Всеукраїнський фінал АФЛУ. Хроніки першого ігрового дня («УДХТУ») + ВІДЕО

Напередодні у Дніпрі стартував Всеукраїнський фінал Аматорської футзальної ліги України. Матчі першого ігрового дня проходили у двох спорткомплексах – "УДХТУ" та "Олімпія+". Пропонуємо Вашій увазі огляди матчів, які відбувались у спорткомплексі "УДХТУ".  

"Альтернатива" (Київ) – "ІНІСС" (Миколаїв) 2:2
Голи:
Заєць (5), Ашишмін (16) - Крупський (20), Тимчак (23).

Команди і вболівальники прослухали національний Гімн України. Стартовий свисток прозвучав. Грандіозний спортивний захід відкрито!

З перших хвилин команди обмінялися кількома небезпечними випадами. "Альтернатива", хоч і осторожничала, все ж більше володіла м'ячем. Миколаївська команда грала все ж більше від оборони.

Відкрив рахунок на 5-й хвилині матчу гравець "Альтернативи" під номером 21 – Євген Заєць. Це був єдиний гол у таймі. Відпочивати команди пішли за рахунку 1:0. Варто відзначити, що на цей Всеукраїнський фінал київська команда прибула у відсутності своїх трьох основних гравців (Ігор Біч, Костянтин Макєєв і Олег Будзько). Але не дивлячись на це, малюнок гри і фірмовий стиль "Альтернативи" зберігся, знімаємо капелюха перед головним тренером команди Миколою Костенком.

На 16-й хвилині подвоїв перевагу "Альтернативи" Максим Ашихмін.2:0. Проте вже на 20-й, скоротив відрив у рахунку капітан "ІНІСС", Крупський Станіслав.

А 23-я стала фатальною для киян, після обрізки в центрі поля, вискочив один на один 14-й номер миколаївської команди і витончено перегравши голкіпера, зрівнявши рахунок. 2:2. Прикра нічия для столичних вболівальників, але приємна для хлопців з Миколаєва.

"Віза-Вторма" (Івано-Франківськ) – "Конкорд" (Кривий Ріг) 5:2
Голи:
Подолюк (8), Сікач (4), Уграк (14), Паньків (16, 21) - Козенко (6,24)

Кривий Ріг проти Івано-Франківська - справжні ветерани АФЛУ. Жорсткі, непоступливі, по-спортивному агресивні. Боротьба між командами почалася вже з перших секунд поєдинку.

На 4-й хвилині матчу 27-й номер Івано-Франківців Подолюк розпечатав ворота "Конкорда", потрапивши прямо в "будиночок" голкіперові. Після декількох активних атак зрівняв рахунок у матчі 7-й номер криворізької команди. А ще через кілька миттєвостей знову вийшла вперед франківська команда - на цей раз відзначився 3-й номер команди в червоно-чорній формі.

З нічого створили класний гол футзалісти Франківська. На 14-й хвилині матчу, після класичного розіграшу, замкнув дальню штангу Руслан Уграк. 3:1. А ще через пару хвилин глядачі побачили загадковий гол зі стандарту. "Віза Вторма" піймавши кураж, збільшила відрив у рахунку до 5:1. Чергова швидка контратака підопічних Володимира Перепічки завершилася взяттям воріт - 5:1.

Максим Мансуров, в розпачі, під кінець матчу, вже почав закладати незвичайні фінти, він безперечно талановитий футзаліст, проте це не допомогло його команді істотно скоротити відставання в рахунку. Натомість, надихнуло на забитий м'яч Влада Козенко, 5:2 - але все ж це не можна назвати тим результатом, на який розраховувала команда з Кривого Рогу.

"Атлет" (Житомир) – "Алекс" (Мукачеве) 9:1
Голи:
Тищенко (2, 2, 6), Тосіч (4, 8, 21), Куделькін (10), Алексев (12), Коваль (12) - Бабич (12)

"Атлет" проти "Алекса". Співзвуччя назв обох команд підказувало, що цей поєдинок стане цікавим і видовищним. Так це і сталося. Судіть самі. Вже на 2-й хвилині зустрічі гравець "Атлета ", Микита Тищенко встиг оформити дубль у ворота суперника. "Алекс", схоже, посипався від такого удару на перших хвилинах і пропустивши двічі, незабаром пропустив третій м'яч. Відзначився колишній гравець і багаторічний капітан житомирського "Променя", а нині гравець "Атлета" - Дмитро Тосіч.

