Кубок регіонів АФЛУ. Хроніка третього ігрового дня. «Blasco Nostalgia» - перший володар Кубку регіонів АФЛУ + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі огляд матчів вирішального ігрового дня Кубку регіонів АФЛУ, який проходив у Одесі.

Фінал Кубка Надії. «Sea Gate» (Одеса) – «ГрОМ» (Веселинове) 1:3
Голи:
Цурка (8) – Заверюхін (9), Жадан (17), Тимченко (23).

Вилучення: Виборний (25).

Фінал є фінал, нехай навіть зустрілися в ньому команди, спочатку програли свої групи. Напруга відчувалася в кожній дії футболістів, в кожному мікроепізоді, і саме під знаком щільною силової боротьби проходило це протистояння.

Обидві команди емоційно реагували на будь-який свисток арбітрів, а враховуючи, що стиків, як і фолів, у матчі було вдосталь, гра затягувалася, і покладені 13 хвилин «чистого» часу йшли дуже довго. Але головне, що не обійшлося без достатньо якісного футзалу: суперники щиро намагалися вести комбінаційну гру.

Не довелося глядачам нудьгувати і без забитих голів. Спочатку в середині тайму «грім» для одеситів грянув, коли Михайло Цурка прийняв м'яч на правому фланзі і пробив. Голкіпер реагував на не самий небезпечний дальній удар, але від його рук м'яч влетів у сітку – 0:1. Однак «Sea Gate» дуже швидко відігрався: також дальнім «пострілом», і, як здалося, не без допомоги рикошету, «дев'ятку» воріт гостей вразив Костянтин Заверюхін – 1:1.

Оборонні редути виглядали краще атакуючих побудов і в другому таймі. Більшість комбінаційних задумів руйнувалося задовго до штрафних майданчиків, так що видовищну гру раніше не можна було назвати. Одна з небагатьох швидкісних атак, яку не встигли «прочитати» опоненти, пройшла у одеситів, і в середині тайму колектив Артура Азерляна вийшов вперед: Ігор Жадан – 1:2.

Не особливо виходило з передумовами для того, щоб відігратися у гостей: відчувалося, що «моряки» свіже своїх опонентів. Всі сили віддала команда з Миколаївської області, щоб врятуватися, але вже коли голкіпер веселинівців почав підключатися в атаку п'ятим, «Sea Gate» зміцнив перевагу: порожні ворота зі своєї половини вразив Володимир Тимченко – 1:3. Аналогічний трюк незабаром міг виконати і Володимир Ємельянов, пробивши в метрі від стійки. Ну, і всі питання щодо тріумфатора малого фіналу були зняті за півтори хвилини до фінальної сирени, коли за повторну жовту картку і достроково покинув майданчик Віталій Виборний, і одесити опинилися в чисельній більшості. Варіантів відігратися у «ГрОМу» вже не було: «Sea Gate» – переможець малого фіналу!

Фінал. «Blasco Nostalgia (Одеса) – «INTER» (Донецьк) 8:3

Голи: Остапчук (6, 21), Горбач (6, 7, 8), Муртузалієв (18), Спинзурат (21), Діордієв (26) – Найбулаєв (3), Паращенко (23), Шичкін (24).

Відсутність воротаря змушувала одеситів грати з п'ятим вже зі стартового свистка, але знаючи характер і майстерність «Blasco Nostalgia», особливих хвилювань за якість футзалу це не додавало. Колектив, який тренує відомий бомбардир Максим Коптєв, непогано катав м'яч, але тільки дві з половиною хвилини, поки Шаміль Найбулаєв перехопив передачу і «парашутом» вразив ворота суперників і по Кубку регіонів, і по одеській Прем'єр-лізі – 0:1.

Пропущений гол анітрохи не злякав одеситів, які не стали змінювати своєї тактики. І нагорода за ризик знайшла героїв: Руслан Остапчук замкнув дальню стійку після прострілу справа від Євгена Горбача, а всього через декілька секунд забив і сам Горбач, після того як в активному пресингу м'яч у суперників відібрав Руслан Спинзурат – 2:1. «INTER» абсолютно не справлявся з хвилями атак, в одному з епізодів допустивши фол в метрі від штрафного, за який можна було отримати і червону картку (тільки попередження отримав Сергій Паращенко, руками зупинив тікав опонента). Покарав суперників Горбач прямим ударом зі штрафного – 3:1.

Тайм-аут, і тепер вже донеччани випустили Найбулаєва п'ятим. Йшла тільки середина першого тайму, а концентрація цікавих подій у фінальній битві вже зашкалювала.«Blasco Nostalgia» було не зупинити: Горбач, змістившись з правим флангу в центр, оформив хет-трик – 4:1. У гостей найкраща можливість скоротити відставання була, коли Паращенко з близької відстані пробив у стійку, і коли Шахін Мустафаєв заблокував порожні ворота при ударі Михайла Шичкіна. Загалом, незважаючи на великий рахунок першого тайму, судячи по самому малюнку гри, інтрига цілком могла повернутися в матч.

З початком другого тайму одесити були дуже близькі до того, щоб покарати донеччан за проломи при грі з п'ятим, кілька разів пробиваючи по порожніх воротах, але приціл підводив. І все ж п'ятий гол футболісти «Blasco Nostalgia» забили: Расул Муртузалієв виявився найспритнішим у штовханині гравців, проштовхнувши м'яч у сітку з близької відстані – 5:1. А ось після цього гості з Донецька стали виглядати дуже розгубленим: Остапчук оформив дубль, ще один м'яч провів Спинзурат – 7:1, і «INTER» ніби поплив...

У час, що залишився Паращенко красивим ударом з лівої з другої спроби вразив дальню «дев'ятку», а Шичкін використав помилку господарів при грі кращого бомбардира чемпіонату Одеси Станіслава Діордієва «воротарем-моталою» – 7:3. Вже синхронно з фінальною сиреною Діордієв все ж блиснув своїми прямими функціями, з правого флангу вразивши ближній кут – 8:3. «Blasco Nostalgia» - заслужений тріумфатор нового Всеукраїнського турніру! Цікаво, що обидві одеські команди здобули у фіналах вольові перемоги!

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!