У Житомирі визначились перші півфіналісти «Кубку міського голови» з футзалу

30 серпня та 1 вересня визначились перших два півфіналіста «Кубку міського голови» з футзалу, ними стали «Атлет-МФК Житомир» і «Атлет-МФК Житомир-2». Перша команда розгромила «ЕлітБуд-1», а от «Атлет-МФК Житомир-2»  путівка до півфіналу далася куди важче – перемога над «Lamtransfer» з рахунком 2:1.

Тепер «атлети» зіграють у півфіналах з «Медиком» та «ІнБевом» відповідно. Півфінали заплановані на 3 вересня.

Вівторок, 31 серпня.

«Атлет-МФК Житомир» – «ЕлітБуд-1» 10:3 (6:1)

Голи: Коваль 3, 14; Литвиновський 6, 13, 36; Біляченко 10; Алєксєєв 16; 21, 33; Мухін 35; – Бонюк 18; Лисак 22, 30;

Попередження: Трибель 19; Мухін 23; – Забродський 2;

Гравці «ЕлітБуд-1» самі собі ускладнили становище, адже на матч з явним фаворитом прийшло лише п’ять футзалістів. Коваль, Литвиновський та Біляченко швидко довели перевагу «Атлет-МФК Житомир» до трьох м’ячів, а от гості перший свій по-справжньому гольовий момент змарнували: партнери вивели Лисака «на побачення» з воротарем «Атлет-МФК Житомир» Сорокіним, але Володимир свій момент не реалізував. Опісля Коваль з Литвиновським оформили по дублю, в перерві між зусиллями голеадорів «атлета» м’яч до свого активу записав Алєксєєв. Гравці «ЕлітБуд-1» прекрасно розуміли, що гольових нагод у них буде обмаль, а тому й з кожної намагалися витиснути максимум. Першим це зробив Бонюк, якому наприкінці першого тайму вдалося «розмочити» рахунок.

У самому дебюті другого тайму Алєксєєв оформив дубль, на що гості відповіли голом Лисака – 7:2. Всередині тайму Володимир, як і його опонент Алєксєєв, записав до свого активу дубль, звівши відставання своєї команди до чотирьох м’ячів, на що господарі відповіли голами того-таки Алєксєєва, Литвиновського та Мухіна. У підсумку «Атлет-МФК Житомир» відвантажив у ворота суперника 10 м’ячів й більш ніж впевнено проходить до півфіналу «Кубку міського голови» з футзалу.

«Lamtransfer» – «Атлет-МФК Житомир-2» 1:2
Голи:
немає – Чупринський 20, аг 40; Словінський 32; Гавришенко – -39;
Попередження: Бондарець Олег 12; Тарасюк 25; – Демчик 35;
Вилучення: немає – Мазуренко 40;

Команди почали звітний матч із розвідки, яка, втім, тривала недовго і невдовзі суперники запропонували швидкий атакуючий футзал на зустрічних курсах. Футзалісти «Lamtransfer» і «Атлет-МФК Житомир-2» володіли ініціативою з перемінним успіхом, по черзі загрожуючи воротам один одного, а тому вболівальникам у залі «ФОКу» нудьгувати було ніколи. Ближче до завершення першого тайму гравці «Lamtrаnsfer» значно додали в активності, наслідком чого стала серія небезпечних моментів у виконанні господарів. Крюков, Базь і Тарасюк впродовж однієї хвилини по-черзі мали чудові нагоди відкрити рахунок у матчі, але жоден із них не зумів переграти воротаря «Атлет-МФК Житомир-2» Кучерука. За мить на ударній позиції був уже Максимчук, цього разу за воротаря гостів зіграла стійка. Витримавши шалений натиск господарів, гості спробували організувати гідну відповідь, наслідком якої став гол: Демчик зумів проштовхнути м’яч на Чупринського і Артем відкрив рахунок у матчі. Демчик міг ще у першому таймі подвоїти перевагу своєї команди, але після удару Дмитра воротаря ««Lamtrаnsfer»» Олександра Бондарця підстрахувала стійка.

У другому таймі ініціативу захопили гравці «Lamtrаnsfer», тоді як гості віддали м’яч супернику й зробили ставку на контр-атаки. Одна з таких контр-атак «атлетів» всередині тайму мало не закінчилась голом Розпотнюка, який дивом влучив у стійку після прострілу Словінського. А за мить уже сам Словінський опинився на вістрі атаки і свій шанс не змарнував – 2:0. Гравці «Lamtrаnsfer» увімкнули максимальні швидкості, але м’яч вперто не йшов у ворота, а до всього ще й воротар «Атлет-МФК Житомир-2» Кучерук впіймав кураж. Свого гравці «Lamtrаnsfer» досягли на заключній хвилині гри, коли змусили Чупринського зрізати м’яча у власні ворота. Інтрига загострилася до максимуму після нереалізованого дабл-пенальті гравця «Атлет-МФК Житомир-2» Гавришенка і вилучення «атлета» Мазуренка. Втім, господарі чисельну більшість у гол так і не перетворили і, як наслідок, «Атлет-2» вийшов до півфіналу.

