Кубок регіонів АФЛУ. Хроніка першого дня + ВІДЕО

У Одесі стартував новий турнір від Аматорської футзальної ліги України – Кубок регіонів АФЛУ. Протягом трьох днів матчі проходитимуть у двох спорткомплексах – СКА та "Політехнік". Пропонуємо Вашій увазі огляди ігор першого ігрового дня.

Спорткомплекс СКА п'ятниця 07.04.2017

11:00. Група "A". "INTER" (Донецьк) – "WEZOM" (Херсон) 3:3
Голи:
Сидорчук (17, 20), Дробашко (19) – Камінський (13, 23), Кривошейкін (21).

Стартові матчі будь-яких турнірів зазвичай додають командам мандражу, ось і протистояння гостей з Донецька і Херсона, яким відкривався Кубок регіонів у спорткомплексі СКА, також не оминула ця доля.

У колектива "WEZOM", який представляє агентство системних інтернет-рішень (розробка сайтів та все, що з цим пов'язано), краще був контроль м'яча, а от донецький "Інтер" був гострим на контратаках. Відзначаємо у складі гостей, які грають у формі міланського клубу, Шаміля Найбулаєва, який завоював срібні медалі чемпіонату Одеси з "ПСВ". Ось такий трансфер "Нідерланди - Італія" в межах України!

Гольових моментів у першому таймі суперники створили не так вже й багато, а гол забили лише один: вже перед самою перервою "WEZOM" розіграв аут на правому фланзі, і Василь Камінський класично замкнув простріл Євгена Кривошейкіна, добре знайомого вболівальникам по виступам за "Продексім" у Першій лізі чемпіонату України – 0:1. Втім, вже в останні секунди тайму (команди грають 2 тайми по 13 хвилин "чистого" часу кожен) "Інтер" цілком міг відігратися, коли після потужного удару Михайла Шишкіна з лівого флангу м'яч влучив у стійку!

Відігрався "Інтер", коли Сергій Сидорчук пофінтив у центральній зоні, наблизився до воріт по правому флангу і класно пробив під поперечину – 1:1. А до середини другого тайму донеччани вже вели в рахунку: кутовий, і Вадиму Дробошко вдався удар впритул з дальньою стійкою – 2:1. І тут же "WEZOM" отримав ще й контратаку, втративши м'яч у центрі майданчика, завдяки чому самотній Сидорчук у штрафному майданчику легко переграв воротаря, оформивши дубль – 3:1.

"Інтер", піймавши кураж, продовжував атакувати, але тепер контрвипад, навпаки, вдався херсонцям. Кривошейкін після навісу партнера зі штрафного, продавив опонента, з другої спроби точно пробивши по воротах – 3:2. А дуже скоро Камінський, обігравши суперника на лівому фланзі, зрівняв результат – ще один дубль і 3:3. Ось так гойдалки! Грати залишалося чотири хвилини, і шанси вирвати перемогу мали обидві сторони. Краща була у херсонців: в контратаці Сергій Левицький навіть проштовхнув м'яч у сітку, але арбітри взяття воріт відмінили – сирена хоч і не прозвучала, але час на табло вже минув. Дуже драматична і цілком справедлива нічия!

12:00. Група "B". "Pizza&Grill" (Одеса) – "SW" (Херсон) 1:1
Голи:
Захаров (11) – Кісліцин (11).

"Родзинка" цього матчу виявилася ще до стартового свистка. Підтримку одеському колективу забезпечував барабанщик і ціла група симпатичних дівчат в однакових білих футболках з символікою мережі ресторанів "Pizza&Grill" на обличчях. Також цікаво, що керував дій "SW" з тренерської лавки Євген Кривошейкін, тільки-тільки зігравший свій матч за "WEZOM".

