Літня першість Житомира: настала пора вирішальних матчів

На літній першості м. Житомира настала пора вирішальних матчів. У групі А «Атлет» в очному протистоянні здолав іншого лідера – «Галант» й наразі з 100-відсотковими показниками очолює групу А, топ-4 замикають МФК «ІнБев» і «ГУНП». Відкритим лише залишається питання остаточного розподілу команд по зайнятим місцям.

У групі В путівку до наступного раунду собі забезпечили лише «Грантех», який не програв на груповому етапі жодного матчу, і «Візаж», який попри поразку від «Форци» втримався на другому місці. Доля останньої путівки вирішиться у п’ятницю, коли в очному протистоянні ФзК «Штурм» спробує будь-що обіграти «Візаж».

Понеділок, 18 липня

МФК «ІнБев-2» – «Будстудія» 4:0 (3:0)
Голи:
Гринь 5; Горносталь 7; Соколовський 8, 38;
Попередження: Тібейкін 36; – немає

МФК «ІнБев-2» швидко заволодів ініціативою і уже на п’ятій хвилині триходівка Соколовський – Крот – Гринь увінчалась голом останнього. У подальшому гравці «ІнБева-2» лише збільшували свою перевагу, тоді як гості більше були зосереджені на захисті власних воріт. Та навіть попри це, гра футзалістів «Будстудії» у захисті залишала бажати кращого, наслідком чого стали ще два голи у виконанні Горносталя та Соколовського, завдяки яким господарі пішли на перерву із солідною перевагою у три мячі.

У другому таймі гравці «ІнБева-2» були не такими активними в атаці, ініціативою швидко заволоділи гості й гольові моменти почали виникати уже біля воріт «ІнБева-2». Проте як не старалися гравці «Будстудії» воротар суперника Тібейкін голів не пропускав. Навіть за гри у п’ять польових, яку гості практикувати протягом останніх хвилин матчу, змінити цифри на табло не вдалося, а от «ІнБев-2» витиснув максимум із свого моменту і Соколовський встановив остаточний результат матчу – 4:1 перемога «ІнБева-2».

«Слов’яни» – «ГУНП» 1:4 (0:1)
Голи:
Островський 40; – Юрченко 14; Сілецький 24; Чапський 31; Бенедицький 39;
Попередження: Островський 29; – Бенедицький 20;

Попри те, що звітний матч «Слов’яни» грали взагалі без замін, саме господарі першими створили гольовий момент у матчі – Островський перевірив на міцність стійку воріт «ГУНП».  Втім, навіть маючи кількісну перевагу, гравці «ГУНП» довго не могли «пробити» воротаря суперника Говорадла. Лише підступний удар Юрченка з-під захисника зумів застати зненацька голкіпера «Слов’ян». Наступний свій момент гості створили наприкінці тайму: Бенедицький пробивав у незахищений кут воріт, але свою команду від другого голу врятував Єфіменко, який виніс круглого із лінії воріт.

Проте другий м’яч все ж влетів у ворота «Слов’ян», його автором став Сілецький, який відзначився на стартових хвилинах другої 20-хвилинки. А ще за сім хвилин Чапський довів рахунок до 3:0. Але навіть за такого розвитку подій «Слов’яни»  все одно бігли в атаку й зуміли досягти свого за декілька секунд до фінальної сирени, рахунок «розмочив» найактивніший у складі господарів – Островський. Проте різниця у три м’ячі все ж збереглася, адже за мить до цього Бенедицький відправив у ворота суперника четвертий гол.

СК «Візаж» – МФК «Форца» 2:4 (0:1)
Голи:
Олексюк 24; Демчик 27; – Ковпак 15; Онищук 36; Дзінгілевський 38, 40;
Попередження: немає – Бушило 23; Меліченко 31;

Зі стартових хвилин матчу футзалісти «Візажу» запропонували супернику високий пресинг, а основна загроза воротам «Форци» йшла від ударів із середньої дистанції. Щоправда, така тактика не давала бажаного результату, більше того саме воротар «Візажу» першим був вимушений виймати м’яча із сітки власних воріт після невідпорного удару Ковпака. Подальші атакуючі дії підопічних Лясковського ні до чого не призвели – «Форца» безпомилково грала в обороні.

