Літня першість Житомира. Огляд матчів 14-15 липня

«Атлет»–«Галант» та «Візаж»–«Грантех» – саме так виглядають дуети лідерів, які очолюють відповідно групи А та В. Ці команди не лише вирвались у лідери за підсумками двох ігрових тижнів літньої першості м. Житомира, а й мають солідний запас очок від найближчих переслідувачів. І якщо у групі А фаворити на здобуття путівок до плей-офф практично визначилися, то у групі В все тільки починається.

Четвер, 14 липня
МФК «ІнБев-2» – «ЕлітБуд-1» 2:4 (1:0)
Голи:
Горносталь 14; Соколовський 32; – Забродський 25; Кобернюк 37; Ковальчук 40; Кузьменко 40;
Попередження: Соколовський 37; – Бонюк 40;

Практично усі команди-учасники літньої першості м. Житомира вважають за потрібне хоча б один матч зіграти без воротаря. От і у звітному матчі місце у воротах «ЕлітБуд-1» зайняв Когут. Олександр почував себе у рамці впевнено, тоді як його партнери штурмували ворота «ІнБева-2». Першим свою нагоду змарнував Ковальчук, який не зумів скористатися подарунком від гравця «ІнБева-2» Мельника, і у ближньому бою не переграв воротаря господарів Тібейкіна. Голкіпер «Інбева-2» виходив переможцем і з усіх інших дуелей, а тим часом його одноклубник Горносталь відкрив рахунок у матчі. Усі подальші атакувальні дії команди відклали на другий тайм.

У  самому дебюті  другої 20-хвилинки гравці «ІнБева-2» змарнували дві чудових нагоди подвоїти свою перевагу, у відповідь на що Забродський замкнув простріл партнера з флангу і зрівняв рахунок у матчі. Команди по-спортивному завелися, пішла гра на зустрічних курсах, під час якої суперники змарнували по декілька 100-відсоткових нагод. Один лише гравець «ЕлітБуд-1» Бонюк тричі був на вістрі атаки, але рахунок залишався незмінним. «ІнБев-2» витримав натиск суперника, і в одній із атак Соколовський знову вивів свою команду вперед. Поступово гравці «ЕлітБуд-1» перехопили ініціативу і команду було уже не спинити. Спочатку Бонюк виправився за свої промахи, коли наприкінці гри Кобернюк переправив його постріл зі штрафного у ворота – 2:2. Підопічні Соколовського пішли грати у п’ять польових, за що двічі поплатилися: Ковальчук та Кузьменко забивали уже у порожні ворота, тим самим принесли своїй команді першу перемогу на турнірі.

«Будстудія» – «Персей» 1:2 (1:1)
Голи:
Вавровський 10; – Голомах 3; Безверхий 37;
Попередження: Колесник 3; Серпутько 17; Грищенко 25; – Козюлькін 9;

«Персей», який на звітний матч вийшов у новій формі, швидко відкрив рахунок у матчі зусиллями капітана Голомаха. Щоправда, у подальшому гості грали без особливого натхнення в атаці й ініціативою поступово заволоділи господарі. Внаслідок цього воротар «Персея» Бабицький був змушений декілька разів рятувати свою команду, але навіть він буз безсилий після того, як Колесник класним розрізним пасом знайшов Вавровського, який і відновив паритет.

Окрилені успіхом гравці «Будстудії» побігли забивати другий гол уже у другому таймі. Господарі мали достатню кількість нагод для взяття воріт, яких би вистачило не на один матч, але проблеми з реалізацією та впевнена гра воротаря «Персея» Бабицького дозволили «Персею» втримувати нічийний рахунок. Тим часом гості практично нічого не могли організувати в атаці, а на 37-й хвилині спрацювало старе футбольне правило «Не забиваєш ти – забивають тобі»: Безверхий по максимуму використав чи не єдиний шанс «Персея» в атаці й забив, як виявилося, переможний м’яч.