Незважаючи на наявність значної армії вболівальників, перевагу в першому таймі виявився за гостями з Херсона: кілька разів футболісти "SW" відверто прощали опонентів. Однак за дві з половиною хвилини до свистка на перерву господарі провели разючу контратаку: погравший у Кубку України за "Стелс", Віталій Калюжний втратив м'яч в атаці, і Євген Захаров чітко реалізував вихід один в один, пробитий з семи метрів – 1:0. Але всього через кілька секунд Олексій Кісліцин, замкнувши дальню стійку, зрівняв результат – 1:1.

У другому таймі футзал вийшов двосічний: команди відповідали атакою на атаку, і протистояння виглядало рівним. Втім, до таких вже стовідсоткових шансів справа доходила не так часто. Обидві колективу намагалися тримати оборонні редути, і від того удари якщо і були, то з-за штрафного, та й ті – зазвичай від бровок. У такому ритмі суперники провели другий тайм, так і завершивши його нічиєю.

13:00. Група "A". "WEZOM" (Херсон) – "Sea Gate" (Одеса) 5:0
Голи:
Кривошейкін, 9, 25; Камінський, 11, 13; Соловйов, 25.

Прогнозувалося, що "Sea Gate", який тільки вступав у боротьбу на турнірі, отримає перевагу над гостями з Херсона за рахунок більшої свіжості. Все-таки, "WEZOM" годиною раніше вже довелося провести дуже непростий матч. До того ж, підопічні Артура Азерляна в минулі вихідні встигли продемонструвати вміння вести швидкісну гру, саме за рахунок неї "зняли скальп" з прем'єр-лігового "Епіцентру К Таїрова" у Кубку Одеси.

Гарні можливості в дебюті гри у одеситів мали Олександр Колеснюк, а також Артем Гнатенко, який не реалізував чистий вихід один в один. Ну, а потім херсонці, які грали значно більш холоднокровно, забили два голи. Дмитро Андрійченко розігнав вихід "два в одного", і Євген Кривошейкін з другого раз замкнув простріл – 1:0. Другий гол "WEZOM" забив також завдяки контратаці, заробивши фол в сантиметрах від лінії штрафного: красивим прямим ударом відзначився Василь Камінський – 2:0. За 15 секунд до свистка на перерву гості відзначилися і в третій раз: знову зі штрафного, тільки на цей раз далекого, пробив Камінський, воротар відбив м'яч, але сам же Він виявився першим на добиванні, оформивши дубль – 3:0.

Весь другий тайм "Sea Gate" грав з Колеснюком у якоств "п'ятого", також "воротарем-моталою" виходив Владислав Тимченко, тренер одеситів Артур Азерлян з'явився на майданчику в якості гравця, але всі ці кроки ні до чого доброго не привели. По суті, за 13 ігрових хвилин справжні, а не протокольні, господарі майданчика не так і не створили гольових моментів. А за 1:48 до сирени порожні ворота вдалося вразити Кривошейкіну – 4:0, ну, і непристойним за рахунок 1:06 до закінчення гри зробив Олександр Соловйов, використавши довгу передачу і проштовхнувши м'яч у сітку – 5:0.

14:00. Група "B". "ТСП" (Київ) – "Pizza&Grill" (Одеса) 5:2
Голи:
Кібиш (2), Кодацький (3), Мельник (7), Кучук (12, 21) – Катасонов (10), Губенко (18).

Гості зі столиці, формально записані господарями паркету, кинулися вперед синхронно зі стартовим свистком, здорово комбінуючи, і тим самим ставлячи в безвихідь оборону одеситів. Минуло всього півтори хвилини гри, а команда "ТСП" вже вела в рахунку. Розіграш кутового, зміна флангу, і Микола Кібиш точно пробив з лівого краю – 1:0. Далі киянам вдалася ще одна хороша комбінація з розрізним пасом, і в ній крапку поставив Микола Кодацький – 2:0. Третій гол був забитий в контратаці: голкіпер відбив перший удар, а на добиванні головою точним виявився Віталій Мельник – 3:0.

