Елітний фінал АФЛУ. Хроніка другого ігрового дня (Зал № 1)

Пропонуємо Вашій увазі прямі трансляції матчів другого ігрового дня Елітного фіналу АФЛУ, який проходить у Луцьку.

Перший матч другого ігрового дня став у якійсь мірі розігрів очним. Обидві команди тривалий час були у пошуку своєї гри – мабуть, футзалісти ще не встигли прокинутись. І по такій грі було важливо, хто прокинеться першим і візьме гру під свій контроль. Судячи з голу Савенка на 3-й хвилині, першими прокинулись кияни. Однак, цей гол на хід гри майже не вплинув, хоча «RED» вже мав перевагу і намагався її розвинути. Однак, іншої думки були гравці з Краматорська, які спіймали ігровий ритм ближче до перерви і змогли не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. Проте, переможний рахунок їм втримати не вдалося. На останній хвилині першого тайму зрівняв цифри на табло.

Друга 12-хвилинка, враховуючи дві двійки на табло, мала бути ще більш цікавішою. «Вікторія», яка навряд чи могла занести собі в актив попередній ігровий день, намагалась будь-яким чином зачепитися за очки. Однак, у той же час «RED» мав нехай і не таку відчутну, але все-таки перевагу. Це згодом вилилося у гол Савенка на 16-й хвилині. Зазначимо, що Савенко був однією з найпомітніших фігур на майданчику в складах обох команд. Яскраве тому підтвердження: його хет-трик. А якби він ще на 20-й хвилині не забив у свої ворота, то взагалі йому б ціни не було, оскільки саме після цього автоголу Руслана рахунок став 3:3, і у «Вікторії» знову з’явилисчя шанси на очки. Однак, кінцівку зустрічі кияни залишили за собою, забивши у ворота Чугуєва ще три м’ячі та схиливши шальки терезів на свою користь.

«RED» (Київ) – «Вікторія» (Краматорськ) – 6:3
Голи:
Савенко (3, 16, 23), Арановський (12), Семенов (23, 24) – Рілін (9), Залятов (10), Савенко (20 – автогол)
Попередження: Заславський (7) – Залятов (8), Карпунін (23)

Лучани, на правах господарів змагань (хоч вони і були номінальними гостями у грі проти «Енерго») намагалися з перших хвилин заволодіти ініціативою. Бажання «брендовиків» було зрозумілим. Першу сходинку в групі «Е» вже «окупував» столичний «RED», так хоч за другу був реальний шанс поборотись. Однак, плани «сіро-білих» порушив гол Барабанова на 7-й хвилині поєдинку. Після цього гра помітно стала швидшою, і «винуватцями» цього стали «енергетики», які хотіли розвинути свій успіх. Це їм вдалося завдяки дублю Барабанова, і тепер стан речей для лучан у цьому матчі був близьким до критичного. Всі свої надії гравці з Луцька покладали тепер на «гол у роздягальню». На останніх секундах першого тайму вони намагались влаштувати штурм воріт Пастернака, але безрезультатно.

З початком другої половини зустрічі «Бренд Груп» став активніше шукати ключі до воріт Пастернака. Однак, ворота голкіпера «Енерго» залишались недоторканими. Але у той же час складалося враження, що їм вигідна така гра від оборони, оскільки вони мали би більше шансів для того, щоб зробити результативні контратаки. І, варто сказати, така тактика мала успіх. Особливо після того, як на 116-й хвилині Скоров зробив рахунок 3:0 на користь «Енерго». І це вже був майже нокдаун для господарів майданчику, яким тепер залишалось тільки йти на ризик та випускати п’ятого. Однак, і цей хід, як показали подальші події, також був приречений на провал. Тому що згодом Скоров зробив дубль, вразивши порожні ворота лучан. І тільки після цього «Бренд Груп» зміг показати, що теж вміє забивати, скоротивши під кінець гри своє відставання до двох м’ячів. Але дуже пізно волиняни вмикнулись у цей матч, аби врятувати його.  

