Андрій Усов: "Геологія" хоче посісти чільне місце на футзальній карті України" + ФОТО

Цього сезону чемпіонат України з футзалу у другій лізі проводиться за новим форматом – 28 команд сформували сім груп за територіальним принципом. Система розіграшу передбачає регулярний чемпіонат (два кола з роз’їздами), який учасники повинні зіграти до 4 березня 2018 року. До 1/8 фіналу виходять команди, які посіли перші-другі місця у своїх групах, а також дві кращі команди за показниками, які посіли треті місця у своїх групах. Більшість команд другої ліги уперше змагаються на професійному рівні. Серед них, зокрема і футзальний клуб "Геологія" з Кременчука, який виступає у 5 групі. До цього "геологи" виступали виключно на аматорському рівні, за короткий проміжок часу ставши найсильнішою командою у місті. Тепер вони спробують повторити шлях іншої кременчуцької команди – "Лукаса", який свого часу пройшов шлях від аматорів до Екстра-ліги. Про історію заснування клубу, склад команди та амбіційні плани нам розповів засновник СК "Геологія" Андрій Усов

- Андрію Георгійовичу, СК "Геологія" - нова команда в українському футзалі, тож давайте знайомитися ближче.  
- Так. Офіційно Спортивний клуб "Геологія" був зареєстрований у червні 2016 року. Ця ініціатива виходила від мене, та була підтримана моїм другом, бізнесовим партнером Олексієм Матвійцем. Разом з ним, ми є керівниками підприємства ТОВ "НВК "Геологія", від якого і походить назва спортивного клубу. Діяльність спортивного клубу спрямована на розвиток футболу у нашому регіоні, всебічну підтримку шкільного дитячого спорту, допомозі футбольним командам ДЮСШ. Власне на базі спортивного клубу і була створена футзальна команда "Геологія".

Розуміючи, що самотужки утримувати професійну команду справа не з легких, ми звернулись до керівництва ТОВ "Біланівський ГЗК", та отримали всебічну допомогу у створенні нашого футзального проекту, а саме потужну підтримку у фінансовому та інформаційному просторі. Тому на нашій формі і відображений логотип партнера - FerrexpoBelanovoMining.

Я з дитинства займаюся спортом, показував непогані результати у легкій атлетиці, східних єдиноборствах, а вже у дорослому віці "захворів" футзалом. Думаю, що у цього виду спорту хороше майбутнє.

- Як наважилися на перехід у професіональний футзал?  
- Поганий той солдат, який не мріє стати генералом. СК "Геологія" і створювався з таким задумом, аби через деякий час заявити про себе на професіональному рівні. У місцевому аматорському футзалі ми вже маємо певний авторитет: чемпіони Кременчука сезону 2016/2017, переможці турнірів - "Energycup -2016", Кубок пам’яті мера Олега Бабаєва 2017 р.(з футболу), "Кубок Дніпра" 2017, "Кубок імені Сергія Загарія", "Кубок імені Михайла Бєлих". Вважаю, що команда вже переросла міський рівень і спроможна вирішувати вагоміші цілі.

- Старт у другій лізі "Геології" вдався.
- Так. Керівництво клубу задоволене сьогоднішніми виступами команди у другій лізі. У 5 групі нашими суперниками є "Orange" (Дніпро), "Шевченків Край" (Звенигородка) і "Майстер Мілк" (Кременчук). Усі команди досить потужні, попри те, що це їхній дебютний сезон на професійному рівні. Ми провели чотири поєдинки і наразі очолюємо турнірну таблицю: двічі обіграли "майстрів" (9:6 і 7:5) , та зіграли внічию з дніпрянами – 4:4 і черкащанками – 5:5. Уся боротьба за вихід у плей-офф ще попереду. Завдання "Геології" пробитися в 1/8 фіналу, а потім спробувати завоювати місце, яке дозволить піднятися у першу лігу. Паралельно з матчами другої ліги "геологи" виступають у вищій лізі чемпіонату Кременчука. Наразі очолюємо турнірну, та націлені захистити титул чемпіона міста.