І рахунок на табло, і хід гри говорили про те, що інтрига в поєдинку вже вичерпана. Але як же не битися до останнього, коли на балконі тебе підтримує кращий в турнірі фан-сектор? На перерву суперники пішли за рахунку 4:1, а на початку другого тайму одесити провели чітку комбінацію після ауту, і з передачі Євгена Захарова в ближній кут влучно пробив Валерій Губенко – 4:2. Але незабаром "ТСП" повернули перевагу, коли в чомусь навіть курйозний удар зі штрафного у ближній кут від Сергія Кучука пропустив голкіпер одеситів – 5:2.

Дружні "Піца-гриль! Піца-гриль!", - не замовкало на балконі, і одесити як могли билися до самого фінального свистка, маючи шанси забити ще м'яч-інший, але не склалося. Кияни втримали свою перемогу, успішно стартувавши в змаганнях.

15:00. Група "A". "Sea Gate" (Одеса) – "INTER" (Донецьк) 2:4
Голи:
Денисюк (19, 24) – Курдас (19), Сидорчук (23), Найбулаєв (23), Шичкін (24).

Турнірна стратегія зобов'язувала одеситів грати виключно на перемогу, тоді як "Інтеру" для виходу в чвертьфінал Кубка регіонів досить було й нічиєї. "Sea Gate", не втрачаючи надію стартовим фіаско, встиг зібрати ще більше виконавців, потужно почавши гру. Перевага господарів відчувалася, і біля воріт донеччан виникали один момент за іншим. Гольових можливостей колектив Артура Азерляна створив предостатньо, а найкращу з них втратив сам граючий тренер, після розіграшу штрафного пробиваючи буквально з метра – захисник вибив м'яч зі "стрічки". А ось біля протилежних воріт, крім дальніх ударів, мало що згадувалося.

Більшою мірою в обороні доводилося грати "Інтеру" з початком другого тайму, хоча про контратаках гості також не забували. В одній з таких Сергій Паращенко ударом з лівого флангу потривожив каркас воріт одеситів! І все ж тиск "Sea Gate" не зменшувалася, і ближче до середини тайму одесити таки вийшли вперед: Олександр Денисюк через лівий фланг обігрався з Артемом Гнатенком і з семи метрів пробив у дотик – 1:0. Але тільки-тільки розігравши м'яч з центру, "Інтер" відігрався: всього 7 секунд на комбінацію і №7 донеччан Сергій Курдас замкнув передачу Шаміля Найбулаєва з лівого флангу – 1:1. Якась магія "сімок"...

Справжня драма розв'язалася на майданчику в заключному відрізку гри. Спочатку Сергій Сидорчук після передачі з ауту прийняла м'яч на стовпи і з розвороту ефектно забив його в "дев'ятку", а потім Найбулаєв при грі одеситів з "п'ятим" забив третій гол – 1:3. Також граючи з "воротарем-моталою", "Sea Gate" скоротив відставання: сам же Денисюк і провів м'яч – 2:3. А от далі одесити знову пропустили у порожні ворота – 2:4, після чого Денисюк в боротьбі з Сидорчуком отримав серйозне розсічення голови. У крові та з перемотаною головою явно кращий гравець "Sea Gate" на цьому турнірі достроково залишив майданчик. Ну, а рахунок на табло вже не змінився – перемога "Інтера".

16:00. Група "B". "SW" (Херсон) – "ТСП" (Київ) 7:2
Голи:
Кісліцин (4, 11), Михайлов (10), Товяун (14), Калюжний (16, 17), Бутрій (23) - Кібиш (4), Мельник (19).

Вже на першій хвилині у "SW" була чудова можливість повести в рахунку, але Євген Іванов не реалізував вихід один в один – голкіпер відбив м'яч ногою. Тут же кияни провели атаку у відповідь, виправдавши старе футбольне правило": Микола Кібиш – 0:1.

