Літній чемпіонат Житомира: огляд матчів 11 липня

Пропонуємо Вашій увазі огляд чергових матчів літнього чемпіонату Житомира, які відбулись 11 липня.

«Персей» – МФК «ІнБев-2» 2:3 (0:1)
Голи:
Яндюк 30; Голомах 32; – Цапун 15; Гаврилюк 24; Соколовський 32:
Попередження: немає

Матч між «Персеєм» та «ІнБевом-2» розпочався із приємної події: президент АФЖ Віктор Таран та перший віце-президент АФЖ Віталій Лясковський вручили Михайлові Соколовському нагороду кращого тренера Вищої ліги, яку Михайло завоював за підсумками сезону 2015/2016 рр.

Сам же Михайло розпочав матч не у технічній зоні, а допомагав своїм польовим гравцям на майданчику. У першому таймі команди з перемінним  успіхом володіли ініціативою: на контроль гри у виконанні футзалістів «ІнБева-2» господарі відповідали контратаками, які успішно нейтралізував воротар Тібейкін. А перший гол у матчі прийшов із розіграшу ауту: Соколовський знайшов пасом на правому фланзі Цапуна, який і відкрив рахунок у матчі.

У другій 20-хвилинці «Персей» почав частіше загрожувати воротам суперника, але загрався і після чергової швидкої комбінації «Інбева-2» пропустив від Гаврилюка. Господарям все ж вдалося відквитати один гол: Голомах та Яндюк завершили свою комбінацію голом. Коли здавалося, що «Персей» переламає хід матчу, Соколовський дальнім ударом знову збільшив перевагу своєї команди до двох м’ячів. Гравці «Персея» розвели з центра поля і одразу ж забили – капітан Голомах вдруге у матчі подарував своїй команді надію на позитивний результат. Але «ІнБев-2» все ж втримав перемогу, яка дозволила команді продовжити боротьбу за вихід до плей-офф турніру.

«Візаж» – «Будстудія» 11:1 (4:1)
Голи:
Демчик 7;18; 20; Гаврилюк 18; Розпотнюк 22, 37; Тищенко 36, 37; Зайцев 36; Яліков 38; Олексюк 40; – Довбиш 2;
Попередження: Дзюба 38; – Максимович 10;

Очевидно, гравці «Візажу» недооцінили суперника, адже пропустили уже в першій атаці після удару Довбиша. Господарі включалися в матч поступово: спочатку заволоділи ініціативою, по декілька разів обстріляли стійки воріт «Будстудії», змусили воротаря суперника демонструвати свою реакцію, а опісля почали забивати. До кінця тайму роззабивався Демчик, який оформив хет-трик і взяв участь в атаці, яка закінчилась взяттям воріт Гаврилюка.

У другій половині зустрічі підопічні Лясковського лише збільшували свою перевагу в рахунку, забиваючи на будь-який смак, тоді як гравці «Будстудії» на чолі з голкіпером Катеринчуком намагалися пропустити якнайменше голів, зрідка пробуючи свої сили в атаці. Втім, окрім Довбиша у складі «Будстудії» більше ніхто не відзначався, а фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу «Візажу» з рахунком 11:1.

ФзК «Штурм» – «Грантех» 0:3 (0:3)
Голи:
Костюк аг 13; – Слинько 15; Мосійчук 20;
Попередження: немає

«Грантех» прогнозовано почав матч першим номером і з плином ігрового часу все частіше почав загрожувати воротам суперника. Рахунок повинен був відкривати Мосійчук, але Богдан жоден зі своїх моментів не реалізував. Зате його простріл з флангу завершився автоголом Костюка, а невдовзі Слинько з-за меж штрафного майданчику завдав невідпорного удару у дальній кут воріт «Штурму». Наприкінці першого тайму господарі заграли сміливіше й нарешті вибралися в атаку, але фланговий прорив Костюка зупинив воротар «Грантеха» Ковальчук. Саме голкіпер «Грантеха» і розпочав чергову атаку своєї команди, під час якої Мосійчук втік від суперників і на заключній хвилині тайму відправив третій м’яч у ворота суперника.

Якби не сейви воротаря «Штурму» Панасюка у другій 20-хвилинці, рахунок матчу міг би бути значно більшим. Натомість «Штурму» втрачати було нічого, а тому господарі більше уваги стали приділяли розвитку власних атак. Тільки от в атаці у підопічних Тарана зовсім нічого не клеїлось. Наостанок команди завелися й порадували вболівальників грою на зустрічних курсах, але підсумковий рахунок матчу залишився незмінним.

«ЕлітБуд-1» – МФК «Форца» 3:3 (0:1)
Голи:
Забродський ++37; Бонюк ++39; Фонгва 40; – Савчин 2; Дзінгілевський 35; Дзюба 40;
Попередження: Драган 11; Кузьменко 22; – немає

«ЕлітБуд-1», який швидко пропустив від гравця «Форци» Савчина, не знітився і ближче до середини тайму не лише посунув гру від власних воріт, а й при першій же можливості йшов у атаку. І хоча у першій половині матчу команди запропонували швидкісний футзал, по-справжньому небезпечних моментів було обмаль. Тим не менше шанс відігратися футзалісти «ЕлітБуду-1» все ж мали, але Котюк змарнував свою нагоду.

Котюк втратив два чудових шанси для взяття воріт і у другому таймі, коли впродовж декількох хвилин двічі був на вістрі атаки, але Віктора підвела реалізація. З такою ж проблемою стикнувся і Бонюк, який так само не зумів пробити воротаря «Форци». Загалом другий тайм гравці «ЕлітБуд-1» провели куди впевненіше, а якби ще господарі підтягнули реалізацію, то цілком могли розраховувати на позитивний результат. А от у «Форци» з виконавською майстерністю проблем не було, а тому Дзінгілевський після розіграшу кутового подвоїв перевагу своєї команди. Але гості і не думали здаватися: «Форца» до 30-ї хвилини назбирала п’ять командних фолів і наприкінці матчу господарі двічі отримували право на виконання дабл-пенальті. Влучні постріли Забродського і Бонюка встановили паритет, а гол Фонгва на заключній хвилині гри і зовсім вивів «ЕлітБуд-1» вперед.  Коли здавалося, що камерунський легіонер приніс своїй команді перемогу, Дзюба врятував для «Форци» нічию – 3:3.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!