Всеукраїнський фінал АФЛУ. Хроніка другого ігрового дня («Олімпія+») + ВІДЕО

Перший матч другого ігрового дня на майданчику спорткомплексу «Олімпія+» одразу був позначений як один з центральних. Воно і не дивно, адже зустрічались команди, які у цьому Всеукраїнському фіналі АФЛУ є претендентами не тільки на плей-офф Вищої ліги, а і на високі місця. Також не дивно, що «Надія» та «ПЗМС» розпочали поєдинок фактично без розвідки боєм, оскільки обидві команди знали, які сюрпризи можна очікувати від суперника. По такій непоступливій грі, яка пішла з початку двобою, важливим фактором був перший гол. І його вдалося забити волинянам – відзначився Хавер. Звісно, після цього полтавчани почали ще частіше застосовувати свою улюблену тактику гри з п’ятим. І після такої гри у штучній більшості у «зелено-білих» іноді виникали гострі моменти, але переграти Колтка їм не вдавалося. У свою чергу, досвідчені гравці «Надії» хоча і мали моменти, але вони зробили ставку на те, щоб кожен момент був детально обіграний та доведений до дрібниць, а вже потім були удари по воротах Шостака. Така гра призвела до того, що наприкінці першого тайму Хлюбко класно зіграв на «стовпа», розвернувся і пробив по воротах Шостака – 2:0. А через кілька миттєвостей Кудінов покарав полтавчан за гру з п’ятим польовим і влучив у порожні ворота. 3:0 – чесно кажучи, несподіваний підсумок першого тайму.

На початку другого тайму волиняни вирішили трохи поекспериментувати та пограти вп’ятьох. Але потім вони вирішили перейти на гру в рівних складах. Це дозволило «ПЗМС» перехопити ініціативу та створити кілька небезпечних нагод біля воріт Колтка. А от «Надія» знову покарала «ПЗМС» за помилку при розіграші зайвого. На 16-й хвилині Шафранський влучив у порожні ворота і довів перевагу своєї команди до 4:0. По такій грі у «заводчан» нічого не залишалось, окрім як намагатись забити бодай би «гол престижу». Однак, «Надія» грамотно захищалась, зводячи до мінімуму небезпеку біля своїх воріт. За три хвилини до фінальної сирени темп гри трохи впав, але це не завадило Данилюку зробити рахунок 5:0 на користь «Надії». А могли волиняни забити під кінець матчу в більшості після того, як Мілько отримав червону картку. Однак, розіграти зайвого «Надії» не вдалося. Втім, на результат матчу це не вплинуло.

«Надія» - «ПЗМС» - 5:0
Голи:
Хавер (5), Хлюбко (11), Кудінов (11), Шафранський (16), Данилюк (22)  
Попередження: Писько (15), Цимбаляк (22)
Вилучення: Мілько (24)

Вже на 10-й хвилині «Бахмут-Агро» заробив небезпечний штрафний. Але реалізувати його не зміг. Тим не менш, це був «дзвіночок» для «МАУ МГОК». Щоб уникнути у майбутньому таких ситуацій, вільногірці вирішили прибрати ініціативу до своїх рук. Це призвело до створення кількох небезпечних моментів біля воріт «Бахмута-Агро», але до голів справа не дійшла. А от представники Донеччини забили. На 4-й хвилині вони заробили штрафний і результативно його розіграли – 1:0. Цей гол не входив у плани команди з Вільногірська, тому вона пішла відіграватись. А якщо врахувати, що вільногірців підтримували вболівальники, які спеціально приїхали подивитись на гру своїх улюбленців, то у них не було іншого виходу. Тому, вільногірці стали активно шукати ключі до воріт В’ялого. Але голкіпер бахмутчан залишав свої ворота на замку. Разом з тим у вільногірців виникла одна проблема: вони набирали фоли, і на 9-й хвилині це призвело до призначення дабл-пеналдьті. Але, на щастя для «МАУ МГОК», Єфремов не забив «десятку». Теоретично це мало би додати сил та натхнення команді з Вільногірська. І наприкінці першого тайму «сині» пішли на штурм, однак забити «гол у роздягальню» їм не судилось.

