Кубок Незалежності – 2016 у Одесі. ПСВ – переможець турніру

24 серпня в одеському спорткомплексі СКА відбувся турнір, присвячений Дню Незалежності України. У ньому взяли чотири команди, які зіграли між собою два півфінали, а переможці пар визначили володаря трофею.

Півфінали

«ПСВ» - «Blasco Nostalgia» 9:6 (3:3)
«ПСВ»:
Кіба, Лебединський, Єрьоменко, Чистяков, Найбулаев, Таранчук, Войніков, Кривич, Недолуженко, Копко, Рудой, Снігур. Тренер – Ігор Мельник.
«Blasco Nostalgia»: Семенов, Стадник, Мустафаєв, Коваленко А., Муртузалієв, Брухно, Девдаріані, Остапчук, Сандул, Діордієв. Тренер – Борис Баркар.
Голи: Рудой, 4, 11, 24, 35, 46, Лебединський, 35, 47, Войников, 50, 50 – Муртузалієв, 2, 21, 50, Остапчук, 5, 46, Таранчук, 28, в свої ворота.
Попередження: Сандул, 44 («Blasco Nostalgia»).
Арбітри: Олександр Ткач (Чорноморськ), Михайло Епутатов (Одеса).

Символічно, що у матчі-відкритті змагань, присвячених Дню Незалежності України, зустрілися суперники з формами, пофарбованими в колір під стать кольорам державного прапора: жовті «ПСВ» і сині «Blasco Nostalgia».

Швидкий обмін голами дав зрозуміти, що матч може вийти результативним, і саме такою гра і вийшла. У першому таймі футболісти «Blasco Nostalgia» тричі виходили вперед, і тричі у «ПСВ» виходило відіграватися. На перерву опоненти пішли з результатом 3:3 на табло. На самому початку другого тайму Муртузалієв знову забив швидкий гол, і як раз за рахунку 3:4 стався ключовий епізод зустрічі. «Blasco Nostalgia» вдалося організувати вихід «два в нуль», але Лебединський, проявивши позамежну самовіддачу і встигнувши повернутися в оборону, врятував команду від гола. А всього через кілька секунд він же забив сам – 4:4. Далі команда «ПСВ» вперше у матчі повела в рахунку, в результаті за рахунок досвіду і класу виконавців все-таки схиливши чашу терезів на свою користь – 9:6! Пента-трик Володимира Рудого і хет-трик Расула Муртузалієва.

«Епіцентр К Авангард» - «Епіцентр К Таїрове» 5:1 (1:1)
«Епіцентр К Авангард»:
Цибенко, Малиновський, Лужанський, Свірідов, Марченко, Зайцев, Дрозд, Жеріков, Федосюк, Болтнєв, Корецький, Коваленко С. Тренер – Павло Ардаковский.
«Епіцентр К Таїрове»: Іщук, Михальов, Неделев, Подлазник, Болгарін, Серпутько, Васяк, Камінський, Свіріпа, Ботик, Михальчук. Тренер – Віталій Сурич.
Голи: Лужанський, 6, Дрозд, 42, Коваленко, 43, 48, 49 – Михальчук, 11.
Попередження: Болтнєв – Іщук.
Арбітри: Євген Гордієнко (Одеса), Михайло Епутатов (Одеса).

Удругому півфіналі підсумковий перевага однієї команди вийшла ще більш великою, проте напруга у грі було нітрохи не менше, ніж упершому матчі. «Епіцентр К Авангард» вийшов вперед завдяки чіткому замиканню Лужанського, але дуже скоро суперники відігралися – 1:1 до перерви. Після перерви підопічні Павла Ардаковского грали набагато гостріше в атаці, постійно нагнітаючи обстановку біля воріт Іщука, але м'яч вперто не йшов у сітку. Тільки коли Дрозд, блиснувши індивідуальною майстерністю, знову вивів свою команду вперед - «Епіцентр К Таїрове» посипався. Срібний призер чемпіонату Одеси, який готується до старту в Першій лізі чемпіонату України забив ще тричі, не залишивши жодної інтриги на заключні секунди. 5:1! Хет-трик нев'янучого Сергія Коваленка.

Фінал

«ПСВ» - «Епіцентр К Авангард» 3:0 (0:0)
«ПСВ»:
Кіба, Лебединський, Єрьоменко, Чистяков, Найбулаев, Таранчук, Войніков, Кривич, Недолуженко, Копко, Рудой, Снігур. Тренер – Ігор Мельник.
«Епіцентр К Авангард»: Цибенко, Малиновський, Лужанський, Марченко, Свірідов, Зайцев, Дрозд, Жеріков, Федосюк, Коваленко С., Болтнєв, Корецький. Тренер – Павло Ардаковский.
Голи: Лужанський, 26, у свої ворота, Кривич, 30, Копко, 50.
Попередження: Корецький, 9, Федосюк, 36 (обидва - «Епіцентр К Авангард»).
Арбітри: Євген Гордієнко (Одеса), Олександр Ткач (Чорноморськ).

Грати два матчі поспіль, ще й повноцінні за тривалістю – не саме просте випробування. У фінальному матчі як раз свіжості не вистачило футзалістам «Епіцентру К Авангард», щоб втілити своє позиційна перевага в результат. Проводячи більше часу в атаках, забити ніяк не виходило – до того ж, кураж спіймав голкіпер «ПСВ» Кіба, у вирішальних поєдинках різних рівнів уже неодноразово виявляв буквально чудеса реакції. У третьому з трьох матчів турніру на перерву суперники пішли з рівними цифрами на табло, цього разу 0:0, а у другому таймі забивав тільки колектив Сергія Таранчука. Почалося все з автоголу Лужанського, який поспішав підстрахувати Цибенка, що парирував удар Таранчука – 0:1. Далі забив Кривич, вдало добивши м'яч після свого ж удару, на який зреагував Цибенко, а вже на останніх секундах поєдинку порожні ворота вразив Копко, скориставшись помилкою при грі «Епіцентру К Авангард» «вп'ятьох» – 0:3. Раціональна гра «ПСВ» від оборони принесла тріумф у святковому турнірі!

По закінченні фінального матчу «Кубка Незалежності» учасники і призери турніру отримали свої нагороди, а кращими гравцями фіналу були визнані Володимир Рудой і Шаміль Найбулаев.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!