Юнацька Екстра-ліга 2019/2020. Думки тренерів команд-учасниць

Пропонуємо вашій увазі підсумкові коментарі наставників команд Юнацької Екстра-ліги за результатами сезону 2019/2020.

Підсумкова таблиця:

Віктор Щур («Іллічівець-ДЮСШ»)

На жаль, сезон завершився. Кажу так, оскільки нашим вболівальникам подобалося відвідувати матчі, в яких команді протистояли цікаві опоненти. Формат змагань був оптимальним. Для хлопців – це безцінний досвід. На жаль, не всі команди, які заявилися зуміли дограти до кінця. Тож, організаторам є над чим працювати на майбутнє.

Звичайно, ми стали чемпіонами, тому задоволені результатом на всі 100, незважаючи на наш доволі обмежений кадровий потенціал. Вважаю, що цьому посприяв той факт, що ми заявилися до Вищої ліги чемпіонату Одеси, де матчі з дорослими командами продемонстрували наші слабкі місця.

Виклик до юнацької збірної України – це, безумовно, найкраща мотивація прогресувати не лише для тих, кого вже викликали до лав збірної, а й для усієї команди. Сподіваюся, що інші хлопці з команди, окрім Семенченка та Бабілова, які вже викликалися у збірну, продовжуватимуть наполегливо працювати і також отримають свій шанс.

Олександр Каплун («Іллічівець-ДЮСШ»)

Все почалося чудово. Нові команди додалися до старожилів турніру. Прикро, що дограти до завершення їм не вдалося. Ще засмутило, що деякі команди не провели свої матчі наприкінці (не виїхали на тур). Однак, рівень чемпіонату дійсно був дуже сильним. Кожен поєдинок проходив у цікавій боротьбі.

Задоволені результатом. Ми виконали завдання. За три сезони в ЮЕЛ нам вдалося пройти поступовий шлях: бронза-срібло-золото.

Досвід виступів за збірну позитивно вплинув на хлопців у матчах чемпіонату. Хотілося б, аби інші гравці нашої команди також отримали подібну практику.

Володимир Салій («Академія НФК «Ураган»)

Загалом, вважаю формат змагань досить непоганим. Однак, відзначив би такі моменти:

1) організму потрібно більше часу на відновлення між матчами;

2) не варто допускати до участі команди, які не готові пройти дистанцію від початку і до кінця;

3) я проти того, щоб старші гравці брали участь у змаганнях з молодшими;

4) онлайн-трансляції не повинні проводитися у непристосованих до цього програмах.

Щодо результату команди, то він має бути ефектом, а не метою. Тож, я задоволений роботою хлопців.

У віці формування молодого виконавця як гравця – виклик до збірної є чудовим досвідом. У нашому випадку, участь у матчах або НТЗ юнацької збірної – це зайва мотивація для гравців, аби вони робили правильні висновки та інтенсивніше працювали на тренуваннях.

Андрій Мозеров («Кардинал-ДЮСШ №4»)

Сезон справив позитивні враження. Всі команди зробили крок вперед у динаміці гри, а деякі колективи – у тактичному та психологічному планах. Запам’яталося багато матчів, перебіг яких вирішувався на останніх хвилинах.

Виступу «Кардиналу-ДЮСШ №4» можна поставити оцінку «добре». Звичайно, хотілося б показати кращий результат, але різноманітні фактори впродовж сезону завадили це зробити. Відзначу, що команди, які розташувалися вище за нас, були до цього краще готові як фізично, так і ментально. Це продемонстрували очні зустрічі з ними.

Виклик до юнацької збірної, беззаперечно, позитивно впливає як на гравців команди, які викликаються, так і на інших хлопців, оскільки їхня мотивація працювати зростає. Після матчів у складі збірної футзалісти можуть проаналізувати свою роботу, а також зрозуміти, які моменти у грі їм потрібно покращувати.