А от «гол з роздягальні» цілком реально міг забити «Бахмут-Агро». Логінов вийшов на ударну позицію, але м’яч після його удару «поцілував» дві штанги. Втім, через кілька хвилин його похибку виправив Мачулін, який і зробив рахунок 2:0 ан користь представників Донеччини. Зазначимо, що бахмутчани грали доволі впевнено, чого не скажеш про їх опонентів. Судіть самі: майже за вісімнадцять зіграних хвилин у вільногірці було вже чотири жовтих картки. І вони продовжували фолити. А «Бахмут-Агро» відповідав голами. Станом на середину другого тайму команда з Бахмута вела вже 4:0. І це, як показали подальші події, була ще не межа. Принаймні, так здавалось після того, як Мачулін оформив хет-трик. Але після того, як рахунок став 5:0, темп гри впав, і поступово складалося враження, що команди вже догравали цей матч. Але іншої думки був Євремов, який зробив рахунок 6:0 на користь «Бахмута-Агро».

Після цього стався цікавий епізод, який варто виділити окремо. На 22-й хвилині «МАУ МГОК» вирішив пограти з п’ятим, але починав свою атаку на власній половині майданчику. Кулеш, який виконував обов’язки «літаючого» воротаря, отримав пас від свого гравця, а потім взяв м’яч до своїх рук. Теоретично мав бути вільний удар в бік воріт «МАУ МГОК», але «Бахмут-Агро» вирішив віддати м’яч суперникам. Ось такий «Фейр плей» по-бахмутськи.

Після цього «Бахмут-Агро» ще двічі змусив вільногірців починати з центра майданчику, і рахунок 8:0 став остаточним показником переваги представників Донецької області.

«МАУ МГОК» - «Бахмут-Агро» - 0:8
Голи:
Логінов (4), Мачулін (16, 17, 19), Єфремов (17, 22), Савін (23), Іванов (24)
Попередження: Бібік (1), Кулеш (4), Чечель (9), Дробязко (16), Черноус (22) – Аракелян (11)
На 9-й хвилині Єфремов («Бахмут-Агро» не реалізував 10-метровий.

Футзалісти «Краснопілля» спробували на перших хвилинах притиснути «динамівців» до своїх воріт, однак дивідендів з цього вони не отримали. У той же час міг забивати Колесніков, але голкіпер «Краснопілля» Кириленко зіграв у цьому епізоді дуже вдало. Такі події призвели до того, що обидві команди стали грати швидше, і ініціатива по черзі переходила як до «Краснопілля», так і до «Динамо-ГУНП». Зрештою, ці «гойдалки» закінчились тим, що на 5-й хвилині забив Стрибак, і «Краснопілля» повело в рахунку. Швидка спроба відігратись не принесла «динамівцям» очікуваного результату. І це було на руку краснопільцям, які намагалися заспокоїти гру. Але на це були не згодні хмельниччани, які хотіли зрівняти рахунок ще у першому таймі. Тому, вони намагались пришвидшити гру за рахунок своєї гри в короткий пас та колективної швидкості. Однак, це не приносило плодів, тому що футзалісти з «Краснопілля» грамотно захищались. Тому, всі свої надії подоляни пов’язували вже з другим таймом.

Представники Сумщини дуже потужно почали другу половину зустрічі. Вони створили кілька небезпечних нагод поспіль, але так і не змогли втілити їх у голи. Хмельниччани з відповіддю не забарились і ледь не зрівняли рахунок. До речі, десь починаючи з 15-ї хвилини подоляни почали грати з п’ятим, і це створювало краснопільцям додаткові проблеми. Хмельниччани намагались розігрувати більшість у швидких атаках, які доводили до ударів. Однак, ці самі удари, як правило, були або неточними, або в Кириленка. Фактично левову частку другої 12-хвилинки «динамівці» володіли м’ячем, створювали нагоди, і таки домоглися свого. На 19-й хвилині Соботюк зрівняв рахунок у матчі, і тепер для обох команд все почалося спочатку. Особливо, мабуть, для «Краснопілля», яке було змушене одразу йти вперед, аби повернути собі бодай би мінімальну перевагу. Бажання краснопільців зробити це було видно неозброєним оком. У відповідь «динамівці» знову почали розігрувати п’ятого, і навіть мали можливість забити, однак удар невгамовного Колеснікова прийшовся у штангу. Більше того – на останній хвилині він же з чудової нагоди влучив у поперечину. І той же таки Колесніков наносив удар одночасно з фінальною сиреною, однак і тут фортуна не посміхнулась капітану «Динамо-ГУНП». Таким чином, у цьому поєдинку була зафіксована нічия.