«Енерго» (Кропивницький) – «Бренд Груп» (Луцьк) – 4:2
Голи:
Барабанов (7, 8), Скоров (16, 22) – Назарчук (22), Козачок (24)
Попередження: Козачок (15), Лисенко (24)

Дуже цікавим обіцяв бути поєдинок між «Надією-2» та «енергією». І перший тайм дійсно був таким. Обидві команди були заточені на боротьбу з першої до останньої секунди. Тому, саме таких епізодів, де протистояння за кожен м’яч виникали на всіх ділянках майданчику , вистачало. Однак, разом з тим, «Надія-2» та «Енергія» не забували і про атакуючі дії. І вже на 5-й хвилині «енергетики» відкрили рахунок. Проте, за кілка миттєвостей волиняни зусиллями Гриника відновили паритет у матчі. Після цього на майданчику знову пішла боротьба за ініціативу. Вже ближче до кінця тайму на деякий час у грі відбулося відносне затишшя, яке «Надія-2» спробувала порушити спробою розіграшу зайвого гравця. Однак, ця штучна більшість дивідендів хорівчанам не принесла.

І «Енергія», і «Надія-2» вийшли на другий тайм, сповнені рішучості схилити шальки терезів на свою користь. Однак, у той же час той відсоток боротьби, який був у таймі першому, залишався високим, і це, вочевидь, не давало можливості командам показувати відкритий футзал, який міг би призвести до голів. Однак, разом з тим до небезпечних епізодів біля обох воріт справа все-таки доходила. У той же час сталдо помітно, що футзалісти «Надії-2» почали нервувати. Про це свідчив і той факт, що ближче до ендшпіля поєдинку хорівчани вже мали п’ять фолів. Аби не привезти собі дабл-пенвльті, волиняни почали випускати п’ятого гравця, щоб контролювати м’яч і, разом з тим, мати можливість реалізувати штучну більшість. Відповідно, для «Енергії» це був шанс покарати суперників за порожні ворота. Не стали житомиряни провокувати своїх візаві на шостий фол. Тому, підсумкова нічия 1:1 виглядала закономірно. 

«Надія-2» (Хорів) – «Енергія» (Житомир) – 1:1
Голи:
Гриник (5) - Петренко (5)
Попередження:  Калуцький (21), Гриник (23)

Вже на старті матчу «Коксохімік» дав зрозуміти своїм суперникам з Чернівців, що легкого життя чекати не доведеться. Швидкий гол від Бичкова одразу розставив пріоритети команд у цій грі. Одразу стало зрозуміло, що авдіївці гратимуть більше на атаку, а представникам Буковини доведеться думати про те, як би не пропустити ще більше. Однак, скоро стало зрозуміло, що свою задачу чернівчанам виконати не вдасться. «Коксохімік» переважав суперника майже в усіх компонентах гри – від колективної швидкості до індивідуальних дій. Скоро це знайшло своє відображення у голах «смугастих», які забив Терентьєв у середині першого тайму. Щоправда, після цього Бичков та компанія швидко пропустили від Жуківського, але на перебіг подій це не вплинуло. «Коксохімік» і надалі продовжував грати першим номером, доводячи свою перевагу на майданчику.

Авдіївська команда дуже результативно провела початок другого тайму, забивши за дві хвилини три м’ячі. І цим, по суті, вони вирішили долю гри, хоча до фінальної сирени було ще багато часу. Відповідно, «смугасті» могли забивати ще. Але чернівчанам у цих епізодах щастило. Хоча іноді «лідери» все-таки намагались відіграти своє відставання. І на 20-й хвилині вони змогли заробити пенальті, який реалізував Чехов. Проте, це було лише слабкою втіхою для чернівчан. А от останнє слово було за «Коксохіміком»: Кудрін вразив порожні ворота «Лідера» і поставив на цьому масну крапку – 7:2.

