Срібних призерів Всеукраїнського фіналу АФЛУ вшанували у Костополі.

Дебютант фінальної частини змагань АФЛУ «Свиспан-Горизонт» з міста Костопіль Рівненської області, дійшовши до фіналу та, фактично, випустивши золоті медалі в останні хвилини вирішального матчу, безперечно, став головною сенсацією та командою-відкриттям турніру. На рідній Рівненщині за виступом «Свиспан-Горизонт» у фінальній частині АФЛУ слідкували також багато уболівальників, і друге місце команди було розцінено, як перемога. На честь срібних призерів АФЛУ у рідному Костополі влаштували справжнє свято для команди з привітаннями, нагородами, подарунками та словами вдячності усім футболістам. Саме там вдалося поспілкуватися з творцями сенсації фінальної частини АФЛУ.

Гравець номер один команди, як на полі так і за її межами, натхненник та наставник костопільських футболістів Сергій Степанюк. Без нього не було б ні срібла, ні фіналу АФЛУ, ні команди «Свиспан-Горизонт». Він першим поділився враженнями про фінал АФЛУ.

Про «срібло» АФЛУ: Для мене і нашої команди, західно-українського «Лестера», як прозвали нас місцеві вболівальники, це золото, покрите сріблом. Перш за все, ми довели собі, що прості футболісти з невеликого містечка, можуть приїхати на турнір та поборотись за найвищі нагороди на рівні з іншими, вже визнаними командами України.
Фінал: Це перемога… Це наші костопільські хлопці, які без підтримки функціонерів та чиновників, малого та середнього бізнесу, якого достатньо у місті, - створили ДИВО!!! Хоча це закономірність, це підтвердження класу їх як гравців та Анатолія Шибковського як тренера. Майже всі футбольні фахівці впевнені: якби цю команду утримувати та підтримувати протягом всього року (влітку також), то «ОДЕКу», «Маяку» і «Малинську» прийшлося б серйозно потіснитися на футбольному олімпі Рівненщини. Для цього потрібно, щоб керівництво міста та району НАРЕШТІ повернулося обличчям до футболу і щоб щиро переживали за його долю, адже все інше вже є, і наш виступ у Дніпрі це ще раз підтвердив.
Найважчий матч: Однозначно це перша наша гра з «ІВТ» (Сєвєродонецьк), яка закінчилася рахунком 0:0.
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Все було дуже чудово: зали хороші, розташування також, кожен матч можна було подивитися у режимі «online», а фінал транслювався по телевізору. Матчі коментувалися, що не може не радувати. Судді працювали на найвищому рівні, тренер збірної України з футзалу був присутній на нагородженні.
Кому присвячуєте результат: Батькам та сім’ї, а також рідному Костополю. Не можу не подякувати дирекції ТОВ «Свиспан Лімітед» і президенту команди Кухарчуку С. В., а також голові відділу молоді і спорту Костопільської РДА Кузьмуку В., голові ФФКР Вороб’ю О. та його помічнику Потураю О., директору ДЮСШ Мельнику В., а також небайдужим людям Ярошику А., Ярмоліну П., Савчуку Ю., Романюку В., Коломису Я. Д., першому тренеру Мамчуру В. О., спортивному директору ФК «Маяк» Миколі Харитоновичу, старшому тренеру Шибковському А. О. та його помічнику Дідуху М., а також гравцям команди за стовідсоткову самовіддачу!!!

Капітан команди, польовий гравець «Свиспан-Горизонт» Дмитро Улянчук у Дніпрі отримав приз кращого гравця фінальної частини АФЛУ:

Про «срібло» АФЛУ: Результат для нас дуже приємний. Емоції на все життя.
Фінал: В принципі, на емоціях ми могли б і стати чемпіонами, якби було більше часу для відновлення між півфіналом та фіналом.
Найважчий матч: Гра з «АРПІ». Команда зібрана з двох міст, Запоріжжя та Донецька, в складі якої багато гравців, які мають великий досвід виступів на професіональному рівні, так само, як і в іншого нашого суперника, «Надії», щоправда, там футболісти більш молодші та швидші
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Мінусів не пам’ятаю. Плюси: стати другими в Україні при прямих трансляціях на телебаченні дорогого вартує.
Кому присвячується результат: всім жителям та вболівальникам Костопільського футболу.