Але така ситуація тільки розохотила гостей з Херсона, зловивших свою гру. "SW" вдалося включити якісь захмарні швидкості, і за рахунок цього перевага над "ТСП" виглядала беззастережним. У херсонців проходили будь-які задуми, всі комбінації, "стіночки", контрвипади. Ще в першому таймі кияни пропустили три голи у відповідь, після перерви – стільки ж. Лідером у "SW" був Віталій Калюжний, від якого йшов основний креатив. Разом з Олексієм Кісліциним їм вдалося оформити по дублю.

Тільки за 6:1 кияни забили свій другий гол, але дуже скоро голкіпер херсонців Володимир Бутрій вразив порожні ворота при грі суперників з "п'ятим" – 7:2. Все в поєдинку вже було зрозуміло, але до честі киян команда не падала духом, борючись до фінального свистка. Поразка "ТСП", втім, обидві команди продовжать боротьбу у чвертьфіналі.

Спорткомплекс "Політехнік", п'ятниця, 07.04.2017

11.00. Група "С". "JomaSport" (Одеса) – "SAV Service" (Київ) 1:3
Голи:
Мусієнко (18) - Марченко (11), Ільченко (13), Трофименко (21)

Команди досить жваво розпочали гру, і вже на перших хвилинах обмінявшись гострими атаками. Однак, оборона виявилася сильніше атаки, і на майданчику пішла в'язка запекла гра, в якій невеликою ігровою перевагою володіли кияни. Довгий час успіху це не приносило, швидше навпаки - у другій половині тайму "екіпувальики" активізувалися, заробили кілька небезпечних штрафних і... пропустили - на 11-й хвилині Віктор Марченко виявився спритнішим за всіх у штрафному "Джоми" і відкрив рахунок - 0:1. "Жовто-чорні" на останніх хвилинах тайму буквально взяли в облогу ворота гостей, але зрівняти рахунок не зуміли.

Початок другого тайму видався ще більш насиченим, ніж перші хвилини матчу - буквально на перших секундах Сабо Сірадзе небезпечно пробивав метрів з шести - голкіпер киян перевів удар у штангу, в атаці у відповідь вже голкіпер одеситів ліквідував вихід один на один і перевівши м'яч на кутовий, розіграш якого закінчився потужним і точним ударом Євгена Ільченка під поперечину - 0:2.

Варто віддати належне одеситам - вони досить швидко прийшли в себе, і, перехопивши ініціативу, раз за разом почали турбувати оборону "сервісників". До пори До часу оборона киян грала без помилок, але на 18-й хвилині пройшла витончена комбінація від "Джоми", і Олександр Мусієнко головою з близької відстані переправив м'яч у сітку - 1:2. Градус гри істотно підвищився, чому в чималому ступені сприяла поява на трибуні вболівальника киян з барабаном. Останні хвилини матчу пройшли під постійну барабанний дріб. Така підтримка пішла "SAV Service" на користь, і на 21-й хвилині Богдан Трофименко після швидкої контратаки буквально розстріляв ворота одеситів - 1:3. "Жовто-чорні" спробували переламати хід поєдинку, і за дві хвилини до кінця матчу навіть замінили воротаря на п'ятого польового, але не змогли зрівняти рахунок, ні скоротити розрив у рахунку. Швидше кияни були близькі до того, щоб збільшити перевагу, але не реалізували два виходи "один в один". У підсумку - перемога "SAV Service" з рахунком 3:1.