«Динамо-ГУНП» - ФК «Краснопілля» - 1:1
Голи:
Соботюк (19) - Стрибак (5)
Попередження: Колесніков (11)

Програму поєдинків групового раунду в спорткомплексі «Олімпія+» завершало південне дербі між «Азовським морем» та «МКВ». На правах фаворитів одесити відкрили рахунок першими – вже в дебюті гри відзначився Гай. Але «азовці» не знітились, і через кілька хвилин ледь не забили у відповідь – Левін виходив віч-на-віч з Чумаком, але поцілив у штангу. Гра одразу пришвидшилась, але враховуючи той факт, що у «МКВ» лавка запасних трохи ширша, та і досвіду одеські футзалісти мали побільше, можна було зробити висновок, що це лише на руку «червоно-білим». В принципі, так і вийшло. Підопічні Романа Смирнова згодом позначили свою ігрову перевагу, і це не могло не відобразитись на кількості моментів, які створювались біля воріт Горового. Але голкіпер «Азовського моря» грав бездоганно і не дозволяв гравцям «МКВ» збільшити свою ігрову перевагу. Однак, на 7-й хвилині він не зміг завадити Гаю оформити дубль. Після цього одесити, мабуть, вирішили заспокоїтись та віддали ініціативу на деякий час бердянцям. Але гравці «Азовського моря» створили собі труднощі: на 8-й хвилині Іванов отримав червону картку, і «гранатово-чорним» довелось грати дві хвилини у меншості. Але вони змогли відіграти цей двохвилинний відрізок часу в меншості так, щоб «МКВ» не вдалося збільшити свою перевагу. Після того, як склади знову стали рівними, «азовці» спробували скоротити рахунок, і навіть підключали Горового в якості п’ятого польового. Однак, «гол у роздягальню» став недосяжною мрією для гравців «Азовського моря» у першому таймі.

А от у другому таймі було справжнє дербі. Команди не бажали поступатись одна одній у єдиноборствах, тому йшла боротьба за кожний м’яч. Але і по такій грі виникали моменти біля обох воріт. Бердянці іноді підключали п’ятого, але втілити свою чисельну перевагу в гол їм не вдавалось. Часом бердянцям не вистачало елементарного фарту, а в деяких епізодах «МКВ» виручав Чумак. У «МКВ» супермомент мав Бурлака, який вийшов на побачення з Горовим, але не зміг його переграти. Ще кілька моментів у одеситів були тоді, коли берданці йшли з п’ятим польовим. «Червоно-чорні» намагались кілька разів влучити у порожню рамку, але безрезультатно. А на 23-й хвилині «азовці» таки скоротили своє відставання до мінімуму – відзначився Левін. А це означало, що у бердянців з’явилась надія врятувати гру. Однак, вони не змогли акцентовано розіграти п’ятого, тому змушені були капітулювати у південному дербі.

«Азовське море» - «МКВ» - 1:2
Голи:
Левін (23) - Гай (1, 7)
Попередження: Бурлака (23)
Вилучення: Іванов (8)

У першому чвертьфіналі Вищої ліги, який проходив на майданчику спорткомплексу «Олімпія+», зустрічались волинська «Надія» та харківська «Слобода». В принципі, перед цим поєдинком безумовним фаворитом вважалась «Надія». І волиняни намагались підтвердити цей статус вже на старті гри. Але забити швидкий м’яч хорів чанам не вдалося. Зате гравці «Слободи» не тільки витримали стартовий спурт своїх опонентів, а і перевели гру на половину «Надії» та створили кілька небезпечних моментів біля воріт Колтка, змушуючи того вступати у гру. Більше того – на 5-й хвилині «Слобода» несподівано повела в рахунку. Це змусило хорів чан почати швидше рухатись та створювати тиск на ворота Завадського. І це врешті-решт принесло свої плоди. Протягом двох хвилин волиняни двічі засмутили «слобожанців», що дозволило їм вийти вперед. Після цього у хорівської команди було ще кілька можливостей збільшити свою перевагу, але цього разу реалізація моментів змушувала бажати кращого. Втім, такої гри, мабуть, і варто було очікувати. Харків’яни по-спортивному розізлили хорів чан, але той факт, що за підсумками перших дванадцяти хвилин на табло був мінімальний рахунок, давав право «Слободі» сподіватись на щось хороше.