«Грантех» – СК «Візаж» 0:0
Попередження:
Нікітенко 31; – немає
Вилучення: Ільчук 40; – Тищенко 34;

Гравці «Візажу» зробили ставку на удари з-за меж штрафного майданчика і при першій же можливості підопічні Лясковського перевіряли реакцію воротаря «Грантеха» Ковальчука. До слова, Денис зі своєю задачею справився на відмінно, а інколи гостів підводила точність. Найактивнішим у складі «Візажу» був Тищенко, удари якого становили найбільшу небезпеку воротам «Грантеха». Практично увесь перший тайм пройшов за домінування на майданчику футзалістів «Візажу», тоді як «Грантех» почав створювати свої моменти лише наприкінці тайму. Проте, на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

Гравці «Візажу» Олексюк та двічі Зайцев уже у другому таймі мали нагоди для взяття воріт, але на табло світилися нулі. Гравці «Візажу» продовжували насідати на ворота  суперника, але «Грантех» тримав оборону. Команди завелися після вилучення Тищенка на 34-й хвилині, проте гравці «Грантеха» не зуміли реалізувати чисельну більшість. Кінцівка матчу була за «Грантехом» і уже воротарю «Візажу» Кучеруку неодноразово доводилося рятувати свою команду. У підсумку два вилучення, шквал емоцій та безгольова нічия, за підсумками якої СК «Візаж» та «Грантех» продовжують лідирувати у групі В.

МФК «Форца» – ФзК «Штурм» 1:2 (0:1)
Голи:
Ковпак 37; – Войтко 7, 22;
Попередження: Дзюба 36; – Костюк 20; Скрицький 32;
Вилучення: Іванов 19; – Островський 35;

Попри те, що «Форца» почала звітний матч п»ершим номером», першою і пропустила: Войтко прорвався по флангу і відправив м’яч «в домик» воротарю «Форци» Чорному. Господарі спробували одразу ж відігратися, але воротар «Штурму» Гордійчук на останньому рубежі діяв безпомилково і парирував небезпечні постріли Савчина і Бушила. Гості теж не думали відсиджуватися в обороні, найчастіше на вістрі атаки опинявся Костюк, але більше голкіпер «Форци» Чорний не пропускав. Черговий шанс розвинути свій успіх гості отримали наприкінці тайму, коли капітан «Форци» Іванов награв на вилучення. Але чисельну перевагу гості ніяк не використали, а тому і на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Штурму».

Свій гол гравці «Штурму» забили у другому таймі, дубль оформив Войтко. «Форцу» ніяк не влаштовувала поразка, а тому команда значно додала обертів і все частіше почала загрожувати воротам суперника. Гравцям «Штурму» все важче було стримувати натиск суперника, а на 35-й хвилині гості і зовсім залишились у меншості після вилучення Островського. Уже за хвилину після цього Дзюба зумів відквитати один гол, але як не старалися «біло-червоні», голкіпер «Штурму» Гордійчук більше не пропускав – 2:1 перемога «Штурму».

15 липня
«Атлет» – «ІнБев» 5:0 (0:0)
Голи:
Литвиновський 22; Куделькін 29, 40; Мірошник 31, 32;
Попередження: немає – Левченко 29; Коломієць 40;

«Атлет» першим почав створювати моменти біля воріт суперника, але з плином часу гравці «ІнБева» не лише вирівняли становище, а й налагодили свою атакуючу гру. Захопивши ініціативу, гравці «ІнБева» все ближче підступали до воріт суперника, але всі атакуючі дії гостів закінчувались на останньому рубежі, де безпомилково діяв воротар «Атлета» Сорокін. Свої моменти «атлети» мали ближче до перерви: Борисюк двічі не зумів переграти голкіпера «ІнБева» Коломійця, а пізніше Володимир міг записати до свого активу гольовий пас, якби Куделькін встиг замкнути простріл одноклубника. Тому голи довелося чекати у другому таймі.

До слова, у другій 20-хвилинці команди не розчарували. На початку тайму Литвиновський увінчав сольний прохід влучним пострілом у дальній кут, а за сім хвилин гравець «Атлета» Трибель заробив штрафний, до м’яча підійшов Куделькін і відправив круглого у самісіньку дев’ятку – 2:0.  Поки «ІнБев» приходив до тями, Мірошник впродовж двох хвилин оформив дубль. У перерві між пропущеними м’ячами «ІнБев» мав свої гольові нагоди, але ні Левченко, ні Погорілець не зуміли переграти воротаря «Атлета» Проценка. Ще за рахунку  3:0, «ІнБев» пішов грати в п’ять польових, але в атаці нічим не запам’ятався. І якщо Мірошник забивав у порожні ворота, то Куделькін на заключній хвилині матчу ефектно перекинув воротаря суперника Коломійця – 5:0.