12.00. Група "D". "BudmвonsteR-AKVILON" (Київ) – "ГрОМ"(Веселінове) 5:1
Голи:
Митленко (5), Куликов (8), Калашник (9), Алексюк (13), Горщинский (17) - Харламов (26)

У першому таймі цього матчу запеклої боротьби не вийшло - київські "будівельники" з самого початку гри обрушили буквально шквал атак на ворота суперника і на 5-й хвилині відкрили рахунок - відзначився Костянтин Митленко - 1:0. Веселіновці спробували вирівняти гру і провели кілька гострих атак, але переграти голкіпера суперників не змогли, а потім протягом хвилини пропустили двічі - у киян забивали Володимир Куликов і Олександр Калашник - 3:0. Після цього стало зрозуміло, що навряд чи команді з Миколаївської області вдасться зачепитися хоча б за нічию. Підтвердив це і гол "у роздягальню", забитий Максимом Алексюком - 4:0.

У другому таймі було більше боротьби, ніж до власне гри. Кияни впевнено контролювали хід матчу і грали, що називається, по рахунку. Уважно в обороні і не особливо форсуючи події в атаці. На 17-й хвилині Владислав Горщинский забив п'ятий м'яч у ворота веселіновців - 5:0, і залишився відкритим одне питання - чи зуміють "фіолетові" піти від сухого поразки? Зуміли. "ГрОМ" боровся буквально до останньої секунди, і зумів забити гол престижу - за три секунди до фінальної сирени відзначився Віктор Харламов - 5:1.

13.00. Група "С". "Олексіївка" (Харків) – "JomaSport" (Одеса) 6:2
Голи:
Шульга (4), Зайцев (5,16,17), Мороз (11), Ахрамєєв (22) - Зайцев (6,аг), Сірадзе (10)

У третій грі першого ігрового дня нас чекали два абсолютно різних тайми. "Олексіївка" з перших хвилин притиснула "екіпувальників" до своїх воріт і з інтервалом у хвилину забила два м'ячі - відзначилися Шульга і Зайцев - 2:0. Інтрига померла? Ні, Зайцев, націлений на ворота, через буквально секунди забив ще раз, тільки тепер в свої - 2:1. "Жовто-чорні" піднялися духом, перехопили ініціативу, і на 10-й хвилині Сірадзе відновив рівновагу - 2:2. На цьому гольова перестрілка не закінчилася - через хвилину Мороз знову вивів харків'ян вперед - 3:2. Зупинив цей калейдоскоп подій свисток про закінчення першого тайму.

А ось у другому таймі боротьби не вийшло - "Олексіївка" знову забила двічі (протягом хвилини "дуплетом" вистрілив невгамовний Зайцев, який на цей раз ворота не плутав) - 5:2. "Джома", як не старалася, на цей раз відновити рівновагу не змогла, а під завісу матчу пропустила ще раз відзначився Ахрамєєв). У підсумку 6:2 - впевнена перемога гостей з Харкова, яким належить сутичка за перше місце в групі з київським "SAV-Service", а одеські "екіпувальники" завтра спробують щастя в Кубку Надії.

14.00. Група "D" "ГрОМ" (Веселінове) – "Blasco Nostagia" (Одеса) 0:10
Голи:
Спинзурат (7,21), Брухно (9,23,26), Діордієв (18), Остапчук (19,20), Муртузалієв (24,25)

У цьому матчі боротьба була тільки в першому таймі - веселіновці, яким відступати було нікуди, зуміли гідно протистояти представнику одеської Прем'єр-ліги і пропустили лише двічі - відзначилися Спинзурат і Брухно. Забігаючи вперед, відзначимо, що ці ж гравці забивали і в таймс автором, і не тільки вони - голів у автором таймс було багато і на будь-який смак, але тільки в одні ворота - ворота команди з Миколаївської області. За підсумками цього матчу "ГрОМ" вирушає в Кубок Надії, а "ностальгуючих чорноморців" чекає матч за перше місце в групі з київськими "будівельниками".

15:00. Група "С". "SAV Service" (Київ) – "Олексіївка" (Харків) 3:2

16:00. Група "D". "Blasco Nostalgia" (Одеса) – "BudmonsteR-AKVILON" (Київ) 2:4

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!