Елітний фінал АФЛУ. Хроніка другого ігрового дня (Зал № 2)

Пропонуємо Вашій увазі огляди матчів другого ігрового дня Елітного фіналу АФЛУ, який проходить у Луцьку. 

1 квітня 2017, субота. Спортивний зал № 2

У тиврівського «Володимира» була дуже відчутна група підтримки, яка не замовкала ані на мить. І така підтримка мала мотивувати гравців з Тивріва на подальшу гру. Вони здебільшого грали першим номером, намагаючись постійно тримати у напрузі оборону «Коростеня» Варто сказати, що протягом більшої частини першого тайму гра йшла саме на половині «Коростеня». Однак, на боці представників Житомирської області були фарт та впевнена гра їх голкіпера. Хоча не можна сказати, що коростенці відсиджувались у обороні. Вони теж іноді створювали моменти біля воріт «Володимира», але їх ударам бракувало точності.

Картина гри не майже не змінилась по ходу другого тайму. Хіба що з тією різницею, що на початку другої 12-хвилинки «Коростень» спробував перехопити ініціативу та забити «гол з роздягальні». Однак, ці наміри «блакитних» не здійснились. Тому, гра перейшла у безгольове русло. Обидві команди якщо і мали нагоди для того, щоб нарешті відкрити рахунок, то одразу їх марнували. І, зрештою, вони догралися до того, що фінальна сирена зафіксувала нульову нічию.

«Володимир» (Тиврів) – «Коростень» (Житомирська область) – 0:0
Попередження:
Дмус (8)

Хто з двох команд фаворит, а хто – аутсайдер, стало ясно вже у дебюті поєдинку між «Чайкою» та «УжНетом». Саме тоді Савченко забив дав м’ячі у ворота ужгородської команди, тим самим забезпечивши своїй команді більш-менш комфортну перевагу. Надалі футзалісти з Кремінної ще не один раз були близькі до того, щоб збільшити рахунок на свою користь. Але гравців «Чайки» підводила точність. Втім, ближче до кінця першого тайму кремінцям все-таки вдалося зробити свою перевагу ще більшою, забивши двічі. Водночас вони дозволили відзначитись і опонентам, а точніше – Оліщуку. Проте, для «Чайки» це був єдиний неприємний епізод у першому таймі.

Враховуючи те, що рахунок вже був 5:1, «Чайка» могла собі дозволити пограти по рахунку. Однак, у той же час гравці цієї команди не приховували, що налаштовані забити ще. Треба бути реалістами: у багатьох футзальних складових «Чайка» вигладала краще за опонентів. Однак, забила вона лише один раз, коли Савченко оформив хет-трик. Здавалося, що більше нічого цікавого в цьому поєдинку не буде. Але ужгородцям вдалося відквитати два м’ячі. Однак, підсумковий результат все-таки був не на їх користь.

«Чайка» (Кремінна) – «УжНет» (Ужгород) – 6:3
Голи:
Савченко (1, 2, 20), Кошелєв (9), Коломайло (11), Кучірка (12) – Оліщук (9), Дзюбенко (22), Скрипніков (23 – з 6-метрового)
Попередження: Кучірка (5), Плешаков (7) – Гулаков (6), Дзюбенко (23), Скрипніков (23)

Одеське «Чорне море», в принципі, напередодні вирішило питання виходу з першого місця своєї групи у Вищу лігу. Однак, напевне, у одеситів був ще стимул закінчити груповий етап з максимумом набраних очок. Тому, не дивно, що вони одразу взялися за справу. Втім, знаючи, якого рівня футзалісти грають за «Чорне море», складно було уявити, що вони будуть грати у півсили. Цю тезу підтвердив на 4-й хвилині Стародубовський, який відкрив рахунок потужним дальнім ударом. І після цього Пилипів та компанія заграли у притаманну їм гру. Хоча і не без похибок, які, звісно, іноді виникали, особливо при розіграшах п’ятого гравця. Та й якби не було похибок, то навряд чи вони би пропустили від Новікова на 9-й хвилині. Цей гол, до речі, зробив рахунок мінімальним, адже перед цим «Чорне море» вигравало 2:0. Втім, представники Південної Пальміри дуже швидко повернули собі фору в два м’ячі. І знову відзначився Стародубовський, який вирішив не нудьгувати у воротах та перевірити пильність свого колеги по воротарському цеху з Сум.

