«Odessa Open Cup-2019». Weekdays. День 1. Післямова

Пропонуємо вашій увазі коментарі представників команд-учасниць «Odessa Open Cup-2019». Weekdays щодо турнірних завдань та перспектив на майбутній футзальний сезон у своїх чемпіонатах.

Ігор Салівон, головний тренер МФК «Рятувальник» (Ромни)

– Як оціните організацію «Odessa Open Cup-2019» та ваших суперників у групі?

– Ми вперше беремо участь у цьому турнірі. Ми більш ніж задоволені його організацією. Все подобається. Не маю жодних запитань.

Щодо суперників. «Донецьк» нам знайомий дуже добре. З багатьма футзалістами цієї команди ми перетиналися у Першій лізі, коли протистояли столичним «Епіцентру К3» та «Манзані». На моє переконання, по грі донеччани є одним з головних претендентів на перемогу у турнірі. Другий суперник – київський «Star». Дуже молодий колектив. Цікавився у хлопців з «Донецька», які грають у чемпіонаті Києва – вони нічого про них не знали. Було приємно зіграти з цією командою. Вона гідно протистояла як нам, так і «Донецьку». Хлопці – молодці!

Ще б відзначив гру «Чорного моря». Це справжні майстри, за якими приємно було спостерігати у минулому. Зараз вони не втратили свою майстерність і демонструють яскравий футзал.

– Ваша команда кваліфікувалася до чвертьфіналу Вищої ліги. Які завдання ставите перед собою на майбутні два дні?

– Основне завдання – повернути команду в ігровий тонус після відпустки. Заповнюємо паузу у міжсезоння. Звичайно, якщо ти виходиш на паркет – потрібно ставити переможну мету. Будемо націлюватися на успіх у кожній зустрічі і рухатимемося від матчу до матчу.

– На цей турнір «Рятувальник» підсилився Денисом Зеленкевичем. Розкажіть мету залучення цього виконавця до рядів вашої команди?

– Я дуже добре знаю цього гравця. Ми знайомі з 2006 року – відтоді, коли я працював тренером у роменській ДЮСШ. Денис народився у Конотопі. Неодноразово з ним перетиналися. Якщо у нас вийде домовитися з цим гравцем щодо співпраці – це стане справжнім підсиленням для нас. Він пограв як в Екстра-лізі, так і у Першій лізі. Минулий сезон провів у «Візі-Втормі». Поки що ми не маємо домовленостей. Провели одне тренування, і потім вирішили до Одеси. Наскільки я знаю, він має й інші пропозиції. Побачимо як воно буде.

– Чи плануєте брати участь у Першій лізі наступного сезону?

– Так, плануємо. Керівництво налаштоване не опускатися на рівень нижче. Ведемо підготовку до участі у Першій лізі.

Роман Стаднічук, головний тренер МФК «Володимир» (Тиврів)

– Ваша команда заявилася одразу на два турніри: Weekday та Weekends. Які завдання ставите перед собою?

– «Володимир» – команда-максималіст! Ми налаштовані на перемогу як в одному турнірі, так і в іншому. Окрім того, прагнемо переглянути велику кількість гравців, аби у подальшому заявити у складі нашої команди на Першу лігу.

– «Володимир» має багато новачків на цьому турнірі. Як вони вливаються у гру команди?

– Дійсно, маємо чимало футзалістів на перегляді. Є хлопці з Житомира, Києва, Вінниці, які грають зв’язками, кілька людей зі Львова також прибули в Одесу у складі нашого колективу. Намагаємося знайти певний баланс у складі. Повторюся, в обидвох турнірах наше завдання – це перемога!

– Після тріумфу у Другій лізі ви налаштовані взяти участь у Першій лізі? Які завдання стоятимуть перед командою у цьому турнірі?

– Так само як і в усіх інших змаганнях. Будемо прагнути стати чемпіонами. Президент нашої команди є дуже амбіційною людиною. Він горить футзалом. Наш колектив вдячний йому за підтримку та буде намагатися виконати усі поставлені завдання.

Леонід Подлєснов, гравець FC «Clic Media» (Молдова)

– «Clic Media» вдало стартував на «Odessa Open Cup-2019». Підбийте підсумки двох матчів, які провела ваша команда на груповому етапі?

– Передусім, зазначу, що всі групи мають певний баланс. Кожен нав’язує боротьбу. Прохідних матчів, фактично, немає. Так само і у нас. Здавалося б, ми контролювали перебіг поєдинку проти команди «Grenada». Вели у рахунку. Втім, суперник завдав чимало клопоту, вийшовши вперед. Однак, після перерви ми довели справу до переможного завершення. З приводу першого поєдинку, – команда підійшла до нього неймовірно зарядженою на тріумф. Спочатку грали від оборони, дивилися, що нам запропонує суперник. Пізніше ж знайшли свої нагоди попереду та реалізували їх. У другій зустрічі ми намагалися застосовувати високий пресинг, але він у нас трохи не вийшов, у зв’язку з чим ми провалили другу половину першого тайму.

Відзначу організацію турніру. Всі поєдинки починалися вчасно. Загалом, нам все сподобалося. У нас молода команда. Хочемо внести у традицію участь в «Odessa Open Cup». Це чудова нагода підготуватися до майбутнього сезону.

– До слова, «Clic Media» став першим закордонним колективом, який взяв участь в «Odessa Open Cup». Розкажіть більше про вашу команду.

– У попередньому сезоні ми посіли 8-ме місце у Лізі Joma А – другому за престижністю дивізіоні у Молдові. Втім, у порівнянні з тим складом команда оновилася на 70-80%. Робимо акцент на виконавців, які не старші 20-ти років. Запрошуємо гравців з молодіжної збірної Молдови. Тобто, переважна частина складу – це молоді хлопці до яких додаються ще 3-4 більш досвідчених гравці. У перспективі стоїть завдання вирощувати своїх гравців, не залучаючи до складу легіонерів.

– Команда кваліфікувалася до чвертьфіналу Вищої ліги з першого місця. Яке завдання ставите перед собою на турнір?

– Скажу відверто, ми зіграємо з командою, яке є вищою за рівнем, аніж ми (прим. «Донецьк»). Ця зустріч стане для нас чудовим уроком. Звичайно, хочеться перемагати та пройти якомога далі. Як на мене, це дуже складно – приїхати до іншої країни та здобути перемогу на турнірі у гостях. Тож, головна мета полягає у тому, щоб новий колектив відчув зіграність та перевірив свої сили у боротьбі з сильним суперником.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!