Україна – Мозамбік 4:2. Звіт від сайту Sport.ua

Після того як у першому матчі другого туру в групі D Бразилія розгромила Австралію 11:1, для того, щоб вийти на друге місце, нашій команді потрібно було обіграти Мозамбік з будь-яким рахунком. Але для нас важливим було й те, яку ж гру покаже команда Олександра Косенка, вдалося виправити ті помилки, які були допущені в матчі проти бразильців.

Наставник нашої команди не став робити ніяких змін – у воротах з перших хвилин вийшов Євген Іваняк, незмінною залишилася і перша четвірка – брати Сорокіни, Білоцерківець та Бондар. І почали наші хлопці так потужно, що суперника просто не було видно – на ворота Нельсона обрушився цілий град ударів. Не дивно, що рахунок був відкритий дуже швидко. Дмитро Сорокін праворуч видав діагональ на дальню штангу, а там Олександр Сорокін спокійно переправив м'яч у ворота - 1:0.

Перевага збірної України було настільки значною, що гравці збірної Мозамбіку допускали помилки у простих ситуаціях. Власне, після подарунка від суперника українці і збільшили рахунок. Карлао з кута майданчика під пресингом зробив пас у власну штрафну, а там Михайло Грицина чітким ударом подвоїв рахунок на табло - 2:0.

Гра нашої збірної давалася, і атак на ворота надалі Іваняка не було. Мозамбікці лічені рази добиралися до наших воріт, і, здавалося, все на майданчику йде під контролем. Але, схоже, що заспокоєні власною перевагою "синьо-жовті" забули, як в першому матчі проти Австралії африканці продемонстрували характер. Втрата концентрації призводила до втрат м'яча, і у суперника з'явилися шанси. Більше того, вони ними скористалися. 19-я хвилина стала для збірної України катастрофою. Спочатку Діно обігрався в стінку з Карлао і з меж штрафного пробив повз Іваняка. А незабаром після довгої передачі Нельсона Діно одним дотиком прийняв м'яч, а другим ударом головою відправив м'яч у напрямку воріт. І як не намагався Іваняк дотягнутися до м'яча, той таки перетнув лінію воріт - 2:2.

Олександр Косенко відразу взяв тайм-аут, зробив підказки футболістам, але основні корективи потрібно було зробити вже під час перерви в роздягальні.

Напевно, так і було, але на перших же секундах суперник організував атаку, і Діно після прострілу зліва не встиг замкнути дальню штангу. За якийсь час українці налагодили контроль м'яча і закріпилися на половині Мозамбіку. Раніше було багато ударів по воротах, але ефективність їх бажала кращого. На 25-й хвилині Дмитро Сорокін праворуч виконав силовий простріл у штрафний, і Овсянніков ефектно переправив м'яч у сітку - 3:2.

Стало трошки легше, але такого домінування, яке у нашої команди було на початку другого тайму, вже не було. Українці грішили неточними передачами, і суперник не раз і не два мав можливості для різких контратак, які часом були дуже небезпечними. Так, на 30-й хвилині Манучо ледь не скористався обрізкою наших в центрі майданчика, але пробив поруч зі стійкою. А через хвилини збірну України відверто пробачили. Діно з меж штрафного бив по воротах, в яких вже не було Іваняка, але промахнувся. Хтось з наших стелився у спробі закрити "рамку", але не факт, що це б допомогло.

Що було у відповідь в активі збірної України? Істотного нічого. Той же обстріл воріт Нельсона з будь-яких дистанцій, але ефективність як раніше була нульовою.

Вже за 5 хвилин до кінця матчу збірна Мозамбіку перейшла на гру з п'ятим польовим гравцем. При першому виході Карлао, а саме він був п'ятим, суперник нічого не створив. Коли ж гра повернулася в формат "4 на 4", Діно отримав довгу передачу на хід, Іваняк вибіг за межі штрафного і збив африканця. Арбітри були безжалісні – пряма червона картка, і за 4.14 до сирени ми на дві хвилини залишилися втрьох. Карлао і тут грав п'ятим, і Україні довелося пережити дуже складні хвилини. Благо, Литвиненко дуже вдало увійшов у гру і намертво ловив м'ячі після ударів Карлао.

Третій номер Мозамбіку практично не пішов з майданчика, але переоцінив свої сили. Бондар в центрі майданчика виграв у Карлао боротьбу, що дозволило Ковалю точно пробити по порожніх воротах – 4:2. Але суперник не здавався, так і в меншості нам належало грати ще майже хвилину. Мабуть, вирішальне порятунок було на рахунку... Сергія Журби – Зіра бив по порожніх воротах, але Журба встиг прокотитися по паркету і перервати політ м'яча у сітку. Мозамбік як-то вже розлючено і фанатично продовжував лізти на наші ворота, але "синьо-жовті" довели гру до перемоги.

Що ж, дуже непростим вийшов матч у збірної України проти африканської команди. Перша перемога є, але 17 вересня на нашу збірну чекає вирішальний матч – проти Австралії. Перемога або нічия в цій грі гарантує збірної України путівку в плей-офф.

Чемпіонат світу-2016. Група "D"
УКРАЇНА – МОЗАМБІК – 4:2 (2:2)
Україна:
Іваняк (Литвиненко, 36) - Бондар, Білоцерківець, Д.Сорокін, О.Сорокін - Валенко, Мик.Грицина, Мих.Грицина, Коваль - Овсянніков, Журба, Борсук.
Мозамбік: Нельсон - Кало, Карлао, Фавіто, Діно - Рікардіньйо, Манушо, Зіра, Дані - Ламаркеш.
Голи: О.Сорокін (1), Мих.Грицина (8), Овсянніков (25), Коваль (37) - Діно (19), Карлао (19).
Попередження: Овсянніков (17).
Вилучення: Іваняк (36).

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!