Хмельницька Преміум-ліга: інтрига загострюється

Повним ходом триває Преміум-ліга відкритий чемпіонат Хмельницького з міні-футболу (футзалу), організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. У неділю, 24-го липня, змагальний марафон продовжився матчами 8-ого туру змагань у дивізіоні 1, результати яких зробили турнірну ситуацію на усіх полюсах «турнірки» ще більш заплутанішою. Якщо у її верхній частині все більш ніж зрозуміло – квартет лідерів синхронно здобув розгромні перемоги та ще більше відірвався від решти пелетону, то далі команди слідують доволі щільною групою, продовжуючи як зберігати шанси на плей-офф, так і паралельно баражирувати на грані вильоту. П’яте місце від останнього відділяє лише чотири залікові бали, отож цей факт наштовхує на думку про те, що у заключних турах на нас очікують запеклі та напружені баталії, у яких кожен здобутий бал буде на вагу золота. Також, за підсумками матчів 8-ого туру у елітному дивізіоні визначилися ще дві команди, які достроково вибороли перепустки у стадію плей-офф. Компанію «Динамо-ГУНП» там складуть «Тетра-Cook Drive» та «Хмельницькі делікатеси». Про все це і не тільки далі у нашому огляді.

«Бамбук» – «Тетра-Cook Drive» – 4:8 (3:3)
Арбітри:
Куцак, Вислободський
Голи: Яровий (13, 27), Підручний (18), Громницький (20) – Полупан (5, 39), Гарибян (14, 40), Плосконос (24, аг.), Олексюк (30, 47), Семенчук (36)
«Бамбук»: Гарбар, Підручний, Плосконос, Антонов, Яровий, Кучерук, Кушнірук, Кульбачний, Стеценко, Громницький
«Тетра-Cook Drive»: Чекерський, Олексюк, Диняк, Калошин, Гарибян, Бриндак, Мельник, Косяк, Полупан, Кравецький, Семенчук
Попередження: Антонов (16), Підручний (22)

Ігрову неділю відкривав один з її найбільш видовищніших та динамічніших поєдинків, в якому зустрічалися «Бамбук» та «Тетра-Cook Drive». Перший тайм пройшов вцілому у рівній боротьбі, яка справедливо знайшла своє відображення у цифрах на табло, а ще цікавіше стало в дебюті другої 25-ти хвилинки, коли Яровий голом у власному виконанні схилив шальки терезів на користь номінальних господарів. Однак розвинути свій успіх «Бамбуку» не судилося – Олексюк та Семенчук, заставши зненацька Гарбара ударами з дальньої дистанції повернули «Тетрі-Cook Drive» у матчі, яка, відчувши впевненість у власних силах, у заключному відрізку гри провела ще три «сухі» м’ячі у ворота свого візаві, довівши справу до впевненої перемоги – 8:4 на користь «Тетри-Cook Drive», яка продовжує обіймати другу позицію у дивізіоні 1, і за три тури до завершення «регулярки» виборює перепустку у стадію плей-офф.

«Динамо-ГУНП» – «Мустанг-Фаворит» – 6:2 (1:1)
Арбітри:
Куцак, Вислободський
Голи: Соботюк (3), Заєць (28, 48), Подлюк (42), Бабій (45), Петрук (46, аг.) – Р. Огороднічук (19), Савчук (50)
«Динамо-ГУНП»: Попроцький, Колесников, Глушок, Наскальний, Заєць, Подлюк, Лахмай, Соботюк, Бабій, Сохорук, Березовський
«Мустанг-Фаворит»: Гуторов, Петрук, Будченко, Веселовський, Р. Огороднічук, Д. Огороднічук, Савчук, Януш, Мевша

Здобув три очки і лідер змагань у елітному дивізіоні, «Динамо-ГУНП», який в 8-ому турі переграв «Мустанг-Фаворит». Перший тайм, який завершився за нічийного рахунку на табло, обіцяв доволі цікаве продовження подій на майданчику після перерви, однак його свідками численні вболівальники так і не стали. «Динамівці» зуміли продемонструвати свої кращі якості і увімкнувши максимальні швидкості, буквально «змели» свого опонента, в переконливій манері відвантаживши п’ять «сухих» м’ячів у ворота Януша. Спантеличені таким розвитком подій «мустангівці» голом Савчука на останніх секундах протистояння зуміли лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – 6:2 на користь «Динамо-ГУНП», яке продовжує лідирувати у дивізіоні 1. В складі переможців найбільш активним був Олександр Заєць – в його активі два забиті м’ячі.

