Дмитро Нечитайло: «На «Кубку Конференцій» зіграємо у гру, до якої ми звикли»

4 та 5 квітня у київському Палаці Спорту відбудеться перший дитячо-юнацький турнір «Кубок Конференцій», в якому візьмуть участь найкращі гравці всіх чотирьох Конференцій дитячо-юнацького чемпіонату України у вікових категоріях «U-15» та «U-13». Наразі ми знайомимось з Дмитром Нечитайлом – головним тренером ірпіньської команди «ХФК ІБЦ», який буде разом з Миколою Соколовським та Ярославом Селезньовим тренуватиме збірну Центральної Конференції (U-15). І хоча раніше повідомлялося, що цю збірну очолюватиме Микола Соколовський, але, за останніми повідомленнями, саме Дмитро Нечитайло буде головним у тренерському тріумвіраті збірної Центральної Конференції.

- Пане Дмитре, що для Вас означає той факт, що Ви будете очолювати збірну Центральної Конференції?
- Це приємний факт, це визнання нашої роботи, радість за наших дітей, яких ми тренуємо. Це певна сходинка для нашого клубу, що наші діти зможуть зіграти на центральній спортивній арені країни. Ще декілька місяців тому наші діти з трибун спостерігали за грою нашої збірної проти Іспанії, а тепер вони зможуть вийти на цей самий паркет. Це, безумовно, приємно.

- Наскільки нам відомо, цього сезону були певні проблеми з організацією чемпіонату України у Центральній Конференції саме у віковій категорії U-15, оскільки фактично не було команд. Як вирішувалась ця проблема?
- На початку сезону, в листопаді, ми цікавились участю у цих змаганнях, але так як у нас діти 2003-2005 років народження, то вирішили не брати участь у чемпіонаті України (U-15). Після того як наша команда «ХФК ІБЦ» стала переможцем регулярноі першості чемпіонату міста Києва з футзалу серед юнаків 2003-2005 р. н., вигравши всі 10 матчів, ми попросились, щоб нас допустили в фінальну частину як переможців чемпіонату Києва, але, на жаль, нам відмовили. Але дуже хотілось би зіграти в фінальній частині, яка зараз проходить в Хмельницькому. Звичайно, нам було б складно, бо у нас гравці 2003 р. н. і молодші, але, думаю, для нас це був би неоціненний досвід. Думаю, для самої фінальної частини, було цікавіше, якби географія учасників охоплювала б більше регіонів. На наступний рік ми плануємо брати участь у чемпіонаті України (U-15), але є певні переживання стосовно організації цих змагань саме в Центральній Конференції. Можливо, було б доречно, щоб чемпіон Києва напряму потрапляв в фінальну частину цих змагань.

- Ваші вихованці складатимуть основу збірної Центральної Конференції, чи не так?
- Думаю, половина вихованців буде з нашої команди, ще декілька гравців буде з команди «Спартак» (тренер - Селезньов Ярослав Ігорович), з команди «ДЮСШ-25-Легіон-ХХІ» (тренер - Соколовський Микола Миколайович). Плануємо перед самими змаганнями провести декілька тренувань, щоб познайомитись, налагодити ігрові з’вязки, напрацювати певні комбінації.

- Що Ви зможете сказати про «Кубок Конференцій»?
- Це новий формат змагань. Дуже добре, що місцем проведення є Палац Спорту. Це для дітей буде великою радістю грати в такому залі. Приємно, що Асоціація футзалу України проводить ці змагання.

- Збірна Центральної Конференції фактично буде для всіх «темною конячкою», тому що ніхто не знає про сильні та слабкі сторони гравців, які, до того ж, не грали цього року в чемпіонаті України. Чим збираєтесь дивувати суперників?
- Чесно кажучи, для нас збірні інших Конференцій також будуть «темними конячками», так як єдина інформація, яку ми поки знаємо про наших суперників, це інтерв’ю на вашому сайті. Можливо, будуть якісь відеооглади ігор фінального етапу. Думаю, важко чимось здивувати, просто потрібно буде зіграти в ту гру, в яку ми звикли грати.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!