Друга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)

Вже найближчої п’ятниці у Києві відбудуться поєдинки Фіналу Восьми Другої ліги сезону 2020/2021. У першій частині прев’ю до чвертьфінальних зустрічей ми поспілкувалися з представниками команд, які проведуть два стартових матчі про їхні амбіції, шлях до цієї стадії та новий формат чемпіонату.

Ігор Салівон, головний тренер МФК «Рятувальник» (Ромни)

– Як охарактеризуєте шлях команди до Фіналу Восьми?

– У чемпіонаті Сум ми впевнено рухалися до золотих медалей. Однак, все вирішувалося в останніх матчах. У разі втрати очок в останньому турі на «Рятувальник» очікував би золотий матч. Втім, цього не сталося. Загалом, можу сказати, що цю дистанцію ми подолали досить впевнено.

В 1/8 фіналу команда протистояла сєвєродонецькому «Фавориту». На виїзді ми перемогли з рахунком 4:3. Можу сказати, що наш суперник – це команда з характером. Впродовж зустрічі ми, здебільшого, були попереду з різницею у два голи, а вони нас наздоганяли. Тим не менш, вдалий результат вдалося здобути, а на матч-відповідь представники Луганщини не приїхав. Тож, можна сказати, що дійшли до Фіналу Восьми без особливих труднощів.

– Чи задоволені жеребкуванням? Як оціните суперника на стадії 1/4 фіналу?

– Найближчим часом переглянемо матчі й розберемо суперника. «Гепард» є переможцем чемпіонату Харкова. Це багато про що свідчить, оскільки рівень цього турніру є досить високим.  Думаю, на нас очікуватиме цікаве протистояння.

– Як вважаєте, новий формат Другої ліги виправдовує себе чи краще проводити чемпіонат за попередньою схемою?

– Нинішній формат є досить непоганим. Найсильніші команди за підсумками сезону у регіональних чемпіонатах ведуть боротьбу у наступних стадіях. Переконаний, що всі вісім чвертьфіналістів – це команди високого рівня.

Однак, вважаю, що було б більш актуально провести матчі 1/4 фіналу провести у такому самому форматі як і поєдинки 1/8 фіналу, а вже після цього зробити Фінал Чотирьох. Переможці чвертьфінальних пар будуть змушені грати три дні поспіль. Як на мене, це трохи важкувато.

 Які амбіції має команда у Фіналі Восьми?

– Перед нами поставлене максимальне завдання. Однак, для початку потрібно обіграти «Гепард», а вже потім дивитися далі.

Віталій Одегов, головний тренер ФК «Гепард» (Харків)

– Як охарактеризуєте шлях команди до Фіналу Восьми?

– В 1/8 фіналу ми протистояли команді «Донецьксталь». Домашній матч видався для нас досить результативним й завершився впевненою перемогою. Повторний поєдинок не відбувся через те, що суперник не зміг нас прийняти на власному майданчику. Тож, кваліфікації «Гепарда» до Фіналу Восьми також частково посприяла й фортуна.

Щодо внутрішнього чемпіонату, то сезон у ньому вийшов не досить складним. Особливих суперників наша команда не мала.

– Чи задоволені жеребкуванням? Як оціните суперника на стадії 1/4 фіналу?

– «Рятувальник» – команда з великим багажем досвіду матчів Першої ліги. Тож, вона добре знає, що таке грати на всеукраїнському рівні. Однозначно, це аргумент на користь суперника. Також роменчани виступають в одній з провідних ліг чемпіонату Києва, який, напевно, є найсильнішим в Україні. Це також багато про що свідчить.

– Як вважаєте, новий формат Другої ліги виправдовує себе чи краще проводити чемпіонат за попередньою схемою?

– Має бути певна структура. Нинішня модель проведення чемпіонату мені до вподоби. Збираються всі найсильніші аматорські команди з регіональних чемпіонатів й отримують шанс себе проявити на всеукраїнському рівні. Можливо, це їх зацікавить й у майбутньому вони розпочнуть свій шлях до професіоналів.

 Які амбіції має команда у Фіналі Восьми?

– Завдання щодо здобуття золотих медалей перед командою поставлене не було. Майбутні матчі розглядаємо для себе в якості додаткового досвіду. Однак, будемо намагатися грати на перемогу у кожному з них.

Федір Пилипів, гравець ФК «Чорне море» (Одеса)

– Як охарактеризуєте шлях команди до Фіналу Восьми?

