КР АФЛУ-2018. Підсумки вирішального дня турніру

10:00 1/2 фіналу Вищої ліги «Квадр» (Нова Водолага, Харківська обл.) – «Атлетик» (Бровари, Київська обл.) 2:3 (1:2)

Голи: Ольховський (5, 14) – Кутовий (10), Поночовний (11), Степаненко (20)
Попередження: Петренко (11), Ольховський (24), Плоскін (24) – Степаненко (16)

Третій ігровий день Кубку регіонів АФЛУ обіцяв подарувати глядачам яскраве футзальне дійство. Як мінімум, команди, що вийшли до півфіналу, повністю відповідали високому рівню заключної частини всеукраїнських змагань. А починався ігровий день з протистояння «Квадра» та «Атлетика». Так би мовити, досвід та майстерність проти юнацького напору. Що цікаво, у неділю, з метою допомогти «Атлетику» на тренерському містку, прибув навіть Тарас Шпичка. Як ви розумієте, це якнайкраще демонструвало, наскільки звітна гра була важливою для команди з Броварів. Перші хвилини зустрічі запам’яталися обміном команд доволі небезпечними нагодами. У обох випадках надійно зіграли воротарі. А вже на п’ятій хвилині «Квадр» вийшов уперед. Харків’яни знов забили у притаманному для себе стилі. Обрізка «Атлетика» біля власних воріт завершилася прострілом на дальню стійку, який майстерно замкнув капітан «Квадра» Роман Ольховський. Після пропущеного м’яча номінальні гості заграли активніше і дуже швидко їх ігрова перевага матеріалізувалася. На десятій хвилині Ярослав Кутовий відновив паритет у рахунку, а ще за хвилину фол Юрія Петренко на підступах до власного карного майданчика обернувся для підопічних Ігоря Шишки голом, пропущеним зі штрафного. Результативним ударом після розіграшу стандартного положення відзначився Володимир Поночовний.

Перерва однозначно пішла на користь команді з Нової Водолаги. Як мінімум, вже за дві хвилини після поновлення гри «червоні» відігралися. Варто відзначити, що у цьому випадку харків’янам вдалася просто відмінна триходівка. Рябцов, знаходячись у центрі майданчика, віддав  жорстку передачу лівіше на Юрія Петренко, той у дотик прострілив на дальню стійку, а там Ольховський знову був першим – 2:2. Відновлення «статусу-кво» змусило гравців обох команд заграти обережніше, адже ціна помилки з кожною хвилиною зростала. За такої ситуації основні сподівання покладалися на вдалий розіграш стандартних положень. І за чотири хвилини до завершення другої половини гри такі сподівання виправдалися. Після вдалої верхової передачі, виконаної про вводі ауту з лівого флангу Сергій Степаненко зльоту невідпорно пробив у правий нижній кут воріт. 2:3 – «Квадр» знову був змушений відіграватися. Вкотре повівши у рахунку, гравці «Атлетика» спробували взяти м’яч під свій контроль, щоб звести ризик до мінімуму. У принципі, така тактика себе повністю виправдала. За час, що залишався до фінальної сирени, «Квадр» реальної нагоди для рятівного взяття воріт вже не створив.     

11:00 1/2 фіналу Вищої ліги «Володимир» (Тиврів, Вінницька обл.) – «Food Centre» (Суми) 1:3 (0:0)

Голи: Фещенко (20) - Ковтонюк (17, 18), Зеленський (23)
Попередження: Поліщук (7)

У другому півфіналі Вищої ліги зустрічалися сумський «Food Centre» та тиврівський «Володимир». Поява на майданчику місцевої команди одразу ж позначилася на кількості глядачів на трибунах манежу. Чи то «Володимир» вирішив зіграти від оборони, чи бойовий настрій «Food Centre» зіграв свою роль, але підопічні Олега Хавренко почали гру більш активно. Проте, кілька разів вступити у гру довелося й Пєтухову. Незважаючи на те, що за першу команду Костянтин останнім часом грав не так часто, у відповідальний момент він своїх одноклубників підстрахував. Був у першій половині гри й досить суперечливий епізод. Одну з найнебезпечніших атак сумської команди до перерви брудним фолом на Мисловському у центрі майданчика зірвав Поліщук. На щастя, серйозного пошкодження Максиму вдалося уникнути, і згодом він повернувся у гру. А Володимира за це порушення було покарано попередженням. Загалом-то, нічийний підсумок першого тайму повністю відповідав ходу гри. Відверто кажучи, жодна з команд відчутної переваги над суперником не мала.