І ці сподівання втілились у гол Усика на початку другого тайму. Однак, раділи харків’яни лише кілька секунд, поки Тригубець не вивів «Надію» вперед. Однак, варто відати належне харків’янам. У складі «Слободи» немає таких досвідчених футзалістів, які мали досвід виступів на найвищому рівні, але вони чинили гідний опір «Надії», і це заслуговувало на повагу. І, до речі, проблеми «Надії» представники Харкова все-таки створювали. Однак, не вистачало харків’янам головного – третього м’яча у ворота Колтка. Але найреальніший момент для того, щоб змінити цифри на табло, мав Хлюбко, який не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером «Слободи». А згодом ще один супермомент «запоров» Цимбаляк. Покарати суперників за таке недбальство не вдавалось. А враховуючи те, що часу вже залишалось мало, то Усику та компанії треба було думати про те, як врятувати гру і як мінімум перевести її у серію пенальті. Розуміючи це, «слобожанці» після взятого тайм-ауту перейшли на гру з п’ятим, але свій шанс вони змарнували. Отже, «Надія» стала першим півфіналістом Вищої ліги.  

Вища ліга. Чвертьфінал. «Надія» - «Слобода» - 3:2
Голи:
Цимбаляк (7), Тригубець (8, 22) - Кононов (5), Усик (14)
Попередження: Кудінов (19)

Від другого чвертьфінального поєдинку, в якому зустрічались «Динамо-ГУНП» та «Свісспан-Горизонт», очі кули, перш за все, тієї яскравої гри, яка притаманна протистоянням двох західноукраїнських команд. А такі двобої, як ми знаємо, бувають багатими на емоції. Але поки що ситуація на майданчику складалась так, що «Свісспан-Горизонт» намагався показати, що зміна майданчику не вплинула на настрій команди з Костополя. І це було видно по тих моментах, які «помаранчево-білі» намагалися створювати біля воріт «динамівців». Для хмельничан, вочевидь, став несподіванкою той факт, що костопільчани майже одразу почнуть грати першим номером. Але до екватора першого тайму саме так і було. Тому, гравцям «Динамо-ГУНП» доводилось робити ставку на контратаки. Однак, незважаючи на такі тактичні зміни по ходу поєдинку, на табло продовжували горіти два «бублика». Однак, судячи з того, як потужно проводили кінцівку першої 12-хвилинки проводили гравці у помаранчево-білій формі, було зрозуміло одне: «Свісспан-Горизонт» налаштований на те, щоб забити «гол у роздягальню». Проте, до перерви голів так і не було забито.    

А вже на 9-й секунді другого тайму «динамівці» відкрили рахунок. Відзначився той, хто і мав це зробити – Колесніков. Після цього голу вже хмельниччани показали бажання розвинути свій успіх. Вони почали створювати моменти біля воріт костопільців, а також високо зустрічати їх. Тим не менш, «помаранчево-білі» швидко відійшли від такого початку другого тайму та перевели гру на половину суперників. Поступово почали вибухати емоції у гравців обох команд. В результаті на 15-й хвилині «динамівець» Наскальний сфолив на суперникув штрафному майданчику і отримав червону картку. А капітан «Свісспана» Улянчук спокійно реалізував 6-метровий. Костопільці помітно активізувались і пішли на ворота «Динамо» ще більшими силами. І це принесло успіх: на 17-й хвилині Августинович вивів «Свісспан-Горизонт» вперед. Хмельниччани намагались одразу відігратись, але у воротах костопільців надійно грав Ревягін. Натомість, хороший момент для збільшення своєї переваги мали і «помаранчево-білі», але Улянчук не влучив у ворота. Намагаючись зрівняти рахунок, «Динамо-ГУНП» перейшло на гру у форматі 5х4. І цим скористався згаданий вище Ревягін, який забив прямим ударом від своїх воріт. І цей гол наблизив «Свісспан-Горизонт» до виходу в півфінал. Але хмельницькі «динамівці» були не згодні з цим і продовжували шукати можливість для того, щоб врятувати гру. Але спортивне щастя було на боці команди з Костополя, яка у підсумку вийшла у півфінал, де зустрінеться з «АРПІ».