Свої голи гравці «Візажу» приберегли на другий тайм. Спочатку Олексюк відновив паритет, а за три хвилини Зайцев і Демчик організували другий гол: перший прострілив, другий забив. Господарі поступово вели матч до перемоги, аж поки на заключних хвилинах гри «Форца» не перевернула все з ніг на голову. Ключовим став вихід на майданчик Дзінгілевського, який спочатку класним пасом «розрізав» захист «Візажу» й знайшов у вільній зоні Онищука, а за дві хвилини Юрій сам опинився в ідентичній ситуації і, скориставшись пасом Меліченка, теж не схибив – 3:2. А четвертий гол на останній хвилині гри у виконанні того ж Дзінгілевського остаточно поховав всі надії футзалістів «Візажу» на позитивний результат матчу.

«ЕлітБуд-1» – ФзК «Штурм» 3:2 (2:2)
Голи:
Котюк 9; Когут 30; – Затулюк 5; Костюк аг 6; Красовський 13;
Попередження: немає

Команди почали матч надто жваво, в результаті чого до шостої хвилини встигли обмінялися голами, причому в обох випадках забивали виключно гравці «Штурму». Гості відкрили рахунок після того, як Затулюк підправив постріл Красовського у ворота, а за мить Костюк зрізав м’яч у власні ворота. Далі – цікавіше. Ще за три хвилини вперед вийшов вже «ЕлітБуд-1»: Котюк елегантно перекиданув воротаря «Штурму» Панасюка, і тепер уже підопічні Тарана із подвійним натхненням побігли відіграватися. Їх старання невдовзі увінчались успіхом, коли Красовський цього разу без допомоги Затулюка зрівняв рахунок у матчі.

Гостра, атакуюча гра продовжилась і у другому таймі. Команди не зупинялися ні на мить, граючи на зустрічних курсах й почергово створюючи безліч гольових моментів біля воріт одна одної. Хоча за створеними моментами «Штурм» переважав суперника, забили гравці «ЕлітБуд-1»: Когут першим зорієнтувався у штрафному майданчику суперника і знову вивів свою команду вперед. Футзалісти «Штурма» повністю контролювали хід гри, мали вдосталь часу, аби відігратися, створили декілька 100-відсоткових нагод але все марно – поразка 3:2, яка неймовірно загострює інтригу у групі B.

Середа, 20 липня

«Галант» – «Атлет» 1:5 (1:3)
Голи:
Яворський 10; – Орлик 8; Алєксєєв 11; Мірошник 18, 38; Литвиновський 23;
Попередження: немає

Головні зірки «Атлета», Коваль та Литвиновський, із самого початку матчу почали штурмувати ворота суперника, але ні Юрію, ні Сергію так і не судилося стати автором першого голу. На авторство дебютного голу замахнувся і Мухін, але і Володимир свій момент не реалізував. Натомість Орлик був точним і на восьмій хвилині відкрив рахунок у матчі. Інтриги до протистояння лідерів групи А додав Яворський, який невдовзі зрівняв рахунок. Щоправда, інтрига прожила недовго: майже одразу Алєксєєв забив гол у відповідь, а наприкінці тайму Мірошник втілив ігрову перевагу гостів у третій м’яч.