«Коксохімік» (Авдіївка) – «Лідер» (Чернівці) – 7:2
Голи:
Бичков (1), Терентьєв (5, 6), Балабанов (13), Полянський (14), Кудрін (14, 22) – Жуківський (6), Чехов (20 – з 6-метрового)
Попередження: Коноваленко (20) - Жуківський (12), Червоний (16), Кікареш (19)

Поєдинок між командами з Києва та Харкова мав стати центральним за підсумками всього другого ігрового дня. Так воно і вийшло. Вже на старті гри «партизани» перевірили Гурка на предмет готовності до матчу. Воротар «Моноліта» виявився готовим. Згодом ще кілька разів кияни намагалися все-таки змусити капітулювати голкіпера харків’ян. Але у той же час і харків’яни не відсиджувались у захисті. Так, дуже хороший момент втратив Моспан, який просто дивом не зміг переграти Гуця, що, здавалося, був вже відіграний і не міг допомогти своїм партнерам. Але все-таки він врятував. І подібні епізоди часто виникали у обох воріт. Команди показували швидкий футзал, у деяких моментах гравці не шкодували себе, але при всьому цьому рахунок залишався не відкритим. 

А найцікавіші подій почали відбуватись після екватору другого тайму. Точкою відліку стало вилучення «партизана» Синельниченка. Харків’яни довго розігрували більшість, але не могли змусити капітулювати Гуця. Зрештою, Волобуєву вдалося «розпечатати» ворота столичного голкіпера. Але через кілька хвилин киянам вдалося зрівняти рахнок. Проте, у «монолітівців» було більше бажання виграти цю зустріч, що вони і підтвердили наприкінці матчу. 4:1, і «Моноліт» завоював першу сходинку в своїй групі. 

«PARTIZAN» (Київ) – «Моноліт» (Харків) – 1:4
Голи:
Кузьмін (21) - Волобуєв (19), Абакшин (21), Моспан (24), Дуплій (24)
Попередження: Жук (8) – Волобуєв (15)
Вилучення: Синельниченко (17)

В останньому матчі груповому етапу, який відбувався у залі № 1, зустрічались приблизно рівні за класом команди. Тому, від цього поєдинку можна було очікувати, що і «Металург», і «ВІГО» будуть проводити час у пошуках можливості забити. Однак, тут ще треба врахувати один фактор. Незважаючи на те, що ці два колективи приблизно однакового рівня, та швидкості у них були невисокі. Тому, на майданчику було більше позиційного футзалу. І по такому повороту подій важливість першого забитого м’яча зростала вдвічі. Коли ж Лисенко відкрив рахунок, то «металургам», звісно, грати стало легше. Тим більше, часу для того, щоб відігратись ще в першому таймі, у тернополян майже не біло.

А коли на 15-й хвилині Кулібаба подвоїв перевагу «Металурга» то становище «ВІГО» стало ще скрутнішим. Їм треба було якомога швидше перебудуватись, щоб мати у перспективі шанси на порятунок. І, як показали подальші події, тернополяни це швидко зрозуміли. Після того, як Вітович відквитав один м’яч, у гравців «ВІГО» була ще половина другого тайму, аби зрівняти цифри на табло. Однак, чим менше часу залишалось до сирени, тим меншою ставала надія галичан на те, що їм ще вдасться схилити шальки терезів на свою користь. І за той час, що залишився, гравцям у зеленій формі так і не вдалося бодай би ще раз вразити ворота «металургів», які у підсумку святкували перемогу.

«Металург» (Соколівське) – «ВІГО» (Тернопіль) – 2:1
Голи:
Лисенко (9), Кулібаба (15) – Вітович (18)

У першому чвертьфіналі Вищої ліги київський «RED» влаштував справжню перевірку на міцність «Коростеню». І вже по ходу першого тайму кияни дали зрозуміти, що не дадуть своїм опонентами права на помилку. Це підтвердилось вже на початку гри, коли «блакитні» дозволили Цою двічі «розписатися» у коростеньських воротах. Надалі столичні футзалісти продовжували домінувати на майданчику. Їх домінування скоро втілилося у третій забитий гол. І лише після того кияни дозволили своїм візаві трохи постворювати небезпечні моменти. Але на результат за підсумками перших дванадцяти хвилин гри це не вплинуло.