Назарій Станкевич (КІВС «Енергія»)

Загалом, цей сезон ЮЕЛ вкотре довів свій статус найкращого юнацького змагання, яке проводить АФУ. Рівень команд, які дограли чемпіонат до завершення, не надто відрізнявся, і будь-хто міг відібрати очки у свого суперника. Перемогу здобула команда, яка провела сезон на найбільш стабільному рівні. Ми отримали зміну чемпіона, і це є показником того, наскільки конкурентним є чемпіонат серед команд Юнацької Екстра-ліги. З негативу, звичайно, відзначу зняття команд. Від таких процесів ніхто не застрахований, однак, я вважаю, що це питання полягає у площині відповідальності, раціональності та аналізу своїх можливостей. Це сезон став підсумком підготовки гравців 2003 р.н., які впродовж трьох років мали чудовий майданчик для прогресу. Підтвердженням цьому є їхній виклик до юнацької збірної та залучення до команд Favbet Екстра-ліги. На моє переконання, що варто шукати наступні механізми для того, аби зробити більш гармонійним перехід молодих виконавців до наступного етапу, адже різниця між ЮЕЛ та Favbet  Екстра-лігою є дуже серйозною. Вирішення цього питання має стати певним викликом для АФУ.

Щодо виступу команди. Звичайно, я не можу бути задоволеним результатом. Наше завдання полягало у тому, щоб боротися за бронзові нагороди, а можливо й вищі місця. КІВС створив команді усі необхідні умови, але нам не вистачило стабільності. Щодо рівня гравців, то тут прогрес помітний неозброєним оком. Хлопці регулярно залучаються до тренувального процесу у складі «Енергії». Інколи головний тренер відводить їм час і у матчах Favbet Екстра-ліги. Окрім цього, наша команда має одне з найбільших представництв у юнацькій збірній. Новачки, яких ми взяли перед сезоном встигли адаптуватися до специфіки футзалу та гри в ЮЕЛ, і вже зараз складають гідну конкуренцію. Тож, загалом ми отримали прогрес, однак, на жаль, не підкріпили його результатом.

Звичайно, виклик до збірної є найкращою мотивацією для хлопців. Одні гравці розуміють, що це для них індивідуальний прогрес, інші – що все реально і для них. У футзалі поняття юнацької збірної не можна назвати чимось захмарним як це є у футболі. Кожен розуміє, що потрібно багато працювати, і тоді він матиме шанс потрапити до лав збірної.

Олександр Плаксій (ДЮСШ «Волна»)

Для нас сезон завершився лише в ЮЕЛ, оскільки після карантину ми продовжимо участь у Першій лізі чемпіонату Харківської області з футзалу. Матчі ЮЕЛ дали нам багато позитиву. Команда отримали нових лідерів, її гра стала конструктивнішою. Окрім того, ми побачили наші слабкі місця. Звичайно, є над чим працювати, тим більше, що команда є досить молодою. 50% ДЮСШ «Волна» – це гравці, які народилися у 2004 році

Результатом виступу ми не задоволені. Перед нами стояло завдання потрапити до чільної трійки. Виконати його не вдалося.

Зі складу нашої команди до збірної викликали двох гравців – Саву Лутая та Давида Калашника. Це престиж та відповідальність. Звичайно, для партнерів по команді вони є прикладом.

Андрій Консевич («Футзал-Дніпро»)

Цього сезону вийшло далеко не все. Було багато складнощів як з комплектацією команди, так і з її фінансуванням. Основний фактором нашого невдалого виступу стала недостатня кількість гравців, які могли б скласти якісну конкуренцію. Як наслідок, з’являються такі причини: відсутність належного тренувального процесу, боротьба за місце у четвірках як з фізичної, так і з психологічної точки зору, обмеженість у тактичних схемах гри.

Втім, загалом хлопці відпрацювали на непоганому рівні та отримали безцінний досвід. Якщо вести мову про турнірну таблицю, то сезон видався провальним. Однак, якщо оцінювати загальне залучення молодих гравців у футзал, то весь цикл підготовки в Юнацькій Екстра-лізі завершено у позитивному руслі.

Виклик до юнацької збірної – це неймовірна мотивація для таких молодих виконавців. Кожен розуміє, що завжди є до чого прагнути. Ті, хто отримали виклики намагаються і надалі відповідати рівню збірної, інші хочуть працювати для того, аби отримати нагоду виклику до збірної у майбутньому.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!