Кубок Житомирського міського голови. Результати першого ігрового тижня

У передостанній тиждень серпня у залі житомирського ФОКу стартував Кубок Житомирського міського голови. Перший ігровий день запам’ятався двома розгромними перемогами і камбеком ХСК «Кіфа» у матчі з «Олесаною». Матчі середи подарували справжню безкомпромісну боротьбу, чого лише варті вольова перемога «ІнБева» та результативна нічия 4:4 «Квари» з «ГазМясом».

Середа, 23 серпня

ФК «ІнБев» – «Медик» 4:3 (3:2)
Голи:
Левченко 1; Іванов 11; Марцун 14, 27; – Данюк 3; Трохліб 8, 25;
Попередження: немає

На все про все гравцям «ІнБеву» знадобилося 20 секунд, впродовж яких господарі вивели на ударну позицію Левченка й Олександр пробив без шансів для воротаря «Медика» Костюкова. Але у подальші плани «ІнБева» втрутився Данюк, який за дві хвилини відновив паритет. Далі – більше: «медики» як по нотам розкатали контр-атаку, яку влучним пострілом увінчав Трохліб. Господарі не хотіли миритися з таким перебігом подій й знову захопили ініціативу. Гол був лише питанням часу і його з максимальною користю використали Іванов з Марцуном, завдяки чиїм пострілам господарі пішли на перерву за мінімальної переваги.

Другу половину матчу футзалісти «Медика» почали з регулярних спроб відігратися і будь Трохліб влучнішим, Роман мав усі шанси запалати на табло ФОКу 3:3 у самому дебюті тайму. Трохліб свій гол у другому таймі все ж забив, щоправда сталося це аж на 25-й хвилині. Після цього гравці «ІнБева» додали обертів й почали все частіше підбиралися до воріт суперника, однак пробити воротаря гостів Костюкова гравцям «ІнБеву» ніяк не вдавалося. У підсумку ключовим стало рішення господарів грати у п’ять польових, завдяки чому Соколовський і Ко досить швидко розібралися з захистом суперника і Марцун вирвав для своєї команди вольову перемогу 4:3.+

ФзК «Штурм» – «Персей» 3:8 (1:3)
Голи:
Свіржевський 14; Уривко 21; Шпінь 24; – Контефт 6, 18; Дорош 8, 24, 27; Самчик 9; Цирюк 27, 28;
Попередження: немає
Вилучення: Хлипаго – Соколюк

За матчем оновленого «Штурму», сформованого з воїнів 95 ОДШбР, окрім вболівальників спостерігала й секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж. 

Присутність високопосадовця на трибунах ФОКу на команди вплинула по різному. Гравці «Персея» виявилися неготовими до жвавого початку матчу у виконанні «Штурму», та на щастя для них голкіпер Бабицький щоразу рятував свою команду. Опісля стартової навали у виконанні господарів настала черга футзалістів «Персея» демонструвати свої вміння в атаці. Голомах і Контефт по черзі опинялися перед порожніми воротами, але ні Олександр, ні Андрій свої моменти не реалізували. Щоправда, Контефт невдовзі виправився і нарешті відкрив рахунок у матчі. Опісля гостів що називається «прорвало»: Дорош накрутив декількох опонентів й відправив круглого точно в дальній кут воріт «Штурму», а уже в наступній атаці Самчик втретє засмутив воротаря суперника Горобеля. До слова, господарі ще у першому таймі спромоглися «розмочити» рахунок, гол в активі Свіржевського.

У другому таймі місце у воротах «Штурму» зайняв Назаренко й до 18-ї хвилини така тактика давала свій результат, адже Руслан крутився, як білка в колесі, але свої ворота тримав на замку. До всього ще його одноклубник Уривко в одній із атак примудрився пробити акурат під рукою голкіпера «Персея» Соколюка й знову підігрів інтригу в матчі. Після пропущеного голу Соколюк отримав ще й вилучення, а команди взялися обмінюватися голами. Щоправда, господарі награли лише на гол Шпіня, тоді як гравці «Персея» Дорош та Цирюк по черзі розписалися у воротах суперника, тим самим зробивши чималий вклад в успіх своєї команди.

«Квара» – «ГазМяс» 4:4 (1:0)
Голи:
Кварацхелія 14; Ляшевич 17, 21; Горбачевський 27; – Михайленко 17; Тарасюк 18, 21; Максимчук 19;
Попередження: Градовський, Євдощук – немає

На Кубок міського голови «ГазМяс» зібрав під своїми кольорами «енергетичний» десант у складі Максимчука, Базя і Тарасюка, а тому і не дивно, що зі стартових хвилин матчу саме гравці «ГазМясу» взялися штурмувати ворота «Квари». Що тільки не вигадували гості, а голкіпер суперника Іванов раз за разом «тягнув» удари у виконанні футзалістів «ГазМясу». За такого розвитку подій футзалістам «Квари» залишалось уповати лише на контр-атаки. І нехай контр-випади у виконанні господарів були не такими частими, та все ж змушували добряче понервувати захист «ГазМясу» на чолі з воротарем Бондарцем. Втім, атака змінялась атакою, а рахунок на табло залишався незмінним аж до заключної хвилини тайму, коли Кварацхелія наважився на дальній удар, який залетів точно у дев’ятку – 1:0.