Голи сипалися, як з рогу достатку. На 12-й хвилині був призначений пенальті у ворота Віталія Проценка, його реалізував гравець "Алекса", а через кілька секунд черговий м'яч у ворота "Алекса" забив Роман Алексєєв.

Після першого тайму рахунок був 7:1 на користь житомирян.

Ді-джей спорткомплексу чи людина, яка відповідає за аудіо-супровід матчів включив у перерві відому пісню російської групи "Чайф" - "Аргентина - Ямайка 5:0". Пісня прозвучала вельми до речі, викликавши усмішки на обличчях присутніх глядачів, але не зовсім коректно по відношенню до гравців з Мукачева. На другий тайм гравці обох команд виходили під звуки цієї мелодії, яка вперто не хотіла зникати.

Другий тайм став плавним продовженням першого. Голи забивалися. "Атлет" атакував. Глядачів на трибунах ставало все більше.

Після фінального свистка ді-джей спорткомплексу холоднокровним клацанням по кнопці пульта, відновив музичний супровід заходу все тією ж піснею: "Яка біль-яка біль..." - лунало на трибунах, і футболісти "Алекса" з сумними обличчями покидали майданчик.

"Катеринославхліб" (Дніпро) – "Автолокомотив" (Южноукраїнськ) 4:0
Голи:
Кадомцев (6), Засенко (11), Підченко (18), Довганенко (19).

Господарі турніру. Дебютанти Всеукраїнського фіналу - "Катеринославхліб" (Дніпро) - з перших хвилин взяли ініціативу в свої ноги. Одна за одною атаки дніпровців налітали на ворота Дениса Максимчука, але їх відображали по черзі то голкіпер, то захисники команди з Южноукраїнська.

Перший, дебютний. урочистий м'яч для "Катеринославхліба" забив досвідчений Андрій Кадомцев, для якого, до речі, цей Всеукраїнський фінал не став першим у житті. Нагадаємо, він вже брав участь на ВФ АФЛУ в Запоріжжі у складі "Сіал Джета".

Другий м'яч був не менш красивіше першого. Гольовий пас викотив, як на блюдечці, своєму нападнику Андрій Неруш і капітан команди збільшив відрив "Хліба" - 2:0.

"Як на блюдечці, говорите?" - запитав Андрій Кадомцев у нас, і на 18-й хвилині матчу елегантно викотив на порожні ворота Дмитрові Підченку. Той не схибив і виконав вирок. 3:0.

Після цього, під свій контроль повністю взяли гру дніпряни. "Автолокомотив" захищався і втрачав сили, що зменшувало його шанси на перемогу в цьому протистоянні.

Матч закінчився закономірною перемогою господарів турніру. 4:0.

"Свісспан-Горизонт" (Костопіль) – "ІВТ" (Сєвєродонецьк) 0:0

Напевно, самий напружений поєдинок першого ігрового дня. До кінця другої хвилини матчу глядачі змогли побачити вже кілька ударів по воротах, близько 4-х підкатів і кілька падінь. Паркет залу, в буквальному сенсі слова - тремтів. Боротьба була за кожну ділянку поля. І немає нічого дивного в тому, що рахунок у матчі був відкритий до кінця першого тайму.

Команди не давали один одному спокійно вдихнути ні хвилини. Постійний пресинг і робота "кожен з кожним" - такий був девіз цієї гри. Хороший настрій на перемогу - 80% успіху, так говорив легендарний англійський тренер ХХ-го століття - сер Боббі Чарльтон.

"ІВТ" трохи більше володів перевагою. Ближче до середини другого тайму, небезпечним ударом зі штрафного відзначився 10-ий номер команди з Сєвєродонецька - Роман Любченко, але створ воріт прийняв удар на себе. Трьома хвилинами пізніше, той же 10-й перевірив на міцність груди голкіпера з Костополя. Голкіпер в цьому моменті проявив себе героїчно, з лютим криком і закритими очима вилетівши з воріт, він відбив шалений удар.

На 22-й хвилині зустрічі мав можливість вийти вперед "Свісспан-Горизонт", однак 14-й номер костопільців не реалізував 10-метровий удар.

Суха чоловіча нічия. 0:0.