Однак, варто віддати належне сумчанам, які все-таки намагались гідно грати з таким грізним суперником, як «Чорне море». На початку другого тайму Новіков знову скоротив відставання «Насосенергомашу» до мінімуму. І якби представники Сумщини мали більше фарту в атаці, то, можливо, вони би і зрівняли рахунок. А, можливо, вони просто не повірили у свої сили і що можуть на рівних конкурувати з одеситами. Як би там не було, а другу половину другого тайму сумчани провалили, давши можливість своїм візаві ще двічі забити і встановити остаточний рахунок зустрічі – 5:2.

«Чорне море» (Одеса) – «Насосенергомаш» (Суми) – 5:2
Голи:
Стародубовський (4, 10), Пилипів (6), Лобан (19, 23) – Новіков (9, 14)

Найрезультативніший матч, мабуть, всього групового раунду, відбувся між дніпровським «Шахтарем» та дрогобицьким «Тартаком». Дніпровці, які вже мають досвід ігор у змаганнях під егідою АФЛУ, вже по ходу першого тайму показали, «хто в домі господар». Станом на завершення першої 12-хвилинки дніпровці вигравали з рахунком 3:1. Але, як виявилось, то була далеко не межа.

Другий тайм був більш результативним. Складалося враження, що обидві команди вирішили позмагатися, хто більше заб’є. І в цих перегонах, як і в усьому матчі, перемога дісталася «Шахтареві». Відзначимо Євгена Суровцева, який зробив пента-трик. Звісно, не можна не відзначити, що «Тартак» хоч і програв з розгромним рахунком, але у той же час і забив нормально, хоча для того, щоб зрівнятися з «Шахтарем», цього, звичайно, виявилося замало.

«Шахтар» (Дніпро) – «Тартак» (Дрогобич) – 10:5
Голи:
Суровцев (3, 4, 13, 21, 23), Астраханцев (8, 20), Сичов (13, 17), Шерняк (22) – Андрушевський (4), Биків (19), Берегуняк (22), Пашаг (22), Куцір (24) 
Попередження: Суровцев (14) – Куцір (24)
Вилучення: Білоц (16)

Для «ВІГО» це був другий матч поспіль, тому, можливо, цей фактор трохи дався взнаки у стартовому чвертьфіналі Першої ліги. Безумовно, це було на руку кропивницькому «Енерго», але «червоні» довгий час не могли цим скористатись. Хоча можливості для цього, звичайно, були. Та і по грі кропивничани виглядали свіжішими за своїх опонентів з Тернополя. Однак, забити «енергетики» змогли тільки наприкінці першого тайму. Тим не менш, це вже була перевага над «ВІГО».

Розвинути свій успіх кропивничани змогли на початку другого тайму. Це Скоров зробив рахунок 2:0, чим суттєво збільшив шанси «Енерго» на вихід у півфінал Першої ліги. І, до того ж, «енергетики» робили все для того, щоб їх тернопільські візаві не змогли «розмочити» рахунок, інакше невідомо, як би потім склалася гра. Але вона складалася фактично за планом «Енерго». Єдина неприємність для команди з Кропивницького, яка не вписувалась у цей план – гол від тернополянина Мороза на останній хвилині основного часу. Однак, це був «гол престижу» з присмаком поразки та вильоту з плей-офф. 

Перша ліга. «Енерго» (Кропивницький) – «ВІГО» (Тернопіль) – 2:1
Голи:
Ісаєв (12), Скоров (14) – Мороз (24)
Попередження: Андрієнко (24)

Серед усіх чвертьфінальних поєдинків Першої ліги найбільше за все очікувався матч між «партизанами» та «коксохіміками». І у тих, і у інших є гравці з досвідом виступів на серйозному рівні. Але не тільки цим була цікава гра. Просто обидві команди, якщо чесно, могли би грати у «верхньому» плей-офф, але турнірна доля розпорядилася інакше. Кияни, у яких, вочевидь, ще не запеклася рана від програного протистояння з «Монолітом», прагнули сатисфакції. І вони намагались її якомога швидше отримати. Однак, тільки під кінець першого тайму їм вдалося забити у ворота авдіївців. Більше того – вони це зробили двічі. Фактично це були два «голи у роздягальню».