Воротар команди «Свиспан-Горизонт» Ілля Ревягін:

Про «срібло» АФЛУ: Хотілося, щоб це досягнення стало поштовхом у розвитку нашої команди та і розвитку футзалу в нашому регіоні взагалі, до того рівня, щоб талановиті виконавці з Костополя мали змогу повернутися в своє рідне місто та прославляти рідний клуб та рідний Костопіль.
Фінал: До фінальної гри я вже повністю зірвав голос та не мав змоги робити підказки своїм партнерам по команді, але це не було такою вагомою перешкодою, так як ми розуміли один одного без слів, і стали одним механізмом, який працював бездоганно. Сама гра була тяжкою та багатою на емоції, від нас потрібно було максимум концентрації. Але, на жаль, не вистачило фарту.
Найважчий матч: На цьому Великому фіналі у Дніпрі, як на мене кожен матч був важливим, ціна помилки в яких дорогого коштувала б.
Плюси та мінуси великого фіналу у Дніпрі: Я побачив тільки плюси. Дуже високий рівень організації, прямі трансляції кожного матчу, які давали змогу вболівальникам переноситись на трибуну і підтримувати свою команду, а фінал - це взагалі прямий ефір на телеканалі «XSPORT»… Особисто я отримав море позитивних емоцій, від яких ще буду відходити не один день. Велике «Дякую!» організаторам і всім причетним за це свято футзалу.
Кому присвячується результат: Цей результат хочу присвятити, всім тим не байдужим до нашої команди людей які вірили та підтримували нас, й переживали з нами наші злети та падіння. Дякую що ви з нами! Вірте в нас і ми вас не підведемо.

Польовий гравець «Свиспан-Горизонт» Артем Українець:

Про «срібло» АФЛУ: Емоції переповнюють, позитивні враження за нагороду, адже результат неочікуваний.
Фінал: Гра видалась емоційною з обох боків, суперники показали повагу один до одного. Нажаль ми поступилися, адже майже весь склад «Надії» є колишніми професійними футзалістами, у яких великий досвід виступів на найвищому рівні.
Найважчий матч: Півфінальна гра, адже «АРПІ» – це команда з історією та досвідченими гравцями, які багато грали в свій час на найвищому професіональному рівні. Напевне, з боку суперників була недооцінка наших можливостей, тому ми ту гру виграли.
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Основним плюсом вважаю те, що одним з учасників була команда «Свиспан-Горизонт». Мінус: незручності з переїздом в різні зали.
Кому присвячується результат: присвячуємо перемогу Сергієві Степанюку, адже його запал, його підказки та настанови під час гри зробили нас героями цього турніру.

Польовий гравець «Свиспан-Горизонт» Роман Прищепа:

Про «срібло» АФЛУ: Великий успіх для нашої команди, але не одні ми такі сильні.
Фінал: Поступилися в майстерності, адже суперники є чисто футзальною командою.
Найважчий матч: Півфінал з «АРПІ», адже всі сили були потрачені саме в цій грі.
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Мінусів не пам’ятаю, адже не було часу на них звертати увагу. Плюс: Все!
Кому присвячується результат: Всім близьким людям, які за нас переживали і тримали кулаки.

Тренер «Свиспан-Горизонт» Анатолій Шибковський:

Про «срібло» АФЛУ: Апетит приходить під час їжі. При срібних медалях залишився легкий осад, що могли стати чемпіонами.
Фінал: Всі емоції та сили були викладені в чвертьфіналі та півфіналі. На фінал хлопці вийшли вже втомлені та виснажені, як морально так і фізично,
Найважчий матч: Однозначно, півфінальна гра з АРПІ.
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Як для фінальної частини, могло би бути побільше вболівальників на трибунах.
Кому присвячується результат: Присвячую перемогу гравцям, які її здобули.

Голова Костопільської районної федерації футболу Олександр Воробей:

Про «срібло» АФЛУ: Фантастичний результат для команди, в складі якої немає жодного «натурального» футзаліста.
Фінал: Розумів перед грою, що в складі «Надії» майже всі професіонали, які є чемпіонами України, майстрами спорту. Нам просто не вистачило «футзальної» майстерності. Свої моменти вони використали більш ефективно, ніж наші гравці.
Найважчий матч: За перебігом гри найважчим став півфінал з «АРПІ», за емоціями – чвертьфінал з «Динамо-ГУНП» з Хмельницького.
Плюси та мінуси проведення фіналу АФЛУ у Дніпрі: Основний плюс, звичайно, це результат.
Кому присвячується результат: Трохи перефразував би питання: не кому присвячується, а для чого ця перемога – дуже хочу, щоб нарешті на цих хлопців звернули увагу не в Сарнах, Березному чи Кричильську (де вони грають у великий футбол), а саме в Костополі, адже всі вони є патріотами свого рідного міста.

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!