У Житомирі розпочалися змагання за «Кубок міського голови»

У неділю, 21 серпня, у залі житомирського «ФОКу» розпочалися змагання за «Кубок міського голови» з футзалу. Цьогоріч за головний трофей поборються 12 команд, які спочатку зіграють у груповому етапі, після чого вісім кращих футзальних колективів продовжать боротьбу у плей-офф. Приємно відзначити, що серед учасників «Кубку міського голови» окрім футзальних старожилів є три дебютанти: «ЕлітБуд-1», «Леви Кромберга» і «Lamtransfer».+

По завершенні офіційної частини на майданчику «ФОКу» розпочалися матчі першого туру «Кубку міського голови» з футзалу.

ФзК «Штурм» – «Lamtransfer» 1:3 (0:0)
Голи:
Скрицький 28; – Бондарець Олег 25, 35; Тарасюк 26;
Попередження: немає

Номінальний дебютант «Lamtransfer», кольори якого захищають далеко не дебютанти, матчем із ФзК «Штурм» відкривав турнір «Кубок міського голови» з футзалу. Чи то тягар відповідальності, чи надміру захисна тактика, яку обрали обидві команди, а можливо обидва цих фактори змусили вболівальників, які зібралися на трибунах «ФОКу», відверто нудьгувати. Лише наприкінці тайму команди «розкачалися» й пожвавили гру декількома ударами з різних дистанцій, які, втім, реальної загрози не мали.

На щастя для поціновувачів футзалу, другий тайм був повною протилежністю першій половині гри. Спочатку помилка воротаря «Штурму» Шатіля призвела до голу Олега Бондарця, а ще за хвилину Тарасюк подвоїв перевагу своєї команди. Гравці «Штурму» не полишали надії відігратися, а тому невдовзі Скрицькому вдалося скоротити відставання. Господарі завелися й притисли суперника до власних воріт, але гравцям «Lamtransfer» вдавалося втримувати хитку перевагу в один м’яч. Коли здавалося, що другий м’яч ось-ось влетить у ворота «Lamtransfer», Олег Бондарець підловив на помилці воротаря «Штурму» Гордійчука й встановив, як виявилося, остаточний рахунок у матчі – перемога «Lamtransfer» 3:1.

«Атлет-МФК Житомир-2» – «ЕлітБуд-1» 1:0 (0:0)
Голи:
Черновол 27;
Попередження: Тищенко 39; – немає

Хоча СК «Візаж» не бере участь у турнірі, вихованці Віталія Лясковського не залишились без ігрової практики і на «Кубку міського голови» будуть захищати кольори команди «Атлет-МФК Житомир-2». До слова, молодь «Атлет-МФК Житомир-2» почала звітний матч першим номером ,а тому воротарю «ЕлітБуд-1» Гутнику регулярно доводилось рятувати свою команду. Та попри це найреальніший момент відкрити рахунок у матчі мав капітан гостів Ковальчук, який здивував всіх присутніх у залі «ФОКу», коли примудрився не влучити у порожні ворота суперника з декількох сантиметрів.

У другому таймі гравцям «ЕлітБуд-1» хоча і вдалося посунути гру від власних воріт, все ж футзалісти «Атлет-МФК Житомир-2» більше володіли ініціативою, а на 27-й хвилині відкрили рахунок у матчі: Тищенко класним пасом розрізав оборону суперника й вивів Черновола на ударну позицію – 1:0. У подальшому ближчими до голу були гравці «Атлет-МФК Житомир-2», але всі старання господарів завершувались на останньому рубежі, де безпомилково діяв воротар «ЕлітБуд-1» Гутник. Врятувати нічию для «ЕлітБуд-1» на заключних хвилинах гри міг Когут, та в останній момент його удар заблокував Гавришенко.

МФК «ІнБев» – «Персей» 9:0 (3:0)
Голи:
Горло 14, 15, 39; Саківський 17, 22; Бутко 28; Левченко 30; Погорілець 32; Бенедицький 40;
Попередження: Бутко 30; – Остапенко 5; Іванчук 39; Цирюк 39; Бабицький 40;

Що тільки не вигадували гравці «ІнБева», а м’яч вперто не йшов у ворота «Персея»: то підопічних Соколовського підводила точність, то дива реакції демонстрував воротар «Персея» Бабицький. «Персей» тримався до 14-ї хвилини, поки Горло не відкрив рахунок у матчі, а після цього «ІнБев» прорвало. Той же Горло одразу подвоїв рахунок, а на перерву «ІнБев» пішов за комфортної переваги у три м’ячі, гол на рахунку Саківського.

МФК «ІнБев» продовжував забивати і у другому таймі. Спочатку Саківський довів рахунок до 4:0, після чого господарі взяли паузу до середини тайму. Впродовж декількох хвилин у ворота «Персея» влетіло ще три м’ячі, авторами яких стали Бутко, Левченко та Погорілець. Підсумували розгром суперника Горло, який у підсумку оформив хет-трик, і Бенедицький. До слова, якби не самовіддача голкіпера «Персея» Бабицького, рахунок у матчі цілком міг бути двозначним.

МФК «ІнБев-2» – «Леви Кромберга» 8:3 (4:1)
Голи:
Крот 5; Голеня 8; Горносталь 12; Прищепа 18; Соколовський 23; Гаврилюк 30; Кожанов 30, 40; – Гайдай 15; Супруненко 22; Селивасюк 36;
Попередження: Голеня 29; – Нізамутдінов 7; Ісько 14;

Звітний матч почався із удару Голені у стійку, після чого гравці «ІнБева-2» серйозно взялися за справу і зовсім скоро Крот відкрив рахунок у матчі, а невдовзі Голеня і Горносталь довели перевагу «ІнБева-2» до трьох м’ячів. До честі дебютанта турніру, «Леви Кромберга» не опустили руки і невдовзі Гайдай забив перший гол своєї команди на турнірі. Щоправда, як тільки гості задумалися про відродження інтриги, Прищепа відправив у ворота «Левів Кромберга» четвертий м’яч.

У дебюті другого тайму команди обмінятися голами: на влучний постріл капітана «Левів Кромберга» Супруненка, Соколовський відповів точним дальнім ударом з-за меж штрафного майданчика. «Леви Кромберга» не покладали надії відігратися, внаслідок чого часто йшли в атаку, забуваючи при цьому про захист власних воріт. А гравці «ІнБева» з користю використовували такі провали суперника, що стало наслідком ще двох м’ячів. Гості намагалися підтримати гру на зустрічних курсах, а у підсумку пропустили ще: за 3 секунди до фінальної сирени Кожанов та Соколовський розіграли класну комбінацію в один дотик, яку голом завершив президент МФК «ІнБев» Костянтин Кожанов – 8:3.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!