"Сатурн" (Вапнярка) – "Стелс" (Херсон) 2:3

Голи: Мартинюк (10 - з 6-метрового), Кучковський - Педченко (19, 22, 23)

Зустрічалися дві приблизно рівні за класом команди. Новачок ВФ АФЛУ "Сатурн" та досвідчений "Стелс". В обох командах вистачало колоритних футзалістів. У Вапнярки це були два кидаються в очі хлопця, 2-й номер Олександр Мунтян з незвичайною зачіскою і 4-й - Олександр Мартинюк, габаритний форвард, з гарматним ударом і технікою Златана Ібрагімовича. Саме останній і відкрив рахунок в цьому матчі, ударом з 6-метрової позначки. "Важка артилерія вистрілила!" - хтось на трибунах поважним тоном прокоментував забитий м'яч.

У другому забитому голі також взяв участь Мартинюк. Отримавши "між" від "Златана", захисник "Стелса" змушений був фолити. Штрафний удар став результативним. М'яч влучивши в штангу, зрадницьки відскочив у спину голкіпера і далі прослизнув у ворота. 2:0. Варто віддати належне Херсону, хлопці швидко прокинулись після другого забитого гола і відквитали один. У "помаранчевих" з'явилися моменти для взяття, але вони втрачали 100-відсоткові моменти, фактично з метра пробиваючи мимо цілі. Нарешті-то їх старання втілилися в успіх. На 22-й хвилині рахунок став 2:2.

А за хвилину до закінчення матчу красиву комбінацію придумали футзалісти "Стелса". Скидка, пас, вбігання, пас підошвою в недодачу, удар! і 7-й номер Херсона встромляє м'яч під воротарем. 3:2. Дуже напружений матч.

"Конкорд" (Кривий Ріг) – "Альтернатива" (Київ) 2:1
Голи:
Гужва (3), Мансуров (23) - Селюк (9)

Кияни знову без перемоги

Для підопічних Миколи Костенка звітна зустріч була важлива з усіх точок зору. По-перше, "Альтернативі" необхідно було реабілітуватися за втрачену перемогу в першому турі, а по-друге, тільки "вікторія" в цьому матчі продовжувала розраховувати на продовження боротьби за потрапляння в плей-офф вищого дивізіону. Інше питання, що і "Конкорду", враховуючи поразку в першому матчі турніру, потрібна була тільки перемога, а значить, нас очікував безкомпромісний поєдинок двох рівних колективів.

На перших хвилинах поєдинку саме криворізька команда більше володіла територіальною перевагою, хоча до небезпечний момент біля воріт Дмитра Шульги справа практично не доходила. Однак на третій хвилині матчу гол стався, що називається, з нізвідки. Дмитро Гужва пробив майже з центру поля, а м'яч, оминувши футболістів обох команд, опинився у воротах "Альтернативи" - 0:1.

Зазначу, що практично відразу підопічні Миколи Костенка відповіли забійним моментом від Ашихміна, але Максим, замикаючи простріл з правого флангу, влучив прямо у воротаря. Більш того, наступні кілька хвилин перетворилися на справжній штурм воріт "Конкорда", але команда Андрія Гончаренка грамотно оборонялася, перекриваючи всі можливі вільні зони.

Ближче до середини першої половини зустрічі гра вирівнялася, а кількість небезпечних моментів біля воріт тієї чи іншої команди звелося до мінімуму. Цікаво, що при такій грі "Альтернативі" вдалося відновити рівновагу в рахунку. Це сталося на восьмій хвилині першого тайму, коли Чернєв виграв боротьбу поблизу чужого штрафного майданчика, віддавши м'яч на Селюка, який в ефектному падінні головою переправив м'яч у ворота – 1:1.Окремо хочу відзначити самовіддану гру Олександра, адже гол був забитий ціною невеликого пошкодження, отримавши неприємний удар в область голови.

Після цього голу обидві команди трохи заспокоїлися, намагаючись розігрувати свої атаки до вірного. Ціна перемоги в цьому матчі була настільки висока, що ризикувати, як ви розумієте, не хотів ніхто.