«Вентс» – «Університет-Молокія» – 6:5 (4:2)
Арбітри:
Щепанський, Куцак
Голи: Луцюк (3), Монастирський (10, 33), Мустафін (18, 42), Бондар (20) – А. Федорко (19), Блажко (24), Чайковський (43, 48), Сяньков (45)
«Вентс»: Болістовський, Дикий, Тафратов, Святий, Луцюк, Мустафін, Нік, Бондар, Монастирський
«Університет-Молокія»: Сандулов, Овчинніков, Сяньков, Павлік, Рефель, Чайковський, Блажко, А. Федорко, Антонюк, Пампурак
Попередження: Бондар (19) – Овчинніков (21)

Неймовірно напруженим та скандальним видався наступний поєдинок 8-ого туру у дивізіоні 1, в якому зустрічалися «Вентс» та «Університет-Молокія». Перший тайм краще провели «вентсівці», які вирушили на перерву із вагомим гандикапом у два забиті м’ячі, а після перерви кращі гравці номінальних господарів в цій грі, Монастирський та Мустафін, ще по разу засмутивши Сандулова, здавалося, зняли усі питання щодо переможця зустрічі. Однак «Універ» на рахунок цього думав зовсім по-іншому, і вдало застосовуючи розіграш п’ятого польового та демонструючи неймовірну волю до перемоги, зумів скоротити розрив до мінімуму, а на останніх секундах і цілком міг врятуватися від поразки в цьому багатому на боротьбу матчі, однак Рефель не зумів реалізувати дабл-пенальті, з «позначки» пробивши поруч із стійкою. В підсумку – важка перемога «Вентса» із рахунком 6:5, однак пристрасті повним ходом вирували на майданчику і після фінального свистка арбітра. Після словесної перепалки між Диким та Сяньковим розпочалася масова сутичка, яка ледве не переросла у грандіозне побоїще. Безперечно, цей прикрий інцидент не залишиться поза увагою КДК Асоціації, а його головні «винуватці», скоріш за все, отримають заслужену «винагороду» у вигляді довгострокових дискваліфікацій.

«Спортлідер-3» – «Ротор» – 9:2 (2:0)
Арбітри:
Божко, Щепанський
Голи: Рудюк (10, 26, 36, 40), А. Шляховий (14, 28, 34, 39), К. Шляховий (43) – Сьомін (31, 44)
«Спортлідер-3»: Гончар, Алексейчук, Омарі, Трочинський, Розпаченюк, Глас, К. Шляховий, Рудюк, А. Шляховий, Барабаш
«Ротор»: Олексійчук, Левченко, Камінський, Гайдашевський, Ісхаков, Сьомін, Логвіненко, Крутяков, Главацький, Паляниця
Попередження: Рудюк (23), Омарі (48) – Сьомін (49)

Чергову перемогу записав у свій актив чинний чемпіон турніру у дивізіоні 1, «Спортлідер-3», який в 8-ому турі не залишив жодних шансів «Ротору». «Лідери», яка діяли весь матч на дуже високих швидкостях, буквально «розривали» своїх більш вікових опонентів, а найбільш ж у їх складі «феєрив» тандем РудюкАнатолій Шляховий, кожен з якого в підсумку оформив покер у протистоянні. Їх старання влучним ударом довершив капітан номінальних господарів, Костянтин Шляховий. Як не старався в складі «роторців» Вадим Сьомін, на рахунку якого два результативні удари, його зусиль номінальним гостям вистачило лише на те, аби дещо підсолодити гіркоту власної поразки – 9:2 на користь «Спортлідера-3», який продовжує дихати в спину трійці лідерів турніру, а ось «Ротор» після доволі вдалого старту, зазнає вже третьої поразки поспіль, і в останніх турах буде вимушений добряче попітніти, аби зберегти прописку у дивізіоні 1 на наступний сезон.