По перерві «Food Centre» продовжив атакувати. В одному з епізодів «Володимир» врятувала від неприємностей лише самовіддана гра захисника на самісінькій лінії воріт. А в решті випадків обійшлося без особливого загострення ситуації. Для того, аби по-справжньому повернутися до гри після перерви команді з Вінницької області знадобилося трохи більше двох хвилин. Потроху Васалатій і компанія взяли гру під свій контроль, і тепер вже сумчанам довелося відбиватися. На п’ятнадцятій хвилині, наприклад, простріл з лівого флангу від згаданого вище Васалатія якимось дивом не замкнув Циня. А найцікавішим стало те, що у той час, коли у «Володимира» почало щось виходити, команда пропустила. До того ж, двічі. І в обох випадках відзначився молодий  гравець «Food Centre» Костянтин Ковтонюк. Спершу він вдало зіграв на добиванні, а у одній з наступних атак скористався розгубленістю суперників під час введення м’яча у гру від воріт. Така ситуація на майданчику вимагала від номінальних господарів кардинальних дій. Чудово розуміючи це, вони почали підключати п’ятого польового. Звісно ж, роль воротаря-ганяли виконував досвідчений Максим Коптєв. І варто відзначити, що дуже швидко розіграш більшості приніс свої плоди. Фещенко залишили без нагляду на дальній стійці, і Ігор без усіляких проблем вразив порожній кут воріт. Відверто кажучи, Фещенко мав одразу ж і зрівнювати рахунок, але після його потужного пострілу Пєтухова підстрахував каркас воріт. Крапку у цій зустрічі поставив Роман Зеленський, який відправив м’яч до сітки порожніх воріт «Володимира» з власної половини майданчика за хвилину до фінальної сирени. 1:3 – «Food Centre» виходить до фіналу, де на нього вже очікує «Атлетик».

12:00 Фінал Першої ліги «Енерго» (Кропивницький) – «Локомотив» (Лиман, Донецька обл.) 0:1 (0:0)

Голи: Панасюк (20)
Попередження: Воловик (9), Барбанов (14)

А тим часом справа дійшла й до першого фіналу. У вирішальному поєдинку першої ліги «Енерго» з Кропивницького формально приймав лиманський «Локомотив». Як і всі інші учорашні матчі цього дивізіону, звітний поєдинок відрізнявся максимумом боротьби і, у той же час, мінімумом бодай якихось конструктивних дій. У більшості випадків гравці команд збивалися на банальні удари з дальньої дистанції, які не несли в собі жодної загрози. Трохи  веселіше стало лише ближче до завершення тайму. Спочатку «Енерго» врятував від пропущеного голу Пастернак, а за хвилину трохи забракло влучності Барбанову. 

Одразу ж по перерві відмінну нагоду для того, аби врешті-решт вийти вперед мали гравці «Енерго». Проте, під час добивання вже по порожнім воротам гравцю цієї команди забракло влучності. Трохи згодом настала черга марнувати свої нагоди вже гравцям «Локомотива». У двох схожих ігрових епізодах команда з Кропивницького зуміла уникнути пропущеного голу лише завдяки самовідданій грі своїх захисників, які в обох випадках вибивали спортивний снаряд із самісінької лінії воріт. Та колись хоча б одну з команд мало прорвати. І це, нарешті, сталося на двадцятій хвилині. Євген Панасюк, знаходячись на лінії штрафного майданчика, прибрав на замасі опонента та потужно пробив у дальній кут воріт – 0:1. Цей гол так і став у звітній грі єдиним, а отже переможцем Першої ліги цьогорічного розіграшу Кубку регіонів АФЛУ став «Локомотив» з Лиману!