«Червоні» продовжували грати у свій футзал, хоча іноді «Коростень» намагався гідно відповідати. Можливо, якби представникам Житомирщини вдалося забити на початку другого тайму, то вони би мали якісь шанси на «камбек». Але цих шансів стало менше після того, як Корнійчук зробив рахунок 4:0. А за дві хвилини до кінця основного часу Химяк остаточно знищив інтригу в цьому чвертьфінальному протистоянні. Під кінець гри «Коростень» мав можливість забити «гол престижу», але Черененський не зміг вразити порожній кут воріт Поліщука. Тому, «RED» спокійно і не переконливо забронював собі місце у півфіналі Вищої ліги.   

1/4 фіналу. Вища ліга. «Коростень» (Житомирська область) – «RED» (Київ) – 0:5
Голи:
Цой (2, 4), Савенко (10), Корнійчук (17), Химяк (22)
Попередження: Черененський (9), Скорода (11) - Семенов (8)

Дніпровські «гірники», мабуть, ще перебували під враженням від своєї результативної гри проти «Тартака» Однак, «жовто-чорним» треба було вже налаштовуватись на чвертьфінал Вищої ліги, де їх суперником стала житомирська «Енергія». Судячи по стартовому відрізку гри, з налаштуванням у дніпровців не виникло проблем. Принаймні, вони у дебюті зустрічі виглядали трохи цікавіше і мали можливість відкривати рахунок. Однак, найреальнішу нагоду мав житомирянин Ясковець, який влучив у поперечину. Це був серйозний «дзвіночок» для «гірників». Однак, дніпровці продовжували грати у свою гру. А якби вони стали більш уважно грати в обороні, то навряд чи пропустили би на 10-й хвилині від Єлісєєва. Втім, і житомиряни концентрацією не відзначались. Інакше вони би не дозволили Сичову опинитись першим на м’ячі після удару партнера по команді та зрівняти рахунок. Такий перебіг подій змусив обидві команди рухатись ще швидше. В принципі, рахунок 1:1 за підсумками першого тайму був би цілком закономірним. Але іншої думки був Тарасюк, який за 11 секунд до перерви вивів «Енергію» вперед.

Звичайно, цей «гол у роздягальню» вплинув на подальший перебіг гри. Тому що дніпровцям тепер треба було докласти максимум зусиль, аби пошвидше відігратись. Але зробити цього не вдавалось. А коли на 16-й хвилині Тарасюк зробив рахунок 3:1 на користь «Енергії», то дніпровці змушені були перейти на гру в більшості. Однак, грати у форматі 5х4 не вдавалось, та ще «гірники» отримували м’ячі у власні ворота. І все це призводило до того, що рахунок зростав, як на дріжджах. Дніпровцям, щоправда, вдалося трохи скоротити розрив у рахунку, але вони вже ніяк не змогли завадити «Енергії» оформити путівку до півфіналу Вищої ліги.

1/4 фіналу. Вища ліга. «Шахтар» (Дніпро) – «Енергія» (Житомир) – 2:6
Голи:
Сичов (10), Козленко (21) - Єлісєєв (10, 16), Тарасюк (12, 23), Юрченко (19), Ясковець (20)
Попередження: Астраханцев (11), Коваленко (16)

