Володимир Салій: "Хочеться довести, що "Ураган" недарма є лідером Юнацької Екстра-ліги" + ФОТО

Юнацька Екстра-ліга вже перетнула "екватор" - вісімка команд-учасниць залишили позаду першу половину чемпіонату, котру 16-річні вихованці Академії НФК "Ураган" провели без поразок, і у підсумку - впевнено очолюють турнірну таблицю. Які враження від змагань та, як планують утримувати лідерські позиції, клубній прес-службі розповів тренер команди Володимир Салій.

- Юнацька Екстра-ліга - дебютний проект Асоціації футзалу України, які, загалом враження від змагань?
- Враження виключно позитивні. Насамперед - цікавий формат чемпіонату, який передбачає значне число матчів, а це змушує швидко адаптовуватися, рости і вчитися. Тому, якщо на наступні сезони за такою схемою пройдуть чемпіонати й в інших вікових категоріях, то це буде тільки плюсом. Для дітей такі змагання - колосальний досвід, адже відіграти 28 матчів у змагальному періоді - це надзвичайна ігрова практика. 

- Які емоції у ваших вихованців?
- Скажу, що усі хлопці з нетерпінням чекали початку футзального сезону, "горіли" цим, тому, думаю, їх очікування виправдані. Тим більше, що перше коло завершили на першому місці, і всі в піднесеному настрої. На разі - бойова готовність на другу половину змагань.

- "Ураган" завершив перше коло на лідерській позиції, ще одним плюсом стала безпрограшна серія. Який ще підсумок першої половини змагань?
- Дуже важливо, що пройшли цей відрізок без травм, і всі сповнені сил та бажання довести, що невипадково перебувають в числі лідерів чемпіонату. Завершивши перше коло Першості України з футболу, було нелегко переключитися на футзальні змагання, тому ми переживали, як пройде адаптація у хлопців. І перші ігри дійсно давалися дуже важко, особливо відчули це у Дніпрі. 

Не було зіграності, взаєморозуміння у тактичному плані, навіть давалася в знаки технічна готовність футболістів, але з кожним матчем хлопці додавали, відчувалося їх бажання, вони викладалися на всі сто у кожному поєдинку, і як підсумок командної роботи - результат. Найголовніше, що змогли "поставити" свою гру.

- Зіграно 14 поєдинків, що запам’яталося найбільше?
- Найважчими були перші ігри турів, особливо на виїзді, коли спрацьовували якісь побутові фактори, як дорога, втома. Натомість, до другого матчу підходиш вже з іншою налаштованістю, хлопці мають змогу відпочити, відновитися, проаналізувати гру суперника, це і відображається на результаті. Команда більш впевнена і видає гру, гідну трьох очок. 

- Нововведенням змагань стали післяматчеві пенальті, в котрих ваші підопічні двічі вигравали, двічі поступалася. Як оцінюєте цей показник?
- Я завжди кажу, що післяматчеві пенальті - це своєрідна лотерея, в якій сьогодні пощастило тобі, а завтра - комусь іншому. Але майстерність та психологічна стійкість дають позитивний підсумок, тому якраз в цих напрямках нам треба ще працювати. Таке нововведення вважаю позитивним для психологічного зросту дітей, бо пенальті на тренуваннях - це одне, а на грі - зовсім інше.

- Формат чемпіонату не передбачає плей-оф, як думаєте, настільки загостриться боротьба в другому колі?
- Я думаю, що боротьба загострена була й так від початку, і це було відчутно на кожному поєдинку. Кожна команда мотивована, і відповідно налаштована виключно на позитивний результат, тому позиції ніхто без бою віддавати не буде. 

- Кого вважаєте фаворитом чемпіонату? Чи найближчим суперником у боротьбі за медалі?
- Без сумніву, фаворитами можна вважати кожну з команд, яка знаходиться на верхівці турнірної таблиці, але не забуваємо, що це - юнацький чемпіонат, де немає стабільності, тому кожній команді під силу підкорити вершину.

- Які очікування від другого кола?
- На цьому етапі очікуємо, що діти покажуть не менш цікаву і результативну гру, і зрозуміють, що тільки працюючи з повною самовіддачею і самодисципліною можна досягти успіхів. Нам приємно, що успіхами команди цікавиться головний тренер "Урагану" Максим Павленко. Також хочеться подякувати президенту клубу Олександру Бубену за можливість брати участь у змаганнях, дякуємо за підтримку виконавчому директору Олегу Ковальському і всій команді однодумців НФК "Ураган" та клубної Академії. 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!