближчим переслідувачем є «Легіон», який поділив очки тільки в 3-му турі у матчі з ФК «Рокита» – 6:6.

Рівненська область

На Рівненщині проводили Шкільну футзальну лігу України, тож у 1 лізі аматорської футзальної ліги зіграли лише один матч: «Свиспан-Костопіль» завдав поразки «Грант-Хіміку» –  2:1. Ця поразка дозволила діючому срібному призеру АФЛУ закріпитися на 2-й сходинці регулярного чемпіонату, а «Грант-Хіміку» ускладнила боротьбу за місце в зоні плей-оф.

Хмельницький

12-й тур дивізіону 1 Преміум-ліги подарував усім несподівану перемогу аутсайдера «Олімпа» над «Ладою» – 6:3. Завдяки цій звитязі «олімпійці» змогли залишити останню сходинку у турнірній таблиці. Центральний матч туру між «Епіцентром К-Forex Club» і «Хмельницькими делікатесами» сильнішого не виявив. Попри те, що «делікатесники» вели 2:0, «маркетівці» вдало розігрували «воротаря-ганялу» і звели матч внічию – 2:2. Дует лідерів здобув мінімальні перемоги, але ми звернемо вашу увагу тільки на матч «Helpix’а», адже це було шикарне дійство. «Клітчаті» провели п’ять голів і здавалося, що нічим особливим цей матч не виділятиметься. Втім, «Ротор» замінив воротаря і вдало розіграв штучну більшість відігравши чотири голи. «Helpix» повернувся у гру і відзначився ще три рази у воротах своїх опонентів, довівши рахунок до 8:4, але «роторці» знову почали свій камбек, однак їм дещо забракло часу і вони поступилися з рахунком  8:7. Це дійсно був суперматч і будемо сподіватися, що подібні вистави гравці даруватимуть глядачам частіше.

Миколаїв

На Миколаївщині чітко визначився дует команд, які до останньої краплі поту будуть між собою визначати переможця чемпіонату  –  це первомайський «Все для даху» і южноукраїнський «Автолокомотив». Первомайці демоснтрують найбільш видовищну гру у чемпіонаті  –  багато забивають і багато пропускають. От і цього разу вони обіграли «ГрОМ-КУ» з «веселим» рахунком –  8:3. «Автолокомотив» діє більш прагматично і, можливо, саме тому є тіньовим лідером змагань, адже має матч у запасі і відставання лише в одне очок від «дахівців». В останньому турі «автолокомотивівцям» навіть не довелося виходити на паркет, адже вони здобули технічну перемогу  3:0 над «Рятівником».

Тернопіль

На Тернопільщині завершився перший етап Вищої футзальної ліги. За його результатами сформувалася п’ятірка команд, яка у турнірі за 1-5 місця виборюватиме нагороди чемпіонату. Решта колективів змагатимуться  за  6-10 місця. Отже, п’ятірка обраних виглядає таким чином: «ДСО», «Вікторія», «БФ»  «Майбутнє сиріт», «Ланівці-ОТГ», «Арсенал».

Кіровоградська область

У рамках 12-го туру чемпіонату Кіровоградської області серед команд екстра-ліги відбулося головне протистояння сезону  –  зійшлися  ФК «Тарасівка» і «Нова Поліція». Безапеляційну перемогу над діючим чемпіоном області з рахунком 7:3 святкувала  «Тарасівка». Окремо відзначимо, що за ФК  «Тарасівка»  у цьому матчі грав не хто-небудь, а сам  Раміс Мансуров, який відзначився двома гольовими передачами. Після цієї звитяги «тарасівці» мають 5 очок переваги над «Енерго» і цілих  6 над «поліцейськими», правда, грати ще цілих 6 турів, тобто третину чемпіонату. До речі, після матчу президент ФК  «Тарасівка»  Олександр Скляревський зазначив, що хлопці за цю перемогу отримали подвійні преміальні.

Суми

У Сумах  у цей час проводили чвертьфінали Кубка АФС. «Технологія» розгромила одного з лідерів вищої ліги – «Сервіс Люкс» –  4:0, а «Food Centre» в принциповому матчі був сильнішим за «Lex VSK» –  2:1. До цього у півфінал вже пройшло «Динамо», а останній чвертьфінал «Рятувальник» - «Насосенергомаш» поки що не зіграний через участь роменчан  у Другій лізі чемпіонату України.

Луганська область

Знову дякуємо Юрію Кравченку за короткий аналіз туру.

У черговому турі чемпіонату Луганщини  несподівано втратив очки лідер – «Щит», який зіграв внічию  у дуже яскравому поєдинку  з «Лугекспертом»  –  4:4.  За рахунок результативних дій досвідчених гравців Дмитра Скриги та Євгена Гуделяускаса «Лугексперт» постійно був попереду, але на останніх хвилинах «Щит» зумів уникнути поразки. Втратою очок лідером вдало скористався «ІВТ», який завдяки впевненій перемозі 4:0 над «Луганьбудінвестом» наздогнав в турнірній таблиці  той-таки «Щит». За рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів саме «ІВТ»  розташувався на першій сходинці.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!