Діючі переможці Елітного фіналу почали матч проти «Надії-2» прогнозовано: з атак, де залучався Стуродубовський у якості п’ятого польового. Однак, на 4-й хвилині хорівчани покарали одеситів за гру з зайвим гравцем – Калуцький вразив порожні ворота «моряків». Цей гол не входив у плани одеситів, тому вони одразу стали ще більше тиснути на ворота Русецького. Волинянам же залишалось тільки одне – шукати щастя у контратаках. І варто відзначити, що контрвипади у виконанні гравців «Надії-2» були дуже небезпечними, і якби не діх Стародубовського, то рахунок міг би ставати 2:0. Разом з тим, одесити продовжували грати першим номером, але всі їх спробу зрівняти рахунок були марними аж до 8-ї хвилини. Саме тоді Стародубовський, підключившись п’ятим, «вистрілив» здалеку, після чого м’яч затріпотів у сітці воріт Русецького. А вже за хвилину одесити вийшли вперед, і тепер вже «Надія-2» була змушена показати своє вміння розігрувати п’ятого. Але досвідчені одесити грамотно захищались, і цей захист волиняни подолати не могли.

Одесити почали більше робити акцент на високий пресинг. Така тактика була зрозуміла: не дати суперникам організувати швидкий перехід з оборони до атаки, який теоретично міг би мати гольові наслідки. Але коли волиняни все-таки долали цей високий пресинг, то вони одразу починали розігрувати п’ятого. І в такому ключі пройшов майже весь другий тайм. Хіба що іноді гравці «Чорного моря» вносили свої корективи, коли самі грали з зайвим. І як не намагались гравці «Надії-2» врятувати гру, та зробити їм цього не вдалося. «Чорне море» продовжує йти до захисту свого титулу. 

1/4 фіналу. Вища ліга. «Чорне море» (Одеса) – «Надія-2» (Хорів).- 2:1
Голи:
Стародубовський (8), Завгородних (9) - Калуцький (3)
Попередження: Калуцький (24)

В останньому чвертьфіналі зустрічались «Моноліт» та «Чайка». Таке собі східноукраїнське дербі. І в цьому поєдинку багато хто передбачав перемогу харків’ян, хоча «Чайка» показала себе міцним горішком. Тим не менш, «монолітівці» майже зі старту гри почали робити акцент на швидкий футзал. Благо, «бігунків» у команди Віталія Чернишова вистачало. Той же Кравченко, наприклад. Євген мав хороший момент для того, щоб вразити ворота Іванова, але пробивав з дуже гострого кута, тому взяття воріт не відбулося. Разом з тим, варто відзначити, що у першому таймі з боку обох команд було багато фолів. І це трохи сповільняло темп гри, який був взятий з самого початку. А вже на 8-й хвилині харків’янам вдалося відкрити рахунок після голу Халіна. Команда з Луганської області тут же взяла тайм-аут, після якого ледь не забила гол у відповідь. Однак, у «Моноліта» на місці був Гурко. Але у той же час неможливо не відзначити, що все-таки «Моноліт» був швидше та цікавіше. І скоро харківська команда подвоїла свою перевагу. Чесно кажучи, було неозброєним оком видно, що «Моноліт» грав не на повну силу. Можливо, після другого забитого м’яча харківська команда почала економити сили. А можливо просто вирішила дограти перший тайм.

По ходу другого тайму виникало питання: чим може «Чайка» відповісти на два голи «Моноліта»? Відповідь була проста: кремінчани, звісно, намагалися створювати небезпеку біля воріт Гурка, однак екс-голкіпер «Кардинала» грав спокійно та надійно. А м’яч, який забив Кравченко, вочевидь, зняв усі питання щодо володаря останньої путівки до півфіналу Вищої ліги. Гравці «Чайки» намагалися з цим не погодитись, але вони змогли тільки відквитати два м’ячі. Більшого зробити харків’яни не дали. 

1/4 фіналу. Вища ліга. «Чайка» (Кремінна) – «Моноліт» (Харків).- 2:5
Голи:
Кучірка (20), Гнилицький (23) - Халін (8), Дуплій (10), Кравченко (19, 23, 24)
Попередження: Кравченко (5), Дуплій (12)

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України 
Фото: Ігор Супкарьов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!