Кубок міського голови Житомира: визначились фіналісти

6 та 7 вересня визначились фіналісти Кубку міського голови Житомира. За почесний трофей посперечаються «ІнБев-Полісся» та «ГазМяс». А поки пропонуємо Вашій увазі звіти про півфінальні поєдинки.

Середа, 6 вересня:

ФК «Атлет-Житомир» – «Грантех» 1:1 (1:1)
Голи:
Гусак 4; – Орлик 4;
Попередження: Ткачук – Алєксєєв

Перший півфінальний матч середи між ФК «Атлет-Житомир» та «Грантехом» за вивіскою більше нагадував класичне протистояння «старики на молодежь». Першими у гру включилися гості: удар Орлика разом із підступним рикошетом призвів до голу. Гості не встигли порадіти, як м’яч після удару Гусака затріпотів у дальньому куті воріт «Грантеху». Молодь «Грантеху» нічим не поступалися більш іменитим суперникам, регулярно відповідаючи стрімкими й небезпечними контр-випадами. Однак попри всі старання, на перерву команди пішли за мирової 1:1.

Герой першого тайму Орлик міг стати автором голу і у дебюті другої 14-хвилинки, але його елегантний парашут зупинила поперечка. Близьким до голу був і Алєксєєв, чий постріл пройшов у сантиметрах від стійки. Опісля ініціатива перейшла до «атлетів» і вже вболівальники «Грантеху» раз за разом хапалися за голови після атак господарів. Та на щастя для гостів, воротар Даценко щоразу був в потрібному місці в потрібний час. Навіть зусиль лідера «атлетів» Литвиновського виявилося замало для перемоги, а відтак нічия, яка перед матчем-відповіддю залишає рівні шанси обом командам.

ФК «ІнБев-Житомир» – «ГазМяс» 5:3 (1:1)
Голи:
Федорченко 8, 18, 26; Горло 18; Погорілець 20; – Юрченко 1; Вакула 19; Сінкевич 21;
Попередження: Горло – Тарасюк, Максимчук, Базь

Не встигли арбітри дати стартовий свисток, як гості вивели Юрченка на ударну позицію й Андрій відкрив рахунок у матчі. Після пропущеного голу футзалісти «ІнБев-Полісся» перехопили ініціативу й взялися атакувати ворота суперника. Безуспішними ці спроби були до восьмої хвилини, аж поки за справу не взявся Федорченко. Спочатку Яків зрівняв рахунок, а за мить перевірив на міцність стійку воріт «ГазМясу». Люб’язністю на люб’язність відповів й Вакула – стійка.

Систематичний тиск на ворота «ГазМясу» у виконанні господарів дав свій результат уже у другому таймі, коли спочатку Федорченко опинився першим на добиванні, а уже в наступній атаці забив Горло. На таку спритність у гостів відповів Вакула: сам виборов круглого, сам протягнув по флангу і сам завершив атаку голом. До середини тайму команди ще встигли обмінятися голами Погорільця та Сінкевича, а розрив у рахунку так і залишився мінімальним. Близьким до голу у складі «ГазМясу» був невгомонний Вакула, тоді як біля протилежних воріт голкіпер Бондарець продовжував рятувати свою команду. На невгомонного Вакулу у складі ФК «ІнБев-Полісся» знайшовся невгомонний Федорченко, чий гол і поставив крапку у першому півфінальному матчі – 5:3.

Четвер, 7 вересня

«ГазМяс» – ФК «ІнБев-Полісся» 2:2 (0:2)
Голи:
Максимчук 16; Базь 24; – Горло +10; Кожанов 11;
Попередження: Вакула, Базь – немає

У надії максимально швидко відіграти дефіцит двох м’ячів, гравці «ГазМясу» почали матч першим номером. На вістрі атак господарів найчастіше опинявся Вакула, небезпечно стріляв Максимчук, моменти створювали Базь з Сінкевичем, а рахунок залишався незмінним. Тим часом гості грали по рахунку й вичікували свого шансу. Дочекалися його футзалісти ФК «ІнБев-Полісся» на 10-й хвилині, коли отримали шанс на пенальті, який успішно реалізував Горло. Чи не одразу Ігор міг оформити дубль, але на шляху м’яча стала стійка. Натомість Кожанову, якого футзалісти «ГазМясу» забули у власному штрафному майданчику, не заважав ніхто – 2:0. Наостанок господарі змарнували ще декілька класних гольових нагод, а забити нарешті змогли у другому таймі.

Гол «ГазМясу» не обійшовся без участі Вакули: Дмитро протягнув круглого по флангу, дочекався підключення партнерів і знайшов пасом Максимчука – 2:1. Футзалісти «ГазМясу» заграли з подвійним завзяттям, але реалізація гольових нагод як і раніше залишала бажати кращого. Господарі спробували перевернути гру з підключенням п’ятого польового і дуже скоро Базь зрівняв рахунок у матчі. Однак на більше гравців «ГазМясу» не вистачило – нічия 2:2, яка виводить у фінал ФК «ІнБев-Полісся».

«Грантех» – ФК «Атлет-Житомир» 1:1 (по пен. 3:2)
Голи:
Алєксєєв 17; – Литвиновський 18 – з пенальті 
Попередження: Даценко, Орлик – Коваль, Литвиновський, Киришун

Подібно до першого матчу півфінальної дуелі «атлети» почали гру першим номером, щоправда цього разу робили це набагато агресивніше. З огляду на таку тактику, господарі виявилися з перших хвилин затиснутими біля власних воріт й практично не мали шансів на власні атаки. Але і у захисті футзалісти «Грантеха» грали більш ніж впевнено, а головне самовіддано. За такого розвитку подій господарі прекрасно розуміли, що необхідно витискати максимум з кожного свого моменту. Найближчим до цього самого максимуму був Трибель, який під завісу першого тайму не встиг на фланговий простріл.

На початку другого тайму зал ФОКу «вибухав» двічі: спочатку після голу Алєксєєва, якого не було б без гросмейстерської паузи і пасу Іванчука, і після голу Литвиновського з пенальті. Після обміну голами команди заспокоїлися й матч повернувся у звичне русло: «атлети» тиснули, а футзалісти «Грантеха» захищалися. Як і у першій половині гри господарі «терпіли» і були нагороджені за свою терплячість 100%-м моментом. Трибель, знаходячись практично перед порожніми воротами, повинен був вдруге у матчі виводити «Грантех» вперед, але у найвідповідальніший момент Олександр примудрився пробити повз. На цьому завершився основний час матчу і доля другої путівки до фіналу вирішувалась у серії післяматчевих пенальті. Гравці «Грантеха» з «точки» пробивали без шансів для воротаря Зорника, тоді як Тищенко у свій 6-метровий удар вклав усю силу, але, на жаль для вболівальників ФК «Атлет-Житомир», не влучність.+

Отож у п’ятницю, 8 вересня, у фіналі Кубку Житомирського міського голови ФК «ІнБев-Полісся» зустрінеться з «Грантехом», початок вирішального матчу о 19:00.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!