«Слов’яни» – «Галант» 1:4 (0:1)
Голи:
Гвоздь А. 31; – Леонов 17; Яворський 23, 26; Левчук 39;
Попередження: Єфіменко 13; – Чернишук 18; Яворський 19;

Практично увесь перший тайм «Слов’яни» успішно стримували атакуючих гравців «Галанту», а при першій же можливості і самі шукали свого щастя біля воріт суперника. У складі «Слов’ян» найактивнішими були Островський, Андрій Гвоздь та Герман. Саме Герман мав найреальніший шанс відкрити рахунок у матчі, коли вийшов «на побачення» з воротарем «Галанту» Крайновим, але задалеко відпустив м’яч і змарнував свій момент. У відповідь несильний, а головне точний удар Леонова став надскладним для воротаря господарів Говорадла – 1:0. А от головний бомбардир «Галанту» Войцеховський, який напередодні матчу отримав подарунковий сертифікат від партнера Асоціації футзалу  м. Житомира кухмістерської «Історії» практично весь матч був непомітним.

«Словяни» пішли у наступ у другому таймі: Данюк перевірив на міцність поперечку воріт «Галанту», а постріл Єфіменка парирував голкіпер Крайнов. У відповідь господарі отримали два голи, цього разу двічі забивав Яворський. «Слов’яни» атакували не покладаючи рук і свого все ж досягли:  Андрій Гвоздь опинився першим на добиванні після стандарту і відквитав один м’яч. Господарі спробували врятувати гру, мали для цього декілька чудових моментів, але жодного не реалізували. Наостанок господарі пропустили від Левчука й у підсумку поступилися лідеру групи А з рахунком 4:1.

«ГазМяс» – «Медик» 4:10 (1:4)
Голи:
Прус 3; Майструк 34; Циба К. 37; Крюков 38; – Могильницький 8, 16; Любченко 10; Трохліб 25, 32; Романенко 29, 35, 36, 38; Данюк 40; 
Попередження: немає

«ГазМяс» традиційно для літньої першості на матч вийшов з однією заміною, та попри це швидко відкрив рахунок, «медиків» ошелешив Прус. Втім гості досить швидко не лише відновили перевагу, а й повели в рахунку. Гравці «ГазМясу» не розраховували на перемогу, але і втрачати команді було нічого, а тому глядачі стали свідками розвеселого і відкритого футзалу. Загалом же у першому таймі «ГазМяс» пропустив чотири м’ячі.

У другій половині матчу гравці «ГазМясу» не лише пропускали, а й зуміли тричі засмутити воротаря «Медика» Костюкова. На початку другого тайму Майструк опинився першим на відскоку і скоротив відставання у рахунку. Щоправда, Трохліб чи не одразу в черговий раз розписався у воротах господарів. Розгром суперника довершили Романенко та Данюк, а фінальна сирена зафіксувала перемогу «Медика» з рахунком 10:4 – Костянтин Циба та Крюков по черзі скористалися помилками «Медика» у захисті.

«ГУНП» – «Патрульна поліція» 9:1 (5:0)
Голи:
Базь 6; Сілецький 14, 20, 21; Бенедицький 16; Чапський 20, 28, 36; Каптенко 24; – Сторожук 29;
Попередження: немає; – Рудзінський 22;

Перший тайм матчу «ГУНП» – «Патрульна поліція» якнайкраще характеризує вислів «довго запрягають, та швидко їдуть». Гравці «ГУНП» на стартових хвилинах гри окрім голу Базя мало чим запам’яталися в атаці, а от після 14-ї хвилини з величезним завзяттям почали нарощувати свою перевагу. У підсумку Сілецький оформив дубль, а до перерви на табло світилися 7:0 на користь «ГУНП».+

Зрозуміло, що у другій 20-хвилинці гравці «ГУНП» були не такими активними, чим скористалися «патрульні»: партнери вивели на ударну позицію Сторожука і Віктор відквитав один м’яч. А от на більше «патрульні» в атаці не награли, натомість пропустили від того-таки Сілецького і Каптенка та двічі від Чапського. Особливо класним вийшов гол Чапського, який Іван забив після сольного проходу, знявши павутину із дев’ятки воріт суперника.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!