Вища ліга. Чвертьфінал. «Динамо-ГУНП» - «Свісспан-Горизонт» - 1:3
Голи:
Колесніков (13) – Улянчук (15 – з 6-метрового), Августинович (17), Ревягін (19)
Попередження: Бабій (14) – Прищепа (19)
Вилучення: Наскальний (15)

У зв’язку з тим, що команда ФК «Краснопілля» не з’явилась на матч 1/4 фіналу проти житомирського «Атлета», їй зарахована технічна поразка. У півфінал пройшла команда «Атлет».  

Перша ліга. Чвертьфінал. «Атлет» - ФК «Краснопілля» +:-

Вже по ходу стартової хвилини другого чвертьфінального поєдинку Першої ліги команди обмінялися голами. Так, вже на 8-й секунді Уграк вивів «мануфактурників» уперед, але полтавчани дуже швидко відігралися завдяки голу Гальченка. Такий початок обіцяв хороше видовище. Але скоро все звелося до того, що полтавчани почали більше грати вп’ятьох, а «Візі-Втормі» довелось чекати свого шансу в контратаках. І, що цікаво, обом командам вдавалося грати саме в таку гру, де вже наперед розподілені ролі. Підопічні Івана Скїіцка намагались використати свої козирі, а саме швидкості гравців. І на 7-й хвилині їм вдалося знову вийти вперед – відзначився Паньків. І знову прикарпатці перейшли на гру другим номером, розуміючи, що їм доведеться грати у меншості. Однак, на щастя для «червоно-чорних», полтавчанам не вдавалося реалізувати свою штучну більшість. Але забили полтавчани як раз у гри в рівних складах. Це Юрій Дудка з боями пройшов оборонні редути «Візи» і забив. Тут же івано-франківці могли знову вийти вперед, але цим планам завадив Шостак. Ближче до кінця першого тайму обидві команди трохи пришвидшились, але на результат це не впливало. Однак, за 4 секунди до кінця тайму Гальченко скористався помилкою «мануфактурників» при переході від оборони до атаки і покарав за це голом – 3:2 на користь «ПЗМС». Класичний «гол у роздягальню».  

Полтавчани спробували одразу скористатися своєю перевагою, але замість того наприкінці 13-ї хвилини отримали гол від Паньківа. І знову рахунок став рівним. І знову все повернулося на свої місця: «ПЗМС» більше атакував, а «Віза-Вторма» більше захищалась і розраховувала на контратаки. Більше того – коли м’яч опинявся у «мануфактурників», то вже вони намагались розіграти зайвого. Але гравці «ПЗМС» були до цього готові, тому чинили всілякі перешкоди (у межах розумного, звісно). Окрім того, полтавчани кілька разів намагалась покарати «Візу» за порожні ворота. Однак, «зелено-білим» бракувало точності. Після середини другого тайму прикарпатці стали більше контролювати м’яч і кілька разів мали реальні шанси для того, щоб забити четвертий м’яч у ворота Шостака. У свою чергу, полтавчани показали, що теж непогано грають на контратаках. Напруження досягло свого апогея, коли гравці «ПЗМС» отримали п’ятий командний фол. Івано-франківці тут же додали у швидкості, але спровокувати своїх візаві на шостий фол не вдалось. Обидві команди не хотіли серії пенальті. Особливо не хотіла цього «Віза-Вторма», яка мала наприкінці другого тайму кілька непоганих нагод. Але основний час подарував нам нічию, і доля путівки до півфіналу Першої ліги вирішувалась у післяматчевих 6-метрових. А там все вирішив промах капітана «Візи-Вторми» Ігора Подолюка. Ціна цієї похибки – путівка у півфінал Першої ліги, яка дістається «ПЗМС».  

Перша ліга. Чвертьфінал. «ПЗМС» - «Віза-Вторма» - 3:3 (по пенальті – 3:2)
Голи:
Гальченко (1), Ю. Дудка (10) - Уграк (1), Паньків (7, 13)
Попередження: Банний (21) - Білик (18)
Серія пенальті: Кушецький - 0:1; Гальченко - 1:1: Подолюк - 1:1; Банний - 2:1; Уграк - 2:2; Ю. Дудка - 3:2.

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!