13:00 Фінал Вищої ліги

«Атлетик» (Бровари) – «Food Centre» (Суми) 7:2 (4:1)
Голи: 
Загура (5, 11), Поночовний (12, 14, 18), Гнезділов (17), Кутовий (27) - Велієв (1), Зеленський (28)
Попередження: Поночовний (12) – Зеленський (15)

Вирішальний поєдинок Кубку регіонів, всупереч стандартним уявленням про фінальні матчі, почався надзвичайно активно. Вже на першій хвилині Агіл Велієв, вдало спіймавши м’яч на ногу після розіграшу кутового, потужним ударом зльоту вразив ворота Віталія Воронкова – 1:0. Майже одразу ж небезпечна контратака у виконанні зв’язки Мисловський – Зеленський ледь не завершилася другим взяттям воріт «Атлетика», але влучити у отвір воріт останньому не вдалося. До честі представників Київщини, вони дуже швидко оговталися, і вже на п’ятій хвилині рахунок було зрівняно. Відзначився Віктор Загура. Та це був тільки початок. Зупинятися команди навіть не думали. Після удару Поночовного, як кажуть у таких випадках, на виконання, ігровий снаряд трохи розминувся з дальньою дев’яткою. У зустрічній атаці відмінну нагоду для удару отримує Острога – також повз ворота. У ці хвилини на вістрі атак «Атлетика» найчастіше опинявся Поночовний, і лише впевнена гра Пєтухова не дозволила Володимиру вивести свою команду вперед. Незважаючи на втому, яка вже мала проявитися після такої кількості матчів, зіграних впродовж трьох днів, суперники продовжували діяти на зустрічних курсах, що, звісно ж, не могло не подобатися. Така кількість небезпечних моментів, що постійно виникали у обох воріт, колись мала втілитися у чергові забиті голи. Так, власне, і сталося. Бублик на мить відпустив від себе Загуру на правому фланзі захисту, чого виявилося цілком достатньо, аби Віктор влучно пробив по воротах – 2:1. Майже одразу ж Зеленський в аналогічній ситуації не втримав активного Поночовного. Знову удар, і знову гол – 3:1. Було очевидно, що гравці «Food Centre» надломилися психологічно, а з цього нічого доброго вийти не могло. Минуло якихось півтори хвилини і Поночовний вже оформив «дубль» - 4:1. Шанс хоча б трохи покращити становище сумчан за десять секунд до завершення тайму мав Агіл Велієв, але його удар прийшовся прямо во воротаря.

Старт другої половини гри добив «Food Centre» остаточно. Як мінімум, після голів Гнезділова та Поночовного стало зрозуміло, що завадити «Атлетику» увезти трофей до Броварів буде вже майже нереально. За десять хвилин до завершення гри Олег Хавренко наважився перейти на гру без воротаря. В принципі, цілком логічно. Вже перше завершення атаки після довготривалого розіграшу ледь не дозволило відіграти один гол, але з ударом Бублика впорався воротар. Трохи згодом, непоганий шанс для взяття воріт мав і Мисловський. Удару Максима забракло влучності. У той же час, збільшувати свою перевагу мав «Атлетик». Яким чином м’яч ще двічі не опинився у сітці порожніх воріт, мабуть, не зможе пояснити ніхто. Для того, щоб звести шанси суперника на відіграш до мінімуму, команда з Броварів почала також підключати до атак п’ятого польового. Як мінімум, це дозволяло підопічним Тараса Шпички вбити зайві хвилини. У такому ключі й пройшла кінцівка зустрічі. Наостанок команди обмінялися голами у виконанні Кутового та Зеленського, але якогось вирішального значення вони вже не мали. «Атлетик» - новий володар Кубку регіонів АФЛУ!

Переможці в індивідуальних номінаціях

Найкращий бомбардир: Владислав Васалатій («Володимир») - 11 голів

Найкращий воротар: Віталій Воронков («Атлетик»)

Найкращий гравець: Макcим Мисловський («Food Centre»)

Олександр Єлканов, спеціально для АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!