Літня першість Одеси. Підсумки після екватору змагань

Десять команд Елітного дивізіону перетнули екватор першості і вже зіграли 10 турів. Проміжні підсумки почнемо проводити з низу турнірної таблиці.

10-е місце - МФК «Sea Gate». Команда тренера Артура Азерляна, керівників Павла Тренчвука і Євгена Охременка свідомо не зараховувалася до фаворитів, проте, як і передбачалося, «покусати» грізних опонентів «експедитори» змогли. «Сигейтівці» здобули дві перемоги при восьми поразках, але обидві «вікторії» дорогого коштують – обіграні грізне «Чорне море» та лідер турніру «Фаетон». На жаль, основною причиною невдач з більш рівними за силою суперниками бачиться нестабільність складу. Однак, при всьому цьому МФК «Sea Gate» залишається командою, яка може обіграти кого завгодно. Кращим гравцем за підсумками десяти турів став В'ячеслав Семенов, який часто демонстрував фантастичну гру на лінії воріт.

9-е місце – «UNI». Команда Віталія Зволембовського, незважаючи на те, що використовувала кількох гравців першого складу, явно грає з прицілом обкатати найближчий резерв для бронзового призера чемпіонату Першої ліги України. Керує ігровим процесом Денис Гончаренко, якого ми і назвемо кращим гравцем команди за підсумками десяти турів. «UNI» є, напевно, найбільш нестабільною командою ліги, про що красномовно говорить двотижневе протистояння з «Чорним морем», де «апельсинові» спочатку нищівно програли 1:8, а через кілька днів взяли не менш ефектний реванш – 8:3. Чого очікувати від «юніків» надалі – таємниця, адже, як і «Sea Gate», «UNI» можуть боротися на рівних з будь-яким опонентом.

8-е місце – «Епіцентр К-Таїрове». Основною проблемою команди Віталія Сурича є коротка лава запасних. Саме слабка глибина складу з урахуванням травм і дискваліфікацій стала головним каменем спотикання для «будматеріальників» на шляху до перемог. Довгий час «Епіцентр» знаходився на останньому місці, проте дві перемоги поспіль в останніх турах допомогли «синьо-червоним» піднятися з низу турнірної таблиці і тепер вони можуть продовжити своє переможно хода, однак відзначимо й те, що всі свої очки «Епіцентр» набирав з командами нижньої частини турнірної таблиці. Якщо колектив навчиться протистояти лідерам, то йому цілком по силам і поборотися за місце в четвірці. Кращим гравцем перших 10 турів можна назвати, як і креативного атакуючого гравця Андрія Болгаріна, так і корисного Андрія Підлазника, який і завершити атаку може і чорнової роботи біля своїх воріт не соромиться.

7-е місце – «Галеон». Довго дружина Георгія Полатова і Михайла Уварова розкочувалася і нарешті розігралась! Провальний старт сезону забутий, зараз «корабели» на рівних борються з лідерами першості і кровиночки поп'ють ще не одному фавориту, а то й самі стануть претендувати на медалі. Кращим гравцем перших десяти турів сміливо назвемо Коллінса Йапараму, який з 16-ма м'ячами очолює гонку бомбардирів Елітного дивізіону.

6-е місце – «Lex». Як же здорово стартувала команда Рустама Халілова та Сергія Таранчука! Здавалося, що «законники» будуть до останнього боротися за медалі, але раптом трапилася травма лідера команди. Славно відомий «Одеський Папен» травмував ключицю і тут «Lex» ніби підмінили. Допомоги Таранчука з лави запасних не вистачало. «Законники» програли три матчі поспіль і скотилися на шосту сходинку в турнірній таблиці. Кращим гравцем команди варто назвати Сергія Таранчука, адже поки не ясно, як «Lex» думає перемагати без свого кращого бомбардира.

5-е місце – «Чорне море». На жаль, важкі погодні умови, неготовність спорткомплексу приймати матчі, відбилася на «черноморах». Їм довелося проводити два догравання (по два матчі на тиждень), і саме ці два поєдинки були програні. Відзначимо, що результати «Чорного моря» повністю протилежні досягнень «Епіцентра», адже левову частку очок дружина Геннадія Мірошниченка набрала безпосередньо в матчах з командами з першої трійки. У поєдинках ж з середняками та аутсайдерами, можливо, зіграла роль недооцінка супротивника. Дві поразки поспіль в останніх турах відкинули «Чорне море» з потенційно другого місця в середину турнірної таблиці. Кращим гравцем за підсумками першої частини турніру назвемо Олександра Піхальонка, який майже в кожній грі демонстрував високий клас.

4-е місце – «Euro Plast». Команда Богдана Григоращенка поряд з «Sea Gate» є найбільш безкомпромісною. «Європейці» здобули п'ять перемог і рівно стільки ж матчів програли, що, втім, не заважає їм досі претендувати на медалі. Якщо кращі гравці «Євро Пласту» - Роман Сандул і Руслан Остапчук - не зупиняться на досягнутому, тяжко доведеться всім лідерам.

3-є місце – «Blasco Nostalgia». На самому екваторі турніру команду Євгена Калініченка і Бориса Баркара чекали важкі три протистояння. Треба сказати, незважаючи на те, що ні в одному з цих поєдинків «Бласко» не переміг, іспит «ностальгуючі» здали на тверду «4». Так, команда скотилася з першого місця на третє, але гра «Blasco Nostalgia» радує око і вже можна сміливо сказати, що восени в Прем'єр-лізі міста Одеси цей колектив не загубиться. Виділити якогось одного гравця складно, адже всі виконавці виглядали на рівні і домагалися успіху, насамперед командно. Однак, мабуть, виділимо Ігоря Маковського, який є найкращим асистентом і бомбардиром команди.

2-е місце – «МКВ». Довго ж запрягали підопічні Романа Смірнова, важко стартувавши в турнірі, проте шість матчів поспіль без поразок вивели «червоних» на друге місце. Неозброєним оком видно, що гравці «МКВ» звикли до залу, формату матчів і тепер є одним з головних претендентів на перемогу в турнірі. Кращим гравцем команди, рівно, як і кращим бомбардиром став Антон Гай, на рахунку якого вісім влучних пострілів.

1-е місце – «Фаетон». Команда Валентина Колкера і Єгора Роговенка з перших турів захопила лідерство в Літній першості. Потім пішов спад, несподівана поразка від «Sea Gate», але до середини турніру «фаетонівці» знову вирівняли свій курс на «золото» і поки одноосібно очолюють турнірну таблицю Елітного дивізіону. У «Фаетона» можна виділити двох кращих гравців, оскільки у стартових поєдинках неповторний був Віталій Болтнєв, але потім на перший план вийшов Сергій Фадєєв, здорово і корисно працює з глибини.

СТАТИСТИКА ГРАВЦІВ

Бомбардири:            
16 - Коллінз Йапарама («Галеон»)
15 - Руслан Остапчук («Euro Plast»)
11 - Дмитро Загородній («Чорне море»)
10 - Олександр Завозненко («Галеон»).

Асистенти:
7 - Федір Пилипів («Чорне море»)
7 - Коллінз Йапарама («Галеон»)
5 - Денис Гончаренко («UNI»)
5 - Олександр Михальчук («Галеон»)
5 - Олександр Пихальонок («Чорне море»)
5 - Олександр Гірка («Чорне море»).

За матеріалами сайту Аматорський футзал України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!