На крилах успіху Горбачевський на перших секундах другого тайму мало не подвоїв перевагу «Квари», та за гостів зіграла стійка. Опісля команди видали ударну п’ятихвилинку, впродовж якої обмінювалися голами і зупинилися на рахунку 3:2 на користь «ГазМясу». Вкотре рятувати ситуацію для «Квари» взявся Ляшевич, але після його голу Тарасюк знову вивів гостів вперед. Цього разу аби організувати гідну відповідь гравцям «Квари» знадобилося значно більше часу, довелося навіть ризикувати й грати у п’ять польових. Втім, такий хід себе виправдав сповна і Горбачевський став справжнім рятівником своєї команди, поставивши крапку у цьому футзальному трилері.

П’ятниця, 25 серпня

«Грантех» – FC «Mint» 12:0 (4:0)
Голи:
Шмайхель 3, 9; Алєксєєв 11, 26, 28; Біляченко 13, 17, 23, 27; Орлик 16, 23; Даценко 27; – Макарчук – -11;
Попередження: Шмайхель, Біляченко – Лозовицький

Тріо вихованців «Візажу» Орлик – Біляченко – Алєксєєв прийшлися під масть «Грантеху», адже саме за їх безпосередньої участі регулярно виникали гольові моменти біля воріт FC «Mint». Один із них завершився голом, автором дебютного взяття воріт «Грантеху» на турнірі став капітан Шмайхель. Ближче до середини тайму футзалісти FC «Mint» нарешті налагодили ігрові зв’язки й почали підбиратися до воріт «Грантеху», хоча і до справжніх гольових нагод справа доходила вкрай рідко. Найкращу із них втратив Макарчук, який не реалізував дабл-пенальті. До слова, саме з сейву воротаря «Грантеху» Даценка розпочався контр-випад, який завершився голом Алєксєєва. Рахунок 3:0 протримався недовго, адже за дві хвилини Біляченко продемонстрував майстер-клас із дриблінгу і не залишив шансів воротарю Синицькому.

У другому таймі малюнок гри кардинально не змінився: гравці «Грантеху» з кожною хвилиною доводили свою майстерність, а гості отримували неоціненний досвід, який уже спробують використати у наступних матчах. У підсумку покер оформив Біляченко, хет-трик у Алєксєєва, по дублю в активі Шмайхеля з Орликом, голом відзначився навіть воротар  господарів Даценко.

«Joystick» – «Олесана» 10:3 (2:1)
Голи:
Краснощоков 3, 17: Короткий 7; Гавришенко 17, 26; Войтко 19; Жвінкліс 20, 21; Повнич 27; – Сога 4, аг 20; Мосійчук 17; Мельничук 21;
Попередження: Чопенко – Савицький

На відміну від FC «Mint», інший дебютант турніру «Joystick» розпочав звітний матч без розкачки і повів у рахунку уже на третій хвилині. Тим не менше гравці «Олесани» відповіли люб’язністю на люб’язність і Сога за мить відновив паритет. А от на гол у виконанні Короткого у гостів відповіді не знайшлося. Ба більше, пробий Повнич точно у порожній кут воріт, на перерву «Joystick» міг піти з перевагою у два м’ячі. Хоча все могло розвернутися й на користь «Олесани», гравці якої під завісу тайму заволоділи ініціативою й мали декілька нагод для того, аби зрівняти рахунок. Однак, ні господарі, ні гості у першій 14-хвилинці більше не забивали.

У другому таймі гравці «Joystick» відчули смак голів і раз за разом вражали ворота суперника. Після шостого пропущеного м’яча гравці «Олесани» вирішили грати в п’ять польових і хоча продовжили пропускати, все ж спромоглися на гол після розіграшу стандарту. Гості ще одного разу засмутити воротаря «Joystick» Галагуза під завісу матчу, але все ж пропустили значно більше.

«Роял сіті» – «ЖДТУ» 11:5 (5:1)
Голи:
Островський 6, 11, 13, 20, 29; Прус 13, 14, 23; Сєхов 16;  Остапенко 20;  Казимзаде 27; – Гвоздь 5; Свєста 17; Виговський 21, 25; Лисак 22;
Попередження: немає – Гвоздь, Свєста

Попри те, що стартовий відрізок матчу був за гравцями «Роял сіті», саме воротар господарів Логановський першим був змушений виймати м’яча з сітки власних воріт після влучного пострілу Гвоздя-молодшого. Проти такого розвитку подій був один із лідерів «Роял сіті» Островський. Андрій двічі виграв єдиноборства, які й сам увінчав голами. Інший лідер атак «Роял сіті» Прус теж повинен був записати своє ім’я до протоколу матчу, але з вигідної позиції влучив у стійку. Згодом уже гравець «ЖДТУ» Свєста в ідентичній ситуації так само не влучив у незахищений кут воріт. І якщо Прус виправився ще у першому таймі, організувавши на пару з Островським три взяття воріт, то гравці «ЖДТУ» свої голи приберегли на другу половину матчу.

У другому таймі футзалісти «Роял сіті» не зупинилися на досягнутому і раз за разом вражали ворота «ЖДТУ». В надії переломити хід матчу, гості після чергового пропущеного м’яча пішли грати в п’ять польових і досить швидко зуміли скоротити розрив у рахунку до чотирьох м’ячів. І все б нічого, але господарі при першій же можливості стріляли по порожніх воротах і робили це надзвичайно влучно, підтвердженням чому стали голи у виконанні невгомонних Пруса та Островського, а компанію їм склали Остапенко з Казимзаде. Наостанок суперники вкотре обмінялися голами, а фінальна сирена зафіксувала рахунок 11:5 на користь «Роял сіті».

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!