На початку другого тайму "Альтернатива" взяла ініціативу в свої руки, а перший небезпечний момент ледь не закінчився забитим м'ячем. Ашихмін вивів на ударну позицію Селюка, але Саша не зміг переграти воротаря "Конкорда". Зазначу, що другу половину зустрічі підопічні Костенко проводили набагато краще, ніж їх суперники, але реалізація залишала бажати кращого. "Конкорд", в свою чергу, хоч і не часто створював моменти біля воріт Шульги, але контратаки цього колективу виглядали вельми небезпечно, а гравці "Альтернативи" не завжди встигали за швидкими переміщеннями своїх опонентів. Як наслідок, у пасиві підопічних Костенко виявилося дві жовті картки.

Ближче до завершення матчу моментів біля воріт "Конкорда"  стало значно більше, але м'яч, як би парадоксально це не звучало, знову опинився у воротах "Альтернативи". Дальній удар досвідченого Максима Мансурова виявився результативним, а "Конкорд" знову повів у рахунку.

Микола Костенко моментально випустив п'ятого польового і три хвилини "Альтернатива" провела на половині поля суперника. Однак, незважаючи на величезну кількість небезпечних моментів біля воріт "Конкорда", криворізька команда вистояла. А футболісти "Альтернативи" знову не змогли перемогти – 1:2.

"ІНІСС" (Миколаїв) – "Віза-Вторма" (Івано-Франківськ) 3:3
Голи:
Волков (6), Довгаль (7), Царюк (24) - Кушецкий (24), Сікач (10), Уграк (23)

Ніхто не очікував такої впевненої гри від миколаївського "ІНІССа", але, тим не менш, команда методично, потихеньку йде до своєї заповітної мети. Спочатку вони відібрали очки у міцною київської "Альтернативи", а в цьому матчі з перших же хвилин нав'язали боротьбу "Візі-Втормі". 2:0 - вже на 5-й хвилині матчу і франківці поставлені перед складним завданням - відіграти два м'ячі у команди, яка грає в оборонний футзал.

Один відіграти таки вийшло. Моменти і підстави для того, щоб відіграти другий також були. Команди заводилися і заводили суперників, від цього зростав градус поєдинку. Дуже не легко довелося бригаді арбітрів на чолі з Максимом Чубінським. Однак, досвідчений рефері вміло згладжував конфліктні ситуації і майже не допускав помилок.

Обидві команди мали величезне бажання і волю до перемоги, однак удача в цей вечір не супроводжувала миколаївському "ІНІССу". На передостанній хвилині матчу, після тривалої облоги миколаївських воріт, атака "Візи" завершилася взяттям. 2:2. І... ще через кілька митей, за хвилину до закінчення матчу 10-метровий удар вирок був виконаний в ті ж ворота. На 24-й хвилині 24-хвилинного матчу!! Здавалося б все? Але ні, футболісти "ІНІССа" знайшли в собі сили і за 35 секунд до кінця відновили паритет. 3:3!!!! Неймовірно!!!

"Автолокомотив" (Южноукраїнськ) – "Атлет" (Житомир) 1:3
Голи:
Коваль (24 - автогол) - Тищенко (23, 24) Куделькін (16)

Після першої поразки від господарів турніру "Автолокомотив", схоже, всерйоз зібрався. Матч проти потужного "Атлета" южноукраїнці почали в новій ігровій формі і зі свіжими головами.

Мирний дружній рахунок зберігався аж до 16-ї хвилини, поки Дмитро Куделькін не розпечатав ворота Дениса Максимчука. Після цього помітно важче стало "Автолокомотиву", а "Атлет" тим часом всерйоз захопив ініціативу. Після пропущеного м'яча тренер команди з Южноукраїнська Ігор Спотар вирішив взяти хвилинний тайм-аут і налаштував гравців на бойовий лад. Грати залишалося не мало - цілих 7 хвилин. А для футзалу це більше ніж достатньо.

Гра з п'ятим польовим не принесла очікуваних результатів, а навпаки, "Автолокомотив" пропустив. Після закидання від воротаря житомира, красиво головою переправив м'яч у сітку Тищенко. Оце так номер! За останні 20 секунд обидві команди відзначилися по разу! Це поліпшило кінцівку напруженого матчу, проте суть протистояння не змінило.

Як підсумок - важка перемога "Атлета" 3:1.

"Алекс" (Мукачеве) – "Катеринославхліб" (Дніпро) 3:10
Голи:
Трухан (2), Бабич (24, 24) - Кадомцев (4, 5, 8), Засенко (12, 14) Довганенко (16) Замятін (23, 24, 24)

Кадомцев працює в першому таймі, Зам'ятін - у другому!

