Літня першість Житомира: огляд поєдинків плей-офф

У п’ятницю, 22 липня, на літній першості Житомира відбулися заключні матчі групового етапу, а вже у понеділок команди, що посіли у своїх групах місця нижче четвертого, зустрілися у стикових матчах. Із запланованих чотирьох поєдинків відбулося лише три, оскільки команда «Патрульної поліції» не з’явилася на матч із «Будстудією». Таким чином «патрульні» посіли останнє місце, поступившись іншому дебютанту – «Будстудії» 15-ю сходинкою.

Матчі між топ-4 стартують 8 серпня, а вже 12 серпня визначиться переможець та призери літньої першості Житомира з футзалу.

«Медик» – ФзК «Штурм» 8:4 (3:2) матч за 9-10 місце
Голи:
Данюк 8, 26; Могильницький 13, 25, 29; Любченко 17; Трохліб 35, 40; – Сінкевич 14; Затулюк 20; Красновський 21; Костюк 32;
Попередження: немає

Попри стартову активність «Штурму», рахунок у матчі відкрив «Медик»: Красновський та Гордійчук не розібралися у власному штрафному майданчику і подарували м’яча Данюку. Розвинути успіх господарів могли Романенко та Любченко, але в обох випадках воротар «Штурму» Гордійчук рятував свою команду. Проте Кім був безсилий після удару Могильницького, який подвоїв перевагу «Медика». Свої моменти мали і гравці «Штурму», так на 14-й хвилині Сінкевич увінчав сольний прохід по правому флангу точним ударом – 2:1. Але інтрига довго не втрималася: Любченко розібрався з декількома суперниками, «прибрав» воротаря і відправив у ворота «Штурму» третій м’яч. І цього разу у гравців «Штурму» знайшлася відповідь: Затулюк продавив захисника і звів відставання гостів до мінімуму.

У дебюті другого тайму «Медику» довелось починати все спочатку, адже Красновський зрівняв рахунок у матчі. З цією задачею господарі впоралися на відмінно. Впродовж двох хвилин гравці «Медика» Могильницький та Данюк по черзі забивали у схожих ситуаціях. Надалі господарі лише збільшували перевагу, тоді як «Штурм» безуспішно намагався стримати натиск суперника, хоча і забив зусиллями Костюка. Наостанок господарі поекспериментували з грою у п’ять польових, результатом чого став гол Трохліба – перемога «Медика» 8:4, який закінчує літню першість на підсумковому дев’ятому місці.

«Слов’яни» – «ІнБев-2» 3:3 (1:1) по пен. 3:2 матч за 11-12 місце
Голи:
Єфіменко 3; Чернега 25; Островський 32; – Горносталь 14, 38; Устимович 27;
Попередження: Островський 16; – немає;

Уже на третій хвилині Єфіменко замкнув пас Островського з правого флангу і «Слов’яни» повели у рахунку. Гості не полишали спроб відігратися й невдовзі Горносталь  невідпорним ударом в дев’ятку відновив «статус кво». Загалом у першому таймі «Слов’яни» краще виглядали в атаці і якби удари Данюка і Островського були влучними, господарі ще у першому таймі могли розраховувати на гол. Але «Слов’ян» підвела реалізація, а тому на перерву команди йшли за рахунку 1:1.

«Слов’яни» продовжили свої наступальні дії і у другому таймі, але команді тотально не щастило. Забити господарям вдалося лише на 25-й хвилині коли Чернега скористався класним розрізним пасом від партнера. Проте як і в першому таймі перевага «Слов’ян» трималась недовго – Устимович прорвався по правому флангу і вразив дальній кут воріт суперника. Футзалісту «Слов’ян» Островському втретє вдалося засмутити воротаря «ІнБева-2», але і цього разу у підопічних Соколовського знайшлася відповідь. Гості все частіше почали підключати до власних атак свого голкіпера і невдовзі Горносталю вдалося знову зрівняти рахунок на табло. Нічийний рахунок протримався до фінальної сирени і командам довелося визначати сильнішого у серії післяматчевих 6-метрових ударів. Тут ключовим став промах Устимовича, а перемогу своїй команді приніс капітан та ідейний натхненник «Слов’ян» Андрій Говорадло.

«ГазМяс» – «Персей» 7:12 (2:4) матч за 13-14 місце
Голи:
Прус 7; Майструк 15, 38, 40; Михайленко 29, 36; Крюков 39; – Контефт 2, 20; Заінчковський 13, 28; Голомах 18, 29; Дорош 27, 34; Козюлькін 30; Бабицький 33; Яндюк 36; Малий 37;
Попередження: немає

«ГазМяс» мало в чому поступався супернику і першим повинен був відкривати рахунок у матчі, але перший м’яч все ж влетів у ворота «ГазМясу». Господарі свій гол забили за п’ять хвилин, його автором став Прус. Гол Олександра був не єдиним у виконанні господарів у першому таймі, Майструк теж розписався у воротах «Персея». Його гол дозволив господарям відігратися, внаслідок чого рахунок 2:2 тримався до 18-ї хвилини. Проте у першій 20-хвилинці «Персей» забив вдвічі більше за «ГазМяс», а тому і на перерву гості йшли з перевагою у два м’ячі.

Гравці «ГазМясу» спробували переломити хід зустрічі у другому таймі, змінювали воротарів на польових гравців, але належного результату це не дало. Як наслідок, ще чотири пропущені м’ячі від Дороша, Заінчковського, Голомаха та Козюлькіна до середини другого тайму. У подальшому «Персей» лише збільшував свою перевагу, хоча і «ГазМяс» показав непогану реалізацію: Михайленко, Крюков та двічі Майструк по черзі розписалися у воротах Бабицького. До речі, воротар «Персея» Бабицький теж відзначився голом у звітному протистоянні. Загалом, матч «Персея» з «ГазМясом» вийшов найрезультативнішим на груповому етапі літньої першості, адже на двох команди забили 19 голів.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!