Літній турнір Banks Open Cup-2016. Результати 4-го «далекобійного» туру

Після довгострокової перерви на майданчик КПІ знову вийшли банківські службовці, бажаючі втамувати спрагу яскравих спортивних відчуттів. Ну, а ми, як годиться грамотним і відповідальним працівникам пера, не втратимо можливості згадати найяскравіші моменти цих п'яти матчів, попутно розбираючи на запчастини коментарі їх учасників.

До речі, про назву статті. Нарешті команди зрозуміли «смак» гри з великими воротами і перестали заштовхувати м'яч у сітку чи не п'ятою точкою. Як результат – майже третина голів туру було забито з далеких відстаней. «Пляжка» – скажете ви? Немає, банківський міні-футбол – парируємо ми...

Почався день з божевільної перестрілки у виконанні «Укрсоцбанку» та «Глобуса». У цьому матчі допитливий глядач знайшов би для себе все – як інтригу, так і цікавий за змістом футбол. І не потрібно, дивлячись на рахунок, дорікати автора в невігластві. Інтрига таки була, особливо коли «Глобус» двічі наближався до суперника на відстань, що вимірюється одним точним ударом. А укласти на лопатки володаря Кубка БФЛ нинішнього сезону не вийшло завдяки джокеру в рукаві Володимира Бовчалюка, яким у цьому матчі став Загородній. Андрій за рахунку 2:1 і 3:2 збільшував перевагу «УСБ» практично в наступній атаці після пропущеного. В таких умовах гравцям «Глобуса» залишалося лише радіти чотирьох м'ячів Ільченко, та й в принципі хлопці зіграли свій кращий матч на турнірі.

Ну, от все є у команди Ярослава Сербіна, щоб стати найсильнішою в БФЛ – індивідуально класні гравці, тактична виучка, дисципліна, харизма. Не вистачає тільки одного – стабільності, в слідстві чого «РБА» чергують потужні матчі з відвертими провалами. Саме такий провал трапився у матчі з «Діамантбанком», адже в своїй поразці жовті повинні звинувачувати лише самих себе. Перші хвилини було дивно спостерігати, як номінальні господарі, улюбленим заняттям яких є позиційна атака, пригнали до воріт Кульчицького «автобус» і дозволили супернику атакувати. «Діамант», правда, відверто в атаку не ліз, обмежуючись контролем м'яча «до вірного». І не можна не відзначити тренерський талант Сербіна – така тактика приносила успіх, повівши «Райффайзен БАНК АВАЛЬ» на перерву в ролі лідера (попутно хлопці ще й встигли привітати свого одноклубника з народженням малюка). Правда, Костянтин Власенко теж не дарма їсть свій хліб, за кілька хвилин він знайшов потрібні слова і в другому таймі «Діамантбанк» суттєво додав. Особливо старався Сергій Мазур, на рахунку якого хет-трик у власний День народження. 5 голів-пирогів «Діаманта» за матч, і одна «свічка» на бажанні «Райффайзена» перемогти – ось підсумок другого матчу ігрового дня.

Давненько не було видно такої гри від «Промінвестбанка». Хай пробачить мене мій постійний співрозмовник, Влад Калініченко, але частенько в діях його підопічних більше сумбуру, ніж конструктиву (не плутати з однойменною колективом...). Але в цей день хлопці літали по майданчику, часом не помічаючи перешкод у вигляді «НБУ». І навіть шикарний захист, яким славиться команда «регуляторів», не допомогла зберегти ворота Костінова сухими, або хоча б «напіввологими». Чесно кажучи, це просто був день «Промінвестбанка», практично 100% реалізація і впевнена гра в обороні були підкріплені невеликою часткою успіху. Так що рада Владу на майбутнє – надалі приїжджай на своєму чудовому ретромобілі на кожен матч, добра прикмета вийшла!

Цей тур став свого роду туром «повернення в лідери». Для буквоїдів розшифрую – довгий час деякі гравці були в тіні своєї команди з певних причин, і ось у неділю ми нарешті побачили їх індивідуально сильну гру, що принесло результат відповідним колективам. Так сталося у першому матчі з Загороднім з «Укрсоцбанку», такий же прорив показав вінгер «Діаманта» Мазур, власне, свій герой опинився в цей день і в «Ощадбанку». Антону Шпаченко, мабуть, одруження пішла тільки на користь, адже як ще пояснити той факт, що за останні матчі в чемпіонаті і кубку, так і на БІК 2016, ми не бачили від Антона яскравих індивідуальних дій, якими він виблискував на минулому літньому кубку. І тут на – стріляє «трьохою» у ворота «Правекса»! Думається, що цей матч стане відправною точкою для нової серії яскравих матчів від «сімки» «Ощадбанку». І нехай це не хет-трик у фіналі турніру «Шкіряний м'яч», про який можна розповідати онукам, але зараз він виводить підопічних Дмитра Шувалова в матч за бронзові нагороди турніру.

Що стосується «Правекса», то цієї симпатичної команди сьогодні явно не щастило. Маючи купу моментів в контратаках, хлопці банально не знаходили в собі сили для завершального удару. Єдине, за що можна порадіти, це дубль Ковальчука. Ну, і той факт, що «Правекс» знову зустрінеться з «РБА» в матчі за Кубок Престижу, не може не гріти серце досвідченого вболівальника БФЛ.

Як виявилося – воїн. У цьому матчі «УкрСиббанку» катастрофічно не вистачило Олександра Луговика в складі. Без нього захисні дії зелених виглядали, м'яко кажучи, не «комільфо». У той же час «Креді Агріколь» теж здивував своєю грою, але здивував як раз таки в кращу сторону. Якщо всі попередні матчі гра команди будувалася через Євгена Обертаса, то сьогодні команда постала перед уболівальниками в ролі єдиного механізму, що працює, як швейцарський годинник. Градус поєдинку піднімала не тільки спека – переможець отримував право поборотися за золото турніру!

«УкрСиб» провалив середину першого і другого таймів. Саме в ці відрізки в їх ворота влетіло шість з дев'яти м'ячів. Вже після третього голу «Креді Агріколь Банку» Михайло Волобуєв був змушений брати тайм-аут і приводити своїх підопічних у почуття. І начебто вдалося, але класні контратакуючі дії білих звели всі шанси суперника на «ні».

Кінцівку матчу «УкрСиб» провів з п'ятим польовим, але навіть в більшості не вдалося створити достатньо для перемоги моментів. А тут ще й у Крупіни гра не пішла, що позначилося на загальній результативності.... Загалом, один невдалий матч перекреслив всі надії номінальних господарів на золото. Але уболівальникам, які зібралися в цей спекотний день на КПІ - Арені, зневірятися не варто – головне, хлопці старалися і не шкодували себе, що точно буде оцінено!

Далі нас чекають фінальні ігри за п'ять кубків різного достоїнства. І це будуть останні ігри перед леними канікулами, на які йде практично весь київський футзал. Заходьте на КПІ - Арену і підтримайте свої улюблені команди!

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!