Четвер, 1 вересня
«Медик» – МФК «ІнБев-2» 8:0 (4:0)
Голи:
Романенко 8, 17, 30, 35; Трохліб 8, 18, 28, 29;
Попередження: немає – Прищепа 26;

Гравці «Медика» мало в чому поступалися супернику й ближче до середини тайму зуміли не лише відкрити рахунок, а й одразу ж подвоїли його. Спочатку футзалісти МФК «ІнБев-2» не зуміли зупинити прорив капітана «Медика» Романенка, а за декілька секунд індивідуальними діями відзначився Трохліб. Гравці «ІнБев-2» спробували організувати гідну відповідь, але «Медик» практично безпомилково діяв в обороні, та й у гостів мало що виходило в атаці. А поки підопічні Соколовського збиралися із думками Романенко, оформивши дубль, довів рахунок до 3:0.

Наприкінці першого тайму Трохліб відправив у ворота «ІнБев-2» четвертий гол, а тому у гостей у другій 20-хвилинці не було іншого виходу окрім як бігти відіграватися. Близькими до голу у складі «ІнБев-2» були Горносталь і Крот, але ні Сергій, ні Володимир не зуміли переграти воротаря «Медика» Костюкова. Господарі витримали паузу, після чого відправили у ворота суперника ще два м’ячі, авторами яких стали все ті ж Романенко з Трохлібом. А після того, як у ворота «ІнБев-2» влетів сьомий гол, граючий тренер гостів Соколовський пішов грати п’ятим польовим. У відповідь на це «Медик» поставив у ворота автора покера Трохліба. До слова, Роман у ролі воротаря почував себе прекрасно, а іноді дивував всіх присутніх своїми сейвами. У підсумку «Медик» так і зберіг свої ворота у недоторканності, а у півфіналі турніру зустрінеться з грізним «Атлет-МФК Житомир».

МФК «ІнБев» – МФК «Форца» 4:2 (2:1)
Голи:
Мосійчук 3; Саківський 9, 35; Горло 30; – Марущак 18; Савчин 38;
Попередження: Бутко 22; Горло 28; – Дзюба 19; Бушило 25;

Гравці «ІнБева» не стали відкладати завдання забитого голу у довгий ящик і уже на третій хвилині Мосійчук відкрив рахунок у матчі. А от попри налаштованість господарів на матч й постійний тиск на ворота «Форци», які за відсутності воротарів довелося захищати Бушилу, підопічним Соколовського довгий час не вдавалося розвинути успіх. Ба більше, гості аж ніяк не виглядали хлопчиками для биття, а голкіперу «ІнБева» Євтушку доводилося регулярно парирувати удари з різних дистанцій у виконанні гравців «Форци». Так на вістрі атаки опинялися Оніщук, Меліченко і Русецький, але «пробити» воротаря «ІнБева» ніхто із них не зумів. Тим не менше всередині тайму Саківський після розіграшу стандарту зумів подвоїти рахунок у матчі. Після другого прощенного м’яча гості змінили воротаря Бушила на Ковпака, що одразу ж позначилось на атакуючій грі «Форци», адже Іван більше грав п’ятим польовим, аніж захищав ворота. Такий хід виправдав себе на 18-й хвилині, коли Марущак замкнув простріл з лівого флангу – 1:2.

«Форца» продовжувала грати з п’ятим польовим і у другому таймі. Гості грали першим номером, все ближче і ближче підбираючись до воріт суперника, тільки от у вирішальний момент гравцям «Форци» постійно чогось не вистачало: то Бушило не встигне на простріл партнерів, то Меліченко не дотягнеться до м’яча, то Савчина підведе влучність. Гравці «ІнБева» терпіли й дочекалися свого шансу всередині другого тайму, коли вивели на ударну позицію Горла. Ще за п’ять хвилин Мосійчук все зробив для Саківського, якому залишалося лише влучити у порожні ворота – 4:1. І хоча Савчин під завісу тайму скоротив розрив у рахунку, на більше гравців «Форци» не вистачило – перемога «ІнБева» 4:2.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!