«Хмельницькі делікатеси» – «Арсенал» – 10:1 (1:0)
Арбітри:
Жмурко, Божко
Голи: Рябоконь (15, 36, 40, 41), Малишевський (28), Кащук (30), Нік (31), Богдан (39), Глаз (47), Сиворог (50) – Сергеєв (32)
«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Сиворог, Малишевський, Рябоконь, Романюк, Кащук, Глаз, Ситнік, Богдан, Нік, Загородній
«Арсенал»: Рудий, Криськов, Сергеєв, Красножон, Шлапак, Грищук
Попередження: Романюк (17) – Красножон (17)

Порадували власних вболівальників і «Хмельницькі делікатеси», які в 8-ому турі переграли «Арсенал». Хоча «каноніри», які звітний матч проводили також традиційно з короткою лавою запасних, більш ніж достойно виглядали у першому таймі на фоні одного із фаворитів турніру, якому лише завдяки диво-голу Рябоконя у верхній кут вдалося вирушити на перерву у ранзі переможця. Після відпочинку «Арсенал» ж відверто «підсів», чим і скористалися більш свіжіші гравці «Хмельницьких делікатесів», які відвантаживши дев’ять м’ячів у ворота Рудого, які забивалися на будь-який смак вибагливої публіки, довели рахунок до двозначного. Найбільш помітним в стадії завершення був той ж Віталій Рябоконь, який в підсумку оформив покер у матчі. «Арсенал» ж зумів на це все відповісти лише голом престижу, автором якого став Сергеєв – 10:1 на користь «Хмельницьких делікатесів», які продовжують замикати лідируючу трійку дивізіону 1, і за три тури до завершення здобувають путівку у стадію плей-офф, «Арсенал» ж зазнавши другої поспіль нищівної поразки, опускається ж на останній щабель у табелі про ранги.

«Воля» – «Спортлідер-2» – 1:3 (0:0)
Арбітри:
Божко, Жмурко
Голи: Опольський (50) – Кіт (43), Вербовий (44), Люблінський (48)
«Воля»: Дячук, Задерейко, Васильчишин, Дуда, Стець, Ахмедов, Скалій, Лисенко, Опольський
«Спортлідер-2»: Райтаровський, Бойчук, Вербовий, Чех, Кіт, Ліпчинський, Люблінський
Попередження: Васильчишин (45) – Бойчук (42)

Завершував ігрову неділю матч сусідів по турнірній таблиці, в якому силами мірялися «Воля» та «Спортлідер-2». В «битві за 6 очок», результат якої для обох суперників був надважливим у турнірному плані, довгий час з суперників ніхто не хотів ризикувати, звертаючи головний акцент на захист власних володінь. Так тривало до 43-ої хвилини, коли більш настирніші гравці «лідерів» зусиллями Кота, який влучно пробив з розвороту в дальній кут відкрили рахунок у матчі, а через декілька миттєвостей Вербовий, який після розкішного пасу від Чеха забивав вже у незахищену ціль. Цей м’яч відправив «Волю» у стан гроггі, чим з успіхом скористався Люблінський, який сильно та точно пробивши з-за меж воротарського впритирку із стійкою, зняв усі питання щодо переможця. Номінальні господарі ж спантеличені таким розвитком подій знайшли у собі сили на все це відповісти голом престижу на останніх секундах зустрічі, автором якого став Опольського – 3:1 на користь «Спортлідера-2», який, здобуваючи надважливі три залікові бали, таким чином залишає небезпечну зону вильоту у дивізіоні 1.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!