Василь Ільків: "Інтер-Футзалу" є, куди рости"

Вже традиційно перед початком сезону почесний президент "Інтер-Футзалу" Василь Ільків підбиває підсумки підготовки команд у міжсезонні та проведену організаційну роботу. Окрім цього, стримано окреслює плани на майбутнє. У шаленому робочому графіку нам вдалось поспілкуватись із Василем Ярославовичем.

- Василь Ярославович, спершу підсумуйте коротко минулий сезон. Чи вдалось вам втілити у життя усі клубні цілі? 
- Вважаю, що сезон видався вдалим як і з точки зору спортивної так і організаційної складової. У змагальній діяльності наші команди знову показали свій високий рівень. Ми стали призерами змагань як всеукраїнського так місцевих рівнів. Наші вихованці потрапляють у склад юніорських збірних команд України з футзалу, збірних команд Конференцій. Проте, головні досягнення були саме в організаційній складовій - ми зуміли донести нашу стратегію розвитку клубу усім його суб'єктам: батькам, гравцям, нашим партнерам. Ми зуміли об'єднати їх за для спільної мети.

- У чому полягає стратегія розвитку клубу? 
- В об'єднанні! Сьогодні наша країна перебуває у такому стані, коли процеси об'єднання дозволяють їй долати кризу. Ми це спостерігаємо усюди і клуб, як мала соціальна складова суспільства, не став винятком. Аналізуючи ситуацію у сьогоднішньому футзалі ми бачимо, що нашим клубам все частіше стає важче існувати, не те щоб розвиватись. Причина - залежність клубів лише від одного суб'єкту - спонсора, власника, мецената. А коли у таких суб'єктів виникають труднощі, тоді починають зникати клуби, інколи й з великою історією а від так страждає й спорт в цілому. Ми повинні розуміти, що спорт це об'єднання усіх його складових - спонсори, президент, менеджмент, гравці, вболівальники. І що саме головне усі повинні мати рівноцінні права.

- Як це працює в "Інтер-Футзалі"? 
- Ми створювали клуб із розумінням того, що це є повноцінний організм а не лише тіло в якому б'ється одне серце. Менеджмент клубу розробив проект "Розвиток клубу на 2017-2022 рр.". Принцип проекту - "з кожного по нитці - голому сорочка". Сьогодні батьки наших гравців виконують роль, як вболівальників так і партнерів. Ми згуртували їх усіх в рамках даного проекту, поставили загальну ціль, дали права виконувати контролюючу і творчо-організаційну функцію у клубі. І тепер ми маємо можливість спільно розвивати клуб в єдиному бачені. Так, звичайно скільки людей, стільки й думок. Проте я особисто переконаний, що у дискусії народжується істина.

- Які перші результати впровадження цього проекту? 
- Клуб потрохи стає стабільним у всіх аспектах. Тепер ми можемо планувати свій бюджет, ставити цілі і їх досягати. Вести широку маркетингову діяльність, залучати нових спонсорів та меценатів. Ми тепер не приходимо до тих ж спонсорів із протягнутою рукою а із чіткою стратегією розвитку. Ми відкриваємось для співпраці на рівноправних умовах.

- Які ж цілі даного проекту? 
- Першим завданням є створення чіткої піраміди клубу. Сьогодні ми маємо дитячі команди, юнацькі команди, у це міжсезоння розпочали виступи на аматорському рівні. Ну а головним завданням є верх піраміди - професіональна команда, яка представлятиме клуб у найвищих футзальних дивізіонах країни. Наступне - це стабільне фінансування команди, яке не залежить від тимчасових спонсорських проектів чи співпраць. Даним проектом ми показуємо, що кожен гравець і його представники є важливими для нас адже це ця мала "цеглина" у будинку під назвою "Інтер-Футзал".

- Стосовно аматорського рівня. Давайте перейдемо до спортивної складової клубу. Як оціните виступ команди в аматорських змаганнях? 
- Звичайно нам хочеться перемагати у всіх турнірах але поряд з цим ми розуміємо, що в деяких із них це зробити поки не реально. Завданням головної команди нашого клубу було отримати досвід, також перебувати у тонусі в міжсезонні через матчі аматорського рівня ну і звичайно це був один із етапів підготовки команди до сезону. Як на свій вік, гравці "Інтера" показали достойний рівень гри і рівень самовіддачі. Вони отримали багато уроків футзалу і думаю засвоїли їх.

- Команда яка брала участь в аматорських змаганнях вже зовсім скоро стартуватиме у новоствореному проекті Асоціації футзалу України - Юнацькій Футзальній Екстра-лізі. Які ваші очікування від цього турніру? 
- Ми дуже раді, що своїм рівнем маємо можливість виступати у цьому змаганні, яке немає аналогів проведення за весь час Незалежності. Звичайно готуємось до нього дуже серйозно. Час і матчі покажуть як нам це вдалось але головне знаю, що це буде справжнє свято футзалу. Ці змагання показують, що майбутнє у нашого футзалу є!

- Окрім Юнацької футзальної Екстра-ліги, де ще виступатимуть команди клубу? 
- Ми традиційно візьмемо участь у представницьких турнірах. Приємно, що вже з цього сезону змагатимуться і самі найменші наші гравці (діти 2011-2012 р. н.). Спостерігати за ними у змаганнях це одне задоволення. Окрім турнірів, це звичайно Чемпіонати України, Кубки України, Першості в різних вікових групах. За підсумком минулого сезону "Інтер" потрапив у десятку команд за рейтингом результатів, тому нам є, куди рости, як в плані спортивних досягнень так і в розвитку клубу в цілому.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!