– Мені сподобалася команда «Доманівка» з якою ми грали в 1/8 фіналу. Напевно, їй не вистачило кількох виконавців з досвідом виступів в Екстра-лізі. У цьому випадку все б могло скластися й не на користь «Чорного моря». Саме цей досвід допоміг нам кваліфікуватися далі.

Щодо чемпіонату Одеси, то цей сезон вийшов дуже сильним. Майже всі відбирали очки у суперників. Звичайно, нашій віковій команді важко боротися з більш молодими виконавцями. Ми граємо за своїм малюнком гри, маємо власний стиль. Розуміємо, коли потрібно додати, а коли – навпаки.

– Чи задоволені жеребкуванням? Як оціните суперника на стадії 1/4 фіналу?

– Ми бачили матчі «Сервіта». Це команда високого рівня. Звичайно, молодша за нас. Буде непросто, але ми знайдемо чим здивувати представників столиці.

– Як вважаєте, новий формат Другої ліги виправдовує себе чи краще проводити чемпіонат за попередньою схемою?

– Мені подобається нинішній формат. Цікаво протистояти чемпіонам. Однак, хочеться більшої кількості матчів проти команд з інших регіонів. Наприклад, ту саму вісімку можна було б розділити на дві групи й далі вже розігрувати медалі. За нинішнього формату ти не маєш права на помилку. Мінімальне недопрацювання призводить до поразки й вже потрібно їхати додому. Однак, зараз коронавірусні реалії часто диктують нові умови. Тим не менш, у п’ятницю буде цікаво порівняти рівень чемпіонатів Києва й Одеси.

– Які амбіції має команда у Фіналі Восьми?

– У нас немає конкретних завдань. Ми виходимо й віддаємося на всі 100% у кожному матчі. Завжди налаштовуємося на переможні результати. Звичайно, буде важко протистояти молодшим суперникам. Часто думаєш, що можеш бігати з ними на одному рівні, а потім вони тебе оббігають й починаєш злитися на себе. Однак, ми завжди б’ємося до останнього. Завдання щодо здобуття золотих медалей у нас немає, але ми будемо виходити на паркет й прагнути перемогти.

Олег Шайтанов, головний тренер ФК «Сервіт» (Київ)

– Як охарактеризуєте шлях команди до Фіналу Восьми?

– Цьогоріч сезон у Вищій лізі чемпіонату Києва видався дуже сильним. Інтрига щодо того, хто здобуде золоті медалі зберігалася до останнього туру. Підбір учасників був дуже сильним, що робить чемпіонство нашої команди ще більш приємним та почесним.

Щодо протистоянь з «In IT», то можу сказати, що обидва матчі були досить цікавими. Ми зуміли здобути досить впевнені перемоги як на домашньому паркеті, так і у виїзній зустрічі. Все ж, вважаю, що рівень чемпіонату у Києві є вищим, аніж у Львові. Досвід поєдинків з командами, які на рівних боролися з представниками Favbet Екстра-ліги дозволив «Сервіту» виявитися сильнішим за володаря золотих нагород чемпіонату Львова у двоматчевому протистоянні.

– Чи задоволені жеребкуванням? Як оціните суперника на стадії 1/4 фіналу?

– У Фіналі Восьми всі суперники є сильними. «Чорне море» – це знаменита одеська команда, в якій грають досвідчені виконавці, які кували славу всьому українському футзалу.

– Як вважаєте, новий формат Другої ліги виправдовує себе чи краще проводити чемпіонат за попередньою схемою?

– Нинішній формат є досить цікавим. Однак, вважаю, що головним є не формат, а рівень команд, які беруть участь у чемпіонаті. Якщо це амбітні колективи, які завжди хочуть перемагати – Друга ліга буде цікавою у будь-якому форматі.

– Які амбіції має команда у Фіналі Восьми?

– Команда бере участь у турнірі. Це означає, що ми прагнемо максимального результату. Якщо казати загалом, то було б добре, якби перемога у Вищій лізі чемпіонату Києва стала кроком до нових звершень.

– На Ваше переконання, київський паркет у Фіналі Восьми (однак, за відсутності вболівальників) є певною перевагою для «Сервіта»?

– Цьогоріч ми майже не грали у спорткомплексі КПІ. Однак, на цьому паркеті футзалісти нашої команди провели низку матчів впродовж своєї кар’єри. Тож, матчі у КПІ – це, дійсно, певна перевага для «Сервіта». Втім, чи зіграє вона позитивну роль для підсумкового результату – побачимо наприкінці тижня.

Пресслужба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!