Після першого матчу цих двох команд на турнірі, приблизно стало ясно на які місця будуть претендувати обидва колективи. Дніпровська команда більш ніж переконливо декласувала южноукраїнський "Автолокомотив", "Алекс" ж з гуркотом програв житомирському "Атлету".

Не будемо лукавити, прямо скажемо "Екатеринславхлеб" багато хто з експертів бачили в головних фаворитів турніру. Команда із Закарпаття мала інші козиря у своїх рукавах - насамперед це їх скритність. Світ бачив багато прикладів того, як "сірі конячки" домагалися значних успіхів. На себе приміряти костюм "команди відкриття" мав і колектив з Мукачева. Однак, щось не склалося для них в цей вечір.

Цікавий момент, забиваючи на останній хвилині першого тайму 4-й гол у ворота "Алекса" гравці "Хліба" навіть не раділи. Чи То знали, що явно виграють поєдинок? То економили емоції для майбутніх перемог?

Методично розгортаючи свого суперника, Дніпро забивав все більше і більше, тим самим присипляючи інтригу в цьому протистоянні.

Окрасою вечора став диво-гол і танець від Володимира Бабича, З центру поля "дев'ять"! Гармата!! Таке не снилося і кращим гольовим хіт-парадів європейських чемпіонатів!

"ІВТ" (Сєвєродонецьк) – "Сатурн" (Вапнярка) 5:0
Голи:
Банник, Ковтун, Лоза, Любченко, Селезньов.

Важкий, в'язкий матч, в якому дуже складно було показувати якісний футбол і напрацьовані комбінаційні дії. Гравці намагалися виїхати за рахунок будь-яких індивідуальних дій. Тут не можна було явно виділити якусь із сторін. Небезпечні моменти були як у тих, так і біля інших воріт. Але трішки розумніше у футзальному плані виглядали футзалісти Сєвєродонецька.

Чудову гру показували кіпери обох команд, що відбилося на нулях, які протрималися на табло аж до останньої хвилини першого тайму. Як би там не було, але дві блискавичні атаки під завісу першої статті 12-хвилинки стали доленосними. На перерву футболісти пішли з рахунком 2:0 на користь "ІВТ".

Маленькими кроками, але впевнено, "ІВТ" продовжив свою переможну ходу. Вже перемагаючи суперника з рахунком 4:0, сєвєродончани віддали ініціативу супернику. Суперник почав атакувати, завдав кілька смертельно-небезпечних ударів по воротах, але не тут-то було. У воротах "ІВТ" знаходився справжній майстер своєї справи. - Сергій Бутко.

"Стелс" (Херсон) – "Свісспан-Горизонт" (Костопіль) 2:3

Останній матч першого ігрового дня Всеукраїнського фіналу в Дніпрі! Ще один матч непоступливих, рівних суперників. Важко грати останніми і знаходити в собі сили працювати на повну в такий час доби (перший тайм закінчився о 21:15).

Хтось із вболівальників вже був думками на матчі в Загребі, де наша національна збірна з футболу у відбірковому циклі мірялася силами зі збірною Хорватії. Хтось відпочивав вже у своїх готельних номерах, попиваючи відновлюють коктейлі. Але ми перебували в епіцентрі подій головного футзального турніру року!

Херсонський "Стелс" бився за честь південного регіону в битві проти західно-українського Костополя!

На 15-й хвилині "Свісспан" перемагав 3:1 і градус протистояння не думав падати, адже "Стелс" завжди славився своєю непоступливістю. характером і боротьбою до останніх хвилин. Так сталося і на цей раз, свій шанс отримали херсонці, зрівнявши рахунок з пенальті після фолу у воротарському майданчику. Мікро-інцидент стався в момент призначення цього штрафного удару. Суддя-хронометрист не встиг виправити помилково виставлений рахунок фолів на табло, і тренер "Стелса" вже розлютився, нарікаючи на роботу всього суддівського корпусу. Однак, конфлікт швидко вичерпав себе, судді погодилися з тренером і, потиснувши один одному руки, в спокійній робочій атмосфері продовжили матч.

За 5 хвилин до кінця матчу в обох команд було по 5 фолів! Інтрига росла як на дріжджах!!!

за 1 хвилину 15 секунд до кінця зустрічі 10-метровий після 6-го фолу не реалізували костопільці. Кінцевий рахунок матчу 2:3.

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!