Чи вплинуло це на подальший перебіг подій у другому таймі? Для «партизанів», звісно, вплив був позитивний. Вже по ходу другої 12-хвилинки їм вдалося розвинути свою перевагу. Щоправда, віддамо належне «Коксохіміку». Команда з Авдіївки все-таки намагалася боротись, але дуже пізно вона вмикнулася у боротьбу за вихід у півфінал – столичні «партизани» вже були там.   

1/4 фіналу. Перша ліга. «PARTIZAN» (Київ) – «Коксохімік» (Авдіївка) – 8:4
Голи:
Листопад (12), Степанюк (12, 17, 18), Бондарчук (15), Жук (17, 22) – Балабанов (16), Кудрін (18, 19), Полянський (21)
Попередження: Гнатюк (13), Листопад (19) – Кудрін (19)

Як показав матч між «Володимиром» та «Металургом», ці команди – гідні суперники. Обидві цілком реально претендували на те, щоб зіграти у півфіналі першої ліги. Але переможець мав бути тільки один. І це – факт. Враховуючи те, що команди були більш-менш рівними за класом і по грі, то важливе значення мав фактор першого голу. Першими відзначились «металурги» незадовго до кінця першого тайму. Це не був «гол у роздягальню», але відповісти належним чином на нього футзалісти «Володимира» не встигли.

Зате вони перенесли свою задачу відігратись на другу 12-хвилинку. Було видно, що тиврівці дуже хочуть не тільки відігратись, а і вийти вперед. І це їм вдалося. Спочатку на 17-й хвилині команда з Вінницької області класно розіграла «стандарт», який вилився у гол Татарчука. А через кілька хвилин Фурман класно виконав роль «стовпа», отримавши м’яч на «п’ятачку», розвернувшись та пробити по воротах – 261. Однак, був у грі «Володимира» один негативний момент – ліміт командних фолів. І на останній хвилині основного часу вони його порушили, що привело до дабл-пенальті. Цей 10-метровий реалізував Шкварько, який, таким чином, не тільки врятував гру для «Металурга», а і перевів її у серію післяматчевих 6-метрових, де фортуна посміхнулася саме гравцям з Соколівського.

1/4 фіналу. Перша ліга. «Володимир» (Тиврів) – «Металург» (Соколівське) – 2:2 (по пенальті – 2:3)
Голи:
Татарчук (17), Фурман (20) – С. Тимофієнко (10), Шкварько (24 – з 10-метрового)
Попередження: Релелюк (12), Фурман (13) – Зінов’єв (4), Буртник (9), Шкварько (21), Кулібаба (23)

Оскільки початок останнього чвертьфінального поєдинку Першої ліги трохи затягнувся через серію пенальті у попередньому матчі, то фактично він і завершував програму другого ігрового дня. Можливо, той факт, що гра почалась трохи пізніше, зіграв свою роль. Особливо для «Насосенергомаша», який вже по ходу першого тайму зробив серйозну заявку на вихід у півфінал. Станом на екватор першої 12-хвилинки сумчани вели вже 3:0. І цей рахунок дозволяв «енергетикам» контролювати хід гри. Хоча під кінець першої половини гри сумські футзалісти все-таки трохи розслабились, що дозволило «брендовикам» відквитати один гол.

Тееоретично цей гол давав лучанам надію на «камбек». Однак, на початку другого тайму цю іскру надії притушив Новіков, який зробив рахунок 4:1 на користь «Насосенергомаша». Надалі гра проходила за наступним сценарієм: сумчани могли ще неодноразово забили, однак не завжди втілювали свої моменти у гол. Зрештою, вони змогли відзначитися ще двічі, і перемога сумчан у цьому чвертьфіналі вже ні у кого не виникала сумнівів. Єдине, що могли зробити волиняни – це відквитати ще один м’яч. На інше у них просто не вистачило сил.

1/4 фіналу. Перша ліга. «Бренд Груп» (Луцьк) – «Насосенергомаш» (Суми) – 2:6
Голи:
Лисенко (11), Заболотько (21) – Супрун (2, 18), Таран (4), Каверник (6), Новіков (13), Боріцик (17)

Отже, у півфіналах зустрічаються.

Перша ліга.
«Енерго» (Кропивницький) – «PARTIZAN» (Київ)
«Металург» (Соколівське) – «Насосенергомаш» (Суми)

Вища ліга
«RED» (Київ) – «Енергія» (Житомир)
«Чорне море» (Одеса) – «Моноліт» (Харків)  

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!