- З яким кадровим підбором збираєтеся вирішувати поставлені задачі?
- Проблем з кваліфікованими гравцями у "Геології" не виникає. Граючий тренер – Євген Данилейко, та один з найкращих гравців команди – Сергій Лапа, мають великий досвід виступів за "Лукас", "Делівері", клуби польського чемпіонату. А такі гравці, як Сергій Прихожий та Максим Крупін – є признаними авторитетами на всеукраїнському рівні, вони є лідерами "Геології", які ведуть за собою молодших партнерів. Загалом уся наша команда, на місцевому рівні, вважається укомплектована "зірковим" складом. 

- Які поєдинки вдалися "Геології" у цьому сезоні?
- Було багато цікавих і пам’ятних матчів, але один видався особливим. Це фінал "Кубка імені Михайла Бєлих" у якому "Геологія" зійшлася з нашим найпринциповішим суперником "Транзит-Сервісом". Це було справжнє кременчуцьке дербі. По ходу зустрічі ми перемагали 4:1, але втратили концентрацію і за три хвилини пропустили три м’ячі. Основний час цього видовищного та інтригуючого поєдинку завершився внічию 4:4, а у серії післяматчевих пенальті перемогла "Геологія". Саме за такі яскраві ігри вболівальники і люблять футзал.

- До речі, про вболівальників. Чи відчуває "Геологія" підтримку шостого гравця?
- Так. На домашні матчі "Геології" у другій лізі чемпіонату України збирається повна зала спорткомплексу "Політехнік". А вміщує він 500 глядачів. Ми вдячні кременчуцькій торсиді за їхню щиру підтримку. Можу пообіцяти, що "Геологія" радуватимемо своїх уболівальників тільки позитивними моментами.

- Торік за "Геологію" на великому полі у деяких товариських матчах грав футболіст бельгійського "Сент-Трюйдена" Роман Безус…  
- Усе дуже просто. Безус є вихованцем кременчуцького футболу, займався у дитячій школі місцевого "Кременя", та товаришує з багатьма гравцями нашої команди. Минулого літа він проводив відпустку у Кременчуці, а форму підтримував, тренуючись і виступаючи за "Геологію", навіть пограв у міні-футбольному чемпіонаті міста "Кубок Дніпра", та у товариському матчі з першоліговим "Гірник-Спортом". Взагалі, у нас з Романом склалися теплі відносини, бажаємо йому якнайшвидшого повернення до лав національної збірної України. Свого останнього слова цей футболіст ще не сказав.

- Яким вам бачиться завтрашній день СК "Геологія"?
- Плануємо у цьому, або наступному сезоні здобути право виступати у першій лізі чемпіонату України. Кременчук – місто з давніми спортивними традиціями. Вся країна знає футбольний і баскетбольний "Кремінь", хокейний "Кременчук". Тож, самі розумієте, нам є на кого рівнятися, до чого прагнути. "Геологія" хоче посісти чільне місце на футзальній карті України. У нас підібралася згуртована команда менеджерів, тренерів і гравців, яка об’єднана однією метою.

- Хто є найкращим українським футзалістом? З кого, на ваш погляд, молоді гравці можуть брати приклад?
- В Україні вистачає класних гравців, професіоналів своєї справи. Я хотів би відзначити Максима Крупіна, одного з кращих гравців українського футзалу за всі роки, який виступав за топові українські клуби – "Титан" (Макіївка) – сезон 2003-2004, "Шахтар" (Донецьк) – сезон 2004-2006, "Єнакієвець" (Єнакієве) – 2006-2010 рр. Отримував Максим виклик і до збірної України з футзалу. Багато що пов’язує Максима з кременчуцьким футзалом, він був одним з найкращих у екстраліговому "Лукасі", а нині захищає кольори "Геології". У свої 37 років Крупін перебуває у прекрасній фізичній формі. От з таких людей молоді і треба брати приклад. Підсумовуючи нашу розмову, хочу побажати нашій команді успіхів та здобуття нових трофеїв у чесній принциповій боротьбі на футзальних майданчиках України.

За матеріалами сайту "Футбум" 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!