У другому таймі забитих м’ячів було значно менше, та й «Галант» більше не забивав. «Атлет» не грав безпомилково в обороні, а тому у дебюті другої 20-хвилинки гравці «Галанту» мали декілька гольових нагод, проте жодну із них не реалізували. Куди більше нереалізованих моментів було у «Атлета». Один лише Куделькін двічі стріляв у поперечку, традиційно активними були Коваль та Литвиновський. І якщо Литвиновський свій гол все ж забив, то Коваль у звітному матчі не відзначався. Зате його одноклубник Мірошник наприкінці матчу оформив дубль, у такий спосіб попрощавшись із житомирською публікою – Олег допоможе «Атлету» поборотися за звання переможця «Summer futsal fest», який наприкінці липня відбудеться в Одесі, а уже восени вирушає підкорювати Вищу футзальну лігу Білорусі.

МФК «ІнБев» – «ГазМяс» 3:1 (1:0)
Голи:
Саківський 19; Іванов – -36, 36; Марцун 39; – Крюков 37;
Попередження:  Горло 38; – Михайловський 33; Крюков 35; Прус 36;

Матч, у якому МФК «ІнБев» повинен був без особливих проблем брати три очки, мало не став повним провалом для підопічних Соколовського.

Якщо у «ІнБева» вся небезпека в атаці йшла від ударів здалеку, то гравці «ГазМясу» Крюков та Костянтин Циба мали цілком реальні шанси розписатися у воротах суперника. Ігровий час першого тайму невпинно спливав, а «ГазМяс» продовжував втримувати нічийний рахунок. Гравці «ІнБева» повністю контролювали хід гри і регулярно загрожували воротам суперника, але до 19-ї хвилини на табло світилися нулі. Лише наприкінці першого тайму удар Саківського призвів до взяття воріт гостей.

На початку другого тайму на вістрі атаки знову опинився гравець «ГазМясу» Крюков, але і цього разу В’ячеслав не реалізував свій момент. Загалом у другій половині матчу гравці «ГазМясу» набагато активніше грали в атаці, а їх старання увінчались успіхом під завісу гри: Крюков все ж зумів пробити воротаря суперника й подарував «ГазМясу» надію на нічию, а вболівальникам – інтригу. Проте всі надії гостів на позитивний результат розбилися об командні фоли, яких гравці «ГазМясу» назбирали шість. Саме реалізований Івановим дабл-пенальті (нехай і з другої спроби) дозволив господарям втримати перевагу, а гол Марцуна зняв всі питання про переможця матчу.

«Патрульна поліція» – «Слов’яни» 0:3 (технічний результат матчу)

Команда «Патрульної поліції» не з’явилася на гру, а тому їй було зараховано технічну поразку з рахунком 3:0.

«Медик» – «ГУНП» 1:2 (0:1)
Голи:
Сотник 23; – Максимчук 10; Чапський 36;
Попередження: Данюк 23; Сотник 34; Дем’янчук 38; – Каптенко А. 28; Бенедицький 38; Чапський 39;

Гравці «Медика» зі стартових хвилин організували високо ешелоновану оборону і практично не підпускали суперника до власних воріт. З огляду на таку тактику «Медика», шансів відзначитись у гостів було обмаль, але чи не перший вони використали: Андрій Каптенко виборов м’яч на лівому фланзі й знайшов пасом Максимчука, який і став автором першого голу в матчі. Сталося це якраз на екваторі першого тайму і тепер уже гравцям «Медика» доводилося активніше йти в атаку і шукати ключі до воріт суперника.

Відігратися господарям вдалося лише у другому таймі. На початку другої 20-хвилинки найактивніший гравець у складі «Медика» на літній першості Роман Сотник відновив паритет. Після того як на табло встановилася нічия, команди з перемінним успіхом володіли ініціативою, хоча в атаці краще виглядали гості. А найкращі гольові моменти команди приберегли на кінцівку матчу. Так спочатку Базь не реалізував свій вихід віч-на-віч, а за мить гості розіграли стандарт і Чапський вивів «ГУНП» вперед. Господарі одразу ж пішли грати в п’ять польових, врятувати нічию для «Медика» міг Сотник, але Роман потужним ударом струсонув поперечку. У підсумку 2:1 – надважлива перемога «ГУНП», який продовжує боротися за вихід до плей-офф